Strona 446 z 807 PierwszyPierwszy ... 346396436438439440441442443444445446447448449450451452453454456496546 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8,901 do 8,920 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Domyślnie

Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Zamówiłam na początek Ciało Świat w obrazkach. Zobaczymy czy chwyci.
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Oglądałam w Empiku..

moich chłopców wciągnęłoby na wieeeeele dni..! Chyba wszystkie figurki, podzielone latami produkcji i seriami. Fajne
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

mamru
    Guest

Domyślnie

dzięki, też się skłaniałam ku mamoko, tylko mi potwierdzenia trzeba było

dianek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    Oglądałam w Empiku..

moich chłopców wciągnęłoby na wieeeeele dni..! Chyba wszystkie figurki, podzielone latami produkcji i seriami. Fajne
    mówisz?
    mignęły mi ostatnio w charity shopie
    ale w ogóle przeszłam bokiem, nie oglądałam
    chyba się dzisiaj wrócę ^^

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dianek Zobacz posta
    mówisz?
    mignęły mi ostatnio w charity shopie
    ale w ogóle przeszłam bokiem, nie oglądałam
    chyba się dzisiaj wrócę ^^
    wroc sie, wroc mamy z tej serii jakies plus jeszcze

taka i
    taka i W czasem jakby w domu nie bylo. btw te z miastami i cudami sa niesamowite - wierzyc sie nie chce co mozna zrobic z klockow (choc przeciez bylam w Legolandzie, wiec mnie to dziwic nie powinno )
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

dianek, w charity??? Jaaaaaa U nas to na dniach dopiero wyszło! Na pewno tę z ludzikami widziałaś?
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

dianek
    Guest

Domyślnie

dianek, w charity??? Jaaaaaa U nas to na dniach dopiero wyszło! Na pewno tę z ludzikami widziałaś?
    lego minifigures
    ale okładka była chyba nieco inna
    gruba książka w każdym bądź razie
    leżała tam już tydzień, moze jeszcze dzisiaj będzie to zobaczę czy faktycznie to to

Chustomanka

Domyślnie

Mamru nie polecam tej o literaci tako. Mam - bez szału.

dianek
    Guest

Domyślnie

nie było po niej już śladu więc nie sprawdziłam... wszystkie książeczki lego zniknęły, chyba ktoś je hurtem zabrał, bo leżały i leżały...

ale za to znalazłam zestaw lego city 7686, o ten: http://www.amazon.co.uk/LEGO-City-76.../dp/B001U3Y8K4
    za 5 funtów, bo bez motocykla...

zna ktoś może jakąś fajną książkę o polsce? taką bardziej geograficzną - mapa puzzlowa czy coś w tym stylu

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

natchniona tą książką o lego wczoraj przeszukałam okoliczne charity..nie było ... ale wiem czego szukać dianek nie wiem jak Ty wygrzebujesz coś z charity w tych angielskich książkach ja tam zupełnie nie potrafię się odnaleźć i nie mam pojęcia co warto wziąć dla młodego a książek faktycznie jest tam od groma. Jedynie co ostatnio wzięłam chyba za 50 pi to książeczka z alfabetem do pisania mazakiem i zmazywania, świetna sprawa jak dziecko szybko się zniechęca przy nauce pisania literek

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

dianek
    Guest

Domyślnie

ja koło siebie mam zagłębie charity shopów 6 sklepów, w tym oxfam z bardzo dobrym asortymentem + 2 bardzo bardzo tanie (książki po 25p, a jak weźmiesz 5 to masz 1 gratis) w których trafiają się perełki
    ja po prostu siedzę w przy półkach i przeglądam, czytam, aż coś znajdę

my dużo czasu spędzamy w bibliotece, więc mam przegląd książek, później mi łatwiej perełki w charity wypatrzeć

z ostatnich zakupów

dwie górne książki to dla mojej siostry, ta obok o wielorybie to klasyk, piękna ksiązka, droga bo 1.5 funta, ale młody ją uwielbia (czytaliśmy w bibliotece), niżej, atlas puzzlowy UK i Irlandi - to z myslą o nas, bo obciach nie wiedzieć co gdzie jest w kraju w którym się mieszka śliczne graficznie, młody dorośnie to też będzie układał, 1 funt
    następna to historia kraju, dla mnie, bom ciekawa a tylko książki pisane dla dzieci ogarniam (tak mi łatwiej językowo), 20p
    następna to encyklopedia dinozaurów, dobra merytorycznie, dla dla dzieci 5+, lezy i czeka, zapłaciłam za nią 20p, szkoda było nie brać
    następna ninja, książka taka umiarkowana, ale dobry temat do rozważenia - mówienie prawdy, graficznie nasz klimat, 25p
    na samym dole 3 klasyki dla dzieci, why is tha sky blue jest z okienkami - młody kocha, królik to klasyk którego mieć trzeba, a Douglas to jedna z ulubionych postaci Bena, po 20p
    ostatnia książeczka również dla mojej siostry

nieco wcześniej kupiłam:

Postman z zegarem -uczymy się godzin właśnie, więc podpasował idealnie, 75p
    piratów młody chciał bardzo, książka dośc brutalna, 6+, poczeka na niego 2,50 funta.. drogo jak nie wiem.. ale niech juz będzie
    Meow! jest genialna! rozkładana w środku, z okienkami, bardzo zabawna, zobaczyłam środek to nawet nie czytałam i wzięłam, 75p

jak coś kosztuje 1 funta i wiecej to się poważnie zastanawiam, jak mniej to biorę, w najgorszym wypadku za jakiś czas pójdzie na ebaya

my codziennie czytamy przez min godzinę (w tygodniu) i 2 godziny w weekendy, więc biblioteczka musi być dość spora, bo Ben nie jest typem który czyta w kółko jedną książkę

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

zna ktoś może jakąś fajną książkę o polsce? taką bardziej geograficzną - mapa puzzlowa czy coś w tym stylu
    my mamy puzzle z mapa Pl z zuzutoys - fajne sa. reszte polskiej serii tez mamy, jak cos to pytaj
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustonoszka Awatar sossua

Domyślnie

Dziewczyny, warto polować na Misia Zbysia - Lis, ule i miodowe kule?
    Pola i Zoja

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mój mąż jak w amoku nakupił takich: Polskę i Europę (z Trefla)
    http://bonito.pl/k-47446836-puzzle-e...ski-dla-dzieci
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Czy jest moze gdzies watek o ksiazkach 3D/Pop-up/rozkladankach (czy jak sie to nazywa)? Wydawalo mi sie, ze jest... ale moze tylko mi sie wydawalo.
    Lubie takie ksiazki, choc obawiam sie, ze w Polsce nie ma zbytnio wyboru Przepiekne ogladalam na blogach. Blogi polskie, ale ksiazki po angielsku niestety.
    Jesli watku nie ma to bym prosila o polecenie kilku takich ksiazek tutaj. Wiek i tematyka - obojetne
    To pytanie juz kiedys zadawalam, ale albo nikt nie zauwazyl, albo nie ma nic godnego polecenia

Z polecanych mamy ''Glosy przyrody.Dinozaury'' wyd.Debit, ta z dzwiekiem, zamowilam tez o rycerzach z tej samej serii.
    2009 2012

dianek
    Guest

Domyślnie

dzięki za podpowiedzi chyba w PL stacjonarnie poszukamy czegoś co nam będzie pasowało idealnie
    bo widzę że w tym temacie chyba jednak wybredna jestem

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    Czy jest moze gdzies watek o ksiazkach 3D/Pop-up/rozkladankach (czy jak sie to nazywa)? Wydawalo mi sie, ze jest... ale moze tylko mi sie wydawalo.
    Lubie takie ksiazki, choc obawiam sie, ze w Polsce nie ma zbytnio wyboru Przepiekne ogladalam na blogach. Blogi polskie, ale ksiazki po angielsku niestety.
    Jesli watku nie ma to bym prosila o polecenie kilku takich ksiazek tutaj. Wiek i tematyka - obojetne
    To pytanie juz kiedys zadawalam, ale albo nikt nie zauwazyl, albo nie ma nic godnego polecenia
    Z polecanych mamy ''Glosy przyrody.Dinozaury'' wyd.Debit, ta z dzwiekiem, zamowilam tez o rycerzach z tej samej serii.
    Gundi - przepraszam, musialam przeoczyc Twoje pytanie. chetnie sie podziele - mamy sporo - po angielsku. po polsku z tego co wiem wyszlo tylko kilka - tez chetnie poszukam. tylko za troche, bo chora jestem jak cho... ho, ho. zaloze osobny watek, jak tylko zaczne kojarzyc co sie wokolo dzieje, dobrze? Rycerze sa swietni, z tej serii po angielsku sa jeszcze trzy. powklejam co bede mogla, polinkuje - obiecuje!

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    Gundi - przepraszam, musialam przeoczyc Twoje pytanie. chetnie sie podziele - mamy sporo - po angielsku. po polsku z tego co wiem wyszlo tylko kilka - tez chetnie poszukam. tylko za troche, bo chora jestem jak cho... ho, ho. zaloze osobny watek, jak tylko zaczne kojarzyc co sie wokolo dzieje, dobrze? Rycerze sa swietni, z tej serii po angielsku sa jeszcze trzy. powklejam co bede mogla, polinkuje - obiecuje!
    O to ja też czekam na taki wątek
    J.2014 i E.2016

Chusteryczka Awatar Sysunia
    Miejscowość
    Urle

Domyślnie

A ja sie zastanawiam ile zabrac ze soba kasy (tzn jak malo ) na targi ksiazki i na co oprocz nowych Mizielinskich ostrzyc sobie zeby. Wydrukuje sobie schowek z ksiegarni i bede rozwazac pozycje tansze niz w sieci W zeszlym roku bylismy bardzo grzeczni i wydalismy niecale 100zl, udalo nam sie dostac rozkladane ksiazki o zamkach i piramidach, nalepkowe jakies o piratach, generalnie nic specjalnego.

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sossua Zobacz posta
    Dziewczyny, warto polować na Misia Zbysia - Lis, ule i miodowe kule?
    ja Misia widzialam tylko na Targach ksiazki, ale ze mialam juz duzo kupionego to stwierdzilam, ze poczekam. do dzis sobie w brode pluje, bo potem ciagle bylo cos innego do kupienia. recenzje ma swietne, na oko wydawal sie sympatyczny - ale to chyba od dziecka zalezy. moi komiksow nie chcieli - do Hildy. potem sie okazalo, ze jednak moze warto sprobowac - wiec i na Misia polujemy...

Cytat Zamieszczone przez Sysunia Zobacz posta
    A ja sie zastanawiam ile zabrac ze soba kasy (tzn jak malo ) na targi ksiazki i na co oprocz nowych Mizielinskich ostrzyc sobie zeby. Wydrukuje sobie schowek z ksiegarni i bede rozwazac pozycje tansze niz w sieci W zeszlym roku bylismy bardzo grzeczni i wydalismy niecale 100zl, udalo nam sie dostac rozkladane ksiazki o zamkach i piramidach, nalepkowe jakies o piratach, generalnie nic specjalnego.
    raz sie zalapalam - akurat bylismy w Pl. czasu nie mialam duzo - wiec sobie zrobilam liste stoisk, ktore mnie interesowaly - wg mapy targow i szlam od jednego do drugiego. po drodze zahaczajac o co ciekawsze stoiska, ktore mi w oko wpadly wydalam duzo wiecej nic mialam w planach

Uprawnienia umieszczania postów