Strona 31 z 65 PierwszyPierwszy ... 21232425262728293031323334353637383941 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 620 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Sylvetta, o ile dobrze pamiętam z lektury forum, to niesikanie w nocy nie zależy od "woli" dziecka, a od wazopresyny - hormonu odpowiedzialnego za zagęszczanie moczu. Dzieciaki mają czas bodajże do 6. roku życia na to, żeby im ruszyła produkcja wazopresyny na odpowiednim poziomie. Widać Blanka nie jest jeszcze gotowa i już...

Ja natomiast chciałam zapytać o kupę w majtkach - Dorota odpieluchowana bez problemu 2 miesiące temu (u nas dla odmiany łatwiej poszło zdjęcie pieluch nocnych niż dziennych), sika na nocnik pięknie, ale kupę robi ciągle w majtki. No, może 1/5 kup ląduje w nocniku... Ewidentnie woli robić na stojąco niż siedząc na nocniku. Jakieś pomysły, jak jej pomóc? Takie do zastosowania w żłobku (prywatnym, panie bardzo współpracujące), bo od poniedziałku idzie na żłoba na pełen etat...
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

wazopresyna?
    Pierwsze słyszę

Kurcze, to może faktycznie ja ją za wcześnie "męczę". I ją i siebie.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Zerknęłam jeszcze do 'Rozwoju psychologicznego dziecka' i tam stwierdzono, że jeśli dziecko sika w nocy, to lepiej mu założyć pieluchę i po prostu poczekać, aż pielucha będzie sucha rano. Z wysadzaniem też chyba jednak autorzy mają rację - po co zakłócać dziecku sen.
    Reasumując na Twoim miejscu chyba po prostu zostawiłabym Blance pieluchę i poczekała do chwili, aż rano będzie sucha.

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

Dziewczyny a jak pokonać nocnikowy regres? było idealnie za dnia żadnej wpadki, po nocy pielucha sucha.. aż nagle wszystko się jej zmieniło i sika gdzie popadnie, kupiłam nawet nakładkę na sedes.. na trochę ją to zaciekawiło, ale niestety rzadko, wczoraj była przejęta tym, że jak się załatwi do nocnika to może siki wylać do kibelka, no to posłusznie kilka razy poszła, pod wieczór się zlała na łóżko miała już 2 takie regresy trwały chyba ponad mieś. , ale tu gdzie już była prawie odpieluchowana znowu wraca do sikania? co robić? macie jakieś rady? czy może jej to zostanie i nie wróci do poprzedniego stanu?

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Mysle, ze nadszedl czas i dla nas
    Maly od jakiegos 5-6miesiaca wysadzany zgodnie z EC. Teraz, jak biega na golaska po domu to sam sobie siada na nocnik i robi siku, wpadek ostatnio nie zauwazylam!
    Mam tylko pytanie, bo siusia do nocnika jak jest goly, ale jak zaloze formowanke, to sika w pieluche Czy teraz juz czas na majtki??? i jak to zrobic, zeby je zdejmowal jak chce siku??

Kupy robi w pieluszke i od razu nam o tym mowi, ale jak probowalam wysadzac pare tygoni temu to stanowczo odmawial, wiec odpuscilam...

bede wdzieczna za podpowiedzi
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Jessuuuu, dziewczyny, wy tu piszecie o latkach, a ja mam problem z 4-latką - w nocy. No za nic nie mogę jej ściągnąć pieluchy w dzień odpieluchowana odkąd skończyła 2,5 roku. Na wiosne tego roku chciałam jej zdjąc pieluchę w nocy - nic z tego, sikała normalnie, regularnie i spała w tym do rana Uznałam, że nie jest gotowa, nałozyłam pieluche i podjęłam kolejna próbe teraz. Zsikała się w nocy, obudziła, zawołała mnie i oświadczyłą, że zdjeła spodnie od piżamy bo się zesikała i ona poprosi pieluchę. Ulegałam, dałam pieluchę. Wczoraj mówię - Lidka, jak sie skończy ta paczka pieluch, śpisz bez. A ona na to" a co jak sie zsikam", ja " będziesz spała w zasikanym", ona" to lepiej nakładaj mi pieluchę"
    Zaczynam mieć stresa.
    Tak sie tylko chciałam wygadac w sumie

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Cześć! Wracam, tym razem z młodszym synem Na razie nocnik parzy, wszystko idzie w pieluchę, ale siku długo trzyma. Od jutra zdejmuję pieluchę i będę miała wysprzątaną podłogę

Paskowka, jestem na czasie z omc 4-latkiem. Skończyliśmy paczkę pieluch komisyjnie, znaczy ojciec schowali w pawlaczu
    Było dużo gadania o tym, że koniec z pieluchami, przez tydzień przed.
    Potem zdjęliśmy pieluchę, a założyliśmy pokrowiec na łóżko. Wszystko, co potrzebne na szybkie przebranie obok łóżka - 2 komplety. Uciekliśmy się do przekupstwa, wytrzymuje - jest słodycz po śniadaniu.
    Na początku wysadzaliśmy przed północą oraz mąż o 5, jak wstawał do pracy. Raz się udawało, raz nie.
    Przed jakiś miesiąc bywały wpadki, z czasem coraz rzadziej, teraz od 3 tygodni spokój. Nadal wysadzamy o północy.
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Dziewczyny trzymam za Was kciuki!
    Nie mam pojecia jak to jest ze starszymi, doswiadczen brak Hugo mial juz noce suche, ale sporadycznie... wiec pieluche zakladamy... no i kupa na 99% bedzie rano nim matka sie z lozka zwlecze

U nas dzis dzien w gaciach
    Zero wpadek! Tylko na spacerze jeszcze pielucha, no i mokra po powrocie, ale jak mowil, ze chce to nie bylo gdzie a poza tym to nie jestem pewna czy chce, bo drugi raz wrocilismy do domu i tylko sie wydzieral jak probowalam zdjac spodnie na sikanie, no i siku nie bylo - mimo, ze pare razy gadal - siku!gania w gaciach i sie cieszy ogromnie No i ja tez.

Coz mamy czas Na razie w domu
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustonówka

Domyślnie

to my bez pieluchy od 19m Ani.. ale z noca walczymy
    skoro piszecie ze to hormony to sobie odpuszcze- czasem jest sucho, zwlaszcza jak spi bykiem cala noc i ja ja budze
    jak sie przebudzi i cos zagada to rano mokro (nie mowiac o spacerkach do naszego lozka)

pytalam znajome o nocne wysadzanie, ale jakos nie mialam ochoty sama wstawac a co dopiero ja wybudzac gdy spi w najlepsze

dzieki

Chustofanka Awatar nuna77
    Miejscowość
    Kraków-Prądnik Cz.

Domyślnie

Jak dziecko zachęcic do nocnika?, nie chce siadać wogóle Ma już prawie 17 miesięcy
    Jacuś 23.04.2011

Martynka 21.09.1998

Chustomanka
    Miejscowość
    SE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nuna77 Zobacz posta
    Jak dziecko zachęcic do nocnika?, nie chce siadać wogóle Ma już prawie 17 miesięcy
    Moi też nie chcieli, teraz jeden chce, a drugi nadal odmawia współpracy (bliźniaki: 2lata 2 msc), więc chyba poczekać...

Mój Adam ładnie załatwia się na nocnik pod warunkiem, że ma tyłek goły ( a najlepiej to jak cały jest goły), jak tylko coś czuje na tyłku np. spodnie to zapomina o nocniku i leje w gacie. I co z tym fantem zrobić?

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

jest! wreszcie cos się zaczyna dziac w temacie. a byłam juz całkiem załamana.
    po kolejnej przeprowadzce całe wakacje (duzo podróżowania) był regres totalny - nawet nie wołała i jeszcze zaprzeczał ze cos zrobił i nie pozwalał zmieniać pieluchy.
    teraz krótka piłka - byc moze bedzie miejsce w przedszkolu, ale nie ma mowy o pieluszkach.
    zdjełam- niech sie dzieje co chce.
    to juz tydzień. wpadka z siku - 1 pierwszego dnia,
    od 3 dnia woła.
    gorzej z kupką - woła jak juz "idzie"
    ale i tak jestem bardzo zadowolona i dumna
    noce - jeszcze w pieluszce - dam mu czas bo teraz bardzo dużo zmian.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta
    Nadal wysadzamy o północy.
    O matko - to przekracza moje mozliwości no ale jak mus to będę se budzik nastawiała i ją na spiocha brała.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadoma Zobacz posta
    Moi też nie chcieli, teraz jeden chce, a drugi nadal odmawia współpracy (bliźniaki: 2lata 2 msc), więc chyba poczekać...

Mój Adam ładnie załatwia się na nocnik pod warunkiem, że ma tyłek goły ( a najlepiej to jak cały jest goły), jak tylko coś czuje na tyłku np. spodnie to zapomina o nocniku i leje w gacie. I co z tym fantem zrobić?

OT: mamy bliźniaki prawie w tym samym wieku, moje z 23.08.
    A w temacie - moje odpieluchowane tak powiedzmy w maju w ciągu dnia, ale na noc zakładam pieluchę. Nina ma częste nocne wpadki, Ada prawie każdej nocy sucho, ale jednak nie zawsze. Może też powinnam spróbować tego wysadzania w nocy. Jak to logistycznie ogarnąć? Koło północy najpierw jedną, potem drugą? Tylko co jak mi się rozbudzą, gadać zaczną itd. Może nie warta zachodu ta cała zabawa?

Chusteryczka Awatar efcia1981
    Miejscowość
    opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nuna77 Zobacz posta
    u nas pomogło wysadzanie na nocnik wtedy gdy sama "robiłam siku", a że w ciąży często to i mały często sadzany. I .... "zawody" - kto pierwszy siknie

nic na siłę powodzenia
    Patryk 2011, Paulinka 2012

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Widzę, że popłoch tym nocnym wysadzaniem zasiałam
    Wysadzam o północy, zanim się walnę do łóżka. Nie budzę się w nocy specjalnie, o nie!
    Nocnik przynoszę obok łóżka. Miś ma sen kamienny, nie budzi się, chociaż kontaktuje na tyle, że siknie. Jego brat ma w tym czasie wyluzowane, więc tu nie pomogę. Na początku coś mruczał, po kilku nocach się przyzwyczaił.
    Jedna uwaga, nie należy mówić magicznych słów, np. "wstań/zrób siku", dopóki dziecko znajduje się nad terenem, którego nie chcemy mieć zasikanego
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chusteryczka Awatar grazyna

Domyślnie

Jedna uwaga, nie należy mówić magicznych słów, np. "wstań/zrób siku", dopóki dziecko znajduje się nad terenem, którego nie chcemy mieć zasikanego
    Tymon 15 lutego 2011 i Antonina 27 lipca 2015

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

A co? Nieprawdę mówię? Sprawdźcie i powiecie, jak poszło
    i

Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

A co? Nieprawdę mówię? Sprawdźcie i powiecie, jak poszło
    Sprawdzę, ale i tak musze o północy specjalnie wstac, bo ja o północy śpię, bo rano bym sie nie dobudziła

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Sprawdzę, ale i tak musze o północy specjalnie wstac, bo ja o północy śpię, bo rano bym sie nie dobudziła
    Może wystarczy przed Twoim pójściem spać? Chyba, że śpisz jak niemowlę - od dobranocki
    i

Uprawnienia umieszczania postów