Czyżby aros?![]()
A do mnie już dziś Pomelo śniący wysłanyZ arosa
![]()
a w Dwóch siostrach w maju wychodzi "Noc na ulicy Czereśniowej"
http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...resniowej.html
wiemy, wiemy(http://chusty.info/forum/showthread....=1#post2315321). dobrze, ze mamy wesje niemiecka, bo znowu zamiast zmniejszac wish liste kupuje tylko to,co nowe
czytamy z F Babcie na jabloni. podoba mu sie bardzo, mnie tez (jakos wczesniej nie znalam). to taka ksiazka, do ktorej na pewno wroci za rok, dwa...
a ja szykuje nastepne zamowienie kurierowe i juz sie doczekac nie moge. na razie z arosa wzielam wszystko co ciezkie - brakujace basnie swiata z Medii Rodziny (arabskie i japonskie), dla siebie dwa tomy Fistaszkow, jedna brakujaca nam encyklopedie Laroussa, ktora akurat byla na stanie; pierwszy tom basni wloskich, basne Andersena. zawalilam tylko z Pomelo. ale chrzesni moich dzieci (rodzenstwo T) bardzo im chcialo zajaczka zrobic (cos w tym czuje reke tesciowej). a jako, ze u nas nie ma takiej tradycji (u nich tez nie
) to zasugerowalam, ze posle liste - oni sobie cos wybiora z tego, kupia i przyslemy z moimi. no i sie zastanawiaja teraz, Pomelo prosilam, zeby wzieli - bo obaj moi uwielbiaja, a zanim bede miala pieniadze na nastepne jakies zamowienie to to powinno sie z Pl wyslac... juz sie doczekac nie moge
![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
ale jak uzyskać - 30%
synek lato 2008synek wiosna 2011
Dziś a taaaak tylko zajrzałam podczas wolnej chwili w pracy...Taaaaaaaa..
Papiery leżą, a ja z obłędem w oczach doprowadziłam prawy nadgarstek do sztywności od klikania..
Z ostatnich zaskórniaków kupiłam naprawdę okazyjnie
"Kareta z piernika" Wanda Chotomska
"Złoty kluczyk, czyli niezwykłe przygody pajacyka Buratino" Tołstoj
"Babcia na jabłoni" Mira Lobe
"Rózga" Grzegorz Kaspdepke.
Ta ostatnia to tak w ciemno trochę, powiedzcie, czytałyście, jak wam przypadła do gustu?
ja zamówiłam wczoraj w arosie Roztrzepaną sprzątaczkę,Felka i Tolę, Pan Brumm wybiera się na wycieczkę, Ach, ten Emil! i Melę na rowerze, a dla siebie Księgę rodzicielstwa bliskości, już nie mogę się doczekać i przebieram nóżkami z niecierpliwością
natala nie doczytałam, że już o tym kiedyś pisałaś, ale to chyba z radości, że będzie nowa czereśniowa, a tak w ogóle ten wątek wywołuje spustoszenie w mojej kieszeni
![]()
Ostatnio edytowane przez Agata ; 19-04-2013 o 11:52
tez mamy i tez lubimymyslalam, ze W juz za duzy, ale jednak nie
(i tak bym kupila, bo ladne
).
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Odebrałam dziś moje zamówienie z Arosa. Po częściowej lekturze chciałam Wam (i Waszym starszakom) polecić (opisy są na www pod poszczególnymi książkami):
i
Przed chwilą zauważyłam też, że jest dostępna jeszcze przewspaniała książka niesamowitej kobiety, Iwony Jurczenko-Topolskiej (nieżyjącej już, niestety), adopcyjnej mamy, o jej drodze do macierzyństwa i codziennych zmaganiach z trojgiem dzieci:
![]()
Ostatnio edytowane przez metis1 ; 19-04-2013 o 22:28
Jeszcze raz pozwole sobie polecić Felka i Tole, przefajna książka.Synu dostał na urodziny, z wielką przyjemnością oddajemy się lekturze, wszyscy.Nawet dorosły zarechocze.
No i ja kocham te tortowe ilustracje...
btw.W Gdzie jest tort, tez jest Felek i Tola, migneli nam ostatnio.
dzięki metis1już wiem co będę niedługo czytać - sama, bez dzieci
![]()
synek lato 2008synek wiosna 2011
"Bociany" naprawdę warto przeczytać! Nie można się od tej książki oderwać! Kiedyś kupiłam na taniej książce kilka egzemplarzy i obdarowałam nimi 'pokrewne' mamy - były bardzo poruszone...
Wypatrzyłam też, że nadchodzi "Pajączek" E.Carle!
![]()
Tak, Pompon też już mi wpadł w oczy! Kiedyś czytaliśmy bibliotecznego (ciekawe, czy starszak pamięta???)...
A widziałyście Pompona Kasi z budki24?
![]()