Pokaż wyniki od 1 do 20 z 366

Wątek: wysadzanie

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

O fajny wątek
    Wieczorem też coś dopiszę, teraz tylko wypowiem się w sprawie majteczek. Jak kupiłam w sklepie internetowym www.eko-bielizna.pl. Trzeba napisać do Pani maila i uszyją taki rozmiar, jaki się chce. Jak zamówiłam 74 z bawełny niebielonej, prosiłam o niezbyt ciasne gumeczki i takie dostałam. Cena też była bardzo przystępna.
    Już tu kiedyś na forum była mowa o ich bieliźnie z tej bawełny eko, jest świetna . Moja cała trójka nosi ich podkoszulki.

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniam123 Zobacz posta
    O fajny wątek
    Wieczorem też coś dopiszę, teraz tylko wypowiem się w sprawie majteczek. Jak kupiłam w sklepie internetowym www.eko-bielizna.pl. Trzeba napisać do Pani maila i uszyją taki rozmiar, jaki się chce. Jak zamówiłam 74 z bawełny niebielonej, prosiłam o niezbyt ciasne gumeczki i takie dostałam. Cena też była bardzo przystępna.
    Już tu kiedyś na forum była mowa o ich bieliźnie z tej bawełny eko, jest świetna . Moja cała trójka nosi ich podkoszulki.
    ooo jakie dobre wiesci a pamietasz dokladniej cene tych mateczek? np 3 zl czy wiecej? super informacja, ide ogladac ten sklep

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

camee nie pamiętam dokładnie ale tak jakoś 3-4zł płaciłam.

Dziewczyny fajnie, że stworzyłyście taką "grupę wsparcia"
    Mój synek ma prawie 8 miesięcy, wysadzam go 8 tygodnia życia. Na początku wyglądało to tak, że mały bardzo mocno sygnalizował potrzeby, wręcz krzywił się i popłakiwał. Nie umiałam trzymać takiego maluszka nad toaletą i podkładałam ikeowy ręczniczek/tetrę i sikał na przewijak, który leży w łazience obok umywalki. Zawsze mówiłam psi, psi, a czasami puszczałam wodę z kranu.
    Gdy miał ok. 4-5 mieś. i coraz lepiej trzymał pion kupiłam bardzo polecany kiedyś na forum wysoki nocnik baby bjorn. Trochę miałam kaca wydając tyle na nocnik, ale stwierdziłam, że Mały już tyle na pampkach "zaoszczędził", że możemy zainwestować . I u nas bardzo się ten nocniczek sprawdził, ma wysokie oparcie, więc nawet niesiedzące dziecko jest bardzo dobrze podparte (oczywiście ja cały czas synka asekurowałam), przód jest wyprofilowany i nie ma szans nic wylecieć na zewnątrz (nawet chłopakowi). Fajnie się opróżnia, wyjmując małą "miseczkę". Dodatkowo miseczka może być użyta w podobny sposób jak nocnik chiński. My często zabieramy ją wychodząc z domu.
    W domu synek jest zwykle w otulaczu lub kieszonce z tetrą na wierzchu (żeby czuł mokro). Kieszonek z wkładem w środku używam tylko wychodząc z domu.
    Przez ten czas EC mieliśmy oczywiście wzloty i upadki. Były dni, że cały dzień jedna pielucha i wieczorem suchą wyrzucałam do prania, a były też takie, że kilkanaście pieluch zasikanych . Potrafił sikać co 10-15 minut.
    Ok 6 mieś. sytuacja się unormowała na 3-4 pieluszki, przy czym większość popołudniu, gdy do domu wracało starsze rodzeństwo i ja musiałam ogarnąć całą trójkę. Na tydzień przed pojawieniem się pierwszego zęba była istna "masakra" nic nie łapałam. Ząb wyszedł i sytuacja wróciła do normy, a nawet jest lepiej. Teraz dalej ząbkuje, robi kilka qupek dziennie ale widzę, że trzyma i robi posadzony na nocniczek. Od kilkunastu dni nie było nic grubszego w pieluszce. Coraz częściej zdarzają się nam dni z jedną tetrą .

margeritta u nas ostatnio jest bardzo podobnie poza domem. Mały potrafi wytrzymać trzy godziny. Nawet próby wysadzania są bez efektów. Nie wiem jak to tłumaczyć ???

Jeżeli chodzi o zabawy w łazience to u nas powodzeniem cieszą się tubki z pastą, kubeczki kąpielowe starszego brata i inne łazienkowe 'gadżety". Prawie zawsze synek rozgląda się za czymś do rączki, dostaje, jest zadowolony, rozluźnia się i już...
    Ostatnio edytowane przez aniam123 ; 07-04-2011 o 00:00

Chustomanka Awatar Mazi
    Miejscowość
    KRK/BCN

Domyślnie

niooooooooo, super te majciory !!!
    Camee, na lato to pewnie i bez pieluchy bedzie smigal Ja slyszlam, ze dzieci czuja to, ze maja pieluszke i ze jak sie im zaklada majteczki, to zupelnie inaczej reaguja i inaczej odbywaja sie te wszystkie historie z sygnalizowaniem. W majteczkach lepiej, bo jak wpadka to mokro, podobno latwi jest oduczyc wtedy, ale to pewnie i tak wszystko zalezy od kazdego osobnika Pewnie tez tych majcior powinnysmy miec z 10 par na poczatek ..
    Dzieki Camee za wyroznienie muaaaaaaaaa
    aaaaa i ja w sumie tylko wysadzam nad ubikacja, mniej wiecej tak i rece sie nie mecza
    http://www.youtube.com/watch?v=WXltIYg5krQ

​​

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mazi Zobacz posta
    niooooooooo, super te majciory !!!
    Camee, na lato to pewnie i bez pieluchy bedzie smigal Ja slyszlam, ze dzieci czuja to, ze maja pieluszke i ze jak sie im zaklada majteczki, to zupelnie inaczej reaguja i inaczej odbywaja sie te wszystkie historie z sygnalizowaniem. W majteczkach lepiej, bo jak wpadka to mokro, podobno latwi jest oduczyc wtedy, ale to pewnie i tak wszystko zalezy od kazdego osobnika Pewnie tez tych majcior powinnysmy miec z 10 par na poczatek ..
    Dzieki Camee za wyroznienie muaaaaaaaaa
    aaaaa i ja w sumie tylko wysadzam nad ubikacja, mniej wiecej tak i rece sie nie mecza
    http://www.youtube.com/watch?v=WXltIYg5krQ

wlasnie, tak tez probowalam to sie jakos nie miescimy chyba za grubi z Synem jestesmy haha ale chyba jeszcze raz jutro probe zrobie.

a co do gatek to od rauz pomyslalam ze to z 10-20 par trzeba by bylo miec dlatego tez o cene pytalam...

aniam123 fajnie sie czyta takie historie i tak jakos sie ucieszylam, ze znalazla sie kolejna "wysadzajaca" osoba. a w ogole jak super, ze trojke dzieci masz i dajesz rade! to dopiero godne podziwu!
    no i znowu dalas mi do myslenia bo rzeczywiscie Zwirek jak dostawal cos do lapki to milkl, zajmowal sie tym a pozniej nagle siiii. po prostu musze lepiej wykorzystywac gadzety lazienkowe. teraz to mi sie wydaje takie oczywiste.

echhh... ciekawe czy my dojdziemy kiedys do "prawie" suchych dni...

a! i napisze do eko-majtek i jakbyscie chcialy to dam znac jaka teraz cena itd.

Chustonówka
    Miejscowość
    Bydgoszcz - Londyn

Domyślnie

No to fajnie macie! Dzieciaczki na wyjściu tak długo trzymające! Ach jak mi się marzy Martusia taka! A u nas siuśki nadal lądują głównie w pieluszce lub na dywanie (o zgrozo!!!) lub ręczniku... Martusia też teraz turla się i kręci jak opętana, a ile przy tym ma radości! Bo próbuje sięgać rzeczy do tej pory niedostępne dla niej! No i siuśki są gdzie popadnie... o trzymaniu jej w jednym miejscu nie może być specjalnie mowy...

Jednak pomysł z gadżetami łazienkowymi to jest myśl - trzeba spróbować.

camee mnie też marzą się 'prawie' suche dni... o jak mi się marzą... a tak przy okazji, sprawdzałaś cenę tych majteczek?

My na razie bądź tylko w tetrze, choć teraz mam większą ilość kieszonek też, bo chcę całkowicie zrezygnować z chemicznych jednorazówek, mają być przede wszystkim na noc i na wyjścia. Tak właśnie sobie myślę, przecież ona jest w tej tetrze i jak się zmoczy to czuje, ale jakoś nie podchodzi z entuzjazmem do wysadzania... czemu?

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martuszkas Zobacz posta
    camee mnie też marzą się 'prawie' suche dni... o jak mi się marzą... a tak przy okazji, sprawdzałaś cenę tych majteczek?

Tak właśnie sobie myślę, przecież ona jest w tej tetrze i jak się zmoczy to czuje, ale jakoś nie podchodzi z entuzjazmem do wysadzania... czemu?
    no wlasnie czemu? dobre pytanie mozemy chyba tylko zgadywac...moze wiecej czasu zajmie jej zajarzenie dzialania przyczyna - skutek? a czemu Zwirek juz fajnie sikal a teraz jakos mu sie nie chce? tez sie zastanawiam czemu skoro sucho powinno byc tak fajnie... chciaz tu tez pasowalaby mi wersja, ze czasu nie ma haha bo on sie tez wlasnie jak Twoja Marta kreci jak bąk wszedzie, jak go podnosze to skacze, ja pieluchy mu nie daje rady zmienic bo tak sie wierci! wiec moze po prostu zarobiony chlopak i szkoda mu czasu na siki?

do majtek napisalam maila i jak mi odpowiedza - dam znac

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

O jak suuper, ze mamy nowa mame!!! Aniam123 witaj!!!
    Bardzo fajnie sie czyta Twoje doswiadczenia!!! Masz dziewczyna zaparcie, bo z trojka i EC - rewelacja! ja z moim jednym czasem rady nie daje
    No musze przemyslec te majteczki w takim razie!! Ciekawe czy tu w Anglii gdzies male kupie
    Jedyny problem u mnie to dywany nie bardzo chcialabym miec cale zasikane - bo nowe sa no nic, bede myslec jak tu sprawe zalatwic

Chustonówka Awatar Aine
    Miejscowość
    okolice Piaseczna k W-wy

Domyślnie

To ja się też dołączę do grupy wsparcia Nie wiem ile czasu będę miała żeby pisać regularnie ale póki nie zacznę to się nie przekonam
    U mnie wysadzanie trwa panad 2 mce chyba już z przerwami na ząbkowanie i chorowanie czyli odkąd Jaś ma 7,5 mca. Wysadzamy się głównie na siusiu bo z kupą jakoś słabo nam idzie. Jasiek ma swój ulubiony nocnik, mieszkamy w domu więc po 1 sprzęt na piętro ma. Oznacza to spacer na górę jak na dole nic nie poleci Dni z jedną zużytą pieluszką nie mieliśmy ale zdarzyło się kilka gdzie zużywałam 2 i myślę że gdybym miała więcej cierpliwości do wysadzania to byłoby ich znacznie więcej. Nawet mój mąż ostatnio złapał bakcyla wysadzania na siusiu i grzecznie z samego rana maszeruje z małym na nocnik. A potem z dumą raportuje jak to Jaś wysikał się od razu tylko posadzony.
    Problem natomiast mamy z kupą tzn. widzę sygnały kupy ale jak małego sadzam to koniec kupowania i już. Nie chcę go stresować więc odpuszczam i znów probuję za parę dni ale sukcesów na tym polu mieliśmy może ze 3 przez ten cały czas Trochę mi smutno z tego powodu bo odkąd mały miał miesiąc to starałam się go "wysadzać" na kupę na leżaczek, mówić do niego ee i udawało nam się praktycznie zawsze. A odkąd mały jada stałe pokarmy robi kupę głównie na brzuchu i już

Chustomanka Awatar Mazi
    Miejscowość
    KRK/BCN

Domyślnie

Ciekawe czy u nas to sie zmieni po wprowadzeniu stalych pokarmow. Dzis startujemy jak na razie z kaszka bez glutenu cos nowego, ciekawe jak nam pojdzie...?
    Fajnie, ze watek tak sie rozwija. Jak bylam w ciazy to przeszukiwalam wszedzie w internecie wszelkie informacje, doswiadczenia na temat EC i nie bylo tego zbyt wiele, teraz czytalam bym to z zapartym tchem, bo tu mnoooooostwo informacji.
    Wszystkie wysadzajace mamy dolaczajcie sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Camee, tez mamy za malo miejsca w tej pozycji, szczegolnie teraz jak malutka kopie i wypycha sie nogami, ale jeszcze dajemy rade

aa my polegamy na timingu przewaznie, bo i owszem sygnal jest, ale glownie po fakcie :/
    chyba, ze ja odczytywac nie umiemmmm

​​

Chustonówka Awatar Aine
    Miejscowość
    okolice Piaseczna k W-wy

Domyślnie

No ja chyba jakieś okienko przegapiłam. Mogłam zachęcać go do robienia kupy na brzuchu na podkładzie przy zmianie diety ale wiercił się niesamowicie i poległam. Myślę że jak nauczysz malucha pozycji z kolankami do góry wcześniej to powinien tak chętnie robić bo taka pozycja ułatwia bardzo. Nocnik już mniej bo kolanka praktycznie na równi z brzuszkiem.
    Jasiek od początku jest dość leniwy jeśli chodzi o kupanie, potrzebuje swojego własnego rytmu i własnych reguł, nie wolno mu przerywać co najwyżej można zachęcać. Wiecie że niektóre dzieci mają tak że potrzebują swojego własnego miejsca i dlatego chowają się na kupę? Albo potrafią wstrzymywać tak długo aż jest to bolesne? Wiem że moj mąż miał tendencje do chowania się w kluczowych momentach za wersalkę a jego siostrzenica aktualnie strajkuje pod tym względem i mają z nią problem. To mi też pewnie nie pomaga że się boję że mały tez może mieć jakieś problemy z tym i nie chcę go stresować. Miała któraś z Was tego typu sytuacje z dziećmi? Coś można zrobić poza pilnowaniem diety żeby zaparć nie było?

Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Camee, Mazi - ja ja myslalam, ze to my tylko tacy grubi Bo tez sie nie miescimy - ja zawsze kucam przed toaleta i chyba dlatego maly jej tak nie lubi, no ale zamowilam nakladke na kibelek i bedziemy probowac...

Aine - witaj, witaj!! Gratuluje siuskowych sukcesow!! Co do kup, to my tez mielismy/mamy problem, na poczatku maly w ogole nie chcial robic do nocnika, teraz jak zdarze po baku to zrobi, no ale moj to uciec ode mnie nie moze jeszcze... Moj kuzyn mial podobnie jak Twoje szczescie, chowal sie najczesciej pod stol - no ale jakby nie patrzec wyrosl z tego! Czego i Wam zycze! (Tak sobie tylko zartuje) Przykro mi, ale niestety nic na ten temat nie wiem, wiec nie wypowiem sie

Tak sie zastanawiam czy nie kupic przezroczystego nocnika... i chcialam podpytac co o tym sadzicie... bo ja te psss to naduzywam chyba. A czasem przeocze sikanie jak piosenke spiewam, bo nie slysze, a widziec tez nie widze i jakbym miala taki przezroczysty - to moze bardziej bym trafiala, co Wy sadzicie na ten temat
    Ostatnio edytowane przez marlei ; 07-04-2011 o 21:53

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mazi Zobacz posta
    aa my polegamy na timingu przewaznie, bo i owszem sygnal jest, ale glownie po fakcie :/
    chyba, ze ja odczytywac nie umiemmmm
    no to ja tak samo...polegajac na timingu to w dobrych czasach to pamietam ze nawet 3 pieluchy mokre na dzien byly. raz chyba sie trafila jedna. ja zawsze mialam jakies wyrzuty do siebie, ze odwrotnie to EC robie, bo zamiast odczytywac znak i wysadzac, ja patrze na zegarek i wysadzam:/ no ale coz, pozniej pomyslalam, ze moze jakos samo sie zrobi, ze nagle zajarze te sygnaly. kupe rano wiem kiedy chce, ale nie umiem jasno okreslic sygnalu to liczylam, ze moze tak smao sie zrobi z sikami. teraz kryzys wiec akcja przystopowana. a! i tez mam jeden znak po fakcie - bo jak Zwirek siku zrobi to ...ziewa hahaha

a teraz majtki
    bylam dzis w kilku sklepach i tak:
    w cocodrillo sa od rozmairu 80 - 23 zl za 3 pary,
    w tesco sa tez od rozmiaru 80 mniej wiecej - od 16 zl za 5 par ( sa rozne wersje kolorystyczne ),
    w Smyku w ogole nie ma takich malych,
    w HMie sa chyba od 86 ale wygladaja mi na duze; wieksze niz tescowe i cocodrillowe.
    No i przede wszystkim odpisali mi z eko-bielizny to kopiuje maila:
    "Co do majteczek EKO, to oczywiście można je u nas zamówić. Najmniejszy rozmiar jaki szyjemy to rozmiar 86 (pasują tak na rocznego bobasa). Bawełna ta jest to tzw. Bawełna czesana, czyli mięciutka i bardzo dobrej jakości.
    Jakość wykonania jest również na najwyższym poziomie. Można zamówić każdą ilość majteczek, nie ustalamy limitów J Cena to: 3.50 zł/szt.Realizacja trwa 2-5 dni." super, co? ))

marlei, a ja nie za bardzo rozumiem czemu przezroczysty?

Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez camee Zobacz posta

marlei, a ja nie za bardzo rozumiem czemu przezroczysty?
    no, zeby widziec kiedy siku robi i zeby pssss jego tylko jak robi
    Ostatnio edytowane przez marlei ; 08-04-2011 o 14:55

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlei Zobacz posta
    no, zeby widziec kiedy siku robi i zeby pssss jego tylko jak robi
    no ale np w czerwonym to juz nie bedzie widac?

Chustomanka Awatar czuppi
    Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

margeritta gratuluję no to mnie zmobilizowałaś. Muszę się w końcu porządnie zabrać za wysadzanie i będę tu częściej zaglądać . Nocnik już mamy i w najbliższym czasie nigdzie nie wyjeżdżamy, więc czas zacząć. Muszę też nadrobić zaległości i przestudiować dokładnie cały wątek, bo dawno mnie tu nie było. I tak zamiast dokończyć Grekowską będę spędzać wieczory czytając o wysadzaniu
    Miłosz-11.05.2010

Uprawnienia umieszczania postów