Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1762

Wątek: tylko dla INDIOfilek część II

Mieszany widok

demona
    Guest

Domyślnie

Piękne to indio - do rozka zateskniłam, tylko jego mi brakuje i kobalt-zimta do mojego dream-teamu sprzed lat

Chustoholiczka Awatar madzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Piękne to indio - do rozka zateskniłam, tylko jego mi brakuje i kobalt-zimta do mojego dream-teamu sprzed lat
    Oj tak - rożek, to było coś... tej jedynej mi zabrakło następnego dnia po wysłaniu... mam nadzieję, że będzie to chusta bumerang. Hmmm w końcu ją rozdziewiczyłam, od nowości, a odwdzięczała się tak cudownie i słodkoooo

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

nigdy nie miałam rozka w łapach - on lepszy znacznie od nowszych lnów indio 40-50%? (wybaczcie pytanie laika )
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

demona
    Guest

Domyślnie

Ja nie cierpię lnu ani twardych chust. Rozek to jedyna lniana jaka mi podeszła bo lnu tam nie czuć zupełnie, miękki jak mięsista bawełna lub jedwab.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    nigdy nie miałam rozka w łapach - on lepszy znacznie od nowszych lnów indio 40-50%? (wybaczcie pytanie laika )
    Miałam np. rubin-golda (nie pamiętam czy v.1 (40%) czy v.2 (50%) i czułam ten len, chusta była wymiętoszona, wykochana, ale miałam wrażenie (jak to kiedyś FF trafnie określiła) liny okrętowej. Tak przy rożku - po praniu zrobił już się fajny i robił się coraz cudowniejszy. Pewnie nawet wymiętoszony nadawałby się dla newborna.

edit: no i kompletnie nie czuć tej gramatury, ciężaru i grubości. w garnetach czułam się jak w kocu i obawiałam się podobnego efektu w rożku - skądże. boskie indio
    Ostatnio edytowane przez madzi ; 20-02-2014 o 11:03

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Narobilyscie mi smaka na tego rozka, chetnie bym go pomacala. Wszystkie grubsze lniane indio - g-r, yew, zink poslalam w swiat bez jednej lzy. Garnety sa rewelacyjnym nosidlem. Bez zalu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FatalFuchsia Zobacz posta
    Narobilyscie mi smaka na tego rozka, chetnie bym go pomacala. Wszystkie grubsze lniane indio - g-r, yew, zink poslalam w swiat bez jednej lzy. Garnety sa rewelacyjnym nosidlem. Bez zalu.
    Hahaha, jak masz możliwość - spróbuj. Aż jestem ciekawa Twojej opinii; czy polubicie się, czy jednak obalisz legendę rożka

demona
    Guest

Domyślnie

FF zink czy eibe mimo że z tych samych czasów, ale zupełnie inne tylko trzeba patrzeć czy aby na pewno Rosenholz (po wadze mozna poznać) bo były jeszcze inne lniane czerwonki.
    Edit pod względem nośności jest u mnie na 3-4 miejscu
    Ostatnio edytowane przez demona ; 20-02-2014 o 11:58

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madzi Zobacz posta
    Hahaha, jak masz możliwość - spróbuj. Aż jestem ciekawa Twojej opinii; czy polubicie się, czy jednak obalisz legendę rożka
    Na pewno go nie kupie, boje sie rozczarowania, ale jakby ktos chcial sie wymienic na cos ode mnie czasowo, to czemu nie?

Chcialabym tez pomacac Sunset, ciekawa jestem serii 55, a tylko ta mi sie podoba ze wzgledu na kolor.

Mam juz swoj ulubiony len (Flax) i przy nim pozostane. Z didymosowymi lnami bylo mi zawsze nie po drodze, polubilam tylko bardzo cienkie.

Uprawnienia umieszczania postów