czy znacie polary dla dwojga PENTELKA dostępne na allegro? Cena jest kusząca - ale czy warto?
czy znacie polary dla dwojga PENTELKA dostępne na allegro? Cena jest kusząca - ale czy warto?
Bylam: ulisia
Dużo już o nich było... zajrzyj do wyszukiwarki.
A odpowiedź na pytanie: wg mnie warto.
dziękuję bardzo za odpowiedź. no własnie w wyszukiwarce nic nie znalazłam, chyba jakaś mało kumata jestem. wpisałam PENTELKA i znalazłam tylko o chustach...
ja mam,
ma swoje wady m.in odwrotnie wszyty zamek otwierany tylko do połowy i to po lewej stronie, małe kieszenie, brak ścigaczy przy rękawach i kapturach i bardzo dziwna konstrukcja na ochronę szyjki dziecka przed zimnem (mi tylko przeszkadza...), napinający sięmateriał między rękawem a kieszenią na dziecko (widać na fotach na aukcji, mnie to drażni wizualnie ale nie przeszkadza w noszeniu)
ale jest dość gruby i w tej cenie może być...
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Temat polarów Pentelki przewija się w wielu wątkach o polarach dla dwojga
Polar Gabi jest lepszej jakości, grubszy (nawet ten nowy) i ma lepszy krój. Ale jest też droższy o kilkadziesiąt zł. Dlatego piszę, że polar Pentelki warto kupić za taką cenę, choć jeśli masz kasę, to lepiej kupić np. Gabi
A i słyszałam, że w styczniu mają być szyte nowe polary Gabi bez skosów na dole (jakbyś chciała ten beżowy).
Bardzo mi też przeszkadzał u Pentelki brak golfa dla rodzica... I nie można w nim nosić na plecach (trzeba by było odpruć kaptur).
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=42969
Ostatnio edytowane przez eesti ; 16-12-2010 o 14:58 Powód: dopisek
póki co noszę tylko z przodu i na plecach się chyba będę bała. kolory lepsze faktycznie u Gabi, ale ten nowy mi się krojem nie podoba. a stary super krój, ale kolor by musiał być beżowy, bo malina i czerń to nieee...
ale :
lubię w polarach i kurtkach mieć kaptur, tak od wiatru a u gabi nie ma
golfik też przydatny, ale jakby co to jakimś szalikiem się chyba da zastąpić...?
będę musiała chyba kupić oba.
albo jeszcze jakiś inny, ale za 300-400zł to odpada...
edit:
eesti - wielkie dzięki za linka
Ja też zawsze muszę mieć kaptur, ale w tym akurat przypadku jest wybór: albo polar z kapturem i noszenie tylko z przodu, albo polar bez kaptura i możliwość noszenia z przodu i na plecach. Dla mnie wybór był oczywisty, ale skoro Ty nie zamierzasz nosić na plecach....Zamieszczone przez ulisia
Ja kupiłam sobie golfy (coś w tym stylu http://allegro.pl/golf-golfik-golfik...353011743.html - aukcja nie moja).Zamieszczone przez ulisia
Jeszcze jest np polar LennyLamb za 185zł.Zamieszczone przez ulisia
ale kurczaki... Lenny też nie ma kaptura. I nie jest tak ciepły chyba jak Gabi. nie nooo... będę musiała mieć dwa
eesti - golfik świetny, ale mi chodziło o taki sam tylko dla rodzicado pentelkowego polaru
![]()
Właśnie taki chciałam Ci pokazać i wybrałam pierwszą lepszą aukcję w dziale Odzież - nie spodziewałam się, ze ktoś tam wrzuci dziecięce golfiki. Mam dokładnie takie, z tej aukcji http://allegro.pl/1263688787-i1263688787.htmlZamieszczone przez ulisia
![]()
cudne to jest!
a jakie kolory piękne!
I najważniejsze, że są bardzo ciepłe![]()
Ostatnio edytowane przez eesti ; 16-12-2010 o 17:42
a powiedzcie mi jeszcze, dziewczyny które mają polarek Pentelki - jaki rozmiar mam wybrać?
bluzki noszę 38, mam 157, teraz po porodzie to ważę z 62, ale planuję raczej schudnąć niż przytyć
aha, i wolę polar luźny niż dopasowany, no ale bez przesady, żeby nie wisiał na mnie
S czy M?
poradźcie proszę...
Najlepiej sprawdź wymiary (są chyba podane na aukcji)
Miałam M-kę przy 170cm i 52kg, i była w sam raz. Wg mnie M-ki Pentelki są mniejsze, niż np. Gabi.
też myślę o M-ce. a z tymi wymiarami w aukcji to lipa jakaś, bo np w ramionach wychodzi na to że M jest MNIEJSZE od S...
jak dla mnie polarek był ok, ale ja brałam ciut większy niż noszę normalnie ale ja od zawsze mam problemy z rozmiarówką ;/
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Tu masz np wymiary M-ki w temacie wymiankowym Blanki http://www.chusty.info/forum/showthr...ighlight=polarZamieszczone przez ulisia
![]()
Ja jestem podobnych rozmiarów co Ty, no nieco wyższaMiałam Mkę, od Pentelki S nie widziałam. Była luźna tak że pod spód jeszcze dawałam radę coś założyć. Nie do końca mi odpowiadało rozwiązanie przy szyi rodzica takie wydekoltowane.
ulisia - ja ma pentelkowy i jest zadowolona. Jesteśmy podobnych rozmiarów i M bez problemu. Obecnie zakładam dwie sztuki rozmiaru M i jest mi ciepło i wygodnie tzn mam pełna swobodę ruchówPrzeszedł mi przez ręce polar gabi - jest rzeczywiście grubszy, ale moim zdaniem rozmiarówka jest nie teges - M wygląda jak L.
Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)
no wiem właśnie, dlatego kupię sobie ten golfik-szalik co eesti pisała wcześniejza to ma kaptur i to jest zdecydowany plus...
dziękuję!
czyli kupuję M.a powiedzcie mi jeszcze tylko proszę - na jakie mniej więcej temperatury jest ten od Pentelki dobry? Bardzo jest cienki?