Zobacz wyniki ankiety: Jaki stopien dajesz tej chuscie?

Głosujących
124. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

3 2.42%
  • 2

0 0%
  • 3

2 1.61%
  • 4

12 9.68%
  • 5

107 86.29%
Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 140 z 198

Wątek: Didymos

Chustonoszka
    Miejscowość
    Austria

Domyślnie

po urlopie w zielonych falach musze powiedziec ze sie cudnie nosza! no i ta lekkosc!

Chustomanka Awatar Genowefa

Domyślnie Re: Didymos

Zakochałam się w Didku odkąd przyszedł testowy flaming..

Zamówiłam, więc flaminga, teraz zakupiłam indio z wełną, szok jeśli chodzi o noszenie.

Macałam i próbowałam wiele chust i Didki są bezkonkurencyjne:
    - są najmilsze
    - najbardziej miękkie , mięciuchne (po 1wszym praniu )
    - bosko noszą
    - i się dociągają

Nie zauważyłam żadnych minusów.

Kocham je również za fakturę, wzór, za kolory, za wszystko.

flaming jest cieniutki, mięciuchny, kocham go bo będę miała wspaniałą miekką chustę i przewiewną na ciepłe i upalne dni
    indio z wełną cieplutki, miękki, przytulny, nosi bosko, (właśnie piszę owinięta tą chustą) mały zasnął zaraz po włożeniu, nigdy się to nie zdarzyło... -będę miała przecudowną chustę na chłodne i zimne dni

mogłabym tak pisać bez końca ale pewnie tu jeszcze zajrzę, bo ma przyjść indio z konopiami
    - i to pewnie będzie mi służyło, jak mały będzie ciężki

tyle o tych chustach gadam, że czasami ludzie myślą, że je sprzedaję
    ale takie powinny być właśnie chusty jak Didymos

i'm lovin' it
    ..

Chustomanka Awatar YPSI
    Miejscowość
    Londyn/Poznań

póki co nosilam w konopiach i bawełnie oraz w pawiach i w zasadzie każda z tych chust ma coś w sobie, choc każda inna to każda wspaniała
    o szczególach nie dam rady pisac, bo bym spedziła na pisaniu ze 3 godziny ale to co pisza porzedniczki (o plusach) to podnoszę i ja!
    Didek dostaje ode mnie 5
    Monika, mama Franka (29.11.2006) i Małgosi (23.07.2008)

Chustomanka
    Miejscowość
    Piaseczno

Dałam 5, ale mogłabym dać i 10!
    Jestem absolutnie zakochana w indio. Długo się nosiłam z zakupem, bo uważałam, że nie dam tyle kasy za chustę, skoro mam trochę tańsze storcze i są super. Aż wreszcie przy okazji innego zakupu zobaczyłam i pomacałam w czerwcu u Vegi indio - i wyszłam z planowanym zakupem oraz... indio glacier. Od tamtej pory wiem, że mogłabym chcieć mieć każde indio. Z konieczności poprzestałam na jeszcze jednym - konopiach.
    Indio glacier - biało-jasnobłękitny z limitowanej edycji jest mięciutki, delikatny, przewiewny, świetnie nosi, wspaniale dociąga. Moim zdaniem doskonały dla noworodków. Testowany w upałach Teneryfy w lipcu - zdał egzamin.
    Konopie - kupiłam je we wrześniu. Szorstkie na początku, łagodnieją z każdym praniem (suszę w suszarce, co trochę przyspiesza proces mięknięcia) i wiązaniem. Moim zdaniem to najwspanialsza chusta w moim "parku". Ma taki, hmmm... lekki "poślizg", wiąże się łatwo i przyjemnie, jest mięsista i super nośna, co spodziewam się docenić tak naprawdę za jakiś czas (na razie noszę 7,5 kg Zosię i 11 kg Adasia).
    Ogólnie - indio są super chustami, jakość doskonała (niektórym może przeszkadzać brak różnokolorowego oznaczenia krawędzi, ale ja to im wybaczam w swym zaślepieniu )
    Aga,

mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)

Chustofanka

troszkę nierówna ta kategoria... i pasiaki i indio i żakardy...
    ja chciałam o indio
    testowałam swego czasu flaminga, wyglądał już wtedy na dosyć spranego... ale był super mięciutki i świetnie się dociągał za jego namową sprawiłam sobie indio indio quartz z lnem więc limitowane i pewnie nie tak super nośne jak zwykłe indio z lnem, ale i tak jestem zadowolona, bardzo dobrze nosi, i o dziwo kolor mi się podoba... końce ma fajnie przycięte, i się super na dziecku układa , a i co dla mnie ważne jest szerokie
    Pewnie dałabym 5, gdyby nie to, że już pasiaka oceniałam...

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Nie słyszałąm, żeby była różnica w nośności pomiędzy lnem limitowanym i nielimitowanym.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznan

Cytat Zamieszczone przez petisu
    Nie słyszałąm, żeby była różnica w nośności pomiędzy lnem limitowanym i nielimitowanym.
    na TBW czytałam raczej o wyższości lnu LE nad zwykłym. LE są szersze - to dla większości plus. A tak na prawde cięzko oceniać bo są duze róznice w chustach LE zaleznie od koloru
    kasia, mama trójki ('99, '01, '07)

Chustofanka

Cytat Zamieszczone przez petisu
    I pewnie nie ma, ale ja o tym nie wiem , na pewno jest szerszy od nielimitowanego, a to się bardzo przydaje przy większych dzieciach

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

wczoraj nosilam w lisie (merci, barrbarra ) mego Tomka - ok 10 kg. na Powazki i z powrotem, czyli ok 2h. bylo nam swietnie, super sie dociaga, kolorki mniam , i dobra nosnosc.

kolejna chusta, ktora chce miec

matka czworga
    i psa

Chustonówka
    Miejscowość
    GdaĂąsk

Po testowaniu indio stwierdzam, że chusta jest boska, aż żałuję, że tak pózno ją wypróbowałam. Nic to, przy kolejnym dzidziu na pewno zakupię indio
    Rewelacyjnie miękka, świetnie się dociąga, bosko nosi, jedynie kolor mnie nie powalił - flaming.
    Dla mnie zdecydowanie 5

Chusteryczka Awatar kanka9
    Miejscowość
    Gdańsk/Tczew/Szczecin

Witam. A gdzie mogę taką chustę kupić. Co prawda jestem początkująca ale szukam w internecie i nic.

Chusteryczka Awatar skybear
    Miejscowość
    nad polskim morzem

Cytat Zamieszczone przez kanka9
    Witam. A gdzie mogę taką chustę kupić. Co prawda jestem początkująca ale szukam w internecie i nic.
    flamingo to chusta limitowana raczej do kupienia z drugiej reki.
    a didymosy sa u vegi,petisu w gugu-gaga.
    net mi znów zabrali...

Chustonoszka Awatar frau
    Miejscowość
    Gdańsk

Od tygodnia jestem posiadaczką indio i tylko noszę i noszę...
    Wspaniała, wspaniała, wspaniała...
    Mięciutka, troszkę elastyczna, wspaniale otula, błędy wybacza, kilogramów odejmuje, zakochana jestem w indio i niczego już innego nie pragnę!
    Biało-granatowe mam. Kolorystycznie pięknie z niebieskookim synkiem się prezentuje.
    I też myślałam, że nigdy się nie doczekam, ze względu na cenę, ale marzenia się spełniają, kupiłam na allegro okazyjnie, nówkę!
    Wiktor 27.09.2008

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

piatka a nawet 10tka kocham indio zwykle i to z lnem i zakardy swietnie nosza moim zdaniem, nie sa za waskie dla mnie to plus poza tym indio gora

Chustonoszka
    Miejscowość
    Swidnica

szczesliwa posiadaczka jestem od niedawna ale zakochana na zaboj.....swietnie sie nosi, dobrze dociaga i uklada nie mamy problemow z poceniem co nam sie w storczu zdarzalo
    ( dlatego zostal oficjalnie mianowany zimowiskiem) no i mieciutkie to cudo i przyjemne

Chustofanka Awatar Nagar
    Miejscowość
    Ukraina

Dostalam sie Indio Natura z ebay Ale wystarczylo dla mnie tylko dwojki Mam synka w kolyskie, prosze zobaczyc Chusta piekna, nic nie moge powiedzic o nej zlego, wszystko tylko dobrze. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Nagar ; 24-10-2009 o 21:30
    http://naturalno.com.ua/ - sklep internetowy - chusty NATI, LENNYLAMB, ubrania dla karmijacych mam, kosmetyki naturalne
    Liza 12 lipca 2006 roku i Iwanek 16 lutego 2009 roku.

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Recenzję opieram na Evie Didymos. W pierwszej chwili kiedy wyjęłam nową z pudła, byłam trochę zawiedziona, bo sztywna ta chusta. Ale wraz z uzytkowaniem zdecydowanie mięknie Kolory piękne, wykonanie solidne - niemiecka robota.
    Bardzo dobrze się nosi. Raz zawiązana poprawnie, nie wymaga dociagania nawet po dłuższym (kilkugodzinnym) noszeniu.
    Także stawiam 5 pasiakowi, resztę mam nadzieję będę mogła wkrótce ocenić.
    Aha bardzo fajna jest instrukcja didka, jak dla mnie lepsza niż w hoppie.
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar atelka

jestem szczęśliwą posiadaczka kilku różnych sztuk didków i każdy jest inny ale każdy też absolutnie wspaniały, len- cudownie nosi ale nie lubię w nim tego że po praniu się kurczy a potem przy pierwszym motaniu rozciąga,
    pawie- cieniutkie, dla mnie nawet ładne, troche sztywne na poczatku więc czekam aż się rozruszają
    elipsy jedwabne- mięciutkie, piękne ale dla mnie zbyt śliskie i mam problem z dociąganiem, musze bardzo się przy nich przykładać do wiązania
    nino z wełną - dla mnie była by to chusta idealna gdyby mnie ta wełna nie podgryzała czasem, świetnie nosi, łatwo się wiąże, sprężynuje, jest piękna

generalnie ocena 5
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Mam ich 5 - zielone fale r. 6, indio glaciar r. 6, indio biało niebieskie r. 3 i dwa nowe, nieśmigane przeze mnie nabytki, skutek syndromu wicia chusto-gniazda, niezwykle przystojne i pociągające chłopaki: Paul i Jim - oba r. 6. (pozdrawiam w tym miejscu kamyszkasię i anię z tulikowa. Sam zachwyt i poezja jak dla mnie - nośność, dociąganie, kolory, struktura - mistrz świata. Zachwalam, stale podziwiam, polecam. Daję 5 oczywiście.
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Guest

daje 5
    za nosnosc, kolory, instrukcje mialam po niemiecku (kupilam didka na niemieckim ebay) ale i tak uwazam ze fajna, czytelna i mimo mojej nieznajomosci niemieckiego zrozumiala

Uprawnienia umieszczania postów