Zobacz wyniki ankiety: Jaki stopien dajesz tej chuscie?

Głosujących
124. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

3 2.42%
  • 2

0 0%
  • 3

2 1.61%
  • 4

12 9.68%
  • 5

107 86.29%
Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 160 z 198

Wątek: Didymos

Chusteryczka Awatar kanka9
    Miejscowość
    Gdańsk/Tczew/Szczecin

Domyślnie

Ja uwielbiam didki co prawda mam narazie same indio ale je kocham
    mam nadzieje więcej didków poznać, pomacać i posiadać
    I też moje pytanie bo nie wiedziałam gdzie zapytać. Czy jim to same bawełenki czy były lub są też z domieszkami np len, wełna itp?

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

jest jim jade z lnem. kuszący bardzo.

ja też didki kocham. ciągle sobie obiecuję pasiak storcza, a jak przychodzi co do czego, to i tak kupuję didka
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Zakochalam sie w didkach z domieszkami. Jim Jade z lnem jest najnowszym nabytkiem. Po wyjeciu z pudelka mozna z niego bylo srobic gotowy parawan plazowy taki sztywny. Po praniu troche skruszal ale za to wygneciony jak psu z gardla wyjety. Motany dwa razy na probe....musi jeszcze zmieknac ale zapowiada sie na mocna choc bardzo cienka szmate

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Domyślnie

Jestem bardzo ciekawa tego jima. to taka siatka prześwitująca?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Domyślnie

jest cienki ale nie jak siatka po zlamaniu jest mieciutki i nosi fajnie fajna rzecz na lato.

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Moja Eva i Elipsy pistacjowo - różowe

Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka Awatar bebell
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Ależ superaśnie dziewczyńskie są te elipsy pistacjowo-różowe chciałoby się mieć jeszcze córeczkę

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

cudowny kolor maja te elipsy! i jak wspaniale do was pasuja

Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Dziękujemy
    Mati - 19 kwietnia 2005

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Lawendax, pięknie Wam w tych chustach. Twoje elipsy wydawały mi się zawsze jakieś takie mdłe i bez wyrazu, na Tobie widać, że jednak mają charakter!

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

Hej didko fanki
    mam do Was ekspertek pytanko. Wlasnie rozpoczynam swoją przygodę chustową nooo i wlasnie sie zastanawiam nad wyborem. Mam 3 typy storczyk Anna, Indio smaragd lub pasiaka Aare ktora kolorystycznie jest moim nr 1. Niestety nie za bardzo wiem czym one wszystkie sie rożnią? jakie są różnice powiedzy Indio i pasiakiem? Szukam chusty na jesień, zime i wiosnę. Mój maluch ma obecnie 3 miesiące no i chciałabym aby chusta posłuzyła nam przez dłuższy czas
    Dodatkowo podpowiedzcie mi proszę jakiej długosci chusty używacie? przy moim rozmiarze 38-40 wystarczy mi 6?
    Z góry wielkie dzieki za każde info
    Pozdrawiam Was gorąco
    początkująca

Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Agut, każda z chust które wymieniłaś jest fajna
    Didka łatwiej Ci będzie kiedyś odsprzedać, jest ich mniej. A Aare zostaje wycofywany z oferty więc w ogóle stanie się z czasem nieosiągalny jako nówka.
    6 spokojnie Ci starczy. Ja noszę też 38/40 i lubię też 5, krótsze ogony wiszą. Ale każda poszczególna 5 czy 6 ma swoją dł, więc dobrze pytać o oknkretne wymiary.
    Przy wyborze chusty kieruj się gustami kolorystycznymi, to bardzo ważne
    Mati - 19 kwietnia 2005

www.MamaZen.pl - CHUSTY:

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

Dzieki wilekie. Hmm nie wiedzialam ze wybor chusty jest taki trudny. Dalej nie jestem zdecydowana. Teraz jeszcze myślę czy Aare z welną czy bez?

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Didki to zdecydowanie moje chusty nr 1,
    Na żadnej, która się przez moje ręce przewinęła się nie zawiodłam.
    Kocham Pawie, bardzo lubię wzór indio w kontrastowych zestawieniach. Len, jedwab i bawełna, każdy z nich mnie zauroczył. Len nośnością, bawełna miękkością, jedwab urodą.
    Jeszcze tylko wełenkę pomacałabym.
    Z pasiaków zauroczyła mnie Katja i nie żałuję, a ostatnio zwycięża nino bawełniane
    Nawet ścinki chustowe didka z lubością nabywam
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A mnie właśnie zauroczyło indio z jedwabiem. A konkretnie indio chinablue (dzięki lavendax
    Ja już chyba w niczym innym nosić nie będę. Chusta jest przepiękna, sama nosi, wiązanie się nie luzuje, no po prostu bajka. Chyba się wyprzedam i jeszcze jakiegoś silka nabędę
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny, a czy mogłybyście porównać nośność indio w porównaniu do pasiaków didka: czy są tu duże różnice?
    A czy indio z domieszkami bardzo zmieniają swoje właściwości pod względem nośności? Czy np. indio z jedwabiem będzie dobrze nosić cięższe dzieci? A indio z czystej bawełny?
    Czytałam już, że dla cięższych dzieci polecacie domieszki lnu lub konopii - czy takie chusty wygrywają z indio z jedwabiem czy czystej bawełny oraz z bawełnianymi pasiakami Didymosa?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Nika03- najlepiej noszą konopie,len i wełna pasiak lub indio (wbrew pozorom to chusta całoroczna wg. mnie).potem minimalnie odstaje jedwab (ale mini mini dosłownie),dalej są pasiaki bawełniane i indio ze stałej oferty,a na końcu limitowane bawełniane indio,jesli chodzi o starszaki.
    tak naprawdę różnice odczuwalne są jedynie proównując czystą bawełnę jakąkolwiek z mieszankami.reszta to delikatne różnice zależne od kondycji noszącego,jego wprawy w motaniu i ogólnego doświdczenia.
    jeśli masz cięższe dziecko i dopiero zaczynasz to wybierz chustę,która za Ciebie ponosi i pomoże Ci.
    z oferty didymosa to len (najlepiej ze stałej oferty natur),konopie lub wełna (ja noszę w wełnainym pasiaku katji prawie 14 kilo i nie czuję dzieciaka).

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

A ja się wczytuję w forum i im więcej czytam, tym bardziej pałam chęcią pomacania Didka, a konkretnie Indio Jestem ciekawa czy internetowa fascynacja znajdzie odzwierciedlenie w realnym świecie. No i skąd wziąć taka kupę szmalu...:-/

Chustonówka

Domyślnie

Witam chcialam zapytac co sadzicie o chuscie Nautilus- tej ze slimakami
    czy bedzie dobra dla malego dziecka corka ma 1,5 miesiaca i jest drobniutka
    od czasu do czasu chcialabym tez ponosic starsza corke (2 lata) ale to raczej rzadko czy rozmiar 6 bedzie dla mnie odpowiedni nosze rozmiar 36/38 i mam ok 175 cm wzrostu
    jaka jeszcze chuste z tych didymosowych mozecie polecic?
    ja jeszcze myslalam o indio podoba mi sie ten koralowy i brazowiejacy
    nie ukrywam ze z uwagi na fakt ze jestem poczatkujaca chcialabym zeby w miare mozliwosci chusta latwo sie wiazala

Chusteryczka Awatar skybear
    Miejscowość
    nad polskim morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luandzia Zobacz posta
    Witam chcialam zapytac co sadzicie o chuscie Nautilus- tej ze slimakami
    czy bedzie dobra dla malego dziecka corka ma 1,5 miesiaca i jest drobniutka
    od czasu do czasu chcialabym tez ponosic starsza corke (2 lata) ale to raczej rzadko czy rozmiar 6 bedzie dla mnie odpowiedni nosze rozmiar 36/38 i mam ok 175 cm wzrostu
    jaka jeszcze chuste z tych didymosowych mozecie polecic?
    ja jeszcze myslalam o indio podoba mi sie ten koralowy i brazowiejacy
    nie ukrywam ze z uwagi na fakt ze jestem poczatkujaca chcialabym zeby w miare mozliwosci chusta latwo sie wiazala
    o slimakach sie nie wypowiem,ale...
    na taka kruszynke dobra bedzie kazda chusta,ktora ci sie podoba,
    szosteczka spokojnie ci wystarczy,
    didek to didek,kazdy z nich jest na swoj sposob wyjatkowy,ja uwielbialam swoje konopne indio...
    no a chusta mimo wszystko sama sie nie zawiaze,troche trza jej pomoc.
    na razie masz ten komfort,ze maluch lekki,to we wszystkim ponosisz.
    na ciezarki to juz raczej z domieszkami.
    net mi znów zabrali...

Uprawnienia umieszczania postów