Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 180 z 209

Wątek: Nie zniechęca Was cena?

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petruska Zobacz posta
    mam jeszcze jedna kwestie zwiazana ze sklepami pieluchowymi - dlaczego w sklepach prawie nie ma polskich pieluch??? w jednym widzialam babyjungle, w kilku maylily, w pieluszkarni jest male me (w wersji z kompletem wkladow!). w mamazen w gdansku - stacjonarnym sklepie z chustami i pieluchami, za ktory jestem bardzo wdzieczna, z polskich sa tylko maylily, a nie sa to naprawde najlepsze polskie pieluchy. czemu nie ma np. nappime czy mio unico czy innych?? dziewczyny- jak to jest - nie dajecie do sklepow, nie chca, chca za tanio brac? (nie czytalam calego tego watku, moze juz bylo o tym napisane)
    Nie wiem akurat czemu nie ma polskich pieluch. Ale może jest tak, jak z każda inną rzeczą:
    Każdy pośrednik dolicza swoją marżę: nie jest to mała kwota, w znanych mi miejscach jest to minimum 30% (czasami 50%) . Nie może być tak, że producent ma swoim sklepie 30% tańszy towar niż u pośrednika bo u pośrednika nikt drożej nie kupi. Czyli już w sklepie producenta cena musi uwzględniać marżę ewentualnego pośrednika.... I robi się drożej u producenta .... Trzeba więc wybierać, czy zarabiać grosze na każdej sprzedanej sztuce i próbować sprzedać ich tysiąc dzięki pośrednikom, czy zarobić więcej na każdej sprzedanej sztuce i samodzielnie sprzedać ich sto. I tu znów dochodzimy do tej samej kwestii: handmade to nie produkcja na szeroką skalę, samodzielnie nie da się wyprodukować nie wiadomo ile. Nie wiadomo ile da się w chinach na przykład
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Oo gorąca dyskusja sie zrobiła
    I hmm wielowątkowa
    Oto kilka uwag, które nasunęły mi się podczas lektury:
    - czy cena nie zniechęca? - jest taki wybór opcji tańszych, droższych wersji skompletowania wyprawki wielo, że każdy chyba znajdzie coś dla siebie;

- dyskusje o cenach wyższych w PL niż za zagranicą - argumenty oczywiście jak najbardziej słuszne ale tak samo jest z chemią, odzieżą; póki co tendencja trwa i nie widać zmian na lepsze

- kilka z obecnych tu mam, posiadających obecnie firmy zaczynało najpierw jako HM, "psując" rynek tym na legalu
    P. 2007, D. 2010

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    No widzisz Daria, wg mnie wielu polaków nie dorosło do prowadzenia interesów jeśli tylko strach zmusza ich do uczciwości. Dlatego przepisy w Polsce są jakie są. I koło się zamyka.
    Jakie to czasy nastały ,ze ja musze dac D. reputa in plus??

Dziewczyny, kiedy szyjesz/robisz cokolwiek i bierzesz za to kasę, nie płacąc podatków - kradniesz. Okradasz państwo, a więc mnie, koleżankę, innego co płąci, i siebie też. Nie ważne, nie tzreba zakłądać firmy, do około 1000 można informować US o dochodach "innych".

Ale nie, ja nie zapłacę, jestem matka to ja mogę oszukiwać, niech płacą inni. Oszałmiające
    Ostatnio edytowane przez Pondo ; 02-06-2012 o 14:03
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirabel Zobacz posta
    Oo gorąca dyskusja sie zrobiła
    I hmm wielowątkowa
    Oto kilka uwag, które nasunęły mi się podczas lektury:
    - czy cena nie zniechęca? - jest taki wybór opcji tańszych, droższych wersji skompletowania wyprawki wielo, że każdy chyba znajdzie coś dla siebie;

- dyskusje o cenach wyższych w PL niż za zagranicą - argumenty oczywiście jak najbardziej słuszne ale tak samo jest z chemią, odzieżą; póki co tendencja trwa i nie widać zmian na lepsze

- kilka z obecnych tu mam, posiadających obecnie firmy zaczynało najpierw jako HM, "psując" rynek tym na legalu
    Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta

Dziewczyny, kiedy szyjesz/robisz cokolwiek i bierzesz za to kasę, nie płacąc podatków - kradniesz. Okradasz państwo, a więc mnie, koleżankę, innego co płąci, i siebie też. Nie ważne, nie tzreba zakłądać firmy, do około 1000 można informować US o dochodach "innych".

Ale nie, ja nie zapłacę, jestem matka to ja mogę oszukiwać, niech płacą inni. Oszałmiające
    No dobra, będę bezczelna bo nie mam , chyba pierwszy raz w życiu sobie nic do zarzucenia. Siedzę w temacie od 4 lat. Śmiem twierdzić, że jestem prekursorką polskiej produkcji pieluchowej. Biorąc pod uwagę chronologiczność zakładania działalnośći gospodarczej to jestem trzecim producentem po Tetro, które przecież jest od chusta.pl i lenny lamb, którzy także mieli już chustowy biznes a pieluchy to dodatkowy. Więc w gruncie rzeczy można powiedzieć , że jestem pierwsza. To ja pierwsza przecierałam szlaki jeśli chodzi o produkcję materiałów w Polsce. O polski PUL . Przed założeniem firmy szyłam niewiele bo to było never ending story. Koszt był za wielki.
    Także jeśli mówić o szarej strefie, która mi niby robiła źle no to chyba widać jak się o tym wypowiadam , tak? A widać PARADOKS?

Uwierzcie mi znam temat od podszewki i z każdej strony.

Żeby takie pieluchy jak moje , Yetty Moniki i innych, które wypłynęły na HM były w sklepach dystrybutorów także zagranicznych firm to wszystkie musiałabyśmy być na vacie. Bo teraz taki sklep kupując od nas musiałby dorzucić 23% vatu plus swoją marżę. Żeby zarobił to całość wzrosłaby o jakieś 40-50%.
    Gdybyśmy same miały przejść na vat to także nasze produkty byłby droższe ale bardziej dostępne. Zawsze coś za coś.

I absolutmnie nie gniewam się na klientów. Ja sama używam pieluch i też chcę jak najlepiej a jak najtaniej. Ale nie można sobie wqejść na głowę.

c.d.n
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

w wielu punktach zgadzam się z Ananke - mieszkam w Polsce i mam analogiczny sposób kupowania ubranek dzieciom - albo na wyprzedażach w tych kilku sklepach, które mają je faktycznie albo w outletach albo używek, w podobny sposób kupuję pieluchy - albo zamówienia zbiorowe - gdzie z zagranicy albo są duże promocje/wyprzedaże, albo zniżki za hurt (darijah - w odpowiedzi na Twój żal - nigdzie nie widziałam reklamy/informacji, że któraś z polskich producentek daje upust przy hurtowym zamówieniu, chyba, że coś przeoczyłam), albo (też głównie z zagranicy, choć kilka razy trafiłam i na promocję u nas, tylko że jakoś promocji mniej i słabsze zazwyczaj) na wyprzedażach przez kogoś znajomego, albo używki.

Moniko - o droższych "wymyślnych" pieluchach pisałam ja, więc tłumaczę - kompletując wyprawkę zależało mi głównie na praktyczności, a nie urodzie, kieszonka to dla mnie kieszonka, cudów w tej kategorii chyba nie ma - (poza jedną) wszystkie z którymi miałam do czynienia były zasadniczo podobne we właściwościach i użytkowaniu (choć prawda, mam 3 i Twoja chyba ulubiona bo ma ładny wzorek ) - więc jeśli mam wydać więcej, niż np Twoje kieszonki, które mają cenę w normie jak patrzeć na rynek pieluszkowy, to i chcę dostać coś ekstra - w moim wypadku oznaczało to wpinane wkłady, bo kieszonek nie lubię, a nie chcę, żeby pielucha mi się rozpadała w czasie zakładania na uciekający tyłek, albo super chłonne formowanki na noc - i w czasie, kiedy kompletowałam wyprawkę żaden z polskich producentów czegoś takiego nie oferował w regularnej ofercie (w tej chwili wiem, że mogę u niektórych mam uszyć coś takiego na zamówienie, ale raz, że trzeba o tym wiedzieć - kompletując wyprawkę tej wiedzy nie miałam, dwa - nie zawsze chce się czekać na uszycie) oddając to pole zagranicznym markom.
    Może rynek zbytu na rzeczy "ekstra" jest rzeczywiście za mały, żeby Wam się opłacało je szyć, ale ja ze swojej strony jeśli mam wydać "ekstra", to też coś ekstra chciałbym otrzymać. Podczas gdy nagle zaskoczyły mnie kolejne nowe marki oferujące pieluchy w ekstra cenach (jak pisałam - nie dotyczy to Ciebie), a nadwyżce oferując co najwyżej inne wzorki - no dobra, i dostępność w sklepach, może to jest klucz do tej ceny.

c.d. pewnie nastąpi, bo przytuptał ledwo obudzony synek
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Czyli w sumie pozostaje nadzieja, ze wielo zrobia sie na tyle popularne, ze jakas firme bedzie stac na to, zeby produkowac bardziej masowo w przystepniejszych cenach, z polskich materialow (cos jak brytyjskie TotsBots - chyba sa szyte w UK). A inne pieluszki beda HM i bedzie to rzeczywiscie wyjatkowy produkt skierowany do zamozniejszej grupy spoleczenstwa i wszyscy beda zadowoleni

I jeszcze sklepy bedzie stac na robienie ciekawszych promocji na zachodnie pieluszki (ja mam glownie IB, troche BG, Real Easy i Flipy, wszystkie kupowane nowe - zadnej mojej pieluszki nie kupilam w pelnej cenie, zawsze udalo mi sie upolowac jakas promocje - ale w polskich sklepach chyba by sie nie dalo tak wyprawki skompletowac).
    Ostatnio edytowane przez Ananke ; 02-06-2012 o 14:42
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

darijah odkąd jestem w temacie "wielo" akurat Ty już miałaś swój sklep;
    Oprócz Ciebie Ala, Yetta i Aloha, torochę Tysiula i Dominika79 szyły pieluszki, potem tylko jedna z nich zaczęła to robić zawodowo;
    i szczerze mówiąc nie zauważyłam, żeby po tym fakcie (tzn. przejścia na DG) ceny jej pieluszek jakoś wyraźnei podskoczyły

Zapominamy jeszcze o jednej rzeczy: dobry towar raczej się wybroni na rynku;
    zawsze bedzie grupa klientek, które nie będą zainteresowane zakupem chińszczyzny, kierując się jedynie ceną
    I w dzisiejszych czasach sznasę na sukces (znamienne, że najpierw napisałam "przetrwanie" - hmm czyżby to były synonimy w polskiej rzeczywiśtości gospodarczej?) mają produkty niszowe.
    A wielo takie są.

Wiadomo, że na sukces firmy ma wpływ mnóstwo czynników: dogodny czas, jakość, cena, marketing.

Jakoś do przodu poszły firmy, które wyszły poza to forum (wstawiając swoje wyroby do sklepów, zlecające szycie innym podmiotom)

Odnośnie klientów trudno mieć do nich pretensje, że nie kupują tego, co im nie leży
    chociaż obiektywnie powinni (bo wiele serca włożonego w uszycie, bo kosztem rodziny).

Ja szczerze popieram polską produkcję, na ok. 80 pieluszek z chinek mam tylko jedną wielo (raczej z ciekawości), przewagę w moim stosiku mają polskie pieluchy ale na Mio Unico się nigdy nie skusiłam, bo mi nie leżały, nie porywały za serce,
    Chociaz obiektywnie były śliczne, unikatowe (akurat wtedy miałaś w swojej ofercie haftowane; przerażały mnie 2 warstwy PULu na pupie dziecka)

Swego czasu bardzo mnie zniechęciły do zakupu kwasy pomiędzy szyjacymi mamami z naszego forum
    To było niesmaczne, zenujące i w ogóle
    Przestałam u nich kupować, poszukałam u innych mam szyjących

Jestem całym sercem za szyciem przez mamy HM
    Chociaż rozumiem rozgoryczenie tych opłacających ZUSy i in koszty DG

Prawda jest taka że system w PL jest dziurawy: tuzy zawsze się wybronią od podatków, a fiskus goli tych najmniejszych

No i Ci najmniejsi się bronią

No ale też z drugiej strony: państwo to państwo tamto.
    A państwo to my.
    I dopóki nie zmieni się nasza mentalność jako narodu to nie wierzę w żaden cud.

W oczach większości człowiek sukcesu to ten, który umie kombinować a ten uczciwy to po prostu jeleń

Spora część społeczeństwa kombinuje jak może:biorąc fikcyjny rozwód dla potrzeb świadczeń z opieki społecznej, jeżdżąc na gapę, zakaładając firmy w UK, wrzucając w koszty DG paliwo, papier toaletowy na użytek własny, kradnąc sadzonki kwiatów z miejskich rabatek
    Nie wspomnę już nawet o publicznych spółkach, istniejących tylko dla potrzeb zapewnienia posady dla politycznych koleżków

Ba, już nawet nie jestem w stanie objąć moim małycm rozumkiem tych kombinacji elit: raje podatkowe, szemrane darowizny
    I tak naprawdę to niezaleznie od tego czy to kradzież kwiatka czy przekręt na milion to tak samo okrada się tych najbiedniejszych spośród nas

Ale żeby nie było tak patetycznie:

ja sama jako element naszego społeczeństwa jestem chyba przesiąknięta tym duchem bo jakoś nie ma we mnie oburzenia na niezakładanei przez HM działalności gospodarczej

Kokosów na tym nie zarabiają, rozumiem, że dzięki tym paru złociszom zarobionym po nocach mogą sobie przedłużyć czas bez pracy.

Lub po prostu realizują swoje pasje.
    P. 2007, D. 2010

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

[...]ja sama jako element naszego społeczeństwa jestem chyba przesiąknięta tym duchem bo jakoś nie ma we mnie oburzenia na niezakładanei przez HM działalności gospodarczej

Kokosów na tym nie zarabiają, rozumiem, że dzięki tym paru złociszom zarobionym po nocach mogą sobie przedłużyć czas bez pracy.

Lub po prostu realizują swoje pasje.
    Zgadzam się - mnie też to jakoś specjalnie nie razi... Spaczona może już jestem, chociaż nie uważam siebie za kombinatorkę. Uwielbiam nasze szyjące i dziergające mamy. Większość wykonuje swoje arcydzieła po nocach, bo zazwyczaj tylko wtedy mają czas i jest to sposób na dorobienie, a nie na ukręcenie biznesu życia. Jeśli z kolei ktoś chce zawojować większy rynek, poza tym forum, to inna sprawa.

Chustomanka Awatar Miśka

Domyślnie

Zostało tu głośno powiedziane coś, co po cichu mówiłam sobie od dawna-wielo są drogie. Obiektywnie rzecz ujmując nie jest chyba trudno uszyc pieluchę, nie trzeba na nią za dużo materiału, a jednak pielucha jest zazwyczaj droższa od dziecięcych ciuchów( spodenki czy bluzeczka za 60 zł uważana jest już chyba za drogą).

Nie wiem, dlaczego tak jest, a jednak wielopieluchuję, bo widzę tu głęboki sens. Nie mam absolutnie pretensji do mam szyjących. bo za hm po prostu trzeba zapłacic. Wyobraźmy sobie, że zamawiamy buty u szewca( ręcznie robione). Kosztują ok. 2000 zł i jakoś nikt się nie boczy. Takie prawo rynku. Za niepowtarzalnośc trzeba płacic.

Kupuję pieluchy zawsze polskie, bo uważam,że ceny są konkurencyjne w stosunku do zagramanicznych. Wybieram tańsze opcje( formowanki), szukam promocji, kupuję od forumek( pieluchy od sylviontka czy agnes wcale nie są drogie).
    Ostatnio edytowane przez Miśka ; 02-06-2012 o 16:58

Kiedyś byłam Fabisią, ale się sama sobą znudziłam i zostałam miśką

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Jeszcze jedna rzecz - prawdopodobnie gdybym zaczęła wielopieluchowanie wcześniej, przed tymi horrendalnymi podwyżkami cen, przeżywałabym mocno obecne ceny. Nie było mi jednak dane, wobec czego przyjęłam teraźniejszy cennik za zło konieczne. Alternatywą był ciąg dalszy pampersów.

Może przy noworodku/małym niemowlaku polubię się z tetrą lub ikeowskimi ręcznikami? Wyjdzie wtedy tanio, a w międzyczasie dzidzia urośnie do one sizów Miłosza

Nawiasem mówiąc, ceny artykułów dziecięcych generalnie bywają z kosmosu...

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Pewnie, że z kosmosu kiedyś, jeszcze w ciąży, tak z nudów podliczyłam sobie, ile musiałabym wydać na wyprawkę dla dziecka, gdybym kupowała wszystko nowe. Wyszła mi taka kwota, że przeraziłam się to mało powiedziane
    Zwyczajnie nie byłoby mnie na to stać, pomimo, że pracuję. I niestety tak samo nie stać mnie na te piękne pieluszki polskiej produkcji. Chociaż wiem, że fajnie by wyglądał mój Młody latem w takiej pieluszce ale pieluchuję wielo, bo podoba mi się idea niezaśmiecania i zdrowszej pupy. Jednak szukam tańszych alternatyw.
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

demona
    Guest

Domyślnie

A myslałam, ze prędzej ZUS zlikwidują

Daria, ja się zgadzam, że powinna być możliwość dorobienia niewielkiej kwoty bez zakładania działalności. I w większości krajów jest. Ale w Polsce, wyobrazacie sobie jakby to wyglądało? Nieskończone mozliwości kretactwa Widzę jednak zmiany, duże, pozytywne. I wierzę, że bedziemy za kilka/kilkanaście lat współdziałać z państwem na zasadzie zaufania, z obopólną korzyścią.

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mnie zniechęcają takie ceny 99 zł za sztukę.Ale te wszystkie pieluszki są tak piękne i kolorowe że nie sposób im się oprzeć.Fajnie że znalazłam to forum, że istnieje bazarek pieluszkowy i można kupić taniej fajna pieluszkę.Fajnie że są mamy szyjące i można w normalnej cenie zakupić nowe ładne pieluszki. Uważam że cena do 50 zl jest ok. I tak miesięcznie zamiast 2 paczek pampersów kupuję spokojnie dwie nowe pieluszki, albo więcej. Kupuję stopniowo.Teraz moja malutka powoli wyrasta z najmniejszych roz i nabywam one-size.
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

wiecie a zapominamy o rzeczy najwazniejszej: to popyt dyktuje ceny

jeszcze 2 lata temu cena m2 nowo wybudowanego mieszkania w stanie deweloperskim w moim mieście to średnio 6 tys/m2
    teraz 4,5 tys i się proszą o kupno
    i myślę, ze ani wtedy ani teraz deweloper nie dokłada z własnej kieszeni do interesu
    P. 2007, D. 2010

demona
    Guest

Domyślnie

to popyt dyktuje ceny
    tak, ale są sposoby kreowania popytu. To forum osiągnęło mistrzostwo w tym temacie, można by doktorat napisać

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Hehe, nie da się ukryć I pal sześć pieluchy!

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    tak, ale są sposoby kreowania popytu. To forum osiągnęło mistrzostwo w tym temacie, można by doktorat napisać
    a tak, co to to bez dwóch zdań

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Hehe, nie da się ukryć I pal sześć pieluchy!
    P. 2007, D. 2010

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

Odpowiadając wprost, z chęcią wydam duzo kasy na pieluszki za rozsądną cenę tj, ok 50zł za CAŁOŚĆ.
    zgadzam się.
    i jeszcze te cholerne koszty wysyłki :-/
    i wychodzi prawie 100 zł. za jedna nowa pieluche handmade

a te kremy... zintrygowało mnie samodzielne kręcenie kremów-dacie linka jakiegoś??

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darijah Zobacz posta

Zniechęca mnie gdy widzę, że organizuje się zbiorowe zakupy zza wielkiej wody. A może by tak zbiorowe zakupy u siebie?
    mnie natomiast dziwi, że polskie firmy pieluszkowe, które wyrosły na tym forum i pewnie żyją dzięki temu forum, nie robią zbiorowych zamówień z upustem dla forumek.

podoba mi się, że np. sklep 'mamazen' przed złożeniem zamówienia na jakieś produkty składa propozycję zniżki o x% uczestnikom forum, którzy zadeklarują chęć zakupu do dnia x.y. i wpłacą pieniądze. Właścicielka wie, że produkty jej zejdą a kupujacy są zadowoleni ze zniżki. Od kiedy uczestniczę w tym forum, zniżki dotyczą raczej innych produktów niż pieluszki. Ale sklepy z pieluszkami też mogłyby takie zniżki proponować i to nie tylko te duże ale też te małe jednomarkowe.

Jeśli opłaca się polskiemu producentowi za mniejsze pieniądze wstawiać np do Pieluszkarni, to czemu nie zaproponuje hurtowego zakupu na forum. Nie chodzi mi o stałą niższą cenę dla forumek, tylko od czasu do czasu okazję. Np dotarły materiały, kto zadeklaruje chęć zakupu i dokona wpłaty dostanie x% zniżki, pieluszki będą rozsyłane w terminie x.y. Mozna jeszcze dodać, że żeby dostać zniżkę musi być chętnych kupujących na co najmniej np. 20 sztuk.

Polskie firmy podzieliłabym na typowy hand made jak np. pieluszki z haftem MioUnico (sama zamawiałam i byłam pozytywnie zaskoczona niską ceną), czy szyte tylko na zamowienie i na miarę Eko_mama i te szyte już na masową skalę wystawiane z dużych ilościach w sklepach pieluszkowych nawet tych jednomarkowych, te powinny być tańsze od tych szytych na indywidualne zamowienie.

Ktoś gdzieś wyzej napisał, że mamy szyjące chcą się szybko dorobić a powinny na początku dokładać do firmy i budować markę. Pewnie w innej sytuacji tak powinno być, ale w przypadku pieluszek, podejrzewam, że działalność może mieć charakter przejściowy/tymczasowy, a mamy chcą najzwyczajniej w świecie zarobić jakieś pieniądze będąc na wychowawczym, nie o budowanie marki im chodzi a o przetrwanie.
    Niestety na te wysokie ceny wpływ mają opłaty wynikające z prowadzenia DG, ograniczony zbyt, no i wysyp polskich firm pieluszkowych.
    Pola 2011

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez calineczka Zobacz posta
    [...]i jeszcze te cholerne koszty wysyłki :-/[...]
    A propos:
    Czy kosztami wysyłki coś przebija naszą polską firmę Tetro? Wyłączna opcja to kurier:
    - przesyłka standardowa, po wpłacie na konto - 19 zł
    - przesyłka pobraniowa, płatność przy odbiorze - 22 zł

Mnie to bardzo skutecznie zniechęca. W życiu tam niczego nie zamówiłam.

Uprawnienia umieszczania postów