Strona 386 z 807 PierwszyPierwszy ... 286336376378379380381382383384385386387388389390391392393394396436486 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,701 do 7,720 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustonoszka

Domyślnie

dankin dzieki

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

proszę bardzo

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucja Zobacz posta
    Znalazlam jeszcze cos takiego : Chodzi o to, Czy wiesz co to.Zwierzeta - wydaje sie interesujace
    i Kto sie schował - i nie wiem czy ta druga pozycja nie bedzie za trudna Oceniam przez pryzmat siebie, a ja w takich zagadkach jestem beznadziejna

Mamy Chodzi o to czy wiesz co to, fajne, porzadnie zrobione. Dla 2 latka w sam raz. Polecam. 10 razy 10 ja osobiscie nie znosze, ale dzieciaki uwielbiaja.
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

A czy możecie coś polecić dla 6-letniego miłośnika Tappiego i Rabarbara?

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    A czy możecie coś polecić dla 6-letniego miłośnika Tappiego i Rabarbara?
    moze detektywistyczne jakies? moj milosnik T&R uwielbia Sventona, Joachima Lisa, pana Jaromira - moze w te strone sprobuj. albo Mikolajka - u nas chwilowy (?) szal nad szaly - choc moj starszy o rok, przyznaje.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustonoszka

Domyślnie

Wrocilam z biblioteki obladowana. Chcialam na wlasne oczy obejrzec ksiazki do ktorych nie jestem przekonana. Nawet nie przypuszczalam, ze nasza osiedlowa biblioteka jest tak dobrze zaopatrzona Mamy i malego kreta, ktory... i Co sie dzieje, kiedy spisz? Chlopiec i pingwin, Usmiech dla zabki i Gdzie jest tort .
    Chlopiec i pingwin jest mom faworytem - ciekawe czy chwyci

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Chlopiec i pingwin jest absolutnie cudowny - mam nadzieje, ze jakies wydawnictwo zacznie wydawac Jeffers'a po polsku, bo jest on zdecydowanie na top liscie mojej i moich dzieci. w PL wyszedl tylko Chlopiec i pingwin (btw polecam takze film animowany, z cudownym Malajkatem jako narratorem) i Serce w butelce - lata swietlne temu, wiec dostac je mozna pewnie tylko na allegro - sprawdzilam, sa, ale tylko po angielsku (Lost and found to wlasnie chlopiec i...). Usmiech dla zabki jest rownie cudonwy - ilustracje choc gdybym miala wybrac jedna, to chyba Prosze mnie przytulic by wygralo. Wechterowicza w ogole uwielbiamy, a w duecie z Emilia Dziubak to juz absolutna uczta dla ucha i oka jest
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

dianek
    Guest

Domyślnie

Właśnie dzisiaj do nas dotarła upolowana na amazonie Lost and found. Świetna jest! Natala, czy inne książki tego autora tez są tak dobre ? (Jak nie wszystkie to które ?) Bo się chyba w tych ilustracjach zakochałam równie mocno co Ben

wyslano z telefonu

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dianek Zobacz posta
    Właśnie dzisiaj do nas dotarła upolowana na amazonie Lost and found. Świetna jest! Natala, czy inne książki tego autora tez są tak dobre ? (Jak nie wszystkie to które ?) Bo się chyba w tych ilustracjach zakochałam równie mocno co Ben

wyslano z telefonu
    IMO wszystkie te, ktorych nie mamy (znikoma mniejszosc) widzialam w bibliotece/ksiegarni. W uwielbia Stuck - uwaga SPOILER!! to taka wysoko absurdalna opowiesc o chlopcu, ktoremu latawiec utknla na drzewie. wiec rzuca rozne rzeczy, zeby go zrzucic - but, zeby zrzucic latawiec; drugi but - zeby zrzucic pierwszy but. wieloryba, woz strazacki z zawartoscia, i takie tam "drobiazdzki" zeby zrzucic juz nie pamietam co - W sie zasmiewa do dzis. inne o chlopcu i pingwinie, i samym chlopcu tez fajne. w sumie to wszystko po rowno chyba lubimy, moze Serce w butelce najrzadziej czytamy, bo to takie dosc powazne jest - o smierci - ale reszta dosc rozrywkowa bym rzekla. lekko absurdalna przy okazji, co lubie i ja i moje dzieci

dianek
    Guest

Domyślnie

No... to byle do wypłaty teraz a znasz może jakieś miejsce w uk gdzie można książki w fajnych cenach upolować ? Nie wiem, coś w stylu polskiego arosa czy coś ? ( prócz amazona i ebaya oczywiście ). W ogóle to w tą sobotę kupujemy całoroczna wejściówkę do Seven Stories (link: http://www.sevenstories.org.uk )

wyslano z telefonu

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

No... to byle do wypłaty teraz a znasz może jakieś miejsce w uk gdzie można książki w fajnych cenach upolować ? Nie wiem, coś w stylu polskiego arosa czy coś ? ( prócz amazona i ebaya oczywiście ). W ogóle to w tą sobotę kupujemy całoroczna wejściówkę do Seven Stories (link: http://www.sevenstories.org.uk )
    charity shops tylko trzeba miec fuksa - raz jest masa, raz nie ma nic ciekawego. ja glownie na amazonie kupuje przyznaje bez bicia a Seven Stories zazdroszcze jak tylko moge

dianek
    Guest

Domyślnie

Ja jeszcze polecę Goodnight Tractor. Pięknie rysowana, tekstu mało za to bardzo miły dla ucha. Czytamy codziennie wieczorem kilka razy link: http://www.amazon.co.uk/Goodnight-Tr.../dp/0141342854 (ja dopadłam w tesco za 3£)

Natala, czy znasz jeszcze jakieś inne bardzo fajne książeczki dla 3- latka ?

wyslano z telefonu

dianek
    Guest

Domyślnie

Anglojęzyczne mam na myśli

wyslano z telefonu

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    Usmiech dla zabki jest rownie cudonwy - ilustracje choc gdybym miala wybrac jedna, to chyba Prosze mnie przytulic by wygralo. Wechterowicza w ogole uwielbiamy, a w duecie z Emilia Dziubak to juz absolutna uczta dla ucha i oka jest
    u nas chyba też tak, jednak proszę mnie przytulić górą
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    u nas chyba też tak, jednak proszę mnie przytulić górą
    u nas również, miłość od pierwszego spojrzenia wręcz

Chusteryczka Awatar agum
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Babaryba ma sporo ksiazek Tulleta, srednio tanie, ale od czasu do czasu... gdzies chyba jeszcze byly, tzn. w jakiejs innej ksiegarni online, ale nie moge sobie przypomniec gdzie. u nas na polce chyba z dziesiec, chlopaki uwielbiaja wiekszosc, TA jest absolutnie fantastyczna - wiecej mozesz poczytac na blogu naszej forumowej rzezuchamy.
    Znalazłam ją tutaj w całkiem przyjaznej cenie, gdyby ktoś szukał
    http://www.bookoff.pl/product-pol-41...and-Match.html
    Helenka 30.04.2013
    Julek 09.04.2017

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Natala, czy znasz jeszcze jakieś inne bardzo fajne książeczki dla 3- latka ?
    dianek, czy Ty wiesz co robisz zadajac mi to pytanie?

jak sie ogarne to wieczorem albo jutro Ci cos zalinkuje - obiecuje, postaram sie ograniczac

dianek
    Guest

Domyślnie

dianek, czy Ty wiesz co robisz zadajac mi to pytanie?

jak sie ogarne to wieczorem albo jutro Ci cos zalinkuje - obiecuje, postaram sie ograniczac
    5 sztuk maksymalnie! chyba że trafisz jakąś super ofertę cenową od razu to może być więcej

Chustonoszka

Domyślnie

Moje dziecko zakochalo sie w Chlopcu i pingwinie , cztery razy przeczytany. Pingwin spowodowal, ze mi mloda przemowila ludzkim glosem "tintin smuty" NORMALNIE SZOK.
    Kolejna milosc - Lukrecja - niesamowicie pozytywna ta krowa - zdecydowanie przemawia do mojego 2 latka ;p

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

moze detektywistyczne jakies? moj milosnik T&R uwielbia Sventona, Joachima Lisa, pana Jaromira - moze w te strone sprobuj. albo Mikolajka - u nas chwilowy (?) szal nad szaly - choc moj starszy o rok, przyznaje.
    dzięki! Sventona lubi, więc może pójdziemy w tę stronę - detektywistyczną
    no i Mikołajek-trzeba odświeżyć

Uprawnienia umieszczania postów