Powiedz mi, a zapomnę,
Pokaż mi, a zapamiętam,
Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
-Konfucjusz-
Pracownia WyszłoSzydło- fejsbuk
A zna i ktos i poleca
Pan Pikulik i nieporozumienie w ZOO
oraz
Pandamonium w ZOO pana Pikulika?
Czy gniot??
Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Ale ta książka to taki wielki format? co się nie mieści na półkach? bo tak mi z bloga wyskoczyło
Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
a tego to nie wiem, nasza angielksa jest taka normalna, moze jak A4, moze ciut mniejsza nawet.
a ja mam pytanei do danikin - Ty zdaje sie polecalas kiedys sedrie o czarownicy Mai Strzebonskiej - np. ta - fajne? bo znalazlam w taniej ksiazce i mysle(btw. watek z promocjami sie dzis rozrosl o kolejne strony...)
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Dziękuję, czyli nie mój przedzial
moje dziewczyny Czarownicę kochają, mamy wszystkie i wszystkie są z równą czułością czytane. Książeczka z prostą historyjką, ale jest troszkę tekstu do czytania. Piękne kolorowe ilustracje, które bardzo lubię a młode jeszcze bardziej. Jedyną wadą tych książeczek jest to że są klejone, choć u nas nieźle się trzymają, ja wole szyte. Zresztą za cenę 6zł to się nie ma co zastanawiać
acha ksiażeczka ma większą czcionkę, więc dzieci mogą na niej śmiało ćwiczyć czytanie
Mam pana Pikulika obie części i moim zdaniem pandamonium dużo lepsze
Format ma zbliżony do Nusi (jest pół centymetra wyższa i centymetr szersza )
Ostatnio edytowane przez Pekatrine ; 05-11-2014 o 19:49
jejku dopiero teraz doczytałam o "promocjach" ...lezę popatrzeć
ja za to utknęłam na wyszukiwaniu książek o Mikołaju i BN![]()
Ostatnio edytowane przez annagdynia ; 05-11-2014 o 20:19
synek lato 2008synek wiosna 2011
Składam zamówienie w Arosie, tym razem dla siebie
Ale może dziecku coś też skapnie.
Zaproponujecie coś dla 5 latka do samodzielnego czytania (radzi sobie świetnie)?
nie gniot
Mamy to pierwsze, wybrane w księgarni na urodziny niemal samodzielnie(mama tylko podpowiedziała, ale inne podpowiedzi nie zaskakiwały, żeby nie było) i lubiane, choć rzeczywiście było trochę tłumaczenia o co chodzi z tym nieporozumieniem. Niezła książka do czytania też z Malutkiem, bo niemal na każdej stronie jest kot - zdziwiłam się, jak szybko potrafił go wynaleźć, no i czyta się szybko (strona niekoniecznie zdąży się znudzić). Pandemonium... Wiedziałam, że coś oprócz Antonino miało trafić na listę przedświąteczną (muszę sporo stron wątku wstecz przelecieć, to więcej mi się przypomni
)
Ostatnio czytaliśmy z Malutkiem "Lot na miotle" (dla niewtajemniczonych historyjka o czarownicy autorstwa autorów Gruffalla plus tłumaczenie Rusinka, niestety nie przesadnie nadzwyczajne) i to też okazała się świetna książka dla półtoraroczniaka - kot, pies, ptak, żaba... Tylko kaczki i konia do kompletu brakujeA, i był pełen zachwyt "Pomelo i przeciwieństwa". Aż żal, że tyle już tego mamy i głupio szukać więcej, jak mam z nim tyle na własnych półkach do odkrycia - ino dla siebie, bo niektórymi się mocno nasyciłam w czasie czytania starszym.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Mnie sie o wiele bardziej podobalo tlumaczenie animowanego "Miejsca na miotle" Disneya.
Mi tłumaczenie Rusinka tylko miejscami ciut zgrzyta, ogólnie mi się podobaMiszce też, już prawie na pamięć to znam. Czytamy w kółko.
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
Sysuniu - wyjutubowalam, jest tylko zapowiedz -widzę że jednak coś tam tracimy nie mając tv
na szybko nie udało mi się znaleźć żeby było na płytach, w naszej biblio nie będą mieli - coraz bardziej potrzebuje pomysłów filmowych bo coraz trudniej mi wykopać jakieś fajne filmy z masy różnych- w tym tygodniu ustapilam i jest Listonosz Pat, normalnie wole jakieś pelnometrazowe basnie których oglądanie i mi sprawi przyjemność. No ale to muszę pogrzebać w innym wątku
![]()
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
a ja przygotowując się do 11 listopada kupiłam a ja jestem, jeszcze nie czytaliśmy pewnie w weekend wyciągniemy
z biblio pożyczyłam Mazurek Dąbrowskiego![]()
synek lato 2008synek wiosna 2011