Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 160 z 221

Wątek: Dziś w Faktach TVN o 19

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

hanti, żeby 70%. tak jak powiedziałaś w materiale, w torbie nie ma żadnej kontroli nad tym jak dziecko jest ułożone, w każdej chwili może się ześliznąć. swoją drogą jest to smutne, że musiała się taka tragedia wydarzyć, żeby media się szerzej tematem zainteresowały.

uważam też, że przydałyby się przepisy - żeby producent takich toreb nie mógł chwalić się atestem. znowu zachodzę w głowę kto i na jakiej podstawie je przyznaje???
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    Hanti ja tam głównie słyszałam słowo TORBA - także brawo brawo brawo!
    chodzi mi o wstęp do materiału miało paść tam słowo "chusta" a padło "nosidło" co mnie ogromnie cieszy
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Współczuję rodzicom straty dziecka.
    Materiał bardzo fajny. Ja zrozumiałam wszystko. Niestety mój teść oglądał i nie słuchał ze zrozumieniem. Dzwonił do mnie i to co zapamiętał to, ze chusty są niebezpieczne a jak chcę już nosić to od 4 miesiąca.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

Materiał suuuper! w koncu widzialam!
    ale wiecie co mnie tez sie wydaje ze ludzie nie swiadomi, i nie wiedzący co jest co nie koniecznie musza rozróżnić chuste od nosidła czy torby!powiedzieli ze moze być coś niebezpieczne i to w glowach im utkwilo

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

tez ogladalam...bo mama do mnie dzwoni z haslem: Marta bedzie w faktach zaraz o chustach, w jakich nosilas Rysia, ze prowadza do wypadkow i smierci dzieci i ze w stanach wkoncu cos z tym robiom... <szok>
    wiec wlaczylam, obejrzalam i kamien z serca - piekny material!!!
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agut Zobacz posta
    Materiał suuuper! w koncu widzialam!
    ale wiecie co mnie tez sie wydaje ze ludzie nie swiadomi, i nie wiedzący co jest co nie koniecznie musza rozróżnić chuste od nosidła czy torby!powiedzieli ze moze być coś niebezpieczne i to w glowach im utkwilo
    I tu masz rację. U mnie na rówieśniczym już napisali o zabójczej chuście i że boją się w takim razie dziecko nosić.
    Więc mimo wyjaśnień na bank zrozumieli tylko Ci co znają chociaż trochę chusty i widzą różnicę.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

najważniejsze, że było rozróżnienie chusta ( pokazany materiał ) i torba do noszenia dzieci. To się wbije w świadomość. Nie od razu pewnie, ale ziarno zostało zasiane
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

no niestety...mojej mamie - wielkiej fance bliskosci, wkoncu to ona nosila mnie ponad 2 lata w nosidle snuglly w latach '80...keidy to bylo dosc niedopojecia i od Cyganek, bezdomnych, czy nieodpowiedzialnych matek nie raz byla zawolana... - to i tak jej utkwilo 'chusta doprowadzila do smierci noworodka'...

starsznie wspolczuje tej kobiecie...calej rodzinie...temu malenstwu...
    to starszne, ze musialo dojsc do tragedii, naprawde...

ale wiecie czego nie pojmuje tez...? ze to sie stalo pewno calkiem niedawno - dzis, wczoraj, moze tydzien temu, a ta mama wystapila przed kamera z taka zimna krwia - tu nie mowie o niej personalnie, ze taka jest, ale to takie dla mnie charakterystyczne w tych materialach z usa...nie wiem czy jakby to w polsce sie stalo, to czy bysmy zobaczyli, a nawet czy uslyszeli komentarz tej matki....
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustonoszka Awatar farmerkowa
    Miejscowość
    Łomża

Domyślnie

gratulacje dziewczyny. krótko, i na temat.
    Po faktach poszliśmy jeszcze na chwilę do naszej rodzinki i jak wkroczyłam w zielonym hopku to od progu usłyszałam " ooo taka zielona chusta była przed chwilą w TV ale dziewczyny pięknie nosiły i ty też Igiego na plecy wrzuć, fajnie mu będzie bo tam się dzieci tak cieszyły...."
    Dodam że osoby tak uradowane chustami są w przedziale wiekowym ok 60 lat i usłyszałam od nich że latem też chcą małego ponosić
    czyli odzew pozytywny

Chustomanka Awatar busia
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

dziewczyny! super naturalnie i bardzo zwięźle i na temat właśnie tak jak powinno być. Jasny przekaż no i Hanti znowu zabijasz mi głowę forestem!
    Beata, mama Zosi (15.02.2009) i Mikolaja (6.01.2011) , żona Łukasza

Chustofanka Awatar asiorek
    Miejscowość
    wawa

Domyślnie

Straszna tragedia!
    Ale materiał fajny! U mnie też cała rodzinka zasiadła i patrzyli na mnie spod oka z wyrzutem( ja początkująca z chusta jestem), ale po materiale wyluzowali i zrozumieli różnicę.
    Brawo za materiał!

Chustofanka Awatar Monique76
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja akurat byłam u rodziny z Zosią śpiącą w manduce rodzinka nie chustowa, ale roznice pomiedzy torbą na dziecko a chustą zauważyli
    Dziewczyny - wyglądałyście super
    Co do tej historii z dzieciątkiem, które zmarło - w głowie mi się nie mieści po pierwsze zabranie 7-mio dniowego noworodka do supermarketu, a po drugie nie zaglądanie do tej torby i nie sprawdzanie co z maluszkiem. Pamietam moje wyjscie z Zosią zamotaną w chustę - co chwila sprawdzałam (albo prosiłam męża) czy z Zosią wszystko ok..
    Monika - mama Dominiki (20.02.2003) i Zosi (14.09.2009)
    "I niech sie mysli kolataja. Z kolatania rodza sie marzenia.
    A potem plany. Bo plany to marzenia z odkreslona data realizacji.." /by Marzena hlm

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

No wlasnie, jak jak chodze ze spiącą małą w chuście, kiedy to nie czuć non stop jej ruchów to bardzo często sprawdzam co u niej, czy oddycha - tak lekko prowokuje do jakiegoś delitaknego poruszenia się itp.. Bo bicia serduszka nie zawsze slysze przez kombinezony i takie tam. Ale mam schize i non stop sprawdzam czy wszystko ok.
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chusteryczka Awatar Sania
    Miejscowość
    Tychy/Katowice

Domyślnie

Bardzo mi się podobało też podkreślenie, że do noszenia dziecka w chuście potrzebna jest pomoc osoby, która się na tym zna I to mi właśnie najbardziej utkwiło w pamięci z całego materiału. Może kobitki, które zaczynają motać zaczną szukać czegoś więcej o chustach niż tylko instrukcji wewnątrz opakowania...

A tak na marginesie, to z drżeniem czekałam na dyżurnego eksperta-Zawistowskiego, który całkiem niedawno w DD TVN reklamował takie nosidło, no i jest zażartym przeciwnikiem noszenia niemowląt w pionie Na szczęście go nie było...

Doradczyni Noszenia ClauWi®

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Tragedia straszna. Materiał super- kiedyś kupiłam takie cudo myśląc, że to chusta (człowiek głupi i niedoświadczony) - znajomi noszą w tym teraz psa. Dziecku stanowczo nie odpowiadało

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

materiał bardzo fajny, dziewczyny i dzieciaki dobrze wypadły! Gratulacje!
    Moje przemyślenia - znając zdolności ludzi z USA wcześniej czy później ktoś udusi tam dziecko w prawdziwej chuście i wtedy dopiero zacznie się czarny PR dla chust.
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

ulala.v
    Guest

Domyślnie

ekhm.....
    jak Hanka miała tydzień - pierwszy raz wyszłyśmy z domu ...ekhm...po zakupy do...ekhm supermarketu w ekhm pouchu więc prosze mi tu po bezmyslnych matkach nie jeździć bo ugryzę

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

ulala.v ja moją kilkudniowa córeczke też na spacery zabierałam, co prawda nie do supermarketu, ale jak mus to mus
    ale w głowie mi się nie mieści, że jestem GDZIEKOLWIEK z tygodniowym maluchem (nieważne czy w takiej torbie, czy w chuście, czy w wózku) i nie sprawdzam co chwila co się z nim dzieje. ja przez długi czas sprawdzałam co 10 minut czy wszystko ok z moją córą jak spała w domu, może to nadopiekuńczość, nie wiem...

Aga, mama Alii

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

ja do tej pory co chwile zaglądam jak śpi, i sprawdzam czy oddycha
    Mama Kubusia i Basi

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mucha Zobacz posta
    materiał bardzo fajny, dziewczyny i dzieciaki dobrze wypadły! Gratulacje!
    Moje przemyślenia - znając zdolności ludzi z USA wcześniej czy później ktoś udusi tam dziecko w prawdziwej chuście i wtedy dopiero zacznie się czarny PR dla chust.
    Dokladnie to samo mi przyszlo do glowy

Uprawnienia umieszczania postów