Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 121 do 131 z 131

Wątek: kocham żakardy nati- FOTY

Chustoholiczka

Domyślnie Re: kocham żakardy nati- FOTY

U mnie gościnnie czekoloada ciemna jest. Chusta niesamowicie miękka,miła i lejaca od samego początku. Mam niepraną,więc wspaniały połysk ma. Nie wiem jak po praniu siezachowa. Chusta milutka i ma takie wrażenie jakbym miała chuste z wełna,w sensie sprzęzystosci i miękkości. Wspaniałe wykonanie, odszycie, zaznaczony środek, brzegi równo podszyte.
    Uwazam,ze mota sie łatwo i dociąga równiez. POdczas noszenia 6kg nic mi sie nie wpijało. Troche osiadła chusta.

Chusta z tych grubszych, dosc spora, węzeł z tych większych.

Bardzo dziekuję za mozliwość popróbowania

Chusteryczka Awatar lemonka

Picikola obiecałam fotki, ale cos mi nie wychodzą. Zrobiłam mnóstwo z lampą i bez, ale fiolet wychodzi jakby to był niebieski Nie wiem dlaczego.

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chusteryczka Awatar olazola
    Miejscowość
    Sopot

Muszę to napisać. Wczoraj zamotałam się w 2x Ala jeszcze w lekkim kombinezoniku, więc nie było mowy o błędach, bo 2 razy nie da się włożyć do tej samej chusty , wkładam ją, czuję że za cholerę to wiązanie mi nie wyszło, ale jeszcze nadzieja w dociągnięciu, dociągam, zawiązuję supeł i jest super! Nosiłyśmy się ponad 2 godziny, żadnego ucisku, picia itp, a wiązanie praktycznie na straty się nadawało. Jednym słowem trzeba się mocno postarać, żeby gniot wyszedł.
    Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

żakard nati złamał mi serce

mam jasny fiolet - kolor marzenie, pyszny, cudowny, no po prostu sercołamacz.

chusta nadzwyczajnie miękka. mięciutka jak kaczuszka od pierwszej chwili. zachwycająco miękka i delikatna w dotytku. przed wypraniem lekko śliska i błyszcząca, po praniu traci trochę połysk.

bardzo mięsista

no ale niestety dla mnie trochę za gruba
    tak jak grubość tkaniny samej w sobie mi nie przeszkadza, tak już mega duży węzeł mnie denerwuje. przy siodełku z pętelką, pętelka wychodzi wkurzająco wielgachna. ja jestem drobna i nie lubię na sobie zwałów tkaniny..
    chociaż grube krawędzie mi nie wadzą...

na razie nie dogadalyśmy się z moją żakardową natką i stoi sobie ona na straganie. jeśli nikt jej nie zechce, to będę się jeszcze z nią później układać. może przy plecaczkach. u mnie dodatkowym problemem jest to, że mam długość 3,7 i nie zawiążę kieszonki, a może właśnie to wiązanie w wykonaniu żakardu nati odpowiadałoby mi. trudno powiedzieć

serce mnie boli jak na nią patrzę, bo jest taaakaaaa pięknaaa a ja nie umiem się z nią obchodzić
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chusteryczka Awatar olazola
    Miejscowość
    Sopot

Ja na razie kieszonka i 2x, jakoś nie zwróciłam uwagi na węzęł, więc może taki wielki nie jest, mam do porównania nino bawełniane, i wielkiej różnicy nie widzę, za to w komforcie noszenia znaczna, na plus dla Natki, tkanina jakby amortyzuje i nic nię nie wpija.
    Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

W ramach testowania i wymian chustowych, popróbowałam sobie zielonego żakardzika od Lemonki i wsiąkłam od razu Nie spodziewałam się, że to taka fajna chusta. Miękka, miła, łatwo się dociąga, nie osiada. Cudna jest po prostu. I tak bardzo wsiąkłam, że zamówiłam u Natalii brązową wełenkę.
    Z początku miałam dość mieszane uczucia, kiedy jej dotknęłam... Szorstka mi się wydawała, co z tego, że puchata, jak jakaś taka... Pomyślałam nawet, że może któraś foremka chciałaby się zamienić na zwykłego żakarda. Po praniu i pierwszym zamotaniu jednak zakochałam się na całego Milszej chusty jeszcze nie miałam w rękach. Mota się sama, nosi cudownie, wcale tych moich słodkich 10 kg nie czuję (z przodu ciągle noszę, na plecach sporadycznie). Przepięknie się mieni w słońcu. Troszkę przy zamawianiu żałowałam, że ciemny brąz jest niedostępny, ale jasny chwycił mnie za serce i nie puszcza Już żadnej innej chusty nie mam ochoty motać...
    A co do węzła - w wełence jest mniejszy niż w bawełnianym żakardzie i dużo łatwiej go porządnie zacisnąć

O tak wyglądałyśmy na pierwszym spacerku, specjalnie do mojego brata poszłyśmy,m żeby nas obfocił, bo u nas tymczasowo aparatu niet ;]

I jeszcze w popołudniowym słońcu u rodziców na balkonie

Bardzo ładny brązik Gratuluje zakupu!
    A zdjecia w zielonej to gdzie?

Czy wełenka jest może cieńsza lub bardziej przewiewna od zwykłego żakardu? Moze lepsza na lato?

BTW Bardzo podobają mi się Twoje spodnie

flickr-moje zdjęcia

mamru
    Guest

Domyślnie

podnoszę wątek i pytam razem z Lemonką: gdzie zielony żakardzik? Więcej zdjęć! Bo mnie strasznie korci. Fiolecik też i jeszcze na straganie wisi

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    podnoszę wątek i pytam razem z Lemonką: gdzie zielony żakardzik? Więcej zdjęć! Bo mnie strasznie korci. Fiolecik też i jeszcze na straganie wisi
    Ciemnozielonej i ciemnofioletowej Grecji już u nas nie ma, tzn. w wersji standard (lub ew. w wersji 'wałkowej" ). Zostały pojedyncze sztuki w maxi, 4,2 m, w okazjach cenowych itp. Sama się ledwo załapałam na ciemnozieloną kółkową. Być może nasi dystrybutorzy jeszcze coś mają w tych kolorach. Jak nie to zostaje chustostragan, może się któraś z dziewczyn zlituje.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Domyślnie

Ja niedługo zieleń będe sprzedawać bo na fiolet się czaję

flickr-moje zdjęcia

mamru
    Guest

Domyślnie

to podniosę i tu, kto ma ciemny fiolet? Proszę się chwalić FOTKAMI

Uprawnienia umieszczania postów