Strona 530 z 807 PierwszyPierwszy ... 30430480520522523524525526527528529530531532533534535536537538540580630 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,581 do 10,600 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaiDo Zobacz posta
    Jakiś czas temu było o książeczkach z okienkami. "Sekrety ludzkiego ciała" to see inside / look inside? Dla starszych czy młodszych?
    KaiDo
    myślę, że dla Twoje Starszaka będzie ok
    (z moim J. są w tym samym wieku, a u nas ciało jest często wałkowane- jakkolwiek to brzmi)
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

magnus, o słoniu jest jeszcze Niezapominajek, śliczne ilustracje i malutko tekstu z pięknym przesłaniem

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Seria pytan ode mnie bo sie znowu tego nazbieralo:

Czy Turlututu na wakacjach jest bardziej do czytania czy kolorowania? Bylam przekonana, ze to nie jest ksiazka tylko kolorowanka z zadaniami. Ale na niektorych zdjeciach wyglada jak zwykla ksiazka. Czy da sie z niej korzystac bez pisania po niej? Nie lubie za bardzo takiego polaczenia jak np. Kicia Kocia w Afryce, gdzie to niby ksiazka a jednak wolno po niej pisac :/

I pytanie mam o ''Listy od Swietego Mikolaja'' Tolkiena. Warto to przeczytac dzieciom w okresie przedswiatecznym?

Czasem piszecie do roznych wydawnictw z jakimis pytaniami... Nie wiecie czy wydawnictwo Znak odpisuje na takie maile? I na jaki adres pisac wlasciwie? Bo ja pisalam kilka razy na rozne adresy mailowe, ktore znalazlam na stronie i niestety zadnych odpowiedzi nie bylo A ja ciagle z tym jednym pytaniem: o co chodzi z ''Doktorem Dolittle na Ksiezycu''? Ze zapowiedz byla na okladce a ksiazki nie ma. Bo ja sie niestety nie znam, moze po prostu to tak dlugo trwa? A moze zdarza sie czesto, ze mimo zapowiedzi ksiazka nie zostaje wydana?
    Okladke z zapowiedzia juz kiedys wklejalam: #9414
    A tu jeszcze zdjecie w srodku, ksiazka wydana w 2014 wiec mysle, ze o jesien 2014 wlasnie chodzilo.

Wiem, ze sie powtarzam troche z tym Doktorem, ale chcialabym wiedziec czego sie spodziewac. Tym bardziej, ze czytamy akurat czesc poprzedzajaca ta o Ksiezycu.
    2009 2012

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Turtlututu jest pol na pol - no, moze troche wiecej czytania niz malowanki. troche jest takich zadan jak w poprzendim tomie - podmuchaj, potrzyj, nacisnij - a troche malowanki. moi przeczytali, na malowanki jakos nie zwrocili uwagi - wiec niby mozna - ale jednak te zadania do malowania sa dosc integralna czescia ksiazki - pomaluj to co zabierzemy, zamien deszcz w lake kwiatow etc. w sumie mozna czesc pozmieniac - nacisnij co zabierzemy na ten przyklad - ale wszystkiego sie nie da.

co do Doktora - to tez czekam. wypatrzylismy jak i Wy na okladce zapowiedz - i chwilowo cisza. pisac nie pisalam, moze by trzeba sprobowac? tylko gdzie konkretnie to nie wiem. imo milo by bylo, zeby nawet jak nie sa pewni terminu cos odpowiedzieli - ale Znak ma fatalny pijar (ze tak po polsku napisze ). jak czasem czytam posty 'zachwycownych czytelnikow' na forum gazetowym to sie za glowe lapie - mnie to dosc skutecznie zniecheca do niektorych ksiazek.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    Znak ma fatalny pijar (ze tak po polsku napisze ). jak czasem czytam posty 'zachwycownych czytelnikow' na forum gazetowym to sie za glowe lapie - mnie to dosc skutecznie zniecheca do niektorych ksiazek.
    O, to przynajmniej moge sie teraz domyslac, ze nie mam co liczyc na odpowiedz choc regularnie pisac bede, to moze sie w koncu ktos zlituje i odpisze cokolwiek. Tez jestem zdania, ze jesli nie sa pewni lub nie wydadza jednak tej ksiazki, mogliby odpisac. Nie takimi glupstwami ludziom glowe zawracalam a odpisywali Wlasciwie nie jestem pewna czy te maile to dobre byly... Weszlam na strone ksiegarni, potem wydawnictwa, dalej na Znak Emotikon, a tam byl wypisany zespol: dyrektor wydawniczy, redakcja, biuro prasowe,produkcja. Napisalam chyba na wszystkie adresy, albo przynajmniej na trzy.
    Dziekuje za opis Turlututu. Moze jakos przezyje to pisanie po ksiazce. Moj 3,5-latek we wspomnianej juz ''Kici Koci w Afryce'' pisal tylko po czesci do tego przeznaczonej, choc go troche kusilo po opowiadaniu pisac....
    2009 2012

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Gundi, a próbowałaś zadzwonić?
    Ja tak kiedyś nie mogłam dobić się mailowo do Hokus-Pokus i do Naszej Księgarni. A na telefon odpowiedzieli od razu.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

A nie probowalam i nawet nie pomyslalam o tym Dzieki.
    A, na ktory numer najlepiej dzwonic? Dyrektor wydawniczy, Redakcja, Biuro prasowe, Produkcja. Te numery sa podane.
    2009 2012

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    A nie probowalam i nawet nie pomyslalam o tym Dzieki.
    A, na ktory numer najlepiej dzwonic? Dyrektor wydawniczy, Redakcja, Biuro prasowe, Produkcja. Te numery sa podane.
    a nie ma działu handlowego? w pierwszej kolejności próbowałabym chyba na pierwsze dwa, najwyżej skierują cię do innej osoby. powodzenia

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Nie ma innych numerow. Dzieki
    2009 2012

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Gundi, ja nigdy nie piszę, zawsze dzwonię Uwielbiam taką formę realnego kontaktu i rozmowę z ludźmi po drugiej stronie
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

dziewczyny czy "Wesoły Ryjek" dla dwulatki to za wcześnie? Pan Brumm chyba będzie ok? I jeszcze Pettson i Findus- mamy tę kartonową książeczkę i Mała uwielbia, czy "Goście na boże narodzenie" nie będzie dla niej za długie?

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Tuja, u nas Wesoły ryjek nie chwycił w ogóle. Myślę, że dla dwulatki za długi i za mało obrazków (chyba, że mocno oczytana lub szukasz czegoś przyszłościowo).
    Pan Brumm IMO powinien być jak najbardziej ok (polecam szczególnie część o pociągu).
    Pettson i Findus mimo fajnej grafiki ma długą treść - próbowałam ostatnio z moim prawie trzylatkiem i niestety po kilku stronach już nie był w stanie się skupić. Wrócimy za kilka miesięcy.

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

U nas tez Wesoly ryjek lezy, nawet starszy krzyczy ze nie chce jak go wyciagam.
    Pan Brum i pociag czytalismy kilka razy, ale na razie bez szalu.
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

dzięki dziewczyny. Generalnie najbardziej lubi w książeczkach kotki i rowerki może macie jeszcze jakąś propozycje o takiej tematyce?

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

U nas Wesoły Ryjek i pierwszy Petson to były prezenty zeszłoroczne świąteczne, u niespełna 3 latka chwyciły bez problemów.
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

U nas kartonowy Pettson tak zachwycił, że teraz "jak Findus się zgubił" i rwetes w ogrodzie czytam 1,5 roczniakowi
    No kochamy Pettsona rodzinnie
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

mamru
    Guest

Domyślnie

Tujko może jakas Kicia Kocia?
    U nas z kolei Wesoły Ryjek uwielbiany

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

A Pan Kuleczka? Autor ten sam, ale opowiadania krótsze. I takie cudownie ciepłe. U nas były ukochane właśnie w tym wieku i długo potem
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Mela na rowerze?
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    Generalnie najbardziej lubi w książeczkach kotki i rowerki może macie jeszcze jakąś propozycje o takiej tematyce?
    a ta wiosenna książeczka Astrid Lingren, gdzie Lotta uczyła się jeździć na rowerze?
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Uprawnienia umieszczania postów