Strona 400 z 807 PierwszyPierwszy ... 300350390392393394395396397398399400401402403404405406407408410450500 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,981 do 8,000 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qqrq5 Zobacz posta
    Ja odebralam w srode paczke z Arosa a dzisiaj mam znowu zamowienie na 12ksiazek.
    To jakas choroba
    Ja zamówiłam 10 w piątek, pod koniec promocji arosa, a dziś już znów obmyślam, co by tu jeszcze...
    Zastanawiam się, czy bardziej kupuję dla siebie, czy dla dziecka
    J.2014 i E.2016

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

To tak samo jak u mnie.
    Ja robiac zamowienie w glowie mam nastepne i chyba tylko dlatego rozdzielam, zeby maz widzac duza kwote nie uznal mnie za wariatke ze to wszystko na ksiazki dla niespelna 2latka
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

To tak samo jak u mnie.
    Ja robiac zamowienie w glowie mam nastepne i chyba tylko dlatego rozdzielam, zeby maz widzac duza kwote nie uznal mnie za wariatke ze to wszystko na ksiazki dla niespelna 2latka
    Heh, mój ma dopiero pół roku
    Zamawiam do paczkomatu i odbieram cichaczem w czasie spaceru, bo inaczej to by mnie mąż na odwyk wysłał.
    J.2014 i E.2016

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

proszę dziewczyny przstańcie OT-ować
    w ten sposób tworzą się niepotrzebnie strony wątku, które i tak trudno się przegląda
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    Kto jest samotny? kupiłam dziś stacjonarnie spodobała mi się, znacie?
    znacie i lubicie jest jeszcze Czyja babcia i chyba nawet wole babciowa. szkoda tylko, ze Stentor nie zamierza wydac kolejnych czesci (a i po angielsku nie ma, sprawdzalam). moze by sie jakies wydawnictwo skusilo, toz to swietne ksiazki sa...

mnie o kupowaniu prosze nie mowic. dzis przyszla gildia, zamowienie na nastepny miesiac juz skompletowane, pewnie beda jakies poprawki, ale tak z grubsza mam. do tego dochodzi amazon, charity shops, tanie ksiegarnie stacjonarne... ja na wyrost kupuje raczej malo, za to takie, co to moje dzieci sa juz za duze - i owszem, sporo. Mmm wlasnie dzis przyszlo, rozne tekturzaki Dwoch siostr, Muchomora, Tako jak sa nowosci - musze byc na biezaco, to biore. poza finansami ogranicza mnie glownie ilosc miejsca, ksiazki wlasciwie sa wszedzie (i konca nie widac). moje tez, niby wywalczylam jakis czas temu polki w przedpokoju (w sensie w koncu sie maz zabral i zrobil), ale powoli zaczynaja byc pelne. marzy mi sie osobny pokoj na biblioteke, ale na to raczej sie szybko nie zanosi...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Ale chyba po to jest wątek, żeby w nim porozmawiać? O książkach i rzeczach związanych z książkami.

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    proszę dziewczyny przstańcie OT-ować
    w ten sposób tworzą się niepotrzebnie strony wątku, które i tak trudno się przegląda
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chusteryczka Awatar Marko
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaisa Zobacz posta
    Czy któraś z Was miała w ręku "ale patent"? Dla pierwszoklasisty się nada?
    Ja mam. Nada się, ale też uważam, że do czytania z kimś. Książka jest ciekawa dla nas wszystkich.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irish_dancer Zobacz posta
    Nie wiem czy ze mną nie jest gorzej, bo ja kupuję, choć moje dziecko nie lubi książek
    poczekaj kilka miesięcy (tak ze 3 pewnie) i przyjdzie etap nieustannego czytania - moi chyba wszyscy przechodzą, najmłodszy wszedł niedawno No i w sumie... "356 pingwinów" u nas też nie wzbudziło zachwytu (u żadnego z dzieci, mam wrażenie, że to książka najbardziej dla najstarszej), więc się nie dziwię, że Twój nie chce U nas na tym etapie jest szał przy innym gabarycie czyli Out of sight http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...-of-sight.html - cudna książka! W podobnym stylu duet autorów stworzył jeszcze książki o ptakach o oceanie, ale z tamtymi nie miałam okazji się bliżej zapoznać.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Bardzo fajnie wyglada Out of Sight tylko u mnie bylaby w strzepach po 5min
    Musialabym schowac na pozniej
    [*] i

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

na początku dawkowałam, ale szybko syn (średni, wtedy pewnie okołodwuletni) sam oglądał albo z siostrą i przeżyło, chyba tylko jedną rzecz trzeba było podkleić, poza tym książka dobrze się trzyma. Najmłodszy widzę, że jeszcze stosunkowo mało delikatny, jeszcze wolałabym oglądanie nadzorowane, ale i bez tego kilka razy oglądał i książka przeżyła Jest ciut starszy od Twojego i raczej ze spokojniejszych dzieci.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Gdzie ja mozna kupic?
    [*] i

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Gdzie ja mozna kupic?
    amazon, bookdepository

ptaki i ocean tez sa swietne sa jeszcze dinozaury - mam nadzieje, ze szybko wyjdzie angielska wersja!
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Maz jest do konca w UK gdzies to znajdzie stacjonarnie?
    [*] i

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

jul te pingwiny kupiłam dopiero teraz,bo o nich pisałyście,ale mam książki różniste i czasem chwyta Czereśniowa lub Auta...Ale ogólnie jak biorę książkę do ręki to krzyczy NIE więc tak de facto nie wie co jest w środku oby ten czas o którym mówisz przyszedł

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Maz jest do konca w UK gdzies to znajdzie stacjonarnie?
    raczej watpie, niestety. sprawdzilam waterstones - ale nie maja. jest w PL za to (http://www.bookcity.pl/A9394370/Out_of_Sight) ale duzo drozej wychodzi, niestety...

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

irish... - ja zażartowałam z "...pingwinami" - tzn wykorzystałam Twoją wypowiedź dla wyrażenia swojej opinii o książce Często jestem nieco zaskoczona czytając w jakim wieku dziewczyny czytają swoim dzieciom (zakładając że one, tzn dzieci, już chcą i słuchają), bo moje wchodziły w fazę intensywnego czytelnictwa chyba gdzieś tak w okolicach drugich urodzin (i niedługo potem potrafiłam mieć na prawdę dość nieustannego "citać, citać"), no, najstarsza miała ponad rok jak zaczynaliśmy czytanie, i wtedy to były wierszyki z dużą ilością dźwiękonaśladowczych elementów jak uwielbiane przez nią Odgłosy zwierząt ("kotek miauczy miał miał miał, piesek szczeka hau hau hau itd itp") czy "Ptasie radio", "Binta" (wydana pierwsza jako z serii) weszła chyba jak miała już skończone dwa lata. A dzieci mam raczej skłonne do skupiania uwagi, choć - poza córką, która była dość szybka we wszystkim - nie wybijające się tempem rozwoju ponad rówieśników.
    żona TEGO Jaśka

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Ania, dzieki za polecenie Kto jest Samotny, wyglada fajnie, zakupie przy nastepnym zamowieniu. Fajnie, ze przypomnialyscie mi o Out of Sight i Odglosach Zwierzat, nabede dla coreczki, ktora namietnie oglada obrazki. Out of Sight powinno sie spodobac bardzo
    U starszaka bylo tak, ze do 2 roku zycia omawialismy ksiazeczki, sluchal jedynie krotkich wierszykow Brzechwy czy Tuwima, moze jeszcze Antonino czy Babo. Ale potrafil baaardzo dlugo ogladac Mamoko czy Czeresniowa. Czytanie tekstu od 2 lat poszlo i teraz lyka prawie wszystko

Ja tez lubie zamawiac ksiazeczki dla dzieci, czasem robie zamowienie i za kilka dni mam ochote na nastepne, ale rozgrzeszam sie tym, ze czesc okazuje sie na pozniej, a czesc nie przypada mi jednak do gustu, puszczam je dalej, wiec moge dalej zamawiac
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    raczej watpie, niestety. sprawdzilam waterstones - ale nie maja. jest w PL za to (http://www.bookcity.pl/A9394370/Out_of_Sight) ale duzo drozej wychodzi, niestety...
    Natala, ja właśnie dziś oglądałam tą książkę w bookdepository i podali mi cenę 102,75, a w bookcity 105,54 więc różnica niewielka nawet jakby koszt wysyłki doliczyć.
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Niezla cena mimo wszystko

Swietna ta ksiazeczka Odglosy malucha
    [*] i

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chani Zobacz posta
    Natala, ja właśnie dziś oglądałam tą książkę w bookdepository i podali mi cenę 102,75, a w bookcity 105,54 więc różnica niewielka nawet jakby koszt wysyłki doliczyć.
    Na ebayu brytyjskim jest za 13-14 funtów już z przesyłką do Polski.

Uprawnienia umieszczania postów