Strona 135 z 807 PierwszyPierwszy ... 3585125127128129130131132133134135136137138139140141142143145185235635 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,681 do 2,700 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Guest
    Guest

Domyślnie

natala

swoją droga jak to jest że wpisując w wujka nie mogłam tego znaleźć

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    nie tak dawno były 4
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

to muszę się pochwalić, że mój syn też zaskoczył "piaskowego wilka" mamy pożyczonego i do tej pory raczej ja proponowałam, że teraz tę książkę a dziś mówię, "tata przeczyta wam książkę" a starszy syn woła "piaskowego wilka" ależ mi się radośnie zrobiło
    Jutro na dzień chłopaka dostanie Julki, mam nadzieję, że też mu się spodoba
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A ja się chcę tu z Wami ucieszyć z dzisiejszych zdobyczy. Wracam sobie z dziewczynami z teatru, po drodze napatoczył się jakiś skład taniej książki i nie mogłyśmy się powstrzymać
    Zosia wybrała dla siebie:
    "Zaczarowane kółko Misia Uszatka" Janczarskiego z ilustracjami Rychlickiego
    "Stary szewc i krasnoludki" braci Grimm i "Księżniczka na ziarnku grochu" Andersena z cudownymi patchworkowymi ilustracjami Kozyry-Pawlak (z płytami nagranymi przez Stuhra Jerzego a "Księżniczka..." z laleczką papierową z trzema sukniami do wycięcia)
    A Julka:
    "Królestwo Kensuke" Michaela Morpurgo
    "Róże w garażu" Agnieszki Tyszki
    "Wielki powrót" Tomasza Trojanowskiego
    a ja "Taja z ulicy Jaśminowej" Adriany Szymańskiej - od dawna chciałam to przeczytać (dzieciom ofc.)
    Julka 2001, Zosia 2007

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

super Taja

Chustomanka Awatar randia
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

a ja trafiłam przypadkiem w empiku na listopadową zapowiedź polskiego Zwierzyńca i Prawie Wszystko Jolivet Joelle
    http://www.empik.com/zwierzyniec-jol...6150,ksiazka-p
    http://www.empik.com/prawie-wszystko...2723,ksiazka-p
    ktoś coś wie?
    Lista gwiazdkowych zakupów niemiłosiernie mi się wydłuża...
    mama Tolka 01.08.2011 i Sary 27.04.2014

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Ja wiem, że wy tu wszystkie o książkach dla małych dzieci, ale może komus potrzeba polecić lektury dla 8-9 latków to ja polecam: Baśniobór - wszystkie części. Byc może już tu było o tej książce (tzn. na forum na pewno było tylko nie wiem czy w tym wątku).
    Książkę wynalazł sobie w bibliotece mój....mąż i wziął do czytania dla siebie. Teraz on juz czyta drugą albo trzecią część, a ja dzieciom przed snem dopiero pierwszą, ale jest super. Niestety K. nie chce sam jej czytać, jeszcze chyba czcionka za mała jak dla niego, ale chętnie wieczorem słucha.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez randia Zobacz posta
    a ja trafiłam przypadkiem w empiku na listopadową zapowiedź polskiego Zwierzyńca i Prawie Wszystko Jolivet Joellehttp://www.empik.com/zwierzyniec-jol...6150,ksiazka-phttp://www.empik.com/prawie-wszystko...2723,ksiazka-pktoś coś wie? Lista gwiazdkowych zakupów niemiłosiernie mi się wydłuża...
    ksiazki ogromnego formatu (chyba, ze w PL beda mniejsze, ale watpie). az zmierzylam - 32 na 45.5 centymetra, nie mieszcza sie na zadnej polce... mamy Zoology - na kazdej kartce zwierzeta wg jakiegos kryterium - pierzaste, rogate, slodkowodne, podziemne etc. wyrysowane, nie zdjecia. bez tekstu - tylko ilustracje. moi lubia, ale to raczej ksiazka dla mlodszych. a - na kazdej stronie ukrywa sie kameleon, ktorego nalezy znalezc.

pozostale dwie czesci czekaja na swoja kolej (kocham ilustracje, wiec nabede chocby dla siebie ). oprocz linkowanego prawie wszystkiego, jest jeszcze ksiazka o kostiumach z calego swiata (jest podglad ilustracji, wiec mozna poogladac 'czym to sie je').

pisala o nich rzezuchama tez na swoim blogu

i tak przy okazji - autorka tych ksiazke to ta sama pani, ktora maczala palce przy pingwinach, o ktorych pisalysmy pare stron temu i wlasnie wynalazlam kolejna jej, ktora musze miec
    Ostatnio edytowane przez natala ; 30-09-2013 o 10:48
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka Awatar randia
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

się nie doprecyzowałam z pytaniem, ciekawa byłam czy o polskim wydaniu ktoś coś wie, bo ja nic nie znalazłam poza empikiem
    W książce zakochana jestem od jakiegoś czasu - tu strona autorki, można zajrzeć do zwierząt i prawie wszystkiego http://www.joellejolivet.com/index1.php
    mama Tolka 01.08.2011 i Sary 27.04.2014

mamru
    Guest

Domyślnie

my też lubimy encyklopedie laroussa, jakiś czas temu upolowałam ze starszakiem na all Moją pierwszą encyklopedię za 4zł i dinozaury za 5zł

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez randia Zobacz posta
    się nie doprecyzowałam z pytaniem, ciekawa byłam czy o polskim wydaniu ktoś coś wie, bo ja nic nie znalazłam poza empikiem
    W książce zakochana jestem od jakiegoś czasu - tu strona autorki, można zajrzeć do zwierząt i prawie wszystkiego http://www.joellejolivet.com/index1.php
    a to nie wiem

aniakom gdzie ten sklad, zapomnialam dopytac? choc moze nei powinnam

a ja znalazlam nowe (?) wyd. Credo http://sklep.credo.org.pl/ - maja po polsku ksiazki Rebecci Elliott - mamy Dziewczynke z Zoo (po angielsku) i polecam - cudna opowiesc o adopcji. jesli inne ksiazki sa podobne to tej, to warto. nie mialam polskiego wydania w reku, nie wiem jak jest tlumaczone, na jakim papierze etc.- ale ilustarcje bardzo lubie...
    Ostatnio edytowane przez natala ; 30-09-2013 o 12:45
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Przypadkowy zakup, zupełnie fuksem, bo ceny książki są zaporowe, ale raz na pół roku mam to głupie szczęście.. Zakochałam się w ilustracjach...

Halibut Jackson, ksiązeczka o chłopcu, który wstydził się przeokrutnie, wszystkiego, i najchętniej ubierał się tak, by zawsze zatopić się w otoczeniu.. Raz trafia na przyjęcie, gdzie nie udało mu się ukryć, i co z tego wynika... O radości, przełamaniu nieśmiałości i przemianie...

Powiedzcie, czyż ona nie jest zachwycająca...? Te ilustracje....!

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

cudna!!!!!! szczęściaro

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

cudna jaka szkoda że o niej nie wiedziałam rok wcześniej

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

..i w ogóle, wszystko tego pana.. zobaczcie!

http://davidlucas.org.uk/books/

normalnie....

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    ..i w ogóle, wszystko tego pana.. zobaczcie!

http://davidlucas.org.uk/books/

normalnie....

faktycznie cuda

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja tylko przekazuję, że w Arosie jest wyprzedaż

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    Też miałam dać cynk, już mam otwartą stronę i wybieram

A wspominany przez Paskowkę 'Baśniobór' jest świetny, przeczytałam jednym tchem.

----
    "Mam prawo" Kasdepke - w jakim wieku najlepiej? Mam do obskoczenia kilka okazji, czterolatka, jedenastolatka, siedmiolatek (dla siedmiolatka chciałam kupić "Mapy", ale nie muszę), a książka z opisu wygląda na fajną i potrzebną. Chyba że się mylę...?
    Ostatnio edytowane przez kofeina ; 01-10-2013 o 09:06 Powód: dopisek

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

tia, właśnie siedzę w Arosie...

powiedzcie, od kiedy Wasze dzieci słuchały czytanego Puchatka w oryginale, w sensie A.A.Milne? moja pokochała kasetę magnetofonową o przygodach Puchatka - stare dobre słuchowisko no a od kiedy może tak samo słuchać wersji przez nas czytanej?
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    nie jestem pewna czy jestem Ci wdzięczna
    Od dłuższego czasu się ograniczałam z zakupami - właściwie wszelkimi poza remontowymi, a teraz tak okrutnie mnie naszło na kupowanie Zwłaszcza że trochę chęci książkowych się nazbierało przez ten czas. Pootwierałam ileś książek w kolejnych tabach, ileś już bohatersko zamknęłam, wieczorem może siądę raz jeszcze żeby zdecydować co (i czy) biorę.

martaj - Jakiś czas temu próbowaliśmy czytać Puchatka, ale jeszcze nie załapało, na razie odpuściłam.

kofeino - a czytałaś coś Kasdepke? Mnie jakoś nigdy jego książki nie ciągnęły, ostatnio w wątku była dyskusja na temat (nie)lubienia jego ksiażek.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów