E niekiedys tam polowałam na Satori ale potem cena plus przesyłka plus cło wyszł mi najdroższa 4 jaką miałam więc odpadłam
Ale np u nich ciągle jeszcze są: braid i radioaktywne chmurki![]()
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
Jakie clo? To nie Hameryka![]()
Clo placi sie jak sie zamawia dobra na ponad 1000 dolarow. Na raz. To powiem wam, ze zaoszczedzilam niezle. Na Knocie przykladowo, zamiast 208 AUD za szostke dalam 172. W przeliczeniu. Eden widze za dwojke wolaja 208, wole nie wiedziec ile bylo za siodemke, jako ze wyprzedana to i tak sie nie dowiem. Zapewnie tez oszczedzilam![]()
yvona, ja uwielbiam Twoje rozumowanie co do wydawania kasy na szmaty![]()
"wydałam kupę kasy, ale w sumie, to zaoszczędziłam, bo mogłam kupić drożej"
"Zawsze mogłam tę kasę zgubić, albo zostać okradziona"
Kochana![]()
Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
LULAMY Akademia Chustonoszenia oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
Trzeba myslec pozytywnie![]()
matko, co za cyrk.... Dostałam dzisiaj rano potwierdzenie, że wysłali vespersa, a godzinę temu dostałam od nich wiadomość, że zwrócą mi pieniądze, bo to był jakiś błąd na stronie i oni już ich nie mają, więc nie mogą mi wysłaćchociaż niby już wysłali! No załamałam się... Przez to, że zapłaciłam za tego vespersa nie będę miała kasy na Oki
masakra....
to im to napisz - ze jak go wylosujesz, to niech go trzymaja dla Ciebie do momentu, kiedy kasa nie wplynie na konto. dali ciala, to niech teraz odkrecaja... swoja droga, bajzel to oni maja nie z tej ziemi
edit: albo zaproponuj - zamiast vespersa niech Ci dadza bez losowania...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Napisałam im o Oki, a oni odp., że już wysłali do mnie kasę... Jak już wylosuje Oki to będę ich męczyć, żeby przetrzymali dla mnie...
Jeszcze bardziej się wkur**łam.
Swoją drogą, skoro mi przesłali "order shipped" z numerem wysyłki to może coś do mnie jednak wysłali, a mają taki bajzel, że sami nie wiedzą co i jak?będę obserwować ten numer wysyłki, z nadzieją
edit. (dobra, małż wypłatę dostał, będzie okinami)
Ostatnio edytowane przez Marciula ; 26-04-2013 o 17:26
Marciula, nie musisz mieć wszystkich![]()
Doradca Akademii Noszenia Dzieci Mama: Francesco 17.05.2012 i Helutek 22.04.2014
No tak, ale teraz jest nieco inaczej niż wcześniej... Zależało mi to polowałam dla siebie, nie zależało to i oddałam co w koszyku miałam - a teraz? Zależy Ci i co? Oczywiście, że Cię nie wylosują...Dlatego chyba lepiej kupić co dadzą i potem wymieniać... A co warto kupić? Czy ktoś by mi dał za takie np. SN Aiko Okinami? I tu cholera to wszystko do niczego jest, bo jednak każda chusta mimo, że u oszy ma taką samą cenę to potem ta cena jest zupełnie inna, każda chusta inaczej wyceniana....
Tak w ogóle to kto decyduje o cenach chust na rynku wtórnym? To wszystko jest dla mnie zbyt skomplikowane
Poza tym to będzie 25 SN od Oszy - ile ich jeszcze będzie?![]()
SN nigdy za mało![]()
No to racja jest, że teraz jest inaczejJa też wolałam jak puszczali je rzadziej... O cenach na rynku wtórnym decyduje multum czynników, ale najważniejsze dwa to podaż i popyt
A to, czy uda ci się coś wymienić na inną szmat, to też jest dość skomplikowane, bo to zalezy od indywidualnych gustów i preferencji uczestników globalnej gospodarki
To trochę taki hazard jest- trzeba mieć nosa do tego, co kupić a co nie.
No to się powymądrzałamAle austriacka szkoła ekonomii da Ci odpowiedź na wiele kwestii w tym względzie, polecam!
![]()
Od ekonomii stronię jak tylko mogę - mam męża ekonomiste-maniaka
Właśnie, najważniejsze to wybrać dobry moment na wystawienie chusty.... bardzo dziwi mnie sukces SN Maya - taka niezapowiedziajka, tyle szumu zrobiła i jest warta tyle, co stare, piękne osze...
Tak czy inaczej, zauważyłam, że lepiej mi wychodzi kupowanie niż sprzedawanie, więc będę robiła to co wychodzi mi najlepieja SN Aiko coraz bardziej mnie zachwyca
![]()
Marciula, dobra jesteś
Musisz czytać, to co dzieje się na forach oschowych i beziesz wiedziała, co będzie sukcesem, a co klapą. A, no i przyda się jeszcze jakaś dobra podpowiadaczka, która usiądzie Ci na ramieniu i szturchnie kiedy trza![]()
Mnie też Maya dziwi, zwłaszcza, że od początku było zapowiedziane, że zimą znowu będzie.
A Afrodytki i Eros? To jest podobnie, jest preorder na nie, a na rynkach wtórnych i tak wystawione są za wyższą kasę i ludzie próbują na nich zarobić, mimo, że natkali ich od groma w preorderze i na bank będzie można dostać za retail, jak się ktoś nie załapała na preorder.
wszytko mi dolecialo))
![]()
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
Nosz kurna, a mi nic :/