Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 44

Wątek: polary PENTELKA

Chustoholiczka Awatar eesti
    Miejscowość
    Estonia/wcześniej Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ulisia
    a powiedzcie mi jeszcze tylko proszę - na jakie mniej więcej temperatury jest ten od Pentelki dobry? Bardzo jest cienki?
    Przy -20 stopniach spokojnie dawał radę.

Chustomanka Awatar Eli78
    Miejscowość
    Warszawa Grochów

Domyślnie

Ja mam świeżo zakupiona pentelkowa S i byłam w szoku,że jest taka mała. widziałam na koleżance M i roznica miedzy S a M jest ogromna. Ja akurat lubię takie bardziej dopasowane rzeczy, rekawy sa akurat, dlugosc tez, co w moim przypadku jest rzadkoscia, bo przy wzroscie 156 wiekszosc tego typu ubran na mnie wisi. Na takie mrozy zakladam polar, pod spod normalna bluzke i na wierzch rozpiety polplaszczyk(bo niestety nie posiadam kurtki zapinajacej sie) i jest nam obu cieplo. Na razie mam malego bobasa, nie wiem czy jak urosnie to sie zmiescimy, ale wtedy zrobi sie juz cieplo i moze ne bede musiala uzywacogolnie jestem bardzo zadowolona, choc nie mam porownania do innych. Moze jutro jak bedziesz zainteresowana to wkleje fotke w akcji aha i dotykalam grubego gabi i wcale nie byl az tak duzo grubszy.Tez myslalam o zakupie tego szytego, ale zalezalo mi na czasie. Jesli bedziesz zamawiala teraz,tzn przed swietami to daruj sobie paczke priorytetowa, moja szla tydzien, mimo, ze polar byl wyslalany nastepnego dnia po wplacie.
    Kalinka 05.07.2010 i Nelinka 22.09.2012

Chustomanka

Domyślnie

chętnie zobaczę fotkę w akcji
    Bylam: ulisia

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Ja noszę obecnie 40/42 i mam niecałe 170cm wzrostu, rozmiar mam L/XL, ale wcale taaki wielki nie jest IMO,
    tzn jest większy ale biorąc pod uwagę, że rozpina się tylko do połowy to po prostu musi być luźniejszy, ale w ogóle to chyba te wszystkie rozmiary pani ma łamane a nie osobne? Tzn S/M i L/XL?
    fotkę w akcji mogę wkleić, bo akurat mam
    Tu mam pod spodem taki grubszy golf, ponadto odkryłam w pudłach taki dziergany golfik po synku (sam golf ze sliniakiem jakby) i teraz zakładam go młodszej na szyję, wcześniej po prostu miała kaptur...
    Aaa i te kaptury trzymają się na głowie o ile ma się czapkę, bo są dosyć płytkie, no i nie mają ściągaczy żadnych, chyba sobie wszyję jakiż sznurek, przynajmniej dla młodej bo muszę go kilka razy na spacerze poprawiać - zwłaszcza jak wieje...

Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 16-10-2012 o 21:59
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka

Domyślnie

Ślicznie! a to jest bordo czy brąz?

ps. a jest tam jak gumkę lub troczki wszyć? jest tunel?

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

Ja kupiłam Pentelkowy i byłam miło zaskoczona, bo oczekiwałam czegoś bardziej "szmatławego" za tę cenę. Polar całkiem fajny, grubszy niż się spodziewałam. Ja w takie mrozy -10 noszę na krótki rękaw (swój) polar i jeszcze kurtkę na to (nie dla dwojga, poprostu dużą normalną). Myślę, że przy temperaturze minusowej raczej sam polar nie przejdzie, potrzebne jeszcze coś na wierzch, ale to moja opinia, wiem, że niektórzy bez kurtki noszą.

Aha, ja mam M, a koleżanka moja forumowa S i jest duża różnica w wielkości. Ja noszę rozmiar 40 i M jest luźne, ale nie bardzo.
    Ostatnio edytowane przez Anais ; 19-12-2010 o 00:58
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Obiecałam kiedyś zdjęcia w polarze na plecach. Polar pentelka oczywiście
    Chyba ma M, grafitową.

Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ulisia Zobacz posta
    Ślicznie! a to jest bordo czy brąz?

ps. a jest tam jak gumkę lub troczki wszyć? jest tunel?
    to jest bordo, w rzeczywistości ciut jasniejszy, ale ciut...
    i są tunele, powinno się udać

Tylko jeszcze niech ktoś mi powie jak sprytnie uciachać to dziwne ustrojstwo przy głowie młodej, bo tylko przeszkadza a "na chama" się boję...

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

polar można uciachac. Nie pruje sie.

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama-anika Zobacz posta
    polar można uciachac. Nie pruje sie.
    no właśnie też tak mi się wydaje, ale nie chcę takiej "dziury" ziejącej zostawić... nie mam żadnej sprytnej krawcowej w pobliżu a sama to guzik przyszyć mogę tylko

Chustomanka

Domyślnie

ale o jakie ustrojstwo chodzi?

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

zapewne o taki 'kołnierz' do przełożenia przez głowę dziecka, zapinany jest na suwaczek. Ma za zadanie chyba chronienie od chłodu karczek i z przodu rączki. Może nie wygląda najlepiej i trochę zawadza momentami, ale w większy mróz mam właśnie wrażenie że dobrze spełnia swoją funkcję, bo rękawiczek żadnych nie zakładam i młody ma ciepłe rączki nawet po dłuższym spacerze.
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anais Zobacz posta
    zapewne o taki 'kołnierz' do przełożenia przez głowę dziecka, zapinany jest na suwaczek. Ma za zadanie chyba chronienie od chłodu karczek i z przodu rączki. Może nie wygląda najlepiej i trochę zawadza momentami, ale w większy mróz mam właśnie wrażenie że dobrze spełnia swoją funkcję, bo rękawiczek żadnych nie zakładam i młody ma ciepłe rączki nawet po dłuższym spacerze.
    IMO bardziej przeszkadza niże służy - no ok może do nakładana na karczek, ale montuje to się ciężko (chodzi mi o zakładanie całego polarka na dziecko i potem jeszcze tej szmaty)z, po przełożeniu przez głowę i zapięciu suwaczka trzeba to jeszcze pod polar wpakować, osłania w zasadzie to połączenie matka-dziecko bo na karku to w zasadzie kaptur leży a dziury i tak wioną po bokach przy mojej małej chuścioszce, przy starszym dziecku to już nie wiem... I czemu rączki ma grzać? Rączki to ma delikwent pod chustą, a nawet jak dziecko siedzące to zostawiacie ręce wolne pod polarem? Pytam bo ja nawet mojego prawie dwulatak z rączkami schowanymi noszę... To powinno być jak golfik albo z jakiejś elastycznej dzianiny albo inaczej pomyślane, jakieś zakładki obszyte dookoła a nie taki fartuch... Może obfocę w wolnej chwili to pokażę w czym rzecz dla niewiedzących...

Im dłużej w tym polarku chodzę tym bardziej jestem przekonana, że autorka projektu nie jest chustonoszką a jedynie krawcową...

NO ale nie mam nic lepszego a darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby...

Chustonoszka Awatar 22justyna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolcia Zobacz posta
    ulisia - Przeszedł mi przez ręce polar gabi - jest rzeczywiście grubszy, ale moim zdaniem rozmiarówka jest nie teges - M wygląda jak L.
    Jam też kupiłam gabi i jestem bardzo zadowolona. a co do rozmiaru to rozmiarówka zawyżona. Piszą że dla rozmiaru 38 piwinna być M,a ja wzięłam S i jest IMO dość obszerna, w Mce bym się utopiła.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

A gdzie mozna kupic polar Pentelki?

Chustoholiczka Awatar eesti
    Miejscowość
    Estonia/wcześniej Szczecin

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

A ja się dzisiaj na swój wk@#$%^ po raz nie wiem który i dam go do przerobienia,
    ja się upocę nim go założę, dziecko się wścieka nim jej to coś przez głowę przełożę, do tego zapomniałam czapki a ten kaptur się wcale na głowie nie trzyma, noż @#$%^&*
    do tego szwy mi puściły przy kapturze małej więc jestem wściekła i dzisiaj go odradzam...

Chustomanka

Domyślnie

heh, ja w końcu jeszcze nie kupiłam... czyli że Gabi lepszy...?

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Mayka a ja to ustrojstwo przy szyji młodej uciachałam bo mnie trafiało coś przy zakładaniu
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dorcik81 Zobacz posta
    Mayka a ja to ustrojstwo przy szyji młodej uciachałam bo mnie trafiało coś przy zakładaniu
    NO właśnie ja też raczej uciacham, bo cholery można dostać - tzn znalazłam dobrą duszę co mi go w ogóle przerobi na rozpinany z góry do dołu i coś z tym ustrojstwem wykombinuje, jak będzie polar po poprawkach to Wam pokażę

Uprawnienia umieszczania postów