Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 44

Wątek: polary PENTELKA

Chustomanka

Domyślnie polary PENTELKA

czy znacie polary dla dwojga PENTELKA dostępne na allegro? Cena jest kusząca - ale czy warto?
    Bylam: ulisia

Chustoholiczka Awatar eesti
    Miejscowość
    Estonia/wcześniej Szczecin

Domyślnie

Dużo już o nich było... zajrzyj do wyszukiwarki.
    A odpowiedź na pytanie: wg mnie warto.

Chustomanka

Domyślnie

dziękuję bardzo za odpowiedź. no własnie w wyszukiwarce nic nie znalazłam, chyba jakaś mało kumata jestem. wpisałam PENTELKA i znalazłam tylko o chustach...

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

ja mam,
    ma swoje wady m.in odwrotnie wszyty zamek otwierany tylko do połowy i to po lewej stronie, małe kieszenie, brak ścigaczy przy rękawach i kapturach i bardzo dziwna konstrukcja na ochronę szyjki dziecka przed zimnem (mi tylko przeszkadza...), napinający sięmateriał między rękawem a kieszenią na dziecko (widać na fotach na aukcji, mnie to drażni wizualnie ale nie przeszkadza w noszeniu)
    ale jest dość gruby i w tej cenie może być...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość

Domyślnie

Temat polarów Pentelki przewija się w wielu wątkach o polarach dla dwojga
    Polar Gabi jest lepszej jakości, grubszy (nawet ten nowy) i ma lepszy krój. Ale jest też droższy o kilkadziesiąt zł. Dlatego piszę, że polar Pentelki warto kupić za taką cenę, choć jeśli masz kasę, to lepiej kupić np. Gabi
    A i słyszałam, że w styczniu mają być szyte nowe polary Gabi bez skosów na dole (jakbyś chciała ten beżowy ).

Bardzo mi też przeszkadzał u Pentelki brak golfa dla rodzica... I nie można w nim nosić na plecach (trzeba by było odpruć kaptur).

http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=42969
    Ostatnio edytowane przez eesti ; 16-12-2010 o 14:58 Powód: dopisek

Chustomanka

Domyślnie

póki co noszę tylko z przodu i na plecach się chyba będę bała. kolory lepsze faktycznie u Gabi, ale ten nowy mi się krojem nie podoba. a stary super krój, ale kolor by musiał być beżowy, bo malina i czerń to nieee...

ale :
    lubię w polarach i kurtkach mieć kaptur, tak od wiatru a u gabi nie ma
    golfik też przydatny, ale jakby co to jakimś szalikiem się chyba da zastąpić...?
    będę musiała chyba kupić oba.
    albo jeszcze jakiś inny, ale za 300-400zł to odpada...

edit:
    eesti - wielkie dzięki za linka

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ulisia
    lubię w polarach i kurtkach mieć kaptur, tak od wiatru a u gabi nie ma
    Ja też zawsze muszę mieć kaptur, ale w tym akurat przypadku jest wybór: albo polar z kapturem i noszenie tylko z przodu, albo polar bez kaptura i możliwość noszenia z przodu i na plecach. Dla mnie wybór był oczywisty, ale skoro Ty nie zamierzasz nosić na plecach....

golfik też przydatny, ale jakby co to jakimś szalikiem się chyba da zastąpić...?
    Ja kupiłam sobie golfy (coś w tym stylu http://allegro.pl/golf-golfik-golfik...353011743.html - aukcja nie moja).

będę musiała chyba kupić oba.
    albo jeszcze jakiś inny, ale za 300-400zł to odpada...
    Jeszcze jest np polar LennyLamb za 185zł.

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Jest jeszcze Lenny Lamb, można z przodu i z tyłu nosić, nie jest wybitnie drogi

No właśnie Nie zauważyłam, że eesti już napisała o LL
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustomanka

Domyślnie

ale kurczaki... Lenny też nie ma kaptura. I nie jest tak ciepły chyba jak Gabi. nie nooo... będę musiała mieć dwa

eesti - golfik świetny, ale mi chodziło o taki sam tylko dla rodzica do pentelkowego polaru

Miejscowość

Domyślnie

eesti - golfik świetny, ale mi chodziło o taki sam tylko dla rodzica do pentelkowego polaru
    Właśnie taki chciałam Ci pokazać i wybrałam pierwszą lepszą aukcję w dziale Odzież - nie spodziewałam się, ze ktoś tam wrzuci dziecięce golfiki. Mam dokładnie takie, z tej aukcji http://allegro.pl/1263688787-i1263688787.html

Chustomanka

Domyślnie

cudne to jest!
    a jakie kolory piękne!

Miejscowość

Domyślnie

I najważniejsze, że są bardzo ciepłe
    Ostatnio edytowane przez eesti ; 16-12-2010 o 17:42

Chustomanka

Domyślnie

a powiedzcie mi jeszcze, dziewczyny które mają polarek Pentelki - jaki rozmiar mam wybrać?

bluzki noszę 38, mam 157, teraz po porodzie to ważę z 62, ale planuję raczej schudnąć niż przytyć
    aha, i wolę polar luźny niż dopasowany, no ale bez przesady, żeby nie wisiał na mnie

S czy M?
    poradźcie proszę...

Miejscowość

Domyślnie

Najlepiej sprawdź wymiary (są chyba podane na aukcji)
    Miałam M-kę przy 170cm i 52kg, i była w sam raz. Wg mnie M-ki Pentelki są mniejsze, niż np. Gabi.

Chustomanka

Domyślnie

też myślę o M-ce. a z tymi wymiarami w aukcji to lipa jakaś, bo np w ramionach wychodzi na to że M jest MNIEJSZE od S...

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

jak dla mnie polarek był ok, ale ja brałam ciut większy niż noszę normalnie ale ja od zawsze mam problemy z rozmiarówką ;/
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Miejscowość

Domyślnie

też myślę o M-ce. a z tymi wymiarami w aukcji to lipa jakaś, bo np w ramionach wychodzi na to że M jest MNIEJSZE od S...
    Tu masz np wymiary M-ki w temacie wymiankowym Blanki http://www.chusty.info/forum/showthr...ighlight=polar

Chustomanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Ja jestem podobnych rozmiarów co Ty, no nieco wyższa Miałam Mkę, od Pentelki S nie widziałam. Była luźna tak że pod spód jeszcze dawałam radę coś założyć. Nie do końca mi odpowiadało rozwiązanie przy szyi rodzica takie wydekoltowane.

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

ulisia - ja ma pentelkowy i jest zadowolona. Jesteśmy podobnych rozmiarów i M bez problemu. Obecnie zakładam dwie sztuki rozmiaru M i jest mi ciepło i wygodnie tzn mam pełna swobodę ruchów Przeszedł mi przez ręce polar gabi - jest rzeczywiście grubszy, ale moim zdaniem rozmiarówka jest nie teges - M wygląda jak L.
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez besia Zobacz posta
    Ja jestem podobnych rozmiarów co Ty, no nieco wyższa Miałam Mkę, od Pentelki S nie widziałam. Była luźna tak że pod spód jeszcze dawałam radę coś założyć. Nie do końca mi odpowiadało rozwiązanie przy szyi rodzica takie wydekoltowane.
    no wiem właśnie, dlatego kupię sobie ten golfik-szalik co eesti pisała wcześniej za to ma kaptur i to jest zdecydowany plus...

Cytat Zamieszczone przez eesti Zobacz posta
    Tu masz np wymiary M-ki w temacie wymiankowym Blanki http://www.chusty.info/forum/showthr...ighlight=polar
    dziękuję!

Cytat Zamieszczone przez Karolcia Zobacz posta
    ulisia - ja mam pentelkowy i jest zadowolona. Jesteśmy podobnych rozmiarów i M bez problemu. Obecnie zakładam dwie sztuki rozmiaru M i jest mi ciepło i wygodnie tzn mam pełna swobodę ruchów Przeszedł mi przez ręce polar gabi - jest rzeczywiście grubszy, ale moim zdaniem rozmiarówka jest nie teges - M wygląda jak L.
    czyli kupuję M. a powiedzcie mi jeszcze tylko proszę - na jakie mniej więcej temperatury jest ten od Pentelki dobry? Bardzo jest cienki?

Uprawnienia umieszczania postów