natala
swoją droga jak to jest że wpisując w wujka nie mogłam tego znaleźć![]()
natala
swoją droga jak to jest że wpisując w wujka nie mogłam tego znaleźć![]()
to muszę się pochwalić, że mój syn też zaskoczył "piaskowego wilka" mamy pożyczonego i do tej pory raczej ja proponowałam, że teraz tę książkęa dziś mówię, "tata przeczyta wam książkę" a starszy syn woła "piaskowego wilka" ależ mi się radośnie zrobiło
Jutro na dzień chłopaka dostanie Julki, mam nadzieję, że też mu się spodoba![]()
synek lato 2008synek wiosna 2011
A ja się chcę tu z Wami ucieszyć z dzisiejszych zdobyczy. Wracam sobie z dziewczynami z teatru, po drodze napatoczył się jakiś skład taniej książki i nie mogłyśmy się powstrzymać
Zosia wybrała dla siebie:
"Zaczarowane kółko Misia Uszatka" Janczarskiego z ilustracjami Rychlickiego
"Stary szewc i krasnoludki" braci Grimm i "Księżniczka na ziarnku grochu" Andersena z cudownymi patchworkowymi ilustracjami Kozyry-Pawlak (z płytami nagranymi przez Stuhra Jerzego a "Księżniczka..." z laleczką papierową z trzema sukniami do wycięcia)
A Julka:
"Królestwo Kensuke" Michaela Morpurgo
"Róże w garażu" Agnieszki Tyszki
"Wielki powrót" Tomasza Trojanowskiego
a ja "Taja z ulicy Jaśminowej" Adriany Szymańskiej - od dawna chciałam to przeczytać (dzieciom ofc.)
Julka 2001, Zosia 2007
a ja trafiłam przypadkiem w empiku na listopadową zapowiedź polskiego Zwierzyńca i Prawie Wszystko Jolivet Joelle
http://www.empik.com/zwierzyniec-jol...6150,ksiazka-p
http://www.empik.com/prawie-wszystko...2723,ksiazka-p
ktoś coś wie?
Lista gwiazdkowych zakupów niemiłosiernie mi się wydłuża...
mama Tolka 01.08.2011 i Sary 27.04.2014
Ja wiem, że wy tu wszystkie o książkach dla małych dzieci, ale może komus potrzeba polecić lektury dla 8-9 latków to ja polecam: Baśniobór - wszystkie części. Byc może już tu było o tej książce (tzn. na forum na pewno było tylko nie wiem czy w tym wątku).
Książkę wynalazł sobie w bibliotece mój....mążi wziął do czytania dla siebie. Teraz on juz czyta drugą albo trzecią część, a ja dzieciom przed snem dopiero pierwszą, ale jest super. Niestety K. nie chce sam jej czytać, jeszcze chyba czcionka za mała jak dla niego, ale chętnie wieczorem słucha.
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
ksiazki ogromnego formatu(chyba, ze w PL beda mniejsze, ale watpie). az zmierzylam - 32 na 45.5 centymetra, nie mieszcza sie na zadnej polce... mamy Zoology - na kazdej kartce zwierzeta wg jakiegos kryterium - pierzaste, rogate, slodkowodne, podziemne etc. wyrysowane, nie zdjecia. bez tekstu - tylko ilustracje. moi lubia, ale to raczej ksiazka dla mlodszych. a - na kazdej stronie ukrywa sie kameleon, ktorego nalezy znalezc.
pozostale dwie czesci czekaja na swoja kolej (kocham ilustracje, wiec nabede chocby dla siebie). oprocz linkowanego prawie wszystkiego, jest jeszcze ksiazka o kostiumach z calego swiata (jest podglad ilustracji, wiec mozna poogladac 'czym to sie je').
pisala o nich rzezuchama tez na swoim blogu
i tak przy okazji - autorka tych ksiazke to ta sama pani, ktora maczala palce przy pingwinach, o ktorych pisalysmy pare stron temui wlasnie wynalazlam kolejna jej, ktora musze miec
![]()
Ostatnio edytowane przez natala ; 30-09-2013 o 10:48
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
się nie doprecyzowałam z pytaniem, ciekawa byłam czy o polskim wydaniu ktoś coś wie, bo ja nic nie znalazłam poza empikiem
W książce zakochana jestem od jakiegoś czasu - tu strona autorki, można zajrzeć do zwierząt i prawie wszystkiego http://www.joellejolivet.com/index1.php
mama Tolka 01.08.2011 i Sary 27.04.2014
my też lubimy encyklopedie laroussa, jakiś czas temu upolowałam ze starszakiem na all Moją pierwszą encyklopedię za 4zł i dinozaury za 5zł![]()
a to nie wiem
aniakom gdzie ten sklad, zapomnialam dopytac? choc moze nei powinnam
a ja znalazlam nowe (?) wyd. Credo http://sklep.credo.org.pl/ - maja po polsku ksiazki Rebecci Elliott - mamy Dziewczynke z Zoo (po angielsku) i polecam - cudna opowiesc o adopcji. jesli inne ksiazki sa podobne to tej, to warto. nie mialam polskiego wydania w reku, nie wiem jak jest tlumaczone, na jakim papierze etc.- ale ilustarcje bardzo lubie...
Ostatnio edytowane przez natala ; 30-09-2013 o 12:45
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Przypadkowy zakup, zupełnie fuksem, bo ceny książki są zaporowe, ale raz na pół roku mam to głupie szczęście.. Zakochałam się w ilustracjach...![]()
Halibut Jackson, ksiązeczka o chłopcu, który wstydził się przeokrutnie, wszystkiego, i najchętniej ubierał się tak, by zawsze zatopić się w otoczeniu.. Raz trafia na przyjęcie, gdzie nie udało mu się ukryć, i co z tego wynika... O radości, przełamaniu nieśmiałości i przemianie...
Powiedzcie, czyż ona nie jest zachwycająca...? Te ilustracje....!![]()
![]()
![]()
cudnajaka szkoda że o niej nie wiedziałam rok wcześniej
..i w ogóle, wszystko tego pana..zobaczcie!
http://davidlucas.org.uk/books/
normalnie....![]()
![]()
![]()
Ja tylko przekazuję, że w Arosie jest wyprzedaż![]()
Też miałam dać cynk, już mam otwartą stronę i wybieram
A wspominany przez Paskowkę 'Baśniobór' jest świetny, przeczytałam jednym tchem.
----
"Mam prawo" Kasdepke - w jakim wieku najlepiej? Mam do obskoczenia kilka okazji, czterolatka, jedenastolatka, siedmiolatek (dla siedmiolatka chciałam kupić "Mapy", ale nie muszę), a książka z opisu wygląda na fajną i potrzebną. Chyba że się mylę...?
Ostatnio edytowane przez kofeina ; 01-10-2013 o 09:06 Powód: dopisek
tia, właśnie siedzę w Arosie...
powiedzcie, od kiedy Wasze dzieci słuchały czytanego Puchatka w oryginale, w sensie A.A.Milne? moja pokochała kasetę magnetofonową o przygodach Puchatka - stare dobre słuchowiskono a od kiedy może tak samo słuchać wersji przez nas czytanej?
![]()
Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)
nie jestem pewna czy jestem Ci wdzięczna
Od dłuższego czasu się ograniczałam z zakupami - właściwie wszelkimi poza remontowymi, a teraz tak okrutnie mnie naszło na kupowanieZwłaszcza że trochę chęci książkowych się nazbierało przez ten czas. Pootwierałam ileś książek w kolejnych tabach, ileś już bohatersko zamknęłam, wieczorem może siądę raz jeszcze żeby zdecydować co (i czy) biorę.
martaj - Jakiś czas temu próbowaliśmy czytać Puchatka, ale jeszcze nie załapało, na razie odpuściłam.
kofeino - a czytałaś coś Kasdepke? Mnie jakoś nigdy jego książki nie ciągnęły, ostatnio w wątku była dyskusja na temat (nie)lubienia jego ksiażek.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)