Strona 355 z 807 PierwszyPierwszy ... 255305345347348349350351352353354355356357358359360361362363365405455 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,081 do 7,100 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Dziewczyny,mamy Paname Janoscha, a czy ''Mis i Tygrysek ida do szkoly'' i ''Mis, Tygrysek i nowi przyjaciele'' sa rownie fajne?
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judyt Zobacz posta
    Ja uwielbiam ilustracje Pawła Pawlaka, więc pierwsze, co mi przyszło do głowy, to "Przepraszam, czy jesteś czarownicą" Emily Horn

o tak, na to od dawna chorujemy obie z córką, ale raz, że już niedostępna, a dwa, że chciałabym nabyć w przyzwoitej cenie

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judyt Zobacz posta
    Ja uwielbiam ilustracje Pawła Pawlaka, więc pierwsze, co mi przyszło do głowy, to "Przepraszam, czy jesteś czarownicą" Emily Horn
    Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    o tak, na to od dawna chorujemy obie z córką, ale raz, że już niedostępna, a dwa, że chciałabym nabyć w przyzwoitej cenie
    i własnie dlatego kupuje ksiazki "na zapas", tak a propos drugiego watku. bo boje sie, ze potem nie beda dostepne.
    "Przepraszam, czy jesteś czarownicą" Emily Horn mamy, to była jedna z ukochanych ksiazek Michała jak był malutki.
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Dankin, a te czarownice znacie?
    http://ksiegarnialuna.com/co-ma-pier...ka-p-2826.html

recenzja wyglada zachecejaco, i jest polecana tutaj http://www.czytusieczyta.pl/najlepsz...czne-prezenty/
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    To, co nieuchronne

[Gerhard Zwerenz]

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ola23 Zobacz posta
    Dziewczyny,mamy Paname Janoscha, a czy ''Mis i Tygrysek ida do szkoly'' i ''Mis, Tygrysek i nowi przyjaciele'' sa rownie fajne?
    nie pamietam dokladnie co jest w poszczegolnych tomach - ale moi uwielbiaja wszystko. tzn. F bardziej, W ostatnio jakos mniej - ale na pewno Janosch u nas na top liscie by sie znalazl.

Cytat Zamieszczone przez Eyja Zobacz posta
    i własnie dlatego kupuje ksiazki "na zapas", tak a propos drugiego watku. bo boje sie, ze potem nie beda dostepne.
    ja tez. zwlaszcza jak widze w gildii, ze czegos z mojej wish listy nie ma - sprawdzam na stronie wydawnictwa - i jak nie ma/jest na wyczerpaniu to szukam gdzie badz i kupuje jak najpredzej. moze dodrukuja, a moze nie...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Dodam "Malutką czarownicę" - polecam świetne wydanie z serii Mistrzowie Ilustracji;
    i serię o Czarownicy Winnie - choć podejrzewam, że już możecie to znać
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Marto450 - dzięki za polecenie "Jak dwie krople wody", chyba wyląduje w koszyku. Wróg też, ale dla mojego siostrzeńca, jeszcze rozmawiałam z jego mamą - przy okazji pewnie i jego młodsze siostry przeczytają, więc będę wiedzieć jaka była reakcja dziewczynek (6 i 8 lat), które nie mają z brytyjskiej szkoły kontekstu pierwszej wojny światowej.

do koszyka pójdą chyba też jakieś książeczki z serii strachy na lachy "Jak pokonać..." dla mojego średniego, który ostatnio w łóżku ma zainstalowaną ochronę przeciw złodziejom i potworom. O serii kiedyś pisała dankin - wiesz, że z tej serii są też czarownice?

Zna ktoś "Lodowego smoka" Martina (chyba nie było w wątku)? Fajne, warto? Szybki przegląd google ilustracji podpowiada, że tak. Zwłaszcza że powinno być na pozomie starszej, a w tematyce zainteresowań średniego...

BTW, czytamy pożyczoną z biblio "Gdzie jest smok?" - pamiętam, że dawno temu murmle o niego pytała, ale nikt nie znał. Fajna książka dla smokowych fanów 3+, tekst może nie porywający, ale poprawny, ilustracje całkiem fajne i pełne poukrywanych mniej lub bardziej w skałach, drzewach, wodzie etc smoków, których dziadek zupełnie nie widzi, dziadek zresztą nie widzi nawet zupełnie wyraźnego wielkiego smoka i w końcu - ku przerażeniu wnuczka wchodzi do jego paszczy... Szczęśliwie oczywiście wszystko dobrze się kończy.
    Wyszukiwanie smoków jest tym fajniejsze, że podczas gdy ilustracje są płaskie - jak to zwykle w książkach bywa , o tyle smoki są nieco wypukłe i można je wyczuć palcami.

(przy okazji można obie te smokowe książki dodać do wątku tematycznego - czy tam dopisać?)
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Macie już te nowe muminkowe książeczki?
    http://aros.pl/szukaj/muminek/0
    jakie one są w środku, może któraś wstawić zdjęcie?
    nada się na początki czytania samodzielnego?
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

kresko, jak podasz maila, to zrobię zdjęcia i Ci wyślę. nie bardzo mam jak do sieci wrzucać żeby potem na forum wstawić.
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    To, co nieuchronne

[Gerhard Zwerenz]

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

:* napisałam pw
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Skrytki leżą w kartonie prezentowym już od jakiegoś czasu, ale z powodu ciągłej obecności kogoś z zainteresowanych lub "ciężkich" nocy nie było czasu nawet jej otworzyć. Książka bardzo ciekawa, troszkę magiczna tzn. pomagająca jakby zaczarować świat- bo przecież Twoje usta to też skrytka, a kredki to żołnierze strzegący tajemnicy. Tekst wciąga nas do spojrzenia na świat z wyobraźnią. Oczarowała mnie okładka- jest bardzo dobrą zapowiedzią i zarazem podsumowaniem całej książki- minimalistycznej pod względem tekstu i ilustracji, jednocześnie posiadającej niesamowity potencjał. Wiek hmm 3+
    Naszym dzieciakom przypadła do gusty.

(mały OT w wielkopolskim, a w każdym razie w regionie z którego pochodzę na wszelakie komórki w domu np. taką z butami lub z wekami, mówi się skrytki)

Bzdurki Andrusa. Tu zależy kto co lubi. My lubimy styl p. Andrusa. Bajki przeznaczone raczej dla starszych dzieci 6+, zdecydowanie dla dorosłych, my z M. kwiczeliśmy w kilku momentach Zawsze zakończone morałem, takim w którym coś ważnego otulone jest w subtelny żarcik. Zobaczymy jak się Starszakowi spodoba.
    Nie napiszę jeszcze nic o tym jak autor i p. Baltroczyk czytają te opowiadania- nie zdążyłam przesłuchać CD.
    Ostatnio edytowane przez weci ; 22-11-2014 o 06:45
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Bzdurki Andrusa czytałaliśmy wczoraj wieczorem, z moim siedmiolatkiem. dla mnie bomba! Michał niestety jeszcze nie łapie większości "smaczków". ale co tam smaczki, skoro przy tym okazało sie, że on nie zna bajki o kopciuszku no bije sie w piersi, ze jakoś omijałam, jako zbyt "dziewczyńską", choc na półce stoi. dzisiaj nadrobimy
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    To, co nieuchronne

[Gerhard Zwerenz]

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eyja Zobacz posta
    skoro przy tym okazało sie, że on nie zna bajki o kopciuszku no bije sie w piersi, ze jakoś omijałam, jako zbyt "dziewczyńską", choc na półce stoi. dzisiaj nadrobimy
    u nas podobnie tez nadrabiamy
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Dzięki dziewczyny, wszystkie polecane znamy i już przeczytane ...... ehhh mi już chyba cudu trzeba Mam nadzieję że teraz w okresie mikołajowo-świątecznym młoda mi odpuści z czarownicami, zajmie się Mikołajową historią; choć w liście do ŚM stoi jak byk, że chce nową książkę w/w elementami

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

365 pingwinów pewnie już tu była polecana no jest świetna, wczoraj czytalismy, świerzynkę w naszej bibliotece, na czytaniu dla dzieci, wczyscy jej słuchaliśmy z wielkim zainteresowaniem
    mój 3,5 latek, 6 latek, dzieci w wielu 4-5 lat ja
    cudna
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    365 pingwinów pewnie już tu była polecana no jest świetna, wczoraj czytalismy, świerzynkę w naszej bibliotece, na czytaniu dla dzieci, wczyscy jej słuchaliśmy z wielkim zainteresowaniem
    mój 3,5 latek, 6 latek, dzieci w wielu 4-5 lat ja
    cudna
    Ja schowałam , będzie pod choinkę , ale sama sobie przeczytałam i bardzo mi się podobała. Tylko szkoda że takich dużych rozmiarów, nie mam takich wielkich półek .
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Zrobiłam zamówienie w arosie na 400 zł. Ale nie wszystko dla dzieci, więc może nie jest ze mną aż tak źle.

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samuela Zobacz posta
    Zrobiłam zamówienie w arosie na 400 zł. Ale nie wszystko dla dzieci, więc może nie jest ze mną aż tak źle.
    no ja wzięłam jeszcze "wszystko co lśni", "jadłonomię" "uparte serce", "beksińscy portret podwójny" i dla męża "super-polska". tyle ze wydałam wiecej niz 400 zł.
    i zal mi oddac kazdej jednej pozycji komus pod choinke
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    To, co nieuchronne

[Gerhard Zwerenz]

Chustodinozaur
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

a ja widzę,że mimo że skończyła się promocja w arosie to ceny się nie zmieniły

wyglądają ciekawie muminki,choć moje niestety nie przepadają za nimi

czekam na wigilijną Mamę Mu bo chrześniaczka uwielbia i chciałam jej zamówić na swięta
    od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Przyszła nasza "Klara" - połowę przeczytałyśmy od ręki. Moim faworytem jest historia o karmieniu złotych rybek parówkami

Uprawnienia umieszczania postów