Strona 137 z 807 PierwszyPierwszy ... 3787127129130131132133134135136137138139140141142143144145147187237637 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,721 do 2,740 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Guest
    Guest

Domyślnie

seria o Findusie
    Z resztą zerkinj na wydawnictwa najpierw potem szukaj na arosie
    Wydawnictwa: Zakamarki, Media Rodzina, Bajka, Wytwória, Dwie Siostry itp
    Albo wejdź na Rymsa tam tez masa inspiracji
    ale trzeba szukać samemu bo sama wiesz co Twoje dziecko zainteresuje

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

dzięki baryłko to już jakaś podpowiedz jest

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia2809 Zobacz posta
    aniu rzuć proszę jakimiś tytułami, bo muszę zrobić większe zaopatrzenie na dłuższy okres czasu, naprawdę będę wdzięczna za podpowiedzi
    np.
    http://aros.pl/ksiazka/pewnie-ze-lot...ym-dzieckiem-2
    http://aros.pl/ksiazka/piaskowy-wilk-2
    ostatnio spodobała im się Nusia http://aros.pl/ksiazka/nusia-i-baranie-lby
    felek i tola http://aros.pl/ksiazka/felek-i-tola-2
    te http://aros.pl/autor/Sven+Nordqvist/0
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

naprawdę serdecznie dziękuję dzisiaj wieczorem mam nadzieję w końcu wybiorę cały zestaw książek

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

te wydawnictwa które wymieniła baryłka zazwyczaj mają fajne książki
    ale te 32% w arosie to niewiele więcej niż zazwyczaj sprawdziłam ksiązki które niedawno kupowałam u nich i płaciłam 26,50 a teraz jest 25,16 tylko nie wiem czy tak jest na wszystkie pozycje

Chustomanka Awatar Mama Lili
    Miejscowość
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    te wydawnictwa które wymieniła baryłka zazwyczaj mają fajne książki
    ale te 32% w arosie to niewiele więcej niż zazwyczaj sprawdziłam ksiązki które niedawno kupowałam u nich i płaciłam 26,50 a teraz jest 25,16 tylko nie wiem czy tak jest na wszystkie pozycje
    Normalnie jest 27%, a teraz 32%. Przy większych zakupach się opłaca

Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia2809 Zobacz posta
    aniu rzuć proszę jakimiś tytułami, bo muszę zrobić większe zaopatrzenie na dłuższy okres czasu, naprawdę będę wdzięczna za podpowiedzi
    to jeszcze przypomniało mi się
    http://aros.pl/szukaj/elmer/0
    moi uwielbiają http://aros.pl/ksiazka/kotek-splotek-2
    ta seria też fajna
    http://aros.pl/ksiazka/pan-brumm-wyb...e-na-wycieczke

tak sobie pomyślałam, że fajne byłoby mieć taką listę żeby nie trzeba było całego wątku przeszukiwać, a wiele książek gdzieś umyka

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Elmera czy zwłaszcza Pana Brumma to już bym czterolatkowi nie kupowala, chyba że bardzo mało "oczytanemu", z serii możesz za to popróbować się z Panem Kuleczką.

metis - pamiętam, że uwielbiasz, a nie pamiętam, czy masz już wszystkie Ozy - w księgarni niedaleko nas (Papirus) ostały się jeszcze 2 części z ilustracjami Rychlickiego (W krainie Oz i któraś jeszcze część, wydanie z lat 90-tych chyba)
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Guest
    Guest

Domyślnie

eee tam lista
    po prostu kupować nowości na bieżąco

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    eee tam lista
    po prostu kupować nowości na bieżąco
    taaa

ja miałam dylemat, czy kupić w końcu nowy regał na książki, czy może jeszcze trochę książek wyprzedaż w arosie rozwiązała mój dylemat

Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    Elmera czy zwłaszcza Pana Brumma to już bym czterolatkowi nie kupowala, chyba że bardzo mało "oczytanemu", z serii możesz za to popróbować się z Panem Kuleczką
    może nie powinnam, ale tak właśnie pomyślałam mój 5 latek lubi Elmera i piaskowego wilka polubił teraz też (nie jest zbyt oczytany ) sam po książkę rzadko sięga,
    a ostatnio pożyczyłam "Binta tańczy" z myślą o 2,5 latu a książka podoba się bardzo 5 latkowi też

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    może nie powinnam, ale tak właśnie pomyślałam mój 5 latek lubi Elmera i piaskowego wilka polubił teraz też (nie jest zbyt oczytany ) sam po książkę rzadko sięga,
    a ostatnio pożyczyłam "Binta tańczy" z myślą o 2,5 latu a książka podoba się bardzo 5 latkowi też
    Ali też podobają się książki Ignasia
    Ostatnio oboje bardzo lubią Charliego i Lolę w wersji książkowej - polecam

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

ja też widzę, że Michał (5 lat) nie ma problemu z książkami "dla maluchów". Fajnie to wygląda: najpierw czytam mu Rabarbara czy inną obszerniejszą książkę, potem wyciągam Bintę dla Alutki, a Michał dalej słucha, a nawet "czyta" ze mną. Kukuryk czy Yeti podoba się obojgu

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

oj tam, nie chodzilo mi o to, ze czterolstka nie beda bawic (u nas tez wiekszosc ksazek czytamy razem i nie ma z tym problemu) raczej chodzilo mi o to, ze zasadniczo te ksiazki raczej dla mlodszej kategorii wiekowej, Brumma zreszta osobiscie nie lubie, wydaje mi sie ze im starsze dzieci tym wiekszy wybor i nie warto jeszcze inwestowac specjalnie dla czterolatka w te ksiazki, trocje to o co chodzilo dziewczynom pytajscym czy warto dla czterolatka jeszcze Pomelo (akurat to uwazam ze warto, to niby prosta rzecza, jak ostatnio czytalam z moim polroczniakiem na kolanach ze zdzieieniem zauwazylam, ze przyglafa sie obrazkom, ale ze zdecydoeanie wiekszym potencjalem niz np nieszczesny Brumm, prosta komedia typu przewrocil-sie-na-skorce-od-banana )
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Kupujcie koniecznie Felka i Tolę, uwielbiamy ich, wszyscy, lat 3 i pół, 29 i 35 !

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Brumma zreszta osobiscie nie lubie

...ze zdecydoeanie wiekszym potencjalem niz np nieszczesny Brumm
    jul, a napisz mi coś więcej - dlaczego ci nie podpasował Brumm.. Nie mam żadnego, a chciałam podpowiedzieć mamie, żeby na święta kupiła moim Brumma i Boże Narodzenie - na tę jedną się czaję, ale fakt - w ręku nie miałam, fabułę tylko z grubsza znam, i widziałam ilustracje.

Tego świątecznego właśnie też czytałaś?

Zaciekawiłaś mnie, napisz proszę - bo jak niefajny, to coś innego z listy bym wybrała.. Będę wdzięczna
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

metis - pamiętam, że uwielbiasz, a nie pamiętam, czy masz już wszystkie Ozy - w księgarni niedaleko nas (Papirus) ostały się jeszcze 2 części z ilustracjami Rychlickiego (W krainie Oz i któraś jeszcze część, wydanie z lat 90-tych chyba)
    NOWE??? Czy to egzemplarze antykwaryczne?
    Ozy, rzecz jasna, mam wszystkie z tej serii z il. Rychlickiego, ale na niektóre polowałam na Allegro i ich stan nie jest taki, jaki powinny mieć ukochane książki (poza tym, jakoś nie czuję, że są m o j e, bo widać na nich cudze ślady... [- macie tak czasem?] ). Więc te nieidealne allegrowe oddałabym potrzebującym.
    Dzięki wielkie! Zadzwonię tam i dopytam!

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    Ostatnio oboje bardzo lubią Charliego i Lolę w wersji książkowej - polecam
    My Ch&Lolę uwielbiamy też w wersji filmowej. Jest świetna!

Soul - przypuszczam, że może się okazać zbyt infantylny... To poziom Mysi, mniej więcej. Osobiście nie mieliśmy nigdy Brummmmma, ale kiedyś zerknęłam. Lepiej kupić coś bardziej do przodu. Brummm/Mysia to poziom roczniaka...
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

a ja po dzisiejszym poranku stwierdziłam, że koniecznie muszę kupić http://aros.pl/ksiazka/pospiesz-sie-albercie
    Mieliśmy pożyczoną ale musimy mieć ją na stanie

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

a my Brumma uwielbiamy - za humor, za ilustracje i smaczki do wyszukiwania (dla duzych tez). humor specyficzny - to prawda - lapa utknela w konewce, pupa w misce do prania - ale chlopaki sie zasmiewaja do lez. kazdy kolejny wydaje mi sie lepszy. i wszyscy troje sie nie mozemy doczekac kolejnych

a Swiateczny jest, hmmm, bardziej niz specyficzny - Brumm z kaszalotem i borsukiem chca wyciac sobie choinke. ale ryjek nie pozwala. po czym w nocy okazuje sie - ze wycial ja sam. wiec przyjaciele postanawiaja choinke odbic przy okazji zzerajac ryjkom bozonarodzeniowa ges i udajac Mikolaja... typowa bozonarodzeniowa opowiesc to raczej nie jest
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

tu jeszcze trochę rekomendacji: http://www.polityka.pl/kultura/aktua...a-dziecka.read
    właśnie wpadłam na ten tekst szukając spisu ciekawych wydawnictw do zawężenia wyboru w Arosie, bo przewalania 600 stron sobie nie wyobrażam

Uprawnienia umieszczania postów