Strona 654 z 807 PierwszyPierwszy ... 154554604644646647648649650651652653654655656657658659660661662664704754 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13,061 do 13,080 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chusteryczka Awatar agum
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

A ja dostałam telefon od mojej kuzynki, mamy 2latki , która podobno nie lubiła książek ( sam badziew miala niestety pstrokaty i durnowaty ), że złapała fazę ale chce tylko te które dostała od nas -Auto Ferdynand, Galgankowy skarb, Dobranoc Albercie, Kukuryk, O żółwiu ktory chciał spać. Teraz ciocia będzie szaleć
    Helenka 30.04.2013
    Julek 09.04.2017

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qqrq5 Zobacz posta
    Babo Lalo u nas czasami jeszcze jest wyciagane. WCzesniej to must have kazdego dnia az do orzyg......
    jak moj trzeci bedzie palal taka miloscia do Binty i spolki to ja chyba wyjde z siebie - mialam juz dwukrotnie moment, ze na sam widok dostawalam mdlosci

Cytat Zamieszczone przez agum Zobacz posta
    A ja dostałam telefon od mojej kuzynki, mamy 2latki , która podobno nie lubiła książek ( sam badziew miala niestety pstrokaty i durnowaty ), że złapała fazę ale chce tylko te które dostała od nas -Auto Ferdynand, Galgankowy skarb, Dobranoc Albercie, Kukuryk, O żółwiu ktory chciał spać. Teraz ciocia będzie szaleć
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agum Zobacz posta

mamru
    Guest

Domyślnie

Chciałam kupić Dziadka do orzechów. Możecie polecić któreś wydanie? Zastanawiam się nad tym z Media Rodzina ale gdzieś czytałam że tłumaczenie niezbyt dobre. No i nie wiem. Znalazłam jeszcze z serii Bajki Baletowe albo G&W

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    Chciałam kupić Dziadka do orzechów. Możecie polecić któreś wydanie? Zastanawiam się nad tym z Media Rodzina ale gdzieś czytałam że tłumaczenie niezbyt dobre. No i nie wiem. Znalazłam jeszcze z serii Bajki Baletowe albo G&W
    Mam tego z MR zresztą polecanu tu kilka lat temu i wtedy taż go zakupiłam.
    Czytałam dawno i z tego co pamiętam podobał mi się.
    Bajki baletowe również ma i też polecam. To zupełnie dwie inne książki.
    Bajki baletowe bardzo lubię i zakupiłam je dla siebie zaraz jak się pojawiły. Mnie się ta forma podoba

Chustoguru

Domyślnie

http://znak-zorro-zo.blogspot.com/20...-hoffmann.html

z tego wynika, ze tlumaczenie Media rodzina jest jedynym slusznym jesli chodzi o wiernosc oryginalowi. Autorka bloga jednak zaznacza ze czyta sie ciezki i narzeka najbardziej na ilustracje. Mnie tez srednio sie podobaja. Swego czasu szukalam wydania Dziadka, ale nieznalazlam odpowiadajacego pod kazdym wzgledem. Ilustracyjnie chcialam Szancera, ale tlumaczenie w kilku zrodlach bylo krytykowane. Spasowalam.

mamru
    Guest

Domyślnie

Marta dzięki. Właśnie to czytałam tylko dawno temu i już zapomniałam gdzie i co. Muszę przemyśleć bo to wydanie z MR średnio mi się podoba.

Chustoguru

Domyślnie

Powiedzcie, prosze, jak to jest z Janoschem i Misiem i tygryskiem. Pare razy sie natknelam, ze dwa tytuly to to samo, takie o Wigilii bodajże. Są jakieś zbiorcze? Panamamchyba zbiorcze? A Tygrysek idzie do szkoly tez? Chodzi mi o, to zeby usystematyzowac wiedze, bo chce kupic Wigilia Misia i tygryska i Panama i nie chce powielic opowiadan? Ogolnie wole zbiorcze, najchetniej kupie wszystkie zbiorcze jezeli to wyczerpie temat. Da sie?

Chustonoszka Awatar MrsKJ
    Miejscowość
    Radom

Domyślnie

Martamwmw, tutaj jest to dosyć przejrzyście rozpisane:
    http://klasykadlamlodych.blogspot.co...nosch.html?m=1

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrsKJ Zobacz posta
    Martamwmw, tutaj jest to dosyć przejrzyście rozpisane:
    http://klasykadlamlodych.blogspot.co...nosch.html?m=1
    Dziekuje, o cos takiego mi chodzilo. Ide sie zaznajamiac .

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

A coś takiego znacie? http://lubimyczytac.pl/ksiazka/234608/licho-i-inni
    Okłądka nie zachęca ale może jednak?

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

jaka jest chronologia czytania serii o mrówkojadzie i orzesznicy wyd. zakamarki?

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Licho znam, mnie sie bardzo podoba, z dziecmi jeszcze nie czytalam.
    kustafo mozna czytac moim zdaniem w kolejnosci dowolnej. Albo tak jak sie ukazywaly: Dziwne zwierzeta, Inna podroz, Sens zycia. A dla mlodszych Sam w domu bo to bardziej obrazkowe i mniej tekstu ma.
    Ostatnio edytowane przez natala ; 12-11-2016 o 23:46
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka

Domyślnie

Jeśli chodzi o Licho to podobnie jak natala.
    Mnie się podoba starszakowi jeszcze nie czytałam i chyba długo jeszcze czytać nie będę.
    On ma bardzo dużo legend i opowieści tego typu czytane w pkolu i kiedy czytamy inną interpretację (mam kilka książek o tej tematyce) to widzę że sie gubi. "Przecież w pkolu Pani czytała i mówiła tak i tak, a tutaj coś innego"
    Kiedyś kupi£am Legendy Chotomskiej i były lubiane (tak mi się przynajmniej wydwawło) natomiast od kiedy mamy "łatwiejsze" interpretacje legend to przy Chotomskiej najwyraźniej się nudzi i nie chce aby mu czytać. Dlatego i Licho poczeka bo może mu za bardzo namieszać w głowie.

Orzesznica i Mrówkojad już kiedyś było to poruszane na forum. Kolejność bez znaczenia. Natomist osobiście zaczęłabym od Sam w domu. Trzy pierwsze zdecydowanie dla starszych przedszkolaków albo młodszych uczniów - zależy od dziecka.
    Od kiedy mój syn poznał Sam w domu tych "starszych" nie chce. A i mnie się przyjemniej czyta Sam w domu aniżeli pozostałe.

Chustoholiczka

Domyślnie

Potrzebuję informacji o serii Mikołajka.
    Wiem że nie wszystko jest ok.
    Sporo wydań na rynku.
    Jak się w tym odnaleźć aby to był ten prawdziwy?
    Mam Mikołajka i te trzy grube tomy z wydawnictwa Znak (kiedyś był w trójpaku, może nadal jest nie wiem)
    Czego mi brakuje?

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    Licho znam, mnie sie bardzo podoba, z dziecmi jeszcze nie czytalam.
    kustafo mozna czytac moim zdaniem w kolejnosci dowolnej. Albo tak jak sie ukazywaly: Dziwne zwierzeta, Inna podroz, Sens zycia. A dla mlodszych Sam w domu bo to bardziej obrazkowe i mniej tekstu ma.
    Zapisuje sobie
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustoguru

Domyślnie

Z Mikołajka brakuje Ci tych pierwszych opowiadan które zbiorczo wydala niedawno Nasza księgarnia. Nie wkleje link bom z tel pisze.

edit. jednak wklejam http://nk.com.pl/pierwsze-przygody-mikolajka/2223/ksiazka.html#.WChcVLtZ6Ls

Chustoholiczka

Domyślnie

martamwmw dziękuję za odpowiedź. Widzę, ze w tym zbiorczym jest równiż Mikołajek którego mam z mojego domu rodzinnego.
    Więc moje pytanie jest takie:
    Czy te małe Mikołajki z NK to jest ok czy musi być coś innego?
    Pytam bo potrzebuję szybko kolejnej części bo mój M. niedługo skończy czytanie synowi Mikołajka i nie wiem co następne a nie chcę zaczynać tych ze Znaku bo one są późniejsze.

Chustoguru

Domyślnie

Tak, ok. W zbiorczym masz tych pięć tomików(są wyszczególnione w opisie) albo kupujesz pięć oddzielnie też zNaszej ksiegarni, to to samo. Podalam zbiorcze, bo zawsze korzystniej . Też w sumie mamy jednego cienkiego Mikolajka, nagroda meza z podstawowki .

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Czy nową książką w Biedronce będzie Córka Bajarza https://biedronka.gazetki-promocyjne...-2016/9540/44/

Uprawnienia umieszczania postów