po urlopie w zielonych falach musze powiedziec ze sie cudnie nosza! no i ta lekkosc!
Zakochałam się w Didku odkąd przyszedł testowy flaming..
Zamówiłam, więc flaminga, teraz zakupiłam indio z wełną, szok jeśli chodzi o noszenie.
Macałam i próbowałam wiele chust i Didki są bezkonkurencyjne:
- są najmilsze
- najbardziej miękkie , mięciuchne (po 1wszym praniu)
- bosko noszą
- i się dociągają
Nie zauważyłam żadnych minusów.
Kocham je również za fakturę, wzór, za kolory, za wszystko.
flaming jest cieniutki, mięciuchny, kocham go bo będę miała wspaniałą miekką chustę i przewiewną na ciepłe i upalne dni
indio z wełną cieplutki, miękki, przytulny, nosi bosko, (właśnie piszę owinięta tą chustą) mały zasnął zaraz po włożeniu, nigdy się to nie zdarzyło... -będę miała przecudowną chustę na chłodne i zimne dni
mogłabym tak pisać bez końca ale pewnie tu jeszcze zajrzę, bo ma przyjść indio z konopiami
- i to pewnie będzie mi służyło, jak mały będzie ciężki
tyle o tych chustach gadam, że czasami ludzie myślą, że je sprzedaję![]()
ale takie powinny być właśnie chusty jak Didymos
i'm lovin' it![]()
..
póki co nosilam w konopiach i bawełnie oraz w pawiach i w zasadzie każda z tych chust ma coś w sobie, choc każda inna to każda wspaniała
o szczególach nie dam rady pisac, bo bym spedziła na pisaniu ze 3 godzinyale to co pisza porzedniczki (o plusach) to podnoszę i ja!
Didek dostaje ode mnie 5
Monika, mama Franka (29.11.2006) i Małgosi (23.07.2008)
Dałam 5, ale mogłabym dać i 10!
Jestem absolutnie zakochana w indio. Długo się nosiłam z zakupem, bo uważałam, że nie dam tyle kasy za chustę, skoro mam trochę tańsze storcze i są super. Aż wreszcie przy okazji innego zakupu zobaczyłam i pomacałam w czerwcu u Vegi indio - i wyszłam z planowanym zakupem oraz... indio glacier. Od tamtej pory wiem, że mogłabym chcieć mieć każde indio. Z konieczności poprzestałam na jeszcze jednym - konopiach.
Indio glacier - biało-jasnobłękitny z limitowanej edycji jest mięciutki, delikatny, przewiewny, świetnie nosi, wspaniale dociąga. Moim zdaniem doskonały dla noworodków. Testowany w upałach Teneryfy w lipcu - zdał egzamin.
Konopie - kupiłam je we wrześniu. Szorstkie na początku, łagodnieją z każdym praniem (suszę w suszarce, co trochę przyspiesza proces mięknięcia) i wiązaniem. Moim zdaniem to najwspanialsza chusta w moim "parku". Ma taki, hmmm... lekki "poślizg", wiąże się łatwo i przyjemnie, jest mięsista i super nośna, co spodziewam się docenić tak naprawdę za jakiś czas (na razie noszę 7,5 kg Zosię i 11 kg Adasia).
Ogólnie - indio są super chustami, jakość doskonała (niektórym może przeszkadzać brak różnokolorowego oznaczenia krawędzi, ale ja to im wybaczam w swym zaślepieniu)
Aga,
mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)
troszkę nierówna ta kategoria... i pasiaki i indio i żakardy...
ja chciałam o indio
testowałam swego czasu flaminga, wyglądał już wtedy na dosyć spranego... ale był super mięciutki i świetnie się dociągałza jego namową
sprawiłam sobie indio
indio quartz z lnem więc limitowane i pewnie nie tak super nośne jak zwykłe indio z lnem, ale i tak jestem zadowolona, bardzo dobrze nosi, i o dziwo kolor mi się podoba... końce ma fajnie przycięte, i się super na dziecku układa
, a i co dla mnie ważne jest szerokie
Pewnie dałabym 5, gdyby nie to, że już pasiaka oceniałam...
Nie słyszałąm, żeby była różnica w nośności pomiędzy lnem limitowanym i nielimitowanym.![]()
www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
gugu-gaga.pl na Facebooku
Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.
na TBW czytałam raczej o wyższości lnu LE nad zwykłym. LE są szersze - to dla większości plus. A tak na prawde cięzko oceniać bo są duze róznice w chustach LE zaleznie od koloruZamieszczone przez petisu
![]()
kasia, mama trójki ('99, '01, '07)
I pewnie nie ma, ale ja o tym nie wiemZamieszczone przez petisu
![]()
, na pewno jest szerszy od nielimitowanego, a to się bardzo przydaje przy większych dzieciach
![]()
wczoraj nosilam w lisie (merci, barrbarra) mego Tomka - ok 10 kg. na Powazki i z powrotem, czyli ok 2h. bylo nam swietnie, super sie dociaga, kolorki mniam
, i dobra nosnosc.
kolejna chusta, ktora chce miec![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
Po testowaniu indio stwierdzam, że chusta jest boska, aż żałuję, że tak pózno ją wypróbowałam. Nic to, przy kolejnym dzidziu na pewno zakupię indio
Rewelacyjnie miękka, świetnie się dociąga, bosko nosi, jedynie kolor mnie nie powalił - flaming.
Dla mnie zdecydowanie 5![]()
flamingo to chusta limitowana raczej do kupienia z drugiej reki.Zamieszczone przez kanka9
a didymosy sa u vegi,petisu w gugu-gaga.
net mi znów zabrali...
Od tygodnia jestem posiadaczką indio i tylko noszę i noszę...![]()
Wspaniała, wspaniała, wspaniała...
Mięciutka, troszkę elastyczna, wspaniale otula, błędy wybacza, kilogramów odejmuje, zakochana jestem w indio i niczego już innego nie pragnę!
Biało-granatowe mam. Kolorystycznie pięknie z niebieskookim synkiem się prezentuje.
I też myślałam, że nigdy się nie doczekam, ze względu na cenę, ale marzenia się spełniają, kupiłam na allegro okazyjnie, nówkę!
![]()
![]()
![]()
Wiktor 27.09.2008
piatka a nawet 10tkakocham indio zwykle i to z lnem i zakardy
swietnie nosza moim zdaniem, nie sa za waskie dla mnie to plus poza tym indio gora
![]()
Dostalam sie Indio Natura z ebayAle wystarczylo dla mnie tylko dwojki
Mam synka w kolyskie, prosze zobaczyc
Chusta piekna, nic nie moge powiedzic o nej zlego, wszystko tylko dobrze. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Nagar ; 24-10-2009 o 21:30
http://naturalno.com.ua/ - sklep internetowy - chusty NATI, LENNYLAMB, ubrania dla karmijacych mam, kosmetyki naturalne
Liza 12 lipca 2006 roku i Iwanek 16 lutego 2009 roku.
Recenzję opieram na Evie Didymos. W pierwszej chwili kiedy wyjęłam nową z pudła, byłam trochę zawiedziona, bo sztywna ta chusta. Ale wraz z uzytkowaniem zdecydowanie mięknieKolory piękne, wykonanie solidne - niemiecka robota.
Bardzo dobrze się nosi. Raz zawiązana poprawnie, nie wymaga dociagania nawet po dłuższym (kilkugodzinnym) noszeniu.
Także stawiam 5 pasiakowi, resztę mam nadzieję będę mogła wkrótce ocenić.
Aha bardzo fajna jest instrukcja didka, jak dla mnie lepsza niż w hoppie.
Mati - 19 kwietnia 2005
Lilianka - 04 stycznia 2009
www.MamaZen.pl - CHUSTY: Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.
Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13
Doradca Noszenia ClauWi®
jestem szczęśliwą posiadaczka kilku różnych sztuk didków i każdy jest inny ale każdy też absolutnie wspaniały, len- cudownie nosi ale nie lubię w nim tego że po praniu się kurczy a potem przy pierwszym motaniu rozciąga,
pawie- cieniutkie, dla mnie nawet ładne, troche sztywne na poczatku więc czekam aż się rozruszają
elipsy jedwabne- mięciutkie, piękne ale dla mnie zbyt śliskie i mam problem z dociąganiem, musze bardzo się przy nich przykładać do wiązania
nino z wełną - dla mnie była by to chusta idealna gdyby mnie ta wełna nie podgryzała czasem, świetnie nosi, łatwo się wiąże, sprężynuje, jest piękna
generalnie ocena 5
Aś, Julek '08 i Alik '11
Mam ich 5 - zielone fale r. 6, indio glaciar r. 6, indio biało niebieskie r. 3 i dwa nowe, nieśmigane przeze mnie nabytki, skutek syndromu wicia chusto-gniazda, niezwykle przystojne i pociągające chłopaki: Paul i Jim - oba r. 6. (pozdrawiam w tym miejscu kamyszkasię i anię z tulikowa. Sam zachwyt i poezja jak dla mnie - nośność, dociąganie, kolory, struktura - mistrz świata. Zachwalam, stale podziwiam, polecam. Daję 5 oczywiście.
Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).
daje 5
za nosnosc, kolory, instrukcje mialam po niemiecku (kupilam didka na niemieckim ebay) ale i tak uwazam ze fajna, czytelna i mimo mojej nieznajomosci niemieckiego zrozumiala![]()