Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 120 z 205

Wątek: Naughty Baby, kieszonka (chinki)

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Ja tez piore w 40 stopniach, co jakis czas w 60 i wszystko wyglada ok.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

No nie wiem jednak czy można prać na 60 stopni , nam przy 4 praniu gumki poszły w sumie jedna
    Mama Kasi i Kuby

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

Mi też się popsuła gumka.

Domyślnie

Mam NB i nie jestem jakoś specjalnie zachwycona. No ale porównuję je do Itti Bitti, które są dla mnie numerem jeden.
    Napisałam w innym miejscu - po 2 tygodniach testowania, jestem gorącą przeciwniczką rozwiązań One Size - przynajmniej mi nie podpasowały ani NB ani Wonderosy.
    Coś co jest dobre do wszystkiego jest czesto do niczego.

Nie podejrzewam, aby te pieluchy były bezpieczne w stosowaniu u noworodków czy małych niemowlaków. Mają dużą pupę/wkład, co powoduje, ze pupa lezy wysoko wględem lini ciała, co obciąza w nieprawidłowy sposób kręgosłup takich maluszków (za opinią Zawitkowskiego).
    Generalnie koncepcja pieluszkowania bardzo mi odpowiada, ale przegladając to forum wydaje mi się, ze w pogoni za pewnym uzaleznieniem ( ja tez mam tutaj fioła na punkcie chust i pieluch) nie patrzymy szerzej na zagożenia.

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Ależ patrzymy! Zwracamy uwagę na prawidłowość noszenia, na właściwe rodzaje wiązań, nosideł itd.

A z pieluszkami jest jak z ubrankami, to co pasuje jednemu dziecku i jego mamie niekoniecznie pasuje innemu.
    Inaczej pieluszka one size będzie wyglądała na noworodku o wadze 3,5 kg i pulchnych udkach, a inaczej na 2,5 kg szczuplaku.

Ja dla Julki kupiłam rozmiarówkę i z S wyrosła mi po 2 tygodniach. Także w pierszym miesiącu przeszliśmy na one size i było wszystko OK. A jestem bardzo wyczulona na właściwą pozycję dziecka, rozstaw nóżek itd.
    Nawet jak położymy nagie dziecko na płaskiej powierzchni to wydaje nam się, że główka jest niżej. Spowodowane jest to proporcjami ciała: bardzo duża głowka, okrągła z tyłu ( im mniejsze dziecko tym bardziej rozbudowany tył głowy, szczególnie u wcześniaków), króciutkie kończyny, których dziecko w zasadzie nie może swobodnie odłożyć na materac.

W pieluszkach one size noworodkom wkładamy tylko jedną wkładkę, to zupełnie wystarcza i zdecydowanie zmniejsza pupę. Wonderoos dobrze leży od około 4-4,5 kg.
    BumGenius i Naughty Baby z jedną wkładką od 3,5 kg.

Dlatego właśnie jest taka różnorodność pieluszek na rynku, aby każdy mógł wybrac rozwiązanie dla siebie
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustofanka Awatar nella

Domyślnie

już ponad miesiąc uzywam tych pieluszek - mam 3 sztuki iiiiiiiiiiiiii
    1. dla większych dzieci - 14kg się jednak nie nadają - gumka jest cienka i mocno uciskająca - gdy się zapomnę lub gdy niania mocniej zapnie rzep - zostają uściski, nie ma porównania do gumek w FB!!!

2. pul jest "sztywnawy" i tak jakby sztuczny ciut, i jednak ciut gorzej trzyma niż wonderek czy HH

3. wkładki mimo wielokrotnego prania - powinny już chłonąć dobrze - nadal są przesikiwane - 2 na raz! po niecałej godzinie spaceru

4. rzepy rewelacyjne ani się nie czepają, ani nie psują!!!! są nadal nowe

5. kolorki cudne

stawiam 3/5

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

zamówiłam
    zaczynamy właśnie przygodę z wielorazówkami - mam nadzieję, że to tak na dobry początek

Chustomanka Awatar saaudade
    Miejscowość
    far far away

Domyślnie

My mamy trzy sztuki i jestem zadowolona nawet bardzo. Jedyne co mi troszkę nie daje spokoju to to, że gumka z tyłu jest jakby trochę za bardzo zciągnięta, nie wiem może to moje schizy, ale wolałabym, żeby była albo szersza albo inaczej wszyta. Hania ma ją za każdym razem odiśniętą na plecach i nie jest to kwestia zbyt mocnego zapinania pieluszki. Na szczęście to odciśnięcie nie jest makabryczne i dalej będziemy używać
    Hania- 2009, Marynia-2011, Zuzia-2014
    Moje miejsce na ziemi .... http://mojewichrowewzgorze.blogspot.com/

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Mamy jedną i jest super, a ja ogólnie nie lubię kieszonek

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

moim zdaniem to są naprawdę świetne kieszonki:
    - dobre jakościowo,
    - genialne, mięciutkie, bardzo chłonne wkładki,
    - szybko schną
    - mają ślepe rzepy
    - śliczne kolory
    - nie robią wielkiej pupy
    no i przede wszystkim:
    - nie przemakają!!! sprawdzają się nawet przy dwulatce, której jeden sik pokonał już takie tuzy jak Itti Bitti czy Close Parent i różne formowanki z otulaczem IV.
    szukałam dobrze chłonących i nieprzepuszczających pieluch dla mojej dwulatki i okazało się, że większość poległa już po jednym większym siku. a naughty baby trzyma. dlatego mam ich już 10
    ostatnio mamy na stanie też kieszonkę wonderoo i też jest super chłonna, ale ma tę wadę, że robi wielki tyłek.

ale żeby nie było tak różowo - naughty baby ma dla mnie jeden minus - gumki trochę odciskają się na nóżkach. ale nie jest to aż tak drastyczne, dlatego nie wpływa na moją ogólną ocenę.

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

ooo tak sobie czytam Wasze opinie i faktycznie wychodzi, że początek będzie dobry

zastanawiałam się jak rozegrać kompletowanie całego zestawu pieluchowego - i stwierdziłam, że nie będę się rozdrabniać, żeby wszystkiego popróbować - dlatego jest 10 NB i już.
    a kolekcjonerstwem zajmiemy się później

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Pieluszka generalnie jest fajna.

Poważny minus to obciskające gumki. No ale to już zależy od dziecka.

Generalnie szybką schną, dobrze się piorą, mają mocne rzepy.

Są tez w ładnych pastelowych kolorach.

Zaczynaliśmy od NB a teraz mamy już sporą kolekcję innych pieluszek.

Pewnie gdyby nie gumki i moja ciekawość jakie są inne pieluszki to głównie byśmy z nich nadal korzystali.

Zaletą jest też przystępna cena.

Chustomanka

Domyślnie

Jak na swoją cenę to pieluszka idealna.
    Jedyne co mi w niej nie spasowało, to fakt, że rzep na przodzie jest tak przeszyty iż wkład pod niego nie wchodzi. Jak mi się dziecie jakimś cudem udaje ułożyć na brzuszki to wolałabym, aby wkład był od samej góry.
    A i dzięki tej pieluszce mogę w końcu znajomym mówić, że pieluchy kosztują od 30zł, a to już więcej ludzi jest w stanie przełknąć

OT
    Co do zarzutów o to, że głowa wyżej w one size. Jeśli używamy tylko jednej wkładki, to wysoko pupa nie jest (miałam wrażenie, że IB SIO daje pupę wyżej). Moim zdaniem one size mocniej rozstawiają nogi w bok niż rozmiarowe. Ostanio byłam u koleżanki, której zalecono szeroko pieluchować dziecię (3 tygodnie). Ma zakładać tetrę w naleśnika na pampersa. Przeżyłam szok, jak wysoko dziecko miało pupę, sporo wyżej niż moja mała w pierwszych pieluchach...

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gouraanga Zobacz posta
    ooo tak sobie czytam Wasze opinie i faktycznie wychodzi, że początek będzie dobry

zastanawiałam się jak rozegrać kompletowanie całego zestawu pieluchowego - i stwierdziłam, że nie będę się rozdrabniać, żeby wszystkiego popróbować - dlatego jest 10 NB i już.
    a kolekcjonerstwem zajmiemy się później
    moim zdaniem lepiej byloby kupic na poczatek pieluszki roznych firm, nie wszystkie pieluszki kazdemu maluszkowi pasuja, a jak bedziesz miala 10szt NB i okaze sie, ze nie sprawdzaja sie dla twojego dziecka? pisze tak z wlasnego doswiadczenia, mam rozne pieluszki i kazda za co innego lubie, niektore niestety sie nie sprawdzily.
    jesli mialabym ocenic NB to napisalabym, ze w stosunku do innych pieluszek np. FuzziBunz czy ittibitti, NB sa niestarannie uszyte, gumki sa za krotkie i uciskaja dziecko-choc moja corka nalezy do tych drobniejszych, wkladki sa dosc cienkie-na 3 pieluszki ktore mam w jednej wkladce poprulo sie obszycie, jest tez zaleta niska cena. zastanawiam sie teraz czy nie wypruc tych gumek i nie wszyc nowych porzadniejszych, ale to jednak troche roboty.
    jesli kupisz na poczatek jedna pieluszke i bedziesz zadowolona, uzupelnisz zapas- dokupic pieluszki zawsze mozna , a z calym arsenalem pieluch, ktore niekoniecznie sie sprawdza nie wiadomo co robic. pozdrawiam

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Witam wszystkich
    jestem nowa na forum więc jeśli powielam czyjeś pytania to z góry przepraszam ale chwilowo mam chroniczny brak czasu na czytanie wszystkiego dogłębnie
    Jestem świeżo upieczoną mamą (moja córcia skończy w poniedziałek 7 tygodni) i niedawno natrafiłam w internecie na informacje o pieluszkach wielorazowych. Zaciekawił mnie ten temat więc zaczełam szukać więcej informacji. Jestem już w sumie zdecydowana na spróbowanie, gdyż po przeczytaniu o produkcji i składzie pampersów włosy stanęły mi dęba co serwuję mojemu szkrabowi. Trochę przerażają mnie koszta, które na początku trzeba ponieść, ale dzisiaj znalazłam na allegro pieluszki naughty baby i po Waszych opiniach chyba się na nie zdecyduję. Mam do Was jednak kilka pytań bo jestem zielona w tym temacie i z góry dziękuję za każdą odpowiedź. A przede wszystkim:
    - ile pieluch potrzebuję na start
    - czy mogę zaryzykowac kupno tylko naughty baby? Inne są dość drogie a tu w tej cenie mam 2
    - czy potrzebuję dodatkowe wkłady ( i czy te wkłady są bezpośrednio przy pupie czy wkłada się je w kieszonkę)
    - jak wygląda pranie tych pieluszek. Głównie chodzi mi o to czy dopierają się z nich kupki i w czym je prać.
    - i co najważniejsze (może któraś (któryś) z Was wie coś na ten temat) czy jak moja Martynka pójdzie za 9 miesięcy do żłobka czy Panie uszanują pieluszki wielorazowe???
    - acha no i gdzie najlepiej kupować

A przy okazji to również niedawno zainteresowałam się chustami. Zamówiłam jedną typu kieszonka, przesyłka ma przyjść pojutrze i już nie mogę się doczekać żeby ją wypróbować. Jak znajdę chwilę (co jest rzadkością bo mała ma kolki i biedulka cały czas chce być bujana na łapkach) to poczytam Wasze opinie na ten temat bo tak jak w przypadku wielorazówek dopiero zaczynam przygodę z chustami. Jeśli macie dla mnie jakieś rady będę wdzięczna.

Pozdrawiam wszystkich cieplutko i z niecierpliwością czekam na Wasze odpowiedzi.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

mam 2 NB - nie mogłam się oprzeć
    są mięciutkie, fajnie uszyte - i biją na głowę BG wg mnie jeśli chodzi o układanie się na pupie, zapinanie, fason, etc. są też o niebo albo nawet kilka bardziej miękkie.

ale mi przeciekają w nocy i to regularnie i od samego początku.
    w dzień nie ma problemu ale w nocy jest. Marcel sika sporo w nocy ale PD czy nawet BG dają radę na tym samym dystansie czyli do ok. godz. 2. mimo że wkładki puchatość dawno utraciły, bo obsługują drugiego szkraba.
    piorę w 50stopniach, ani razu nie wstawiłam na 90. wizualnie nic im nie jest po kilkunastu już praniach ale problem przeciekania nie znika niestety. zęby nie, bo młody jeszcze nie zaczął produkcji klawiatury

poszperałam, kto te pieluszki robi i wychodzi na to, że są chińskie (po e-mailu sprzedawcy na e-bayu):
    http://cgi.ebay.ie/9-Naughty-Baby-Cl...item2302e8b2e4
    mam nadzieję, że to ludzka wersja "made in china"...

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kati5 Zobacz posta
    Witam wszystkich
    jestem nowa na forum więc jeśli powielam czyjeś pytania to z góry przepraszam ale chwilowo mam chroniczny brak czasu na czytanie wszystkiego dogłębnie
    witaj, jednak mimo wszystko pronowałabym przeszukanie forum - a to jest wątek z recenzjami jednej konkretnej marki. użyj wyszukiwarki albo przejrzyj tematy w dziale ec/pieluchy.

no i koniecznie przywitaj się w powitaniach

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Dzięki Mart już się wpisałam.
    Martynka zasnęła (co jest rzadkością w ciągu dnia) więc zabieram się za "poznawanie" forum.

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart Zobacz posta

ale mi przeciekają w nocy i to regularnie i od samego początku.
    Mart, a próbowałaś z innymi wkładami na noc? Może to nie kwestia same pieluchy tylko mało chłonnego wkładu.
    Bo jak poczytać recenzje to opinie na temat chłonności są tutaj bardzo podzielone- jakby co najmniej o różnych pieluchach dziewczyny pisały

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kati5 Zobacz posta
    Pozdrawiam wszystkich cieplutko i z niecierpliwością czekam na Wasze odpowiedzi.
    Kati, ja tak szybko, żeby nie rozbudowywać OT - tanio można się obkupić na naszym bazarku pieluszkowym - lepiej popróbować różne opcje. Powodzenia!

Uprawnienia umieszczania postów