Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 69 z 69

Wątek: Nocnik i inne - jak zacząć?

Chustofanka Awatar Jesień
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziewczyny, mamy chłopców - jak sobie radzicie z łapaniem sików? Macie jakoś specjalnie wyprofilowany nocnik/miseczkę albo taki, w który się mieści cała pupa? Bo u nas to się niestety kończy moim zasikanym prawym kolanem
    I jeszcze pytanie techniczne - jakie macie patenty na wycieranie pupy po kupce? Jakieś chusteczki, myjki? Ja się dziś tak nieszczęśliwie gramoliłam, że Młody po fakcie zdążył jeszcze włożyć nogę no nocniczka
    Karolina, mama Stasia Rozbójnika, zwanego też Małym Padalcem (10. 2010.) i Jesiotrowego Radka (06. 2012)
    Chcesz rozśmieszyć Pana Boga? Opowiedz mu o swoich planach.

Chustomanka Awatar bigbabs
    Miejscowość
    West Midlands,UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jesień Zobacz posta
    Dziewczyny, mamy chłopców - jak sobie radzicie z łapaniem sików? Macie jakoś specjalnie wyprofilowany nocnik/miseczkę albo taki, w który się mieści cała pupa? Bo u nas to się niestety kończy moim zasikanym prawym kolanem
    I jeszcze pytanie techniczne - jakie macie patenty na wycieranie pupy po kupce? Jakieś chusteczki, myjki? Ja się dziś tak nieszczęśliwie gramoliłam, że Młody po fakcie zdążył jeszcze włożyć nogę no nocniczka
    Wycieranie pupy - przy miseczce zawsze stoją chusteczki higien. Mała robi co trzeba, przechylam delikwentkę na bok i wycieram pupę.

Sikanie - mam dziewuchę, a zazwyczaj chodzę obsikana (sika do tyłu, na bok, na półtorej metra do przodu...). Dobrze się sprawdza zlew/wanna/TT przy starszym chłopaku, rzeczywiście nocnik trzeba "dobrać" (u nas sprawdziła się metoda prób i błędów - w końcu trafiliśmy na taki wydłużony do przodu).

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

pupę myję pod umywalką

Chustonówka Awatar Aine
    Miejscowość
    okolice Piaseczna k W-wy

Domyślnie

Ja zakupiłam taki najzwyklejszy nocnik i jak małego sadzam to muszę go złapać jedną ręką pod kolankami, drugą pod paszkami z przodu i usadzić mocno pionowo. Inaczej siusiak wyłazi. Ale domyślam się że droższe nocniki lepiej są wyprofilowane z przodu. Mam zamiar kupić taki tańszy nocnik w kształcie misia który widziałam w Auchan. On ma taką wielką głowę która między nogo dziecka idzie. Powinno pomóc a i tak potrzebuję drugiego na górę
    Dziewczyny a może coś mi poradzicie. Jas ma 9 miesięcy, od miesiąca się wysadzamy głównie na siku bo...kupę widzę kiedy zamierza robić ale odkąd je stałe pokarmy to lepiej mu sie wypycha na brzuchu. Jak próbuję przechwycić i posadzić to albo nie zdążę albo mały przerywa w połowie. I mam wątpliwości. Wiem jakem psycholog że dzieci nie ma co stresować w temacie i nie chcę żeby się skończyło blokowaniem numeru drugiego. Co myślicie?

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aine Zobacz posta
    Dziewczyny a może coś mi poradzicie. Jas ma 9 miesięcy, od miesiąca się wysadzamy głównie na siku bo...kupę widzę kiedy zamierza robić ale odkąd je stałe pokarmy to lepiej mu sie wypycha na brzuchu. Jak próbuję przechwycić i posadzić to albo nie zdążę albo mały przerywa w połowie. I mam wątpliwości. Wiem jakem psycholog że dzieci nie ma co stresować w temacie i nie chcę żeby się skończyło blokowaniem numeru drugiego. Co myślicie?
    A protestuje jak wysadzasz? Jak tak to odpuść, ale warto opowiadać co robi...
    Jak nie to delikatnie bym sadzała - ale też uprzedzając ze widzisz co robi i dlatego sadzasz na nocnik.
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonówka Awatar Aine
    Miejscowość
    okolice Piaseczna k W-wy

Domyślnie

Raczej nie protestuje(czasem próbuje wstawać ale nie zawsze), bardziej bym powiedziała że się dekoncentruje, przerywa kupanie i nie wie o co chodzi. Wraca potem do niego za jakąs godzinę a ja mam wyrzuty sumienia że mu przerwałam. W sumie nie pomyślałam żeby mu jakoś bardziej obrazowo tłumaczyć, zawsze tylko ee mówię. Może to mu jakoś by pomogło się rozluźnić.
    Myślałam o tym żeby mu zdejmowac spodenki i pieluszkę i kłaść an brzuchu na podkładzie higienicznym żeby mógł w swojej pozycji zrobić tylko wydało mi się jakieś trochę bez sensu i zrezygnowałam.

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jesień Zobacz posta
    ja wysadzam nad umywalka to wtedy sik moze leciec gdzie chce. a mam tez miseczke - zwykla, okragla, kuchenna - to czasem nakierowuje pisiaka palcem po prostu. a kupa jak do miseczki to pozniej pupa na bok i wycieram chusteczka. ale najczesciej nad umywalka i tam juz na stale stoi Zwirka mydelko i myje pod bierzaca woda. i to jest najlepsza opcja

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

ja jednak mokrymi chusteckami pupe obcieram. Wysadam w pokoju, niewygodnie mi do łasienki
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chusteryczka Awatar hildegarda
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Ja małemu pupe wycieram papierem toaletowym, w ekstremalnych przypadkach zwilzoną myjką.

Uprawnienia umieszczania postów