Strona 294 z 807 PierwszyPierwszy ... 194244284286287288289290291292293294295296297298299300301302304344394794 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5,861 do 5,880 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    podjęlam dziś decyzję w sprawie Złego Pana. przeczytam ją z dziećmi, a potem zrobię pogadankę o agresji i złości, bo w gruncie rzeczy koniec tej książki jest pozytywny, piękny dla mnie
    ja mogę tylko pomarzyć o tym żeby w moim dzieciństwie zdarzył się taki finał, ale się nie zdarzył...
    Marysiu możesz coś więcej napisać, to jest książka o złości, gniewie tak?

znam jeszcze jedną o podobnej tematyce
    http://www.ambelucja.pl/Dlaczego-tat...peutyczne/689/
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

mamru
    Guest

Domyślnie

Aniu, książka o tacie który ma problem z panowaniem nad swoją złością, w tatusiu mieszka Zły Pan, który jest od taty silniejszy. Tata nie chce by Zły Pan nad nim panował, ale nie umie sobie z tym poradzić. sceny mocne, niektóre obrazki bardzo, ja ryczałam jak bóbr czytając tę książkę, ale głównie dlatego, że obudziła we mnie małe dziecko. ale finał jest piękny. Król pomaga Tacie poznać Złego Pana i Tatusiątko, które też w nim mieszka i Boj-synek przestaje bać się Taty.
    ilustracje mówią dużo. wbijają w fotel.

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    Aniu, książka o tacie który ma problem z panowaniem nad swoją złością, w tatusiu mieszka Zły Pan, który jest od taty silniejszy. Tata nie chce by Zły Pan nad nim panował, ale nie umie sobie z tym poradzić. sceny mocne, niektóre obrazki bardzo, ja ryczałam jak bóbr czytając tę książkę, ale głównie dlatego, że obudziła we mnie małe dziecko. ale finał jest piękny. Król pomaga Tacie poznać Złego Pana i Tatusiątko, które też w nim mieszka i Boj-synek przestaje bać się Taty.
    ilustracje mówią dużo. wbijają w fotel.
    ech...przydałoby się coś takiego o mamie...
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

mamru
    Guest

Domyślnie

okoani, w sumię na mamę można sobie samemu to przełożyć. jeśli chcecie to wpiszcie sobie w google Zły Pan to zobaczycie ilustracje

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

tak, ilustracje faktycznie wbijają w fotel

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

dla miłośników Janoscha, nowość w sierpniu:
    http://ryms.pl/ksiazka_szczegoly/201...zyjaciele.html

oraz "Syberyjskie przygody Chmurki"
    http://ryms.pl/ksiazka_szczegoly/201...y-chmurki.html ciekawa jej jestem

i kontynuacja Lilki i spółki
    http://ryms.pl/ksiazka_szczegoly/201...lka-afera.html

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    dla miłośników Janoscha, nowość w sierpniu:
    http://ryms.pl/ksiazka_szczegoly/201...zyjaciele.html
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

O, dzięki za cynk, dankin-82. Dwie pierwsze kupię na pewno (jestem miłośniczką Janoscha), a o Lilce nic nie wiem. Co to za historie?

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

danikin dzieki Janoscha uwielbiamy, na zapowiedz Chmuri wpadlam wczoraj w nocy na gildii, nie zdazylam wrzucic na forum

a w ogole zla jestem, bo chcialam zamowienie robic w gildii dzis, a chwilowo nie maja Krolestwa dziewczynki, wiec musze czekac az bedzie, zesz....
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

byłam przekonana, że mam jakieś lepsze zasoby pochowane, dopiero teraz zajrzałam i nic stosownego na chustozlot nie mam! A dziś oglądałam w empiku "Moje szczęśliwe życie", które powinno być idealne dla mojej córki, i w końcu odłożyłam na półkę stwierdziwszy, ze innym razem kupię O ile nie uda mi się jeszcze gdzieś kupić chyba "Tato pojedźmy na grzyby" wezmę, choć Tata z wyspą nie zrobił u nas furory
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka

Domyślnie

Moje szczęśliwe życie jest cudne Ja kupiłam na zlot Wiewióra wystrasznego, ale kurcze, jakoś mi się nie podoba :/

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    byłam przekonana, że mam jakieś lepsze zasoby pochowane, dopiero teraz zajrzałam i nic stosownego na chustozlot nie mam! A dziś oglądałam w empiku "Moje szczęśliwe życie", które powinno być idealne dla mojej córki, i w końcu odłożyłam na półkę stwierdziwszy, ze innym razem kupię O ile nie uda mi się jeszcze gdzieś kupić chyba "Tato pojedźmy na grzyby" wezmę, choć Tata z wyspą nie zrobił u nas furory

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ja Wiewiora tez nie lubie, w przeciwienstwie do moich dzieci, niestety a mamy chyba trzy albo cztery sztuki i mlodziez sie domaga kolejnych. za to Chester tej samej autorki jest fantastyczny - w Pl wydalo go Wyd. M, my mamy oryginalna wersje, wiec nie wiem jak wyglada tlumaczenie niestety.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Z Wiewiórem u nas podobnie, mnie się nie podobał, dziewczynkom owszem, ale już poleciał dalej

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    Z Wiewiórem u nas podobnie, mnie się nie podobał, dziewczynkom owszem, ale już poleciał dalej
    u nas niestety nie ma opcji puszczania dalej ksiazek tzn. jak dostana cos czego ewidentnie nie lubia/nie czytaja to wynosze do polskiej biblioteki, bo po co ma lezec. czasem protestuja lekko, ale sie daja przekonac. o najgorsze potworki nie pytam - wynosze po prostu bo i tak leza, a nam miejsca nie przybywa. zreszta - najgorszych nawet nie wyciagam z szafy na ogol, tylko od razu fiuuu...

a TU wiecej o polskim wydaniu Chestera.

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja teraz czekam na 2 książeczki Strzebońskiej o czarownicy, pewnie mało ambitne ale młodsza lubi czarownice więc zobaczymy

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

na alle jest książka "coś tu nie pasuje" nie moja aukcja ale książka fajna więc piszę
    tzn. są obie na jednej aukcji w "fajnej" cenie ....
    zresztą dużo tam unikatów, pan propper też .....
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Tlumaczenie Chestera jest fatalne. W dodatki zrobiono z niego prymitywny slowniczek do angielskiego. Tlumaczenia wiewiora tez nie lubie my czytamy po angielsku.
    Córki: 2004, 2005, 2007 i 2010

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    na alle jest książka "coś tu nie pasuje" nie moja aukcja ale książka fajna więc piszę
    tzn. są obie na jednej aukcji w "fajnej" cenie ....
    zresztą dużo tam unikatów, pan propper też .....
    Cena z allegro to za jedną książkę a nie oba tytuły... Ja właśnie nabyłam w bookcity wydanie potrójne za niecałę 50 zł. Niestety po niemiecku
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucy van Pelt Zobacz posta
    Cena z allegro to za jedną książkę a nie oba tytuły... Ja właśnie nabyłam w bookcity wydanie potrójne za niecałę 50 zł. Niestety po niemiecku
    my mamy niemiecka wersje (przy tym ja niemieckim nie wladam w ogole) - ilustracje sa najwazniejsze. a poza tym dziewczyny wklejaly skany polskich - jakies kilkadziesiat stron temu

modrooczka - dzieki Wiewiora mamy jednego po poslku, reszte w oryginale - ale po angielsku tez nie lubie...

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    my mamy niemiecka wersje (przy tym ja niemieckim nie wladam w ogole) - ilustracje sa najwazniejsze. a poza tym dziewczyny wklejaly skany polskich - jakies kilkadziesiat stron temu
    JA po niemiecku też nie mówię wcale Mieliśmy z biblioteki jedną część i tekst generalnie wcale nam nie był potrzebny.
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Uprawnienia umieszczania postów