Pokaż wyniki od 1 do 20 z 105

Wątek: Nienawidzę chust!

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie Nienawidzę chust!

Cholerne szmaty za kilkaset złotych. Człowiek zanim dzieciaka na plecy zarzuci to już spocony, kurtka zamiast w okolicy bioder kończy się na cyckach, bachor się kręci, wierci, piszczy, ja stękam, bo chociaż ma rok to waży >10 kg. Węzła zawiązać się nie da, bo już z sił się opada, a tu chwycić trzeba i z całej siły ciągnąć. Potem wlecze człowiek tego klocka przez pół miasta, czucie w rękach traci, czuje że załącznik chustowy zasnął i mu łeb leci do tyłu. Potem człek obładowany torbami, siatami, spocony jak szczur musi się oswobodzić i stawia dzieciaka prosto w błoto, chusta majta między nogami, a paskuda mała wyje, bo ona wcale na ziemię nie chciała.

A z MT to mi wczoraj dziecko o mało nie wypadło.

Nienawidzę!

Kryzys mam

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Uwielbiam! Miałam to samo kilka razy Na szczęście nic nie jest trwałe. Ani noszenie w chustach, ani żywiołowa nienawiść do nich

Nieźle jest też:
    - przedzierać się przez cierniste krzaczory mając na sobie cenne indio
    - zablokować sobie krążenie krwi w kończynach dolnych za pomocą dziecka śpiącego na plecach (co właśnie robię, siedząc przy kompie i drętwiejąc)
    - korzystać z toalety (w domu!) z dzieckiem na plecach i pomstować w myślach, ze sama sobie zgotowałam ten los, wdając się w chustonoszenie
    -... (na pewno coś jeszcze przyjdzie mi do głowy)
    Ostatnio edytowane przez alifi ; 08-03-2012 o 10:45 Powód: dopisek
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chustoholiczka Awatar roneczka
    Miejscowość
    Morąg

Domyślnie

Ja tam na kurtke nie wiąże, może dzięki temu jeszcze jakoś z nimi sympatyzuję.
    Już niedługo wiosna... kurtki precz

Pokarm jest w głowie a nie w cyckach

http://www.avast.com/pl-pl/get/3PZrfmgB

Chusteryczka

Domyślnie

Przepraszam
    Ale rozumiem tak dobrze

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Nie że się śmieję z sytuacji bo ostatnio też tak mam Ale Twój opis jest i jakoś tak od razu inaczej patrzę na to wszystko.
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chusteryczka

Domyślnie

ostatnio na moim profilu na fb wywiązała się dyskusja - mocno stronnicza! - mniej lub bardziej emerytowanych chustomatek i jeden front doszedł do wniosku, że przy trzecim człowiek ma dość i wreszcie przerzuca się na nosidła
    mnie dopadło przy drugim - też z racji problemów z kręgosłupem, bo żeby dociągnąć jak trzeba, żeby potem nie bolało, trzeba się trochę ponaciągać, powyginać, a potem mnie boli. generalnie nie boli mnie w bondolino tylko.
    ale w sumie ubijanie siebie z dzieckiem w bondo w polar do noszenia też relaksem nie jest

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Olik-sprzedaj którąś Od razu ją polubisz
    Opis

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aksamitka Zobacz posta

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Ja się przy drugim - klocek jeszcze cięższy do pierwszego - przesiadłam na nosidło, wszystko mnie wnerwiało - chusta, nawet pasy od bondolino, czyli MT tez odpada bo wiazac trzeba, kurtka tez mnie wkurza, wiec czekam na wiosnę - zostawilam sobie tylko krotka na plecak, kto wie czy w ogole w ruch pojdzie? nosidlo ma jedna wadę - nie chce robić za kocyk w plenerze
    do tego gnaty mnie bolą nawet jak niosę 2 kg jablek...
    poczekam, przyjdzie wiosna, lato - wytaszcze spacerowkę i.... bede z nią latać po wetepach bo starszy opanuje najwyższe biegi na laufradzie
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Opis
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Opis
    hi hi hi hi
    oj ja też tęsknię już za wiosną

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia wska Zobacz posta
    ...przy trzecim człowiek ma dość i wreszcie przerzuca się na nosidła
    ale nie wszyscy tak mają, ja już robiłam tyle podejśc do nosideł, 5 za chwilę będzie i nic z tego, chust nie zamienię na żadne nosidło

co nie zmienia faktu, że Cię doskonale Olik rozumiem
    prócz korzystania z toalety z uwiązanym na plecach dziecięciem, to jeszcze dorzucę mycie podłogi na klęczkach z odpowiednim obciążeniem

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Dzieciak mi na spacerze wyć zaczął to co zrobiłam??? Wyjęłam z wózka i jak trwoga to po chustę... ale to nic nie dało, dalej wyła pierdoła jedna.

Mam postanowienie: nie chustuję przez tydzień, koniec kropka.

I jeszcze MT sobie zamówiłam tydzień temu

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Mnie to dopadało przy ostatnich wysypach śniegu...cenna Tas-owa Oscha a ja jadę w tramwaju upocona jak młody merynos a oschy nie wypiorę bo jak nic sfilcuję Wietrzyłam ją potem długo
    Po zamotaniu ubrać czeredę i siebie...ale idzie wiosna i będzie lepiej. Kryzys minie - tulam.

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Dlatego jak mam zły dzień (czyli ostatnio codziennie) czytam Twojego bloga i od razu mi lepiej.
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chustomanka Awatar _mery_
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olik Zobacz posta
    Cholerne szmaty za kilkaset złotych. Człowiek zanim dzieciaka na plecy zarzuci to już spocony, kurtka zamiast w okolicy bioder kończy się na cyckach, bachor się kręci, wierci, piszczy, ja stękam, bo chociaż ma rok to waży >10 kg. Węzła zawiązać się nie da, bo już z sił się opada, a tu chwycić trzeba i z całej siły ciągnąć. Potem wlecze człowiek tego klocka przez pół miasta, czucie w rękach traci, czuje że załącznik chustowy zasnął i mu łeb leci do tyłu. Potem człek obładowany torbami, siatami, spocony jak szczur musi się oswobodzić i stawia dzieciaka prosto w błoto, chusta majta między nogami, a paskuda mała wyje, bo ona wcale na ziemię nie chciała.

A z MT to mi wczoraj dziecko o mało nie wypadło.

Nienawidzę!

Kryzys mam

nie chce sie smiac z czyjegos nieszczescia ale tak sie usmialam ze ze smiechu sie poryczalam!!!

Chustomanka Awatar covu
    Miejscowość
    bujam w obłokach ;)

Domyślnie

Nie motam na kurtkę. NIGDY. właśnie po to, żeby takich eektów nie mieć
    za to jak mi mloda wścieku dostaje, to ją wysadzam z chusty i zadzam na podłoge i wychodzę na 5 minut do innego pokoju, żeby ochłonąć (i wywietrzyć sobie spocone pachy )

Nosidła... hmmm... ostatnio uznaję tylko jedno. Ale to uznanie przechodzi w taką miłość, że nie wiem czy mój tricoral nie pójdzie w świat... źle ze mną
    Kangurkowo
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia

Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

Uprawnienia umieszczania postów