Strona 193 z 231 PierwszyPierwszy ... 93143183185186187188189190191192193194195196197198199200201203 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,841 do 3,860 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    my używaliśmy w ubiegłym roku kombinezonu. w tym też używamy. kupujemy też na przyszły rok.
    Skoro masz ich tyle to dokonuję subsumpcji, że warto, dzięki
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    Skoro masz ich tyle to dokonuję subsumpcji, że warto, dzięki
    mam jeden, planuję kupić drugi

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja się na bluzę polarową a nie na kombinezon szczerzę
    Tylko waham się nad kolorem co by i do chust i do nosidła pasował i chyba będzie jagodowy jednak...
    Czerwony gdyzie mi się kolorystycznie z Laną Purpur i Laurą Didka i kwiecistym pouchem A w szary jakoś nie bardzo chce mi się dziewczynkę wsadzać.
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Ja się na bluzę polarową a nie na kombinezon szczerzę
    Tylko waham się nad kolorem co by i do chust i do nosidła pasował i chyba będzie jagodowy jednak...
    Czerwony gdyzie mi się kolorystycznie z Laną Purpur i Laurą Didka i kwiecistym pouchem A w szary jakoś nie bardzo chce mi się dziewczynkę wsadzać.
    no tak - przy kombinezonach tych dylematów nima.

Chustoholiczka Awatar madagaskar

Domyślnie

Egla , ale jak Laure sprzedasz to juz Ci nie musi pasowac

Chocco-z mijaniem,taaaa....mi przy trzecim minelo dwa tygodnie przed porodem, noz cholera juz mi badania watrobowe robic kazali
    ale ja mam zawsze takie szczescie
    mam nadzieje ze Tobie minie szybciej

Iza-jak tam sprzatanie?

2005,2008,2011,2018

net mi działa jak chce/nie chce...bywam chwilami...i czasem znikam

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

madagaskar -
    nie udało się nigdzie kupić pyłu siarkowego
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustoholiczka Awatar madagaskar

Domyślnie

o kurcze!!! To Ty profesjonalnie do sprawy podeszlas....ja to bym chyba nawet nie wiedziala jak sie zabrac
    mam tylko nadzieje ze nie mialam udzialu w tej akcji bo my tu gadu-gadu...

2005,2008,2011,2018

net mi działa jak chce/nie chce...bywam chwilami...i czasem znikam

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

madagaskar- nieee, żadnego udziału nie miałaś to ja nie dopilnowałam... a co do podejścia - wujek Gugiel mi podpowiedział

Gaja już drugi dzień chora

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Podzielę się radosną nowiną - Kasia od wczoraj przewraca się sama na brzuszek! Wreszcie!!!!!! Prawie 4 miesiące później niż Helenka!
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Helenka miała dwa miesiące, kiedy się sama przekręcała z pleców na brzuch?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Helenka miała dwa miesiące, kiedy się sama przekręcała z pleców na brzuch?
    Dokładnie 2 i 17 dni a jak miała 5,5 mca raczkowała po całym pokoju i gryzła kable... Dlatego mam traumę po pierwszym dziecku Wszystko to miało być nieco później i nie byłam na nic emocjnalnie gotowa
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Dokładnie 2 i 17 dni a jak miała 5,5 mca raczkowała po całym pokoju i gryzła kable... Dlatego mam traumę po pierwszym dziecku Wszystko to miało być nieco później i nie byłam na nic emocjnalnie gotowa
    ja nie bardzo pamiętam takie szczegóły z życia mojego dziecka, ale
    z tego co pamiętam (może Me'shell pamięta lepiej = w szczegółach), to nasze dzieciaki turlać się zaczęły w wakacje, pełzać jesienią, a raczkowanie i siadanie im się "rozbiegło", ale u nas siadanie w okolicach 10mcy, a raczkowanie chyba 11. jedyne, co pamiętam dokładnie to rozpoczęcie chodzenia.

2 mce? wow!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja też nie pamiętam ale sprawdziłam dziś w Albumie Malucha - uwielbiam tę skarbnicę wiedzy o moim starszym dziecku. Młodszemu właśnie zamawiam na allegro i wstecz uzupełnię
    Najpiękniejsze w dzieciach jest to, że na bieżąco ma się wrażenie, że te bajki, słówka, gesty są niezapomniane a po roku okazuje się, że nawet dialogi z Tomka i Przyjaciół co były w mózgu rodzica niemal wytatuowane zanikają a co dopiero takie drobne i incydentalne i jednorazowe ze swej natury wydarzenia jak obroty, raczkowania i zęby
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

tia... właśnie odkryłam piątki w gębiszczu mojego dziecka...

ja nie umiałam znaleźć racjonalnego powodu zapisywania wszystkiego, więc z tego zrezygnowałam.
    sentymentalny - owszem - ale był dla mnie nie wystarczający

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja widzę jaką to daje radość po latach, szczególnie małżonkom takiego opsywanego
    My z bratem w ciemnym PRLu mieliśmy takie albumy i teraz są wspaniałą pamiątką dla nas i naszych rodzin (odrysowane nóżki, zapisane pierwsze słowa, pierwsze obcięte włosy - chyba żeby wszyscy wierzyli, że mój brat miał jaśniutkiego cherubinka na głowie). Helenka ma tam swoje fotki z tzw. wielkich kroków dla ludzkości Żałuję tylko, że to jedynie z pierwszego roku życia. Widziałam takie albumy do wieku 5 lat i chyba dziewczynom kupię jednakowe i pododaję stosowne informacje na ile będzie to jeszcze możliwe.
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

no właśnie to miałam na myśli mówiąc o wartości sentymentalnej

Chustomanka Awatar Me'shell
    Miejscowość
    warszawa, włochy

Domyślnie

ja nie bardzo pamiętam takie szczegóły z życia mojego dziecka, ale
    z tego co pamiętam (może Me'shell pamięta lepiej = w szczegółach), to nasze dzieciaki turlać się zaczęły w wakacje, pełzać jesienią, a raczkowanie i siadanie im się "rozbiegło", ale u nas siadanie w okolicach 10mcy, a raczkowanie chyba 11. jedyne, co pamiętam dokładnie to rozpoczęcie chodzenia.
    Wywołana do odpowiedzi odkopuję pokłady pamięci i potwierdzam wg mnie było tak, że Zośka zaczęła się obracać jak miała niecałe 5 miesięcy i Kajetan też jakoś tak, czyli w lipcu. Pełzać Kajetan uczył Zośkę jesienią, w październiku chyba więc mieli po 8 miesięcy. Zośka zaraz potem usiadła,tak około 9 miesiąca. Raczkować zaczęła około 10 miesiąca, a chodzić jak skończyła 13.

Jestem pełna podziwu dla wszelkiej systematyczności w zapiskach mamowych. Trochę żałuję, że nie notowałam od początku, bo teraz to już nie do odtworzenia, a powspominałoby się... Ale ten pierwszy rok mamowania trudny był dla mnie i głowy ni serca nie miałam do tego.
    Zosia 25.02.2010
    Tosia 25.01.2013

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

chyba dziewczynom kupię jednakowe i pododaję stosowne informacje na ile będzie to jeszcze możliwe.
    oj, ciężko się zmobilizować, żeby zrobić coś takiego wstecz.. wiem coś o tym :-D

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ciężki tydzień, co dziewczyny? Widać po aktywności w wątku. Ja dziś już nawet odwołałam usg bioder Kasi bo nie mam siły i w domu syf straszliwy... Pędzę zaraz sobie marnować życie przy sprzątaniu

Pytanie techniczne, może będziecie wiedziały Czy jeśli zostawiłam wczoraj telefon z włączoną nawigacją w samochodzie na około 3-3,5 h to mogła mi w tym mrozie (chyba było minus 7 czy 8 albo nieco mniej) bateria zdechnąć? Jakoś szwankuje mi od wczoraj i się wiesza... A taki był śliczny i porządny jak niedawno go kupowałam...
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Czy jeśli zostawiłam wczoraj telefon z włączoną nawigacją w samochodzie na około 3-3,5 h to mogła mi w tym mrozie (chyba było minus 7 czy 8 albo nieco mniej) bateria zdechnąć?
    mogła, jak najbardziej zwłaszcza, jeśli po przyniesieniu do domu od razu zaczęłaś go używać, a nie dałaś mu spokojnie ogrzać się do temperatury pokojowej i odparować wilgoci - producenci zalecają ochronę takich ustrojstw przed zimnem większą niż pupy niemowlaka co nie zmienia faktu, że ja - o ile nie siedzimy z kolejnym katarem w domu - wszystkie zaległe telefony wykonuję po drodze (pieszej, ok. 20 min.) z pracy do żłobka - niech żyje zestaw głośnomówiący!
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Uprawnienia umieszczania postów