Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 140 z 205

Wątek: Naughty Baby, kieszonka (chinki)

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja na początku pochwalilam NB ale zaraz sie okazało, że niepotrzebnie:

- za prawie każdym razem przeciekała ale na Misku wiele pieluch przecieka dlatego uzytkujemy glownie FB
    - nie powala mnie jakosć pieluch
    - na trzy pieluszki, ktore miałam i sprzedałam, dowiedziałam się ze w jednej poszła gumka
    - ogolnie moim zdaniem jaka cena taka jakosc, niestety

ale oczywiscie innym moga super pasowac, u nas niestety sie nie sprawdzily a szkoda bo cena super

Chustomanka

Domyślnie

Od miesiąca używam NB i jestem zadowolona Idą mi 2szt w nocy a córka śpi od 21 do 7. Więc można powiedzieć, że bardzo dobrze wytrzymują siknięcia. Zdarzyły nam się przesiknięcia ale to tylko dlatego, że się matka w porę nie obudziła aby zmienić pieluchę na nową . Chciałam zaznaczyć, że jak używałam jednorazówek to też w nocy raz zmieniałam zasikańca i robię też tak przy wielo. Do jakości wykonania nie mogę się przyczepić bo są super zrobione ale te nieszczęsne gumki też się odciskają na plecach i nogach jak u was. Już próbowałam lżej zapinać ale to nic nie pomogło. Czasem mam wrażenie że ktoś poskąpił gumki . Chyba skończy się na tym, że wszyje nowe
    Ostatnio edytowane przez bianka2009 ; 10-01-2010 o 23:41

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

No i stało się. Decyzja o wielorazówkach podjęta. Zamówiłam na początek 10 kieszonek naught baby. Już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą Ciekawa jestem jak na tą zmianę zareaguje moja niunia.

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Tak myślę, że skoro one mają odczepiające się gumki, to może profilaktycznie je przeszyć sobie kilkoma ściegami, bo jak się urwie, to trzeba by rozpruwać. Tylko nie chce mi się za to zabrać
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kati5 Zobacz posta
    No i stało się. Decyzja o wielorazówkach podjęta. Zamówiłam na początek 10 kieszonek naught baby. Już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą Ciekawa jestem jak na tą zmianę zareaguje moja niunia.

to dokładnie tak jak ja

Iwka - w razie czego konsultować się będę

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gouraanga Zobacz posta

Iwka - w razie czego konsultować się będę
    spoko, może wreszcie się spotkamy
    mam całkiem sporo różnych rodzajów.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustofanka

Domyślnie

Nam też poszła jedna gumka przy nóżce. Jak myślicie, można to reklamować? Tylko jak zwykle paragonu nie znajdę

Poza tą nieszczęsną gumką, pieluszki są świetne. Ładnie leżą, nie uciskają, wkłady chłonne a szybko schną.

Chustomanka

Domyślnie

U mnie gumki mimo wielokrotnego prania trzymają się dzielnie. Obym nie zapeszyła.

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Pech gumkowy zdarza się naprawdę sporadycznie. Do tej pory to było parę sztuk, z tego kilka po wielokrotnym gotowaniu

Atoja: odezwij się proszę w kwestii reklamacji.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annamamaalexa Zobacz posta
    Pech gumkowy zdarza się naprawdę sporadycznie. Do tej pory to było parę sztuk, z tego kilka po wielokrotnym gotowaniu

Hmmm....... nigdy pieluch nie gotowałam. Żadnych, nawet formowanek.

Chustomanka

Domyślnie

Ja formowanki gotuję namiętnie praktycznie codziennie. Oczywiście w pralce. Gotuje też papierki, które zostały zasikane i wkładki sucha pieluch z polaru. Wszystko wrzucam jak leci i bardzo ładnie się pierze. Wszystko co ma pula jakoś się boję.
    Czy można kieszonki NB ugotować w pralce? Czy już ktoś tak robił?

Chusteryczka Awatar Asikka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja zalałam wrzątkiem z kwaskiem cytrynowym i się zmieły - nie polecam
    Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r

Chustomanka

Domyślnie

A ja właśnie gdzieś na stronie o pulu czytałam żeby się do niego z kwaskiem nie zbliżać bo to go może zniszczyć.

Chustonówka

Domyślnie

Słuchajcie, ponieważ chcę kupić koleżance na prezent te pieluszki, ale trochę boję się o te gumki. Co robicie jak wam pękają? Da się to reklamowac?

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Ogólnie fajne, podoba mi się ten niePUL - jest niezawodny. Ale nie lubię tego przeszycia, choć na szczęście nam nie przeszkadza i nie było przecieków, a tego się bałam jak to zobaczyłam.
    Niestety u nas też odciskają się gumki, ale na szczęście nie na nóżkach, tylko pleckach - ale znalazłam na to sposób - może komuś też pomoże - po prostu po założeniu pieluszki wywijam tył pieluszki, tak by bezpośrednio nie dotykał plecków - u nas działa i wtedy gumka się nie odciska.

Domyślnie

zamówiłam NB i mam nadzieję, ze gumki nie zepsują się, bo kupowałam tez dla siebie i na prezent, a poza tym na ebay'u wiec koszt wysylek byłby większy niz wartosc pieluszki w przypadku reklamacji

mamru
    Guest

Domyślnie

no to i ja zrecenzuję, bo się skusiłam na dwie sztuki jakiś czas temu i jestem zadowolona. Na razie żadne gumki się nie zepsuły, a PUL piorę zawsze w 60stp. Wkładki wreszcie osiągnęły swoją chłonność, ale ja mam w domu dwie ostro ząbkujące dziewczyny więc przesikane mam zawsze wszystko i to akurat nie wina pieluszek
    ale cieszę się bardzo, że są takie pieluszki w tak korzystnej cenie, bo już udało mi się przekonać moje dwie ciężarne koleżanki do wielo i ta cena jest dla nich do przyjęcia

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

po kolejnych tygodniach używania jest tak, że gumki są ok, pul jest ok, rzepy są ok - nie szarzeją(!) ale przesikiwane są nadal. winne jest najprawdopodobniej to nieszczęsne przeszycie pod rzepem na froncie, bo wkładka nie dochodzi wtedy do końca pieluchy. chłopak sika bardziej do przodu i efekt jest jaki jest. przy wkładce z PD było trochę lepiej ale nie idealnie.

technicznie/jakościowo nic do nich nie mam a pul-nie-pul jest bardzo fajny, mięciutki.
    ale na pewno nie jest to mój numer 1 w pieluchowym świecie.

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U nas odciski na plecach, brzuszku i udkach niestety. Gdyby nie uda to pewnie pozostałabym przy NB, bo byłam z nich bardzo zadowolona. Nie przeciekały nic a nic a siuśnięcia czasem mamy ogromniaste. Również stosowałam metodę wywinięcia wkładki za gumkę na plecach i dzialało niestety na nóżki nic nie wymyśliłam i przerzuciłam się na inne pieluszki. A i jestem pewnie iż nie duża waga dziecka zawiniła tylko ilość ciałka

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Ja własnie zamówiłam 5 szt onesize i czekam. bede testowac na 13 kg 2-latku, jak sie sprawdza to kupie wiecej dla tego, co w brzuchu (i dokupie papierki oczywiscie). maz wymyslil, zeby tak przetestowac
    mam tylko pytanie, czz poza praniem konserwujecie to jakos? czy wraz z pieluchami jest jakas instrukcja prania? po ilu praniach macie chlonnosc najlepsza? jak bede to prac w "dzidziusiu" (proszku) albo w orzechach, to bedzie ok?
    dajecie do tych pieluch polar na wierzch?

Uprawnienia umieszczania postów