Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 101 do 105 z 105

Wątek: Nienawidzę chust!

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ulula Zobacz posta
    No mój klops ma już ponad 7 kilo . Ale w naszej zwyczajnej bawełnianej Amazonii nosi się cuuudnie . Następnym razem na spacerze będziemy szukać pierwszych pączków .
    Ja też lubię bawełny - 12-kilowca w nich z powodzeniem nosiłam, więc z tą nośnością wcale tak źle nie jest Zresztą, wiele zależy od producenta i serii.

Szukajcie pączków, szukajcie! My też poszukamy Fajnie, że wiosna idzie - też już nie mogę się doczekać, kiedy wyjście z domu przestanie być obarczone koniecznością ubierania siebie (luz) i Małego (koszmar).

Chusteryczka Awatar mimka
    Miejscowość
    Francja póki co...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alifi Zobacz posta
    (przy dociąganiu chusta nie w górę ciągnięta - z uporem maniaka robiłam to wcześniej - tylko prostopadle do podłogi, a nawet lekko w dół) i zaczęła wychodzić elegancko
    dzięki za radę! spróbuję jutro. wczoraj oglądałam filmik, jak kobiecie z łatwością wychodzi idealna kieszonka i wkurzyłam się jeszcze bardziej, bo... przecież robię tak samo, a nawet więcej tych pasów ściągam, a ona trzy/cztery razy i idealnie dociągnięte. eeee. nie mówiąc o plecaku. jestem chustową pomyłką i pomyśleć, że kiedyś o kursie doradcy myślałam...
    ach tylko jeszcze zastanawiam się, czym się różni "prostopadle do podłogi" od "lekko w dół"?
    no i korzystając z okazji - dostałaś pw? coś ostatnio ode mnie nie dochodzą chyba, tzn. przynajmniej jedna nie doszła, więc nie wiem czy do Ciebie trafiła, czy też gdzieś w eterze przepadła.

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Ja też lubię bawełny - 12-kilowca w nich z powodzeniem nosiłam, więc z tą nośnością wcale tak źle nie jest Zresztą, wiele zależy od producenta i serii.

Szukajcie pączków, szukajcie! My też poszukamy Fajnie, że wiosna idzie - też już nie mogę się doczekać, kiedy wyjście z domu przestanie być obarczone koniecznością ubierania siebie (luz) i Małego (koszmar).
    a jakie...rzekomo najlepiej nośne są?
    mój prywatny stos od początku liczy chustę jedną i mt, które póki co czeka, aż drugi chuścioch dorośnie (i tylko mam nadzieję, że nie jest w garażu lub jeśli tam jest, to nic mu się w zimę nie stało...)

a u mnie już wiosna i to bez cienia wątpliwości mmmm, wreszcie jakieś namacalne plusy emigracji.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

mimka, są bawełny cieńsze i grubsze. Do grubasów należą np. słynne turkusowe gekony Didka i wiele innych. Trudno tu wymieniać. Ja generalnie na te kwestie nie zwracam jakiejś szczególnej uwagi, ponieważ jestem zdania, że każda dobrze dociągnięta chusta poniesie dobrze

Nie przesadzaj z tą chustową pomyłką Próbujesz dociągać chustę również po pewnym czasie od zamotania? Z jakiej tkaniny masz chustę?

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mimka Zobacz posta
    czym się różni "prostopadle do podłogi" od "lekko w dół"?

no i korzystając z okazji - dostałaś pw? coś ostatnio ode mnie nie dochodzą chyba, tzn. przynajmniej jedna nie doszła, więc nie wiem czy do Ciebie trafiła, czy też gdzieś w eterze przepadła.
    Uj Nie "prostopadle" tylko "równolegle" przecież

Ad. 2, skrobnęłam pw
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chusteryczka Awatar mimka
    Miejscowość
    Francja póki co...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    mimka, są bawełny cieńsze i grubsze. Do grubasów należą np. słynne turkusowe gekony Didka i wiele innych. Trudno tu wymieniać. Ja generalnie na te kwestie nie zwracam jakiejś szczególnej uwagi, ponieważ jestem zdania, że każda dobrze dociągnięta chusta poniesie dobrze

Nie przesadzaj z tą chustową pomyłką Próbujesz dociągać chustę również po pewnym czasie od zamotania? Z jakiej tkaniny masz chustę?
    bawełnianą Babylonię mam. cienka, miękka i moja ulubiona (innych wielu nie poznałam) i jestem pewna, że nosi bardzo dobrze, tylko moje dociąganie pozostawia wiele do życzenia. nie wiem, czy przy pierwszym też taki problem miałam, ale go nie widziałam, czy teraz się popsułam
    w każdym razie na nerwy to idzie!
    mam też obecnie pożyczone indio i jest całkiem, całkiem choć sporo trudniej się dociąga, niż babylonię.

Cytat Zamieszczone przez alifi Zobacz posta
    Uj Nie "prostopadle" tylko "równolegle" przecież

Ad. 2, skrobnęłam pw
    to zmienia postać rzeczy w lewo... nie, w prawo! chwila, którą ręką jem...
    odpisałam

Uprawnienia umieszczania postów