Strona 426 z 807 PierwszyPierwszy ... 326376416418419420421422423424425426427428429430431432433434436476526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8,501 do 8,520 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Dziewczyny, czy znacie to wydanie Kubusia Puchatka?
    http://merlin.pl/Zestaw-Kubus-Puchat....html#fullinfo
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sossua Zobacz posta
    Dziewczyny, fajny jest detektyw Pozytywka?
    U nas się nie sprawdził. próbowałam czytać 6-latkowi. Może zbyt późno? Proste bardzo te historyjki
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie

Aaaaaa.... muszę się wyżalić! Kupiłam sobie i synowi na zajączka Sto Bajek Brzechwy z wyd. Bajka i tam jest strrrasznie mało ilustracji. To jest wybitnie dla starszych dzieci. Ciekawe czy moje dziecko wytrzyma choć 1 wierszyk przy tym. Ale mi smutno, bo to pierwsze książkowe zamówienie, które mnie rozczarowało... chlip!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniafrania Zobacz posta
    A co sądzicie o "Prawie wszystko" i o "Zoologii" Joelle Jolivet ?
    Zoologia jest fantastyczna.
    '08, '09, '11, '13

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samuela Zobacz posta
    W Merlinie fajne promocje! Mapy za 30 zł! Tappi za 10 i dużo innych taniej niż w arosie. Tylko dzisiaj ta promocja.

bo dziś jest Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubertowa Zobacz posta
    Aaaaaa.... muszę się wyżalić! Kupiłam sobie i synowi na zajączka Sto Bajek Brzechwy z wyd. Bajka i tam jest strrrasznie mało ilustracji. To jest wybitnie dla starszych dzieci. Ciekawe czy moje dziecko wytrzyma choć 1 wierszyk przy tym. Ale mi smutno, bo to pierwsze książkowe zamówienie, które mnie rozczarowało... chlip!
    będzie na później
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Jeszcze zapytam, czy NArwancy, Uwodziciele, Samotnicy to fajna ksiazka? Z tego co wyguglalam podoba mi sie, ale gdzies kiedys czytalam niepochlebna recenzje (nie pamietam gdzie) i ciekawa jestem Waszego zdania.
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniafrania Zobacz posta
    A co sądzicie o "Prawie wszystko" i o "Zoologii" Joelle Jolivet ?
    uwielbiam, moje dzieci tez, zwlaszcza mlodszy. Mamy Zoologie i druga z ubraniami, Prawie wszystko czeka na jakas okazyjna cene amazonowa

Cytat Zamieszczone przez sossua Zobacz posta
    Dziewczyny, fajny jest detektyw Pozytywka?
    Pozytywki nie znam, ale jak napisany w podobny sposb jak inne ksiazki Kasdepke - to nie. po Rusinku to drugi pisarz, ktorego nie trawie.

Cytat Zamieszczone przez majka Zobacz posta
    no, niestety, mam to samo, można zwrócić (przesyłka na swój koszt, ale procedura łatwa - 14 dni) albo reklamować - jeszcze się nie zagłębiłam w szczegóły.
    bylam prawie pewna, bo dziwne mi sie wydawalo, zeby tak dlugo cos u nich w magazynach lezalo niedostrzezone...

Cytat Zamieszczone przez ola23 Zobacz posta
    Dziewczyny, czy znacie to wydanie Kubusia Puchatka?
    http://merlin.pl/Zestaw-Kubus-Puchat....html#fullinfo
    a tego nie, my mamy obie czesci w jednym tomie - kupione wieki temu, chyba jeszcze na studiach bylam

Cytat Zamieszczone przez hubertowa Zobacz posta
    probuj - moze Cie dziecko pozytywnie zaskoczy a jak nie - to beda za chwile.

Cytat Zamieszczone przez ola23 Zobacz posta
    Jeszcze zapytam, czy NArwancy, Uwodziciele, Samotnicy to fajna ksiazka? Z tego co wyguglalam podoba mi sie, ale gdzies kiedys czytalam niepochlebna recenzje (nie pamietam gdzie) i ciekawa jestem Waszego zdania.
    cudowna - tylko ona w zalozeniach podobna do Zoologii - tzn. obrazki sa, tekst nie - wiec to do ogladania, zakochania sie tak. jako kompedium wiedzy o... - nie.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustonoszka Awatar sossua

Domyślnie

Ola23, bardzo fajna, Młoda często po nią sięga.
    Pola i Zoja

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Dziewczyny, podrzucicie coś w bardzo podobnej formie co "NJ piżamorama" tak by też było sporo obrazków ruchomych. U nas może się "dziać" jak przyniosę tylko jedną książkę a dublować nie chcę Z góry dziękuję za wszystkie propozycje
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    Dziewczyny, podrzucicie coś w bardzo podobnej formie co "NJ piżamorama" tak by też było sporo obrazków ruchomych. U nas może się "dziać" jak przyniosę tylko jedną książkę a dublować nie chcę Z góry dziękuję za wszystkie propozycje
    podobne ale duzo prostsze sa ksiazki Sedera - nie znam Oza, reszta fajna.

"pizamowa" jest jeszcze o Paryżu, robotach, wesolym miasteczku - ale to by trzeba sprowadzac...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    będzie na później
    Pewnie tak. Na pocieszenie kupilam czeresniowa i prosze mnie przytulic. To pewnie bedzie na juz

Napisane z telefonu

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Natala dziękuję bardzo!!!
    K mama Kulki i Kropki

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Dziewczyny jeśli macie chwilkę warto zajrzeć na stronkę empiku kilka ksiązek można ustrzelić za grosze
    K mama Kulki i Kropki

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Do jakiego wieku sprawdzają się kartonowe książeczki? Nie wiem czy dokładać kolejne do schowka czy nie
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kudlata Zobacz posta
    Do jakiego wieku sprawdzają się kartonowe książeczki? Nie wiem czy dokładać kolejne do schowka czy nie
    jak zauważysz, że młody już się właściwie obchodzi z papierowymi kartkami i ich nie rwie choć niektóre kartonówki do dziś są w czytaniu (czereśniowa, e. carle, robimisie itp).
    u nas większość kartonówek poszła w odstawkę w okolicy 22 msc.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

u nas w uzyciu do dzis. malo tego - jak cos jest seria - np. pracujace pojazdy Tako Miury to sie dziec domaga kolejnych - i nie ma zmiluj

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

U nas też część poszła w odstawkę (głównie te, które od początku niezbyt Miszę zainteresowały), a są takie, które są w użyciu przez cały czas i Młody sam je wyciąga z półki i domaga się czytania.

A co do papierowych/kartonowych stron to nie ma reguły, bo Misz najpierw nauczył się przewracania stron z cienkiego papieru a z kartonowymi długo sobie nie radził samodzielnie, co go strasznie wkurzało. I teraz jak tak sobie myślę, to on w ogóle nie miał etapu darcia papieru
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

dianek
    Guest

Domyślnie

u nas część poszła w odstawkę, ale zdecydowana większość tych które bardzo się spodobały na początku - nadal w użyciu
    i jeszcze pewnie trochę sobie pobędą

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Dobra, przekonałyście mnie, kupuję dalej
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Uprawnienia umieszczania postów