Cytat Zamieszczone przez mirabel Zobacz posta
Oo gorąca dyskusja sie zrobiła
I hmm wielowątkowa
Oto kilka uwag, które nasunęły mi się podczas lektury:
- czy cena nie zniechęca? - jest taki wybór opcji tańszych, droższych wersji skompletowania wyprawki wielo, że każdy chyba znajdzie coś dla siebie;

- dyskusje o cenach wyższych w PL niż za zagranicą - argumenty oczywiście jak najbardziej słuszne ale tak samo jest z chemią, odzieżą; póki co tendencja trwa i nie widać zmian na lepsze

- kilka z obecnych tu mam, posiadających obecnie firmy zaczynało najpierw jako HM, "psując" rynek tym na legalu
Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
Jakie to czasy nastały ,ze ja musze dac D. reputa in plus??

Dziewczyny, kiedy szyjesz/robisz cokolwiek i bierzesz za to kasę, nie płacąc podatków - kradniesz. Okradasz państwo, a więc mnie, koleżankę, innego co płąci, i siebie też. Nie ważne, nie tzreba zakłądać firmy, do około 1000 można informować US o dochodach "innych".

Ale nie, ja nie zapłacę, jestem matka to ja mogę oszukiwać, niech płacą inni. Oszałmiające
No dobra, będę bezczelna bo nie mam , chyba pierwszy raz w życiu sobie nic do zarzucenia. Siedzę w temacie od 4 lat. Śmiem twierdzić, że jestem prekursorką polskiej produkcji pieluchowej. Biorąc pod uwagę chronologiczność zakładania działalnośći gospodarczej to jestem trzecim producentem po Tetro, które przecież jest od chusta.pl i lenny lamb, którzy także mieli już chustowy biznes a pieluchy to dodatkowy. Więc w gruncie rzeczy można powiedzieć , że jestem pierwsza. To ja pierwsza przecierałam szlaki jeśli chodzi o produkcję materiałów w Polsce. O polski PUL . Przed założeniem firmy szyłam niewiele bo to było never ending story. Koszt był za wielki.
Także jeśli mówić o szarej strefie, która mi niby robiła źle no to chyba widać jak się o tym wypowiadam , tak? A widać PARADOKS?

Uwierzcie mi znam temat od podszewki i z każdej strony.

Żeby takie pieluchy jak moje , Yetty Moniki i innych, które wypłynęły na HM były w sklepach dystrybutorów także zagranicznych firm to wszystkie musiałabyśmy być na vacie. Bo teraz taki sklep kupując od nas musiałby dorzucić 23% vatu plus swoją marżę. Żeby zarobił to całość wzrosłaby o jakieś 40-50%.
Gdybyśmy same miały przejść na vat to także nasze produkty byłby droższe ale bardziej dostępne. Zawsze coś za coś.

I absolutmnie nie gniewam się na klientów. Ja sama używam pieluch i też chcę jak najlepiej a jak najtaniej. Ale nie można sobie wqejść na głowę.

c.d.n