Strona 578 z 807 PierwszyPierwszy ... 78478528568570571572573574575576577578579580581582583584585586588628678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11,541 do 11,560 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Domyślnie

Natala, polecana przez Ciebie w wątku czytam sobie z gwiezdnymi wojnami to hit. Bardzo dziękuję. Tymek śpi z tą książką. Detektyw Pierre też super. A Antonino to dla dzieciaczków w jakim wieku?
    Ostatnio wróciliśmy do "Strasznej piątki". Ta książka wydaje mi się niedoceniana. W mojej opini jest świetna.

Cieszę się, że jest to forum. Dzięki Wam nie czuję się osamotniona ze swoją słabością do książek dziecięcych
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

Antonino dla maluchów 2-3 lata zapewne
    A Felek i Tola dla jakiego wieku?

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Antonino u nas był hitem jak córa miała 16 miesięcy, starszak też chętnie słuchał, ale ile można córa po kilka razy jednej części się domagała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniaszew Zobacz posta
    A my kochamy Alberta w zasadzie od niedawna. Wcześniej czyłam Albert i potwór. Syn nie zaakceptował, a mi się nie podobała i więcej nie próbowałam. Ale teraz wróciliśmy do niego , pożyczyłam inne części i bardzo go polubiliśmy. Słucha najmłodsza i 7 -latek. Podoba mi sie , że rośnie ten Albert, najpierw jest mały , potem starszy. Można fajnie porównywać wiekowo ze swoim dzieckiem "Albert , lat cztery"- o , to tak samo jak ty!. My chyba najbardziej lubimy Pospiesz się Albercie i Dobranoc Albercie.
    W pełni się zgadzam. "Albert i potwór" jako jedyny szybko wrócił do biblioteki. Nelka się bała. Lektura zdecydowanie bardziej dla sześciolatka, a i to nie wiem czy odrobinę nie za wcześnie. Pospiesz się i Dobranoc dzieciaki bardzo polubiły.
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    u nas był hitem jak córa miała 16 miesięcy, też chętnie słuchał, ale ile można córa po kilka razy jednej części się domagała

Oj, to u nas na Antonino dla Nelki już za późno :/ A najmłodszy jeszcze za mały. Te książki są miękkostronicowe prawda?

Podsuńcie jakieś ładne wydanie Tuwima i Brzechwy. Są jakieś przyzwoite zbiory? Myślałam nad pojedynczymi z Bajki z serii cacko z dziurką, ale nie jestem przekonana.
    Ostatnio edytowane przez ania mania ; 28-03-2016 o 21:32
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015

Chustonoszka
    Miejscowość
    kielce

Domyślnie

witam dziewczyny podczytuje temat od kilku dni...ja rowniez bardzo lubie czytac ale w ostatnim czasie nie bylo kiedy....teraz mala troche podrosla a starsza wyrosla z tych ksiazek ktore ammy i chcialabym uzupelnic biblioteczke. Zrobilam zamowienie maja przyjsc w tym tygodniu ale mam jeszcze kilka pytań bo nie widze nigdzie odpowienidzi:
    1. Jaka wersje Tajemniczego ogrodu wybrac? bo widze ze ejst kilka ale nie wiem ktora najfajniejsza
    2. Czyz nacie jakies fajne ksiazkiz zakresu historii dla czwartoklasistki?

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania mania Zobacz posta
    Oj, to u nas na Antonino dla Nelki już za późno :/ A najmłodszy jeszcze za mały. Te książki są miękkostronicowe prawda?

Podsuńcie jakieś ładne wydanie Tuwima i Brzechwy. Są jakieś przyzwoite zbiory? Myślałam nad pojedynczymi z Bajki z serii cacko z dziurką, ale nie jestem przekonana.
    Miękkie strony, mój czterolatek słuchał z zaciekawieniem, ale po kilkunastu razach dziennie mu się po prostu trochę obyło choć czasami jeszcze przychodzi i czyta z nami a zna je chyba już na pamięć

Chustofanka

Domyślnie

W pełni się zgadzam. "Albert i potwór" jako jedyny szybko wrócił do biblioteki. Nelka się bała. Lektura zdecydowanie bardziej dla sześciolatka, a i to nie wiem czy odrobinę nie za wcześnie. Pospiesz się i Dobranoc dzieciaki bardzo polubiły.
    Ten nowy zbiór wydany przez Naszą Księgarnię jest zachwycający - teksty to wiadomo - Julian i "na dokładkę" Irena, a ilustracje są po prostu świetne - zabawne, takie uwspółcześnione - bardzo się nam podoba! (to chyba przez ogólnoforumową krytykę "wstążeczki" wydawnictwo zdecydowało się na inną nieco szatę).

Ale się podpięłam... Przepraszam!
    Ostatnio edytowane przez Ryba ; 29-03-2016 o 12:21

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    Antonino u nas był hitem jak córa miała 16 miesięcy, starszak też chętnie słuchał, ale ile można córa po kilka razy jednej części się domagała
    moi lubia do dzis - ale to tak dla 3-latkow lektura raczej jest

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    A Felek i Tola dla jakiego wieku?
    ja bym powiedziala 4+. albo jako jedna z pierwszych samodzielnych lektur - duze litery, duzo ilustracji, niezbyt dlugie rozdzialy.

Bajkowe sa fajne. my lubimy tez te z Wytworni - Tuwima wznowili, nie wiem czy Brzechwe mozna kupic. niezle sa tez z Egmontu, wydane w serii Egmont literacki (od okladki zwanej seria pidzamowa ) (tu o Tuwimie - chwilowo brak w wydawnictwie, za to jest Brzechwa ) no i oczywiscie klasyka - Brzechwa dzieciom z ilustracjami Sznacera i Tuwim z il. Olgi Siemaszko. to takie moje typy zbiorcze, wszystkie u nas bardzo lubiane.

Cytat Zamieszczone przez magdas-b Zobacz posta
    witam dziewczyny podczytuje temat od kilku dni...ja rowniez bardzo lubie czytac ale w ostatnim czasie nie bylo kiedy....teraz mala troche podrosla a starsza wyrosla z tych ksiazek ktore ammy i chcialabym uzupelnic biblioteczke. Zrobilam zamowienie maja przyjsc w tym tygodniu ale mam jeszcze kilka pytań bo nie widze nigdzie odpowienidzi:
    1. Jaka wersje Tajemniczego ogrodu wybrac? bo widze ze ejst kilka ale nie wiem ktora najfajniejsza
    2. Czyz nacie jakies fajne ksiazkiz zakresu historii dla czwartoklasistki?
    cudna jest z wyd. Buchmann z il. Ingpena, ale to chyba na allegro trzeba by szukac. no i Ingpena trzeba lubic, nie ukrywam. ilustracyjnie ciekawa jest tez z wydawnictwa Skrzat (w tlumaczeniu Pawla Beresewicza). no i jest jeszcze nowosc w sumie wyd. Zysk i ska - te widzialam w ksiegarni, przegladnelam i mialam mieszane uczucia co do ilustracji - ale pewnie kupie, zeby moc na spokojnie porownac.

a o ksiazkach historycznych jest osobny watek, co prawda malo aktywny chwilowo - ale zawsze go mozna rozkrecic http://www.chusty.info/forum/showthr...zne-dla-dzieci

Cytat Zamieszczone przez Ryba Zobacz posta
    Ten nowy zbiór wydany przez Naszą Księgarnię jest zachwycający - teksty to wiadomo - Julian i "na dokładkę" Irena, a ilustracje są po prostu świetne - zabawne, takie uwspółcześnione - bardzo się nam podoba! (to chyba przez ogólnoforumową krytykę "wstążeczki" wydawnictwo zdecydowało się na inną nieco szatę).
    Ryba - Ty mi napisz, ze to jest to samo co bylo z wstazeczka, a chyba Cie ucaluje bo to by znaczylo, ze pewnie wydadza i inne tomy z serii bez tej cholernej wstazeczki i balonika i w ogole
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta

Bajkowe sa fajne. my lubimy tez te z Wytworni - Tuwima wznowili, nie wiem czy Brzechwe mozna kupic. niezle sa tez z Egmontu, wydane w serii Egmont literacki (od okladki zwanej seria pidzamowa ) (tu o Tuwimie - chwilowo brak w wydawnictwie, za to jest Brzechwa ) no i oczywiscie klasyka - Brzechwa dzieciom z ilustracjami Sznacera i Tuwim z il. Olgi Siemaszko. to takie moje typy zbiorcze, wszystkie u nas bardzo lubiane.
    Kiedyś też na forum szukałam informacji o zbiorczych wydaniach wierszy Brzechwy i Tuwima. Można się pogubić Ja się ostatecznie zdecydowałam na klasykę linkowaną przez natale i bardzo się cieszę. Zależało mi na tym, żeby w jednej książce było jak najwięcej wierszy. Muszę jednak wspomnieć, że Brzechwa ma bardzo cienkie strony, co dla niektórych może być problemem.
    2009 2012

Domyślnie

Wygląda na to, że nie tylko okładka się zmieniła.
    http://wilczelektury.blogspot.com/

Zupełnie zapomniałam o tej serii z Egmontu. Dzięki! Na Tuwima z ilustracjami de Latour'a już dawno miałam apetyt. Dopadłam jeszcze na allegro Brzechwę z ilustracjami Szancera kupiłam kiedyś na prezent i pamiętam, że właśnie ten cieniutki papier bardzo mi się nie podobał.
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

zapomnialam jeszcze o Andronachj Brzechwy - z il. mistrza Butenki - ale to tez chyba tylko allegrowo/oxy
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustonoszka
    Miejscowość
    kielce

Domyślnie

dzięki Natala za pomoc

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    Ryba - Ty mi napisz, ze to jest to samo co bylo z wstazeczka, a chyba Cie ucaluje bo to by znaczylo, ze pewnie wydadza i inne tomy z serii bez tej cholernej wstazeczki i balonika i w ogole
    Ech, no widzisz, święta jakoś mnie rozmiękczyły i myśli się ciężko formułowało Tak, to samo!!! Właśnie tamta okładka taka zupełnie nie a propos do zawartości była, zatem to fajny pomysł - że teraz wykorzystano prace ilustratora. I te nowe wydanie "Opowiadań biblijnych" to też tak samo pomyślano.

Domyślnie

Ryba, a mogłabyś podlinkować ten zbiór?

Już znalazłam Naprawdę bardziej podoba się Wam ta nowa okładka?
    Ostatnio edytowane przez ania mania ; 29-03-2016 o 16:19
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

Natala, dziękuję za odpowiedź

i jeszcze mam pytanie, szukamy na prezent dla 7-latka książki o straży pożarnej, takie jest życzenie

i czy znacie : Przygody detektywa Blomkvista?

Domyślnie

http://www.studioblok.eu/bb/

Moja Nela wchodzi w fazę fascynacji księżniczkami wszelkiej maści, choć na czele niezmiennie Śpiąca. W poszukiwaniu sensownego wydania trafiłam na bajki baletowe. Znacie?
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

http://www.studioblok.eu/bb/

Moja Nela wchodzi w fazę fascynacji księżniczkami wszelkiej maści, choć na czele niezmiennie Śpiąca. W poszukiwaniu sensownego wydania trafiłam na bajki baletowe. Znacie?
    Moja córka lubi balet tylko ja sama w nim tańczy. Ciekawa jestem jak wyglądają w środku te książeczki? Obrazki śliczne.
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Domyślnie

Ilustracje oglądałam w sieci. Bardzo wysmakowane, subtelne, akwarelowe. Tekst Tadeusz Rybicki.
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Imho świetne żeby przeczytać zwlaszcza przed baletem - córka jak chodziła na zajęcia b. lubiła, miała chyba z 5 lat jak czytalysmy Romeo i Julię choć mi się wydawało dla niej trochę na wyrost. Na końcu jest fajny słowniczek - o autorach baletu, opisy języka baletowego (co oznaczają poszczególne figury) itp. Imho dla ciut starszych dzieci, zwłaszcza zainteresowanych baletem, bo same w sobie bajki to właściwie opis libretta.

Przypomniało mi się, chyba nie było w wątku - czytacie Nele małą podróżniczke? Kupiłam jakiś czas temu jedną na próbę i b. się podoba dzieciom, dziś średniego ledwo wyciągnęlismy z pkola, bo akurat to czytali, poprosił żebyśmy w domu poczytali rozdział o słoniach, w szkole córki też czytali - na kółku przyrodniczym - i też się dzieciom podobało.

wysłane z telefonu
    Ostatnio edytowane przez jul ; 30-03-2016 o 19:34
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów