Aaa i powiedzcie stripping to namaczanie w płynie do naczyń czy jak?
ska.jb bron Cie Panie Boze nie dodawaj do pralki plynu do naczyn!!!
chyba, ze chcesz lazienke pelna piany...
a ja nie ukrywam...ale jak robie striiping to moje wszystkie pulowe kieszonki i otulacze pul laduja na jednym obowiazkowym pranmiu w90st...i sie maja bardzo dobrze
striping robie co 3miesiace, bo czesciej sensu nie ma u nas...
aska.jb jak chcesz je porządnie odnowić, to wszystko poza Pulem wrzuc do gara z gotującą wodą i kwaskiem cytrynowym i pogotuj tak z godzinkę.Potem siup do pralki i plukanko. Bardzo pomaga, poniewaz usuwa zlogi - resztki proszku i siuśków i kupek. A kieszonki mozna zanurzyć w gorącej wodzie z płynem.To na polarek zatłuszczony moze pomóc.
A czym usunąć żółte plamy po mlecznych kupach?? Piorę w 60 stopniach i na niektórych prefoldach zostają mi właśnie takie plamy. Spróbuję wygotować, ale czy pomoże? No i po ostatnim praniu została mi taka plamka na jednej AIO- tego nie wygotuję.....w kwasku też chyba PULa nie wolno trzymać, nie?
Ja co jakiś czas tak robię za radą Magdy. Nie mam nic do stracenia, zasiuśkanych i tak nie użyję, a po wrzątku - albo się rozpadną (trudno), albo oswieżą i będe używać
A wkłady, formowanki, tetrę, prefoldy wrzucam z kwaskiem do pralki na 90 stopni. Nie mam tak wielkiego gara i nie chce mi się gotować. A potem zaraz wstawiam program 60 stopni już z proszkiem i Nappy Freshem
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012