Strona 353 z 807 PierwszyPierwszy ... 253303343345346347348349350351352353354355356357358359360361363403453 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,041 do 7,060 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    A dla jakiego wieku byście polecily "Na szczęście mleko"? Raczej dla mojej niespelna sześciolatki, siedmio-i-polletniej siostrzenicy czy dwunastoletniego siostrzenca?

książka wg mnie 7+ ja czytałam z 5 i 7 latką, szybko się czyta, praktycznie jednym tchem

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Zaintrygowalyscie mnie ta 'Anatomia Farmy', ale my juz mamy Swiat w Obrazkach - 'Wies', czy warto w takim razie kupowac Anatomie (budzet napiety juz jest?)

Ostatnio swietnie nam sie czyta Lotte- trzy opowiadania.
    A poza tym to ostatnio nie mam weny na czytanie, trudno nam znalezc cos, co oboje czytalibysmy z przyjemnoscia (i co nie byloby juz sto razy walkowane).
    Pippi Ponczoszanka to dla duzo starszych niz 3-latek, prawda?
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ola - miejscowo nabadz . u nas na wish liscie od wiekow, jakos sie doczekac kupna nie moze...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    A dla jakiego wieku byście polecily "Na szczęście mleko"? Raczej dla mojej niespelna sześciolatki, siedmio-i-polletniej siostrzenicy czy dwunastoletniego siostrzenca?
    ja czytałam z moim 6 latkiem, zaczęliśmy rano w łóżku a koło południa skończyliśmy w trakcie, śniadanie, zabawa, kłótnie dzieci itp. szybko się czyta
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

super, dzięki dziewczyny!
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

W temacie komiksów to nie tak dawno Egmont wypuścił:
    Kubatu - 1 - I tak nie uwierzysz

Scenariusz: Jakub Syty
    Rysunek: Przemysław Surma

opis:
    Kaj uważa, że wyrósł już ze spania z Kubatu, swoją przytulanką. Właśnie wtedy dowiaduje się, że maskotka jest żywym stworzeniem! Wyruszają razem do zamku tajemniczego czarnoksiężnika, twórcy Kubatu, aby ten sprawił, by maskotka nie utraciła wspomnień, jak inne dziecięce przytulanki. Czy chłopiec zdoła udowodnić, że jest prawdziwym przyjacielem Kubatu? Czy dowie się, kim naprawdę jest czarnoksiężnik? Kaja i jego żywą zabawkę czekają niezwykłe i niebezpieczne przygody.

Miał już ktoś w łapkach?

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa- Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ola23 Zobacz posta
    Zaintrygowalyscie mnie ta 'Anatomia Farmy', ale my juz mamy Swiat w Obrazkach - 'Wies', czy warto w takim razie kupowac Anatomie (budzet napiety juz jest?)

Ostatnio swietnie nam sie czyta Lotte- trzy opowiadania.
    A poza tym to ostatnio nie mam weny na czytanie, trudno nam znalezc cos, co oboje czytalibysmy z przyjemnoscia (i co nie byloby juz sto razy walkowane).
    Pippi Ponczoszanka to dla duzo starszych niz 3-latek, prawda?
    mi się też wydawalo że pippi to starsze dzieci ale ostatnio siostra mi moja przywiozła moja z domu i antek jak zobaczył to chciał żeby mu przeczytać i mimo że wydawalo mi się że mu się znudzi bo obrazków mało to dzielnie Słuchal i już parę razy czytalismy także nic nigdy nie wiadomo..
    mama najcudowniejszego na świecie Antosia (24.05.2011)

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A znacie Patka i Pepe. Właśnie szukalam prezentu na Mikołajki do szkoły i odkryłam ,że wyszła już 3 część
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustoholiczka Awatar Paulina J.
    Miejscowość
    Warszawa/Nowa Praga

Domyślnie

Dziewczyny wybaczcie, ale nie mam teraz czasu studiować całego wątku, a muszę kupić 2 książki dla 6-latek - to bliźniaczki. I to na jutro Poradzicie coś?

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulina J. Zobacz posta
    Dziewczyny wybaczcie, ale nie mam teraz czasu studiować całego wątku, a muszę kupić 2 książki dla 6-latek - to bliźniaczki. I to na jutro Poradzicie

coś?
    Ja i moja siostra Klara (link pierwszyz brzegu, na pewno sa taniej!!!) i pozostale dwie czesci - Dymiter Inkiow
    cos Astrid Lindgren - moze Obrazkowa Lotta i obrazkowe Dzieci z Bullerbyn wyd. Zakamarki.
    Mama Mu - ta, w kterj jest wiecej opowiadan moze, mniej obrazkowa.
    cos o Petsonie i Findusie.
    Filomena - dwie czesci sa, byloby jak znalazl
    Listy od Feliksa i Nowe listy od Feliksa - tez dwie czesci
    Pan Kuleczka albo Wesoly Ryjek
    Malutka Czarownica
    cos z serii wierszowej Egmontu - seria sie nazywa Wierszem napisane.
    Panne Kreseczke albo Pana Motorka Chotomskiej
    albo ktora z ksiazek z dziurka wyd. Bajka - wyszedl Brzechwa, Tuwim, Fredro

to tak na bardzo szybko mi do glowy przyszlo... jak cos wymysle jeszcze do dopisze!

edit: Basia przeciez!
    Ostatnio edytowane przez natala ; 18-11-2014 o 20:41
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dla małych chłopców polecam "Kto prowadzi" Synek świetnie się przy niej bawi już od miesiąca Jedyny minus to cienkie kartki ... przy żywiołowym oglądaniu i zgadywaniu niestety strony ucierpiały. Dodam, że dziecko wyjątkowo nie niszczy książek, ale w tym przypadku liczy się czas, żeby pokazać odpowiedź drugiej osobie i te emocje Szczerze polecam.

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    Dla małych chłopców polecam "Kto prowadzi" Synek świetnie się przy niej bawi już od miesiąca Jedyny minus to cienkie kartki ... przy żywiołowym oglądaniu i zgadywaniu niestety strony ucierpiały. Dodam, że dziecko wyjątkowo nie niszczy książek, ale w tym przypadku liczy się czas, żeby pokazać odpowiedź drugiej osobie i te emocje Szczerze polecam.
    U nas też się super sprawdza

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lynette Zobacz posta
    Ludzie, kto tę listę tworzył? Skąd te książki? Chyba tylko o jednej z nich coś tam słyszałam, a reszta? Książka roku, dobre sobie, ciekawe czyjego roku?
    dokładnie to samo pomyślałam... Ani to popularne, ani znane, ani widziane w księgarniach, a jestem tam częstym gościem... Dziwna lista, dziwna....

Oglądałam - czytałam to w Empiku:

tu więcej: http://naregale.blogspot.com/2014/10...magorzaty.html

Fajna, nietypowa historia, zgadzam się z powyższym opisem, już nie będę się powtarzać, choć "gryzą" mnie ilustracje.. Nie lubię takich rozmytych, aż bolą mnie oczy ciut, jakby były za mgłą, nieostre do końca...czy powiększone z mniejszego formatu i się "rozmyły"... Kumam, że tak miało być, taki był zamysł i projekt, ale... Zniechęciło mnie to jednak do kupna
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

to ja teraz popytam - mial ktos w reku Wielka ksiege Basi i Franka? oraz Profesora Astrokota?

interesuje mnie zwlaszcza jak duzo jest nowych opowiastek w Basi. i czy Astrokot fajny - bo tani to on nie jest - a chcialam dla F - znalazlam po angielsku, ale ze cenowo taniej nie jest, to dumam czy warto

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

O Astrokocie ktoś już w wątku pisał, nie tak dawno. Że fajny. Ale nie mogę sobie przypomnieć kto.
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Astro jest super! a przy okazji uczta dla oka

Chustomanka Awatar lula_p

Domyślnie

Astrokota kupiłam dla starszaka w Arosie, bo w trakcie promocji wychodził fajnie cenowo, ale jeszcze nie doszła paczka, więc dopiero za kilka dni będę mogła się wypowiedzieć czy fajny

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

dzieki chyba sie skusze na angielskojezyczna wersje zatem, bedzie szybciej, moze na urodziny a nie pod choinke jak myslalam.

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Astrokota dostanie córa na Mikołaja - więc jeszcze nieprzeczytany; ale po przekartkowaniu jestem zachwycona! Rewelacyjne ilustracje i solidna porcja wiedzy naukowej.
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    to ja teraz popytam - mial ktos w reku Wielka ksiege Basi i Franka? oraz Profesora Astrokota?

interesuje mnie zwlaszcza jak duzo jest nowych opowiastek w Basi. i czy Astrokot fajny - bo tani to on nie jest - a chcialam dla F - znalazlam po angielsku, ale ze cenowo taniej nie jest, to dumam czy warto
    ja mam Basię wypisać tytuły?

Uprawnienia umieszczania postów