mowisz, masz
edit: i sie okazuje, ze w miekkiej oprawie tez juz jest!
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
…...
Ostatnio edytowane przez lominia ; 08-10-2018 o 16:56
och tak dziecięce książki uzależniają bardzoNowe nabytki wyrabiają również w człowieku kreatywność w upychaniu na półkach
u nas schodzi książka dziennie, młode lubią jak jest dużo tekstu i nie odpuszczą aż nie skończymy, siedzą z wypiekami![]()
a w weekend najchętniej nie wypuściły by matki i tylko czytaj
W dniu "zabawek" w pkolu tachają naręcza książek
mnie ostatnio bardzo ciągnie do starych dziecięcych książek![]()
dziekiciekawe co by Twoj maz powiedzial na bajke o krecie, ktoremu ktos narobil na glowe?
a wiesz, ze mnie tez. zaczelam na allegro wyszukiwac roznosci, Szelburg-Zarembine ukochana na przyklad. jak pojade do Pl w padzierniku to musze sprawdzic czy cos jeszcze z mojej dzieciecej biblioteczki sie ostalo i w jakim jest stanie... troche juz zdazylam przytachac zreszta i czeka na polkach![]()
Ostatnio edytowane przez natala ; 26-09-2013 o 10:14
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
…..
Ostatnio edytowane przez lominia ; 08-10-2018 o 16:55
leci do mnie lottaSama jej z dzieciństwa nie pamiętam, ale zachęciły mnie wasze opinie. Może młody nie powie że to dziewczyńska książka...bo o dziewczynce...Do tego będa muminki
Nasza pierwsza zuźka zołzik i cosik jeszcze...nie pamiętam
Przeglądam wątek i szukam dalej prezentów pod choinkę
![]()
Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)
Nalia moi się w Lotcie zakochali
Panamę im dzisiaj wyciągnęłam i aaaaaaaaaaaa![]()
moi tez Lotte kochaja miloscia wielka i dozgonna - i ta obrazkowa Zakamarkow i 'doroslejsza' Naszej Ksiegarni. cos w tej malej rozrabiarze jest![]()
mój m. się popłakał ze śmiechu, gdy mu przeczytałam, jak Lotta się nie odzywała z góry, gdy mama wołała kilkakrotnie, jak schodziła schodek po schodku, żeby mama nie wiedziała, czy chce zejść czy nie, jak mówiła, że może ewentualnie zjeść - bo to wypisz wymaluj nasza Michasia - dokładnie to samo zachowanie - normalnie jakby Astrid siedziała u nas w domu i widziała Michasię, gdy się obraziJeszcze mi się nie zdarzyło znaleźć w książce tak kropka w kropkę zachowanie mojego dziecka
2 + 7 (2005-2018)
synek lato 2008synek wiosna 2011
ja o tej Panamie pisałam http://merlin.pl/Panama-Wszystkie-op.../1,934082.html
dużo ilustracji
Karusku, uśmiałam się
ale fakt, Lotta jest bardzo charakterna, jak nasza Rusia
my mamy tylko tę z naszej księgarni
A, no to wszystko jasne!Obrazki janoschowe są
Ja od dawna jestem gadżeciarą dzieciowo-ksiażkową i z allegro wyczesałam już w ciągu kilku ostatnich lat parę kompletów pościeli janoschowej(i dla niemowlaka, i dla starszaka), wózkowy śpiworek, piękną parasolkę, małą drewnianą janoschową kaczuszkę na sznurku...
(nie, przepięknych sztućców za 179,- nie kupiłam...
)
Podobnie z Pippi...Moja córa codziennie chodzi do przedszkola ubrana od stóp do głów w Pippi
Leżakuje pod kołdrą z Pippi w jednej z dwóch piżamek z Pippi...
Nawet rudy kot-pacynka-przytulanka, którego wlecze tam codziennie, nazywa się Pippi (jak kot babci)...