Strona 452 z 807 PierwszyPierwszy ... 352402442444445446447448449450451452453454455456457458459460462502552 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9,021 do 9,040 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

kupiłam Kamyki Astona i czy to normalne że dobijałam do 50zł żeby tylko mieć wysyłkę za darmo
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

dianek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qqrq5 Zobacz posta
    kupiłam Kamyki Astona i czy to normalne że dobijałam do 50zł żeby tylko mieć wysyłkę za darmo
    na tym polegają takie promocje

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agum Zobacz posta
    u nas już wtedy zaczął się Albert- Dobranoc Albercie, Pospiesz sie Albercie, Nieźle to sobie wymyśliłeś Albercie.
    Mama Mu-te dużego formatu, pojedyncze historie, mają sporo ilustracji jeszcze przy tym np. Mama Mu nabija sobie guza, MM na huśtawce.
    Bardzo lubiane z Tako - Maryna, Biegnij dynio, biegnij (tu jest trochę powtarzających się sekwencji, ale właśnie chyba to było atrakcyjne).
    U nas ukochane są książki T. Ross' a z serii o małej księżniczce. Przezabawne ale tekstu mało-Ja nie chcę myć rąk, Gdzie jest mój obiad, Gdzie jest mój nocnik oraz z wiekszą ilością tekstu Chcę być wysoka.
    Seria o krowie Matyldzie.
    I u nas Brzechwa i Tuwim się sprawdzał i nadal sprawdza.

edit: Muminki z Egmontu (Muminek i księżycowa przygoda, Muminek i mały duch).
    Cała seria książeczek o Kici Koci
    Agum, a ty masz te książki? Może byśmy do was wpadły i je sobie obejrzały? Po ostatnich kilku średnich zakupach nie chce brać w ciemno z bonito, a książki z biblioteki na razie boje się, ze mogę się jeszcze u nas poniszczyć.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Mist - na Ursynowie możesz pooglądać fajne książki dla dzieci w stentorze na KENie za Przy Bazanciarni, w badecie, gdzie powinni też być w stanie Ci dobrze cos doradzić, niedaleko stacjonarnego bonito, w tamtej okolicy jest jeszcze mala kawiarnio-ksiegarnia dla dzieci przy placu kolo wielkiego kosciola. Jest jeszcze badet w Wilanowie na Lentza, chyba większy, ale nie byłam nigdy w ursynowskim; z dobrym dojazdem jest jeszcze Bullerbyn na Chmielnej.

Biblioteki warto się nie bać - panie są generalnie fajne, chyba że H. jest wyjątkowo okrutnym czytelnikiem
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka Awatar agum
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mist Zobacz posta
    Agum, a ty masz te książki? Może byśmy do was wpadły i je sobie obejrzały? Po ostatnich kilku średnich zakupach nie chce brać w ciemno z bonito, a książki z biblioteki na razie boje się, ze mogę się jeszcze u nas poniszczyć.
    mam zapraszam. chętnie z ciastem drożdżowym

a biblioteka jest dla nas błogosławieństwem-H.sama wybiera sobie coś sama,ja pooglądam. Czasami oszczędza to budżet, a czasami wręcz przeciwnie, bo się zakochujemy i muszę mieć
    Mozemy jednorazowo 10 książek mieć i zawsze mamy pełne konto. Warto!
    Helenka 30.04.2013
    Julek 09.04.2017

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

Znacie jakieś książki Joanny Krzyżanek? Coś godnego polecenia dla 4-latki jest?

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martaj Zobacz posta
    jeśli o nią chodzi konkretnie to my bardzo lubimy Cecylkę oraz Kure Adele (ale to zadania dla dzieciaków są)
    Księga spraw ważnych i seria z Lamelią powinny być ok oraz pachnąca czekoladą książeczka mniamm
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martaj Zobacz posta
    Cecylka Knedelek jest Krzyżanek - ktora dla 4-latki sie nada to nie wiem, ale pewnie dziewczyny cos doradza
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

hej, znów przychodzę po radę

kończę kompletować zamówienie, czy możecie mi podpowiedzieć?
    1. na jakim poziomie zaawansowania jest „wielka księga - basia”? coś jak „basia i telewizor”, „basia i mama w pracy” itp? nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale chyba „wielka księga przygód” ma ciut dłuższe teksty, takie dla przedszkolaka. to dla mojego młodego jeszcze za dużo. szukam czegoś łatwiejszego, ale jednocześnie z dłuższymi opowiadaniami niż „basia i franek”.
    2. czy ktoś ma i mógłby wkleić choć jedną fotkę środka tego wydania muminków?

chodzi mi o proporcje tekstu na stronie i ew. ilustracje. czy nada się dla oczytanego 2.5 latka? „co było potem” i „kto pocieszy maciupka” pokochał od razu.
    3. jakie są wasze opinie o „rok w mieście”? nie za gęsto narysowane?

dziękuje z góry

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Muminki takie zdecydowanie jeszcze nie - to normalne Muminki, a może nawet trudniejsze od pozostałych. Kupiłam dzieciom, przeczytałam sobie - mnie poruszyła przeczytana jako książka o wojnie, o rodzinie której tata ruszył "do lasu". To takie "pramuminki" są, Muminki się w niej dopiero klaruja.

Z pozostałymi nie pomogę.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

jul, dziękuję. z muminkami poczekam zatem. a od jakiej części byś radziła w przyszłości zacząć, jeśli nie od tej „chronologicznie” pierwszej? żeby bohaterów powoli, stopniowo wprowadzić młodemu...

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

W sumie nie wiem, nie przerobilismy jeszcze wszystkich, bo z dłuższymi książkami wciąż jeszcze u nas średnio - rzadko kiedy czytamy kilka dni pod rząd to samo, Muminków dawnosmy nie czytali. Mozecie za to słuchać Lata w dolinie Muminków ze świetną muzyką Woźniaka - bardzo lubimy od dawna, chyba nasza pierwsza bajka-grajka, a Paszczak i "hej wisusy i chłopaki, Paszczak wsadzi Was do paki" to u nas kultowa piosenka - po niej, ze względu na ulubionego Paszczaka, kupowałam córce niedługo wcześniej wydane "Co było potem".

Aha, chcę kupić komiks Muminkowy- jeszcze nie znam, ale może to będzie dobre na następny krok?
    żona TEGO Jaśka

Chustoguru
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Wielka księga ma krótsze opowieści niż te w książkach całych - były publikowane w Dziecku, takie na stronę w gazecie.
    Franio - XII 2004, Julcia - XI 2007, Szymuś - X 2010, Jaś - XI 2013

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Komiks Muminkowy raczej dla starszych. A może i nawet dla dorosłych; )

Raczej Egmontowe Muminki Kustafo.
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    jeśli o nią chodzi konkretnie to my bardzo lubimy Cecylkę oraz Kure Adele (ale to zadania dla dzieciaków są)
    Księga spraw ważnych i seria z Lamelią powinny być ok oraz pachnąca czekoladą książeczka mniamm
    Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    Cecylka Knedelek jest Krzyżanek - ktora dla 4-latki sie nada to nie wiem, ale pewnie dziewczyny cos doradza
    o tę Cecylkę się rozchodzi właśnie dużo ich i nie wiem co wybrać. zdanie z Cecylki patronuje Małemu Wolontariatowi, autorka książek będzie w pkolu Asi w piątek, można będzie zakupić książki, dostać autograf i takie tam i nie wiem, na którą książkę dla mojej 4 latki się zdecydować, no nawet dwie mogę wziąć

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eyja Zobacz posta
    Komiks Muminkowy raczej dla starszych. A może i nawet dla dorosłych; )

Raczej Egmontowe Muminki Kustafo.
    eyja, z egmontowych już niestety wyrósł :/

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Ach, bo ja zrozumiałam, że dopiero chcesz wprowadzać Muminki.
    A "co było potem" czytaliście?

A chronologicznie od drugiej części możecie zacząć czytać. ta pierwszą Jul super określiła jako pramuminki.
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eyja Zobacz posta
    Ach, bo ja zrozumiałam, że dopiero chcesz wprowadzać Muminki.
    A "co było potem" czytaliście?

A chronologicznie od drugiej części możecie zacząć czytać. ta pierwszą Jul super określiła jako pramuminki.
    tak, "co było potem" i „kto pocieszy maciupka” aktualnie czytane. myślałam, że może już da się wprowadzić klasyczne muminki.
    dziękuję wam

a „rok w mieście” boguckiej ktoś ma?

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    tak, "co było potem" i „kto pocieszy maciupka” aktualnie czytane. myślałam, że może już da się wprowadzić klasyczne muminki.
    dziękuję wam

a „rok w mieście” boguckiej ktoś ma?
    Ja widziałam w księgarni i mnie nie porwał, chyba trzeba lubić takie ilustracje.... tu masz sporo http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2...w-miescie.html

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

wruuuu, ja lubię takie ilustracje, ale zastanawiam się, czy kilkulatki też

Uprawnienia umieszczania postów