To tak samo jak u mnie.
Ja robiac zamowienie w glowie mam nastepne i chyba tylko dlatego rozdzielam, zeby maz widzac duza kwote nie uznal mnie za wariatke ze to wszystko na ksiazki dla niespelna 2latka![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
proszę dziewczyny przstańcie OT-ować
w ten sposób tworzą się niepotrzebnie strony wątku, które i tak trudno się przegląda
synek lato 2008synek wiosna 2011
znacie i lubiciejest jeszcze Czyja babcia i chyba nawet wole babciowa. szkoda tylko, ze Stentor nie zamierza wydac kolejnych czesci (a i po angielsku nie ma, sprawdzalam). moze by sie jakies wydawnictwo skusilo, toz to swietne ksiazki sa...
mnie o kupowaniu prosze nie mowic. dzis przyszla gildia, zamowienie na nastepny miesiac juz skompletowane, pewnie beda jakies poprawki, ale tak z grubsza mam. do tego dochodzi amazon, charity shops, tanie ksiegarnie stacjonarne... ja na wyrost kupuje raczej malo, za to takie, co to moje dzieci sa juz za duze - i owszem, sporo. Mmm wlasnie dzis przyszlo, rozne tekturzaki Dwoch siostr, Muchomora, Tako jak sa nowosci - musze byc na biezaco, to biore. poza finansami ogranicza mnie glownie ilosc miejsca, ksiazki wlasciwie sa wszedzie (i konca nie widac). moje tez, niby wywalczylam jakis czas temu polki w przedpokoju (w sensie w koncu sie maz zabral i zrobil), ale powoli zaczynaja byc pelne. marzy mi sie osobny pokoj na biblioteke, ale na to raczej sie szybko nie zanosi...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
poczekaj kilka miesięcy (tak ze 3 pewnie) i przyjdzie etap nieustannego czytania - moi chyba wszyscy przechodzą, najmłodszy wszedł niedawnoNo i w sumie... "356 pingwinów" u nas też nie wzbudziło zachwytu (u żadnego z dzieci, mam wrażenie, że to książka najbardziej dla najstarszej), więc się nie dziwię, że Twój nie chce
U nas na tym etapie jest szał przy innym gabarycie czyli Out of sight http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...-of-sight.html - cudna książka! W podobnym stylu duet autorów stworzył jeszcze książki o ptakach o oceanie, ale z tamtymi nie miałam okazji się bliżej zapoznać.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Bardzo fajnie wyglada Out of Sight tylko u mnie bylaby w strzepach po 5min
Musialabym schowac na pozniej![]()
[*] i
na początku dawkowałam, ale szybko syn (średni, wtedy pewnie okołodwuletni) sam oglądał albo z siostrą i przeżyło, chyba tylko jedną rzecz trzeba było podkleić, poza tym książka dobrze się trzyma. Najmłodszy widzę, że jeszcze stosunkowo mało delikatny, jeszcze wolałabym oglądanie nadzorowane, ale i bez tego kilka razy oglądał i książka przeżyłaJest ciut starszy od Twojego i raczej ze spokojniejszych dzieci.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Gdzie ja mozna kupic?
[*] i
amazon, bookdepository
ptaki i ocean tez sa swietnesa jeszcze dinozaury - mam nadzieje, ze szybko wyjdzie angielska wersja!
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Maz jest do konca w UK gdzies to znajdzie stacjonarnie?
[*] i
jul te pingwiny kupiłam dopiero teraz,bo o nich pisałyście,ale mam książki różniste i czasem chwyta Czereśniowa lub Auta...Ale ogólnie jak biorę książkę do ręki to krzyczy NIE więc tak de facto nie wie co jest w środkuoby ten czas o którym mówisz przyszedł
![]()
raczej watpie, niestety. sprawdzilam waterstones - ale nie maja. jest w PL za to (http://www.bookcity.pl/A9394370/Out_of_Sight) ale duzo drozej wychodzi, niestety...
irish... - ja zażartowałam z "...pingwinami" - tzn wykorzystałam Twoją wypowiedź dla wyrażenia swojej opinii o książceCzęsto jestem nieco zaskoczona czytając w jakim wieku dziewczyny czytają swoim dzieciom (zakładając że one, tzn dzieci, już chcą i słuchają), bo moje wchodziły w fazę intensywnego czytelnictwa chyba gdzieś tak w okolicach drugich urodzin (i niedługo potem potrafiłam mieć na prawdę dość nieustannego "citać, citać"), no, najstarsza miała ponad rok jak zaczynaliśmy czytanie, i wtedy to były wierszyki z dużą ilością dźwiękonaśladowczych elementów jak uwielbiane przez nią Odgłosy zwierząt ("kotek miauczy miał miał miał, piesek szczeka hau hau hau itd itp") czy "Ptasie radio", "Binta" (wydana pierwsza jako z serii) weszła chyba jak miała już skończone dwa lata. A dzieci mam raczej skłonne do skupiania uwagi, choć - poza córką, która była dość szybka we wszystkim - nie wybijające się tempem rozwoju ponad rówieśników.
żona TEGO Jaśka
Ania, dzieki za polecenie Kto jest Samotny, wyglada fajnie, zakupie przy nastepnym zamowieniu. Fajnie, ze przypomnialyscie mi o Out of Sight i Odglosach Zwierzat, nabede dla coreczki, ktora namietnie oglada obrazki. Out of Sight powinno sie spodobac bardzo
U starszaka bylo tak, ze do 2 roku zycia omawialismy ksiazeczki, sluchal jedynie krotkich wierszykow Brzechwy czy Tuwima, moze jeszcze Antonino czy Babo. Ale potrafil baaardzo dlugo ogladac Mamoko czy Czeresniowa. Czytanie tekstu od 2 lat poszlo i teraz lyka prawie wszystko
Ja tez lubie zamawiac ksiazeczki dla dzieci, czasem robie zamowienie i za kilka dni mam ochote na nastepne, ale rozgrzeszam sie tym, ze czesc okazuje sie na pozniej, a czesc nie przypada mi jednak do gustu, puszczam je dalej, wiec moge dalej zamawiac![]()
Synek-pazdziernik 2011
Coreczka-styczen 2014
Niezla cena mimo wszystko
Swietna ta ksiazeczka Odglosy malucha![]()
[*] i