Strona 32 z 65 PierwszyPierwszy ... 22242526272829303132333435363738394042 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 640 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta
    Może wystarczy przed Twoim pójściem spać? Chyba, że śpisz jak niemowlę - od dobranocki
    Taaaak bym chciała ale nawet moje dzieci nie spią od dobranocki. Zazwyczaj idę spac 1/2 - 1 godzinę po nich, więc może wtedy. Juz od tygodnia ględzę, że jak skończy sie ta paczka pieluch to nie nakładamy. Lidka niby to wie, ale i tak pielucha zasikana na maksa rano Zostały nam 3 pielucgy, akurat na weekend zacznę

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka

Domyślnie

To może ja też w weekend spróbuję. Powspieramy się

Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madorado Zobacz posta
    To może ja też w weekend spróbuję. Powspieramy się
    to już cię wspieram dzisiaj, a siebie psychicznie przygotowywuję do codziennej porcji prania ( czy ja mam aż tyle prześcieradeł i poszewek???

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo

Chusteryczka Awatar biedronki-3
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Jessuuuu, dziewczyny, wy tu piszecie o latkach, a ja mam problem z 4-latką - w nocy. No za nic nie mogę jej ściągnąć pieluchy w dzień odpieluchowana odkąd skończyła 2,5 roku. Na wiosne tego roku chciałam jej zdjąc pieluchę w nocy - nic z tego, sikała normalnie, regularnie i spała w tym do rana Uznałam, że nie jest gotowa, nałozyłam pieluche i podjęłam kolejna próbe teraz. Zsikała się w nocy, obudziła, zawołała mnie i oświadczyłą, że zdjeła spodnie od piżamy bo się zesikała i ona poprosi pieluchę. Ulegałam, dałam pieluchę. Wczoraj mówię - Lidka, jak sie skończy ta paczka pieluch, śpisz bez. A ona na to" a co jak sie zsikam", ja " będziesz spała w zasikanym", ona" to lepiej nakładaj mi pieluchę"
    Zaczynam mieć stresa.
    Tak sie tylko chciałam wygadac w sumie
    mój dopiero w czerwcu ( 4 lata i 3 m-ce)nocne odpieluchowanie stanowczo zaczeliśmy( wcześniej się nie dało był cały spompowany a wogóle się nie budził i mógł spać taki mokry do rana więc spowrotem wsadziliśmy na tyłek pieluchę
    chodzi spać 20.30-21, a jak my się kładliśmy to jeszcze się go "wysadzało", czasem też w środku nocy
    czasem się zdarza wpadka bardzo sporadycznie

tak więc to zależy od dziecka

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Jeeeezuuu....jaki ze mnie psychol...
    Ciężka była to noc.

Blanka mimo wysadzenia o 21.00, wstała w nocy(ok. 1.00) z informacją , ze się posikała(oczywiscie przyszła juz z gołą pupą do nas do łózka- bo ona od razu niszczy "dowody"). No to ja próbuje dowysikać - nic - zero- ni jednej kropli.

POłozyłam ją u nas w łózku, zdejmuje posciel, mokre przescieradło itp.

Dalej śpi juz z nami w czystej piżamce. Godz. 4.00. Blanka siada i oznajmia:
    "Coś sie wydarzyło". Zasikałam sie.

Tyle, ze w naszym łózko nie ma folii. Patrze plama wielka,materac mokry, ta cała zimna.

I cos we mnie wstąpiło. No bo nie dosc ze drugi miesiąc nosze po trzy razy w nocy śpiące 13 kg, w celu wysadzenia ( a wiem , ze nie powinnam, bo mi prawie cos w kosciach miednicy pęka), to jeszcze efekty opłakane.

I uwaga!!! co powiedziałam do mojego dziecka?
    Zmieniłam przescieradło i przyniosłam pieluszke i mówie:
    - Bedziesz miała pieluszke jak mała dzidzia.
    A Blanka na to wesoło:
    - Jak Dzidzia!!!

A ja wtedy do niej:
    - Tak! I sikaj pod siebie dalej jak nic nie rozumiesz.

Boże, jak mi sie dziecko popłakało, poszła obrazona do duzego pokoju, siadła na takim schodku z ikei i tak siedzi sama....
    Maz na mnie popatrzył jak na szurniętą. Pyta sie mnie jak ja moge ją winić i tak sie do niej zwracać? No własnie ....
    Poszłam ja przeprosic. Powiedziałam, ze to ze zmeczenia jej tak powiedziałam i że jest mądra i ma jeszcze czas...Że nic sie nie stało i ze zaraz nałozymy czystą pizamke.
    Powiedziała, ze mi wybacza.

Ale niesmak pozostał.

Natomiast odnośnie nocnego odpieluchowywania to ja sie poddaje. Jak bedzie trzeba to bedzie miałą pieluche do 18 - stki.
    Mam to gdzies. 9 miech ciązy, a ja dzwigam ją zwijając sie z bólu.
    Mam to gdzies. Niech sobie sika. Moze ona nie jest gotowa, jeszcze jej traume zrobie.

Tak sobie tylko mysle, ze jej bede pieluchy na majtki nakładac.

Myslicie , ze to dobry pomysł?

Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Daj spokój sylvetta - Blanka nie ma jeszcze trzech lat - jak Lidka była w tym wieku to ja w ogóle nie myślałam o nocnym odpieluchowaniu. A moja ma prawie 4 lata i akcje sa identyczne jak u ciebie tyle że folia pod przescieradłem nic nie daje, bo ona sie rozkopuje , spi na kołdrze i zasiuje kołdrę - jak mam obfoliowac kołdrę????

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Daj spokój sylvetta - Blanka nie ma jeszcze trzech lat - jak Lidka była w tym wieku to ja w ogóle nie myślałam o nocnym odpieluchowaniu. A moja ma prawie 4 lata i akcje sa identyczne jak u ciebie tyle że folia pod przescieradłem nic nie daje, bo ona sie rozkopuje , spi na kołdrze i zasiuje kołdrę - jak mam obfoliowac kołdrę????
    A było juz ok - przez całe dwa tygodnie.
    Nie wiem, nie czaje tego. Mam juz dosyc tego wstawanie w nocy i od razu jedna mysl w głowieosikana czy nie?

Ja na Twoim miejscu bym kupiła ze dwa kocyki polarowe w jakim Jysku - za 10 zyli i tym ją przykrywała.O! No bo jak posciel konkretnie przesika kilka razy to nie bedzie czego zbierać.\

u mnie jeszcze dochodzą do tego rozbrajajace teksty typu:

-Coś sie wydarzyło...sie zasikałam...
    - Pupe mam suchą tylko spodnie mokre.

podczas wysadzania:

- Kurcze blade. Nic nie leci.

Po przebraniu, w świeżym ubraniu, przykryta kołderką:

- Ale jestem sikut, nie mamo?
    Ostatnio edytowane przez sylvetta ; 27-09-2012 o 10:22

Chustomanka Awatar maagduusiiaa
    Miejscowość
    Płock - miasto sexu i biznesu :P

Domyślnie

Tez mam problem jak paskowk z 4 latkiem, jak mial 2 to byy suche noce, a potem budzene sie na siku, a potem wybudzanie po zsikaniu, teraz zero reakcji, i to potrafi 2-3razy miedzy 21'30a 7rano
    Odpieluchowany w dzien jak mial 19 miesiecy, bez cisnienia bez zadnego problemu, po prostu zdjelam pieluche i po 2 tyg bez wpadek, a teraz?
    Mlodsza siostra odieluchowana w dzien w ciqgu tyg w kwietniu. Od maja w nocy zsikala mi sie 2 razy,
    Juz zaczyna mi bbrqkowac sil, na nocne wysadzanie po 2-3razy a i tak nie zqwsze zdarze, czasem jest tak, ze piore pokrowiec od materaca 2-3razy w tyg
    Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
    - Tygrysku...!

- Co Prosiaczku?
    - NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Sz. 2008 E. 2010 Lu.2017

Chusteryczka Awatar efcia1981
    Miejscowość
    opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    Zmieniłam przescieradło i przyniosłam pieluszke i mówie:
    - Bedziesz miała pieluszke jak mała dzidzia.
    A Blanka na to wesoło:
    - Jak Dzidzia!!!
    a wiesz, że nawet odpieluchowane "totalnie" dzieciaki czasem wracają do pieluch jak sie młodszy potomek w rodzinie pojawi tak jak do smoczków czy butelek...
    Patryk 2011, Paulinka 2012

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez efcia1981 Zobacz posta
    a wiesz, że nawet odpieluchowane "totalnie" dzieciaki czasem wracają do pieluch jak sie młodszy potomek w rodzinie pojawi tak jak do smoczków czy butelek...
    Wiem wiem....
    Ze smoczkiem to nie ma do czego wracać, bo nigdy nie ssała. Chociaz uparcie twierdzi, ze bedzie dawać młodszej siostrze smoczka - więc jak Rita sie okaze bezsmoczkowa, to moge sie nastawiać na awanturę.

Ponadto Blanka twierdzi, ze bedzie ja karmić butelką. Więc czeka ją kolejny dół - bo ja to widze inaczej.

Jesli chodzi o sikanie- to jak widać nie za bardzo ma do czego wracać, bo sie jeszcze nie oddaliła

Moje dziecko ma zdecydowanie pod górkę.

Chustomanka Awatar Tau777
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mich odpieluchowany od stycznia, na jego wlasne zyczenie. Wczesniej mu tylko wytlumaczylam co do czego sluzy i ze jak bedzie gotowy to moze pieluchy nie zakladac (a on z tych co sie na nocnik/nakladke nie dal posadzic).

Sam sciagnal pieluche i tak jakos jedziemy juz 9mcy. W nocy bywaja wpadki, ale reakcja nasza jest taka, ze jak juz sie przytrafi nocny sik, to przygarniamy go do naszego lozka i spimy dalej. Nie tlumaczymy, nie wymagamy od niego niewiadomo czego. Sam wie ze nie tak to powinno wygladac, jest mu przykro.
    Rano jak wstane rozbieram lozko, piore i tyle...
    Potrafi 2mce przespac cala noc, a nastepnie 3 oce z rzedu sika.

Wyluzowalismy na maksa, kiedys mu przejdzie

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tau777 Zobacz posta
    Mich odpieluchowany od stycznia, na jego wlasne zyczenie. Wczesniej mu tylko wytlumaczylam co do czego sluzy i ze jak bedzie gotowy to moze pieluchy nie zakladac (a on z tych co sie na nocnik/nakladke nie dal posadzic).

Sam sciagnal pieluche i tak jakos jedziemy juz 9mcy. W nocy bywaja wpadki, ale reakcja nasza jest taka, ze jak juz sie przytrafi nocny sik, to przygarniamy go do naszego lozka i spimy dalej. Nie tlumaczymy, nie wymagamy od niego niewiadomo czego. Sam wie ze nie tak to powinno wygladac, jest mu przykro.
    Rano jak wstane rozbieram lozko, piore i tyle...
    Potrafi 2mce przespac cala noc, a nastepnie 3 oce z rzedu sika.

Wyluzowalismy na maksa, kiedys mu przejdzie
    Tau - ja bym nie wytrzymała do rana - bo mnie zapach zabija. Ona ma naprawde mały pokoik . To paruje jakoś i ten zapach mnie rozwala.
    I tez ją po siku przygarniamy do siebie, tyle ze ona zasypia w 1,5 sekundy a ja ide - rozbieram posciel, zdejmuje przescieradła itp. itd.
    I sie potem bierze u mnie frustracja. Bo ja jeszcze w nocy wstaje 4 razy na swoje sikanie, plus dwa na jej, plus jeden na zjedzenie czegos, plus dwa razy na napicie.
    A Blanka nie sika w dzien, juz chyba z półtora roku. Idzie robi sama , po schodku, do "dużego kibelka". Wszystko luz i bez zadnych ekscesów i dramatów.
    Ale noce....to osobna historia

Chustomanka Awatar Tau777
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    Wszystko luz i bez zadnych ekscesów i dramatów.
    Ale noce....to osobna historia
    To w takim razie duuuuzo wyrozumialosci zycze

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tau777 Zobacz posta
    To w takim razie duuuuzo wyrozumialosci zycze
    Dzięki...
    Ale dzisiaj to sama widze, ze to odpieluchowanie to juz zbyt duzum kosztem. Jak dotąd dla mnie , a dzis juz sie odbiło na Blance...A przede mna czas kiedy chyba wszyscy potrzebujemy w tym domu raczej spokojnych nocy...

Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

No dobra, mam nadzieję, że jak to napisze, to sie nie popsuje. Zdjęłam młodej pieluchę w nocy - dwie noce minęły i ...nic. Sucho. Ostatnie sikanie ok. 22.00, pierwsze ok. 6.30, w nocy budzi się ze dwa razy, woła mnie żebym ja przykryła, ja pytam czy chce siusiu, ona - nie. I śpi na sucho do rana. Wyglada na to, że sikała w pileuchę, bo ja... miała po prostu. Teraz nie ma to nie sika Oby tak dalej

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Paskowka, wychodzi na to, że to Ty nie byłaś gotowa, a córcia tak?
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

No dobra, mam nadzieję, że jak to napisze, to sie nie popsuje. Zdjęłam młodej pieluchę w nocy - dwie noce minęły i ...nic. Sucho. Ostatnie sikanie ok. 22.00, pierwsze ok. 6.30, w nocy budzi się ze dwa razy, woła mnie żebym ja przykryła, ja pytam czy chce siusiu, ona - nie. I śpi na sucho do rana. Wyglada na to, że sikała w pileuchę, bo ja... miała po prostu. Teraz nie ma to nie sika Oby tak dalej
    Moja jak ma pieluszkę w nocy to w nią nie sika, każda próba zdjęcia to potop. Zrozum kobietę...

Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta
    Paskowka, wychodzi na to, że to Ty nie byłaś gotowa, a córcia tak?
    No tak

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Paskówka
    A u nas wtopa
    Załozyłam pieluchem i sobie sika. Nie wiem, moze nie jest gotowa.

Chusteryczka

Domyślnie

A u mnie z Adą udaje się w nocy, a z Niną odpuszczam póki co, ona też w dzień często sika i mniejsze "porcje", chyba mniejszy pęcherz ma? Ale jedna to też już dobrze, co?
    Sylwia, trzymaj się!

Uprawnienia umieszczania postów