Strona 349 z 807 PierwszyPierwszy ... 249299339341342343344345346347348349350351352353354355356357359399449 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6,961 do 6,980 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Dzieki, natala! popatrze sobie na te peep inside, poki co pod choinke bedzie Freight Train I chyba sie skusze na Meg&Mog.
    Ze Skrytkami mi sie nie spieszy, ciekawa jestem Waszych opinii.
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ola23 Zobacz posta
    poki co pod choinke bedzie Freight Train
    a to jest bardzo dobry wybor, u nas uwielbiane do tej pory przez obydwoch
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

dziękuję za pomoc
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chustodinozaur
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mogłybyście fachowym okiem zerknąć na moją listę prezentową?W planach mam po 2 książki na dziecko

7 latka
    Gdybym nie pomysliła psów
    Patrz Madika pada śnieg
    Jak mama została Indianką

5 latek
    Biedny Pettson
    Pettson na biwaku
    Strupek

4 latka
    świąteczna Mama Mu (jeśli wyjdzie)
    Basia
    Nusia i wilki

3 latka
    Nusia i wilki
    Mama Mu na sankach

trzy roczniaki
    Czereśniowa
    od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka Awatar Dafnia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Lila4 ja okiem niefachowym dla 7 latki nie wybrałabym 'Jak mama została indianką ' - właśnie to czytam 2-latkowi i moim zdaniem bardziej dla chłopca: łowienie ryb, chłopak znajduje skórę węża i kładzie ją na szyi babci z zaskoczenia takie tam przygody.
    Czeresniowa dla roczniaków będzie super.
    Maluszek 19.11.2012

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Dziewczyny, ktoras ma '10 razy 10'? Moje dzieci sa w niej zakochane! (i malutka tez!) , synek chce ja czytac codziennie kilka razy, a ja jej po prostu nie zdzierze, chyba ja gdzies po kryjomu schowam... Choc musze przyznac, ze pomysl swietny, to nie moge patrzec na te potwory

A dzis sie zagapilam i nasz ukochany 'Haunted House' zostal przez coreczke 'przeczytany', czytaj pozarty..
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Domyślnie

Lila - znam Czereśniową i Mamę indiankę i według mnie to rewelacyjne wybory. Indiankę uwielbiam, moje dziewczyny też. Mamę Mu niedawno odkryłam i jestem pozytywnie zaskoczona (bo obrazkowej nie polubiłam, a te dłuższe opowiadanka są świetne). Nie wiem, jaka będzie świąteczna - nie brałabym w ciemno. Nusi nie lubię i już. I wolałabym, żeby moje dzieci nie dostały (bo biblioteczną pokochały niestety i ciągle muszę znajdować wymówki, żeby jej nie pożyczać). A reszty nie czytałam, więc się nie wypowiem.

Czy ktoś ma Strupka. Gdzieś mi się obiło o oczy, że coś tam nieteges? Ciekawa jestem Waszych refleksji na temat
    Ostatnio edytowane przez mammamia ; 13-11-2014 o 07:23
    '08, '09, '11, '13

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

na szybko - dla mnie Mama indianka i Madika to dla 5-latkow bardziej niz dla 7-latka (ale moge sie F sugerowac za bardzo ).

Strupka mamy (jak i Piersi) i imo jest swietny - ale nie dla brzydliwych... na prezent bym dala jesli dobrze znam dziecko i rodzicow tez (chyba, ze to dla wlasnego potomstwa, to przepraszam za uwage ). wiecej o pozniej, bo trzeba dzieci z lozek wyciagac...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustomanka Awatar żuk

Domyślnie

Ja dla roczniaków bardzo bym polecała Bintę Lalo i spółkę tanie, proste, dźwiękonaśladowcze. W bardzo lubił w swoim czasie
    edit: o madice miałam jeszcze- imo to że czta się dziecku dwuletniemu to nie znacz ze to dla niego książka; na przkładzie mojego W- czytamy mu Madikę i Dzieci z Bullerbyn on siedzi zasłuchany i ilość tekstu 'wytrzymuje', ale kuma mniej niż z takiej mamy mu czy alberta np. Jeśli wiesz co chcę powiedziec

Powiedz mi, a zapomnę,
    Pokaż mi, a zapamiętam,
    Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
    -Konfucjusz-

Pracownia WyszłoSzydło- fejsbuk

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Ja z kolei dla roczniaków polecę "Księgę dźwięków", mysle ze Czereśniowa bedzie ciut na wyrost (chyba, ze o to Ci chodzi).

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

dla roczniakow jeszcze z Tako z serii pracujace pojazdy (na razie wyszly dwie czesci) moga byc strzalem w dziesiatke.

ja bym dla 7-latkow raczej cos z wieksza iloscia tekstu kupila - Lotte nie obrazkowa, albo Pippi. pierwsza z zakamarkowych Tajemnic... cos z serii Mistrzowie ilustracji Dwoch Siostr - Malutka Czarownice na przyklad.

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja dla siedmiolatki kupiłabym "Biuro detektywistyczne..", na bank "Tajemniczy ogród" Buchmann i Mistrzowie ilustracji; moja kocha Piaskowego wilka i pomimo że wszystko przeczytane to i tak dostanie swoje "zbiorcze" wydanie, bo ślini się za każdym razem jak na nie patrzy w empiku

dla pięciolatka "Ja i moja siostra Klara" a najlepiej wszystkie części

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta

dla pięciolatka "Ja i moja siostra Klara" a najlepiej wszystkie części
    O, a tego nie znam w ogóle, napiszecie coś więcej?

Jadzia ostatnio wreszcie dojrzała do Pchły Szachrajki. Na początku miałam frajdę, ale teraz już mi się ciut nudzi, bo J. żąda codziennie równo połowy, i znów od nowa, i tak od dwóch tygodni)

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja się pokusiłam dziś na Balbinkę i Tymka z oferty biedry i wydaniem oczarowana nie jestem, w ogóle nie przepadam za tak wydanymi książkami, jakieś brokaty ehh jakość broszurowa, ale liczę, że pomimo całej oprawy książki będą "zjadliwe" postawiła ma autorkę bardzo lubianą przez moje dziewczyny, zobaczymy

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anyczka Zobacz posta
    O, a tego nie znam w ogóle, napiszecie coś więcej?

Jadzia ostatnio wreszcie dojrzała do Pchły Szachrajki. Na początku miałam frajdę, ale teraz już mi się ciut nudzi, bo J. żąda codziennie równo połowy, i znów od nowa, i tak od dwóch tygodni)

Klarę polecały tu dziewczyny :* "Ja i moja siostra Klara", "Sto pociech z Klarą", Ja, Klara i zwierzaki" Dimiter Inkiow Wyd Tatarak

Książki są bardzo ładnie i dobrze wydane (super nadają się na prezent), zawierają krótkie śmieszne historyjki z życia rodzeństwa, takie dziecięce przygody,(można kilka podczytać:http://absolutnienieperfekcyjna.blog...ara-czyli.html ) książeczki opatrzone są dziecięcymi rysunkami co fajnie współgra z treścią; u nas nadal hit, to książki z któymi się śpi, zachomikowane pod poduszką bo ciężko się młodszej z nimi rozstawać

acha no i "Ja i moja siostra Klara" znajduje się na "Złotej Liście" książek rekomendowanych przez Fundację ABCXXI Cała Polska czyta dzieciom (chyba nawet wszystkie z tej serii)
    Ostatnio edytowane przez dankin-82 ; 13-11-2014 o 09:55

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja też bardzo polecam Klarę . Krótkie , prześmieszne rozdziały. Śmialiśmy sie wszyscy jak czytaliśmy. Chyba muszę ją wyciągnąć z półki
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

dla siedmiolatki może jeszcze "Magiczne drzewo"

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Klare i ja polecam - chlopaki sie zasmiewali i nie chcieli konczyc. Piaskowego bym kupila zarowno 5-latkowi i jak siedmio - to jedna z tych ksiazek, do ktorych sie wraca i wraca, i wraca...

z naszych ostatnich nabytkow - Dolek... przyjety entuzjastycznie (choc W, ktory ma czasem usztywnione myslenie narzekal, ze wcale nie, bo do czego innego niektore rzeczy sa ). zaraz zaczeli tworzyc wlasne definicje, glownie o kupie, sikach i tym podobnych (jaki wiek, takie zainteresowania )

stad chyba absolutny zachwyt Pupami.... do tego stopnia, ze jak skonczylismy czytac, to kategorycznie zazadali kupna wszystkiego co w przyszlosci autor ksiazki napisze przeciekawa ksiazka, kolejna do ktorej bedziemy wracac nie raz, i nie dwa. ile sie sama przy okazji dowiedzialam to nawet nie zlicze. a teraz sie przydaje - czytamy dzis Czasami lubie zwinac sie w kuleczke - i od razu mozna przypomniec odpowiedni rozdzial o wombatowej pupie. dla milosnikow przyrody (albo na zachete do polubienia) to imo absolutny musthave.

DOktor Dolittle uwielbiany - czytamy wlasnie Najwieksza podroz, u mamy kolejne tomy czekaja na wyslanie. na okladce Podrozy jest info, ze jesienia Znak ma wydac Podroz na ksiezyc - F juz sie cieszy (zwlaszcza, ze czyta sobie po angielsku chyba nietlumaczona na polski opowiesc o tym, co dzialo sie jak Doktor z ksiezyca wrocil).

Ballada - coz, mam mieszane uczucia. moje dzieci tez, bo przeczytalismy i na razie lezy. pomysl swietny, ale jakby sie ociupine za bardzo rozrasta, mialam wrazenie, ze w pewnym momencie nawet F przestal lapac o co chodzi. to taka ksiazka bardziej do kontemplowania i opowiadania po swojemu niz przeczytania na jeden zamach (jak to lubia moi). moze jak bedziemy mieli wiecej czasu i spokojnie sobie bedziemy mogli poopowiadac, to jakos bardziej chwyci. do tego naprawde powinna zostac opatrzona karteczka z wyjasnieniem, ze tak ma wygladac - przyznaje bez bicia, ze na poczatku myslalam, ze mamy jakis wybrakowany, niedodrukowany egzemplarz...

i na koniec dopisze, ze przeczytalam chlopakom wreszcie Dunie. troche sie balam, bo F ma okres lekow rozbudowanych 'a co bedzie jak sie samochod przejedzie/ktos na ulicy zastrzeli/etc'. ale niepotrzebnie - nie pozwolili przestac czytac, zazadali przeczytania drugiego tomu natychmiast (i tez nie pozolili przestac w trakcie), po czym kazali nabyc tom trzeci (juz idzie). i pytaja, czy beda nastepne zachecona odzewem chyba sprobuje Czy umiesz gwizdac Joanno? i Esben i duch dziadka -F plakal po Chuscie babci stad moje rozterki czy juz - ale sprobowac mozemy.

btw Dunia dla 7-latki (nawet dla 5 chyba tez) tez sie swietnie nada

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Nabyłam Klarę

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anyczka Zobacz posta
    Nabyłam Klarę

edit: jeszcze podpiszę się pod Natalą odnośnie Dunii, i dla 5 i dla 7latka super
    Ostatnio edytowane przez dankin-82 ; 13-11-2014 o 12:11

Uprawnienia umieszczania postów