Strona 131 z 807 PierwszyPierwszy ... 3181121123124125126127128129130131132133134135136137138139141181231631 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,601 do 2,620 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustomanka Awatar Mama Lili
    Miejscowość
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    z tej serii mamy jeszcze dwie - The happy little yellow box -troche pop up, troche przesuwania, otwierania etc. i the happy shiny blue circle - ta nie jest pop up'em tylko dotykowa ksiazeczka, z roznymi fakturami (i ociupine sie rozklada na koncu). obie fajne, pierwsza troche bardziej.
    No to kolory są w klimacie pudełka

Kupiłam ostatnio też podręcznik Cartera o robieniu pop upów - jak coś sklecę, to się Wam pochwalę

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Aaaaaaaaaaaaa? Dlaczego ja nic nie wiem? Dlaczego, co ważniejsze, nie mam??
    mowisz, masz

edit: i sie okazuje, ze w miekkiej oprawie tez juz jest!
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez n2605 Zobacz posta
    a może masz? bo to nie jest jakaś nowość świeżo objawiona, a raczej świeżo przeze mnie odkryta. Tłumaczył Beręsewicz. Grafika mi nie leży, ale degustibus (czemu Ania na etapie Zielonego Wzgórza jest kobietą a nie dzieckiem???)
    Właśnie oglądam boczkiem, zupełnie przegapiłam.Bardzo jestem ciekawa, zerknę, może w bibliotece naszej jest.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

…...
    Ostatnio edytowane przez lominia ; 08-10-2018 o 16:56

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

och tak dziecięce książki uzależniają bardzo Nowe nabytki wyrabiają również w człowieku kreatywność w upychaniu na półkach
    u nas schodzi książka dziennie, młode lubią jak jest dużo tekstu i nie odpuszczą aż nie skończymy, siedzą z wypiekami
    a w weekend najchętniej nie wypuściły by matki i tylko czytaj
    W dniu "zabawek" w pkolu tachają naręcza książek

mnie ostatnio bardzo ciągnie do starych dziecięcych książek

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lominia Zobacz posta
    Są na dwóch stronach dwaj sąsiedzi wariaci kłócący się, a chłop lubi typowo piękne bajki(wyidealizowane).
    dzieki ciekawe co by Twoj maz powiedzial na bajke o krecie, ktoremu ktos narobil na glowe?

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    mnie ostatnio bardzo ciągnie do starych dziecięcych książek
    a wiesz, ze mnie tez. zaczelam na allegro wyszukiwac roznosci, Szelburg-Zarembine ukochana na przyklad. jak pojade do Pl w padzierniku to musze sprawdzic czy cos jeszcze z mojej dzieciecej biblioteczki sie ostalo i w jakim jest stanie... troche juz zdazylam przytachac zreszta i czeka na polkach
    Ostatnio edytowane przez natala ; 26-09-2013 o 10:14
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

…..
    Ostatnio edytowane przez lominia ; 08-10-2018 o 16:55

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lominia Zobacz posta
    Tak sobie pomyslałam, że fajnie byłoby stworzyć dział wedrujących książek dla dzieci i puszczać dalej po kilka na raz.
    tak! tak!

a kret łazi i za mną; mój syn, który z łoskotem mości się w kolejne fazie rozwojowej, też by się ucieszył. doszłaby kolejna książka do wieczornego zestawu obowiązkowego.

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

leci do mnie lotta Sama jej z dzieciństwa nie pamiętam, ale zachęciły mnie wasze opinie. Może młody nie powie że to dziewczyńska książka...bo o dziewczynce...Do tego będa muminki Nasza pierwsza zuźka zołzik i cosik jeszcze...nie pamiętam Przeglądam wątek i szukam dalej prezentów pod choinkę
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

mamru
    Guest

Domyślnie

Nalia moi się w Lotcie zakochali

Panamę im dzisiaj wyciągnęłam i aaaaaaaaaaaa

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

moi tez Lotte kochaja miloscia wielka i dozgonna - i ta obrazkowa Zakamarkow i 'doroslejsza' Naszej Ksiegarni. cos w tej malej rozrabiarze jest

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    Nalia moi się w Lotcie zakochali

Panamę im dzisiaj wyciągnęłam i aaaaaaaaaaaa
    Kurczę jestem strasznie do tyłu..."Panamę" znam , ale jako bajkę do oglądania (cudna), nie wiedziałam że jest książka Lecę szukać. Dzięki mamru
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    moi tez Lotte kochaja miloscia wielka i dozgonna - i ta obrazkowa Zakamarkow i 'doroslejsza' Naszej Ksiegarni. cos w tej malej rozrabiarze jest
    mój m. się popłakał ze śmiechu, gdy mu przeczytałam, jak Lotta się nie odzywała z góry, gdy mama wołała kilkakrotnie, jak schodziła schodek po schodku, żeby mama nie wiedziała, czy chce zejść czy nie, jak mówiła, że może ewentualnie zjeść - bo to wypisz wymaluj nasza Michasia - dokładnie to samo zachowanie - normalnie jakby Astrid siedziała u nas w domu i widziała Michasię, gdy się obrazi Jeszcze mi się nie zdarzyło znaleźć w książce tak kropka w kropkę zachowanie mojego dziecka
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    Jeszcze mi się nie zdarzyło znaleźć w książce tak kropka w kropkę zachowanie mojego dziecka
    AL zaiste wielką pisarką była Reakcja rodziców Lotty na zły dzień i wyprowadzkę jest moim drogowskazem w chwilach kiedy n drze się: albo dasz mi/zrobisz/przyniesiesz/przestaniesz albo się wyprowadzę!
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nalia Zobacz posta
    Kurczę jestem strasznie do tyłu..."Panamę" znam , ale jako bajkę do oglądania (cudna), nie wiedziałam że jest książka Lecę szukać. Dzięki mamru
    moi też Lottę kochają, bardziej tą zakamarkową ale z NK też czytaliśmy młody woła nie Lotta, nie lubie po czym przynosi książkę i woła "lowel" czyli "pewnie, że Lotta umie jeździć na rowerze"

a co to za panama do oglądania? bo tego nie znamy
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    a co to za panama do oglądania? bo tego nie znamy
    My też nie...
    A Panamę audiobookową i ksiażkową kochamy bardzo!
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    My też nie...
    A Panamę audiobookową i ksiażkową kochamy bardzo!
    a może chodzi o książkową, bo obrazkowa jest ? Się okaże.
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

mamru
    Guest

Domyślnie

ja o tej Panamie pisałam http://merlin.pl/Panama-Wszystkie-op.../1,934082.html
    dużo ilustracji

Karusku, uśmiałam się
    ale fakt, Lotta jest bardzo charakterna, jak nasza Rusia
    my mamy tylko tę z naszej księgarni

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

A, no to wszystko jasne! Obrazki janoschowe są

Ja od dawna jestem gadżeciarą dzieciowo-ksiażkową i z allegro wyczesałam już w ciągu kilku ostatnich lat parę kompletów pościeli janoschowej (i dla niemowlaka, i dla starszaka), wózkowy śpiworek, piękną parasolkę, małą drewnianą janoschową kaczuszkę na sznurku... (nie, przepięknych sztućców za 179,- nie kupiłam...)

Podobnie z Pippi... Moja córa codziennie chodzi do przedszkola ubrana od stóp do głów w Pippi Leżakuje pod kołdrą z Pippi w jednej z dwóch piżamek z Pippi... Nawet rudy kot-pacynka-przytulanka, którego wlecze tam codziennie, nazywa się Pippi (jak kot babci)...
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    A, no to wszystko jasne! Obrazki janoschowe są

Ja od dawna jestem gadżeciarą dzieciowo-ksiażkową i z allegro wyczesałam już w ciągu kilku ostatnich lat parę kompletów pościeli janoschowej (i dla niemowlaka, i dla starszaka), wózkowy śpiworek, piękną parasolkę, małą drewnianą janoschową kaczuszkę na sznurku... (nie, przepięknych sztućców za 179,- nie kupiłam...)

Podobnie z Pippi... Moja córa codziennie chodzi do przedszkola ubrana od stóp do głów w Pippi Leżakuje pod kołdrą z Pippi w jednej z dwóch piżamek z Pippi... Nawet rudy kot-pacynka-przytulanka, którego wlecze tam codziennie, nazywa się Pippi (jak kot babci)...

normalnie LUBIĘ TO!

Uprawnienia umieszczania postów