8,7 kg 9-ciomiesięcznika z małymi wyjątkami tylko plecy
8,7 kg 9-ciomiesięcznika z małymi wyjątkami tylko plecy
Kuba 01.03.2013
10 kg i tylko na plecach i niestety coraz rzadziej. Czekam na wiosnę![]()
mama Estery lipiec 2012
www.balkanfunk.pl
8,5 kg młodsza, co dzień
11 kg starsza, okazjonalnie, do usypiania głównie, chce tylko z przodu![]()
Moje Szczęścia dwa: Nutka - 06.10.2010r. i Gaja - 26.02.2013r.
ponad 9 kg, w zasadzie tylko z przodu, okazjonalnie w plecaku
M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???
czasem noszę moją 4latkę, ok.12kg- na placach, córcia się cieszy a mi wcale nie jest strasznie ciężko.
Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012
Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
Pieluchowy blog ekspercki.
11 m-cy ok 11 kg niestety z przodu... Eh ta zima ;(
06-02-2013
13 kilo![]()
10-11kg (szacuję) - w MT na brzuchu (jak jadę autobusem), a jak gdzieś pójść to na plecach. Po domu czasem w chuście na plecach.
Kręgosłup mam niestety słaby sam z siebie, więc noszenie nie pomaga. Kolanom z resztą też nie. Ale w MT na plecach w sumie nic nie czuję jak idę niedaleko i bez górek![]()
"Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak
12-13 kg, ale tylko w kółkowejKupiłam dziś krótką, jak dotrze zamierzam uczyć się plecaka na dwulatce...
4,5 latek, prawie 20 kg, ale już tylko po górach właściwie![]()
Ja noszę 11kg, który dzisiaj skończył rok.
Mam same bawełniane chusty a tu wyczytałam że powinnam zaopatrzyć się w wełnę...czy faktycznie wełna lepsza dla ciężkich dzieci?
Wysłane z telefonu![]()
9,6kg od dawna tylko na plecach. Ale przylaczam sie do pyt wyzej - jakie sklady lepsze dla ciezszych dzieci? Choc to gdzies juz bylo pisane tu na forum, ale nie pamietam..
J. 27.04.13r.J. 03.04.15r.
prawie 3 latka, ponad 16 kg na plecach w Manduce na wyjazdach, na zakupy, nie codziennie
córka nadal uwielbia być noszona w Manduce, a i ja zdecydowanie bardziej wolę nosidło niż wózek![]()
Pola 2011
11 kg z hakiem. Niemalże codziennie, do tego często długodystansowo. Typowy spacer to ok. dwie godziny noszenia, ale miałam dzień, że nosiłam przez 5 godzin, może więcej. Oczywiście z krótkimi przerwami.
Zdecydowanie na plecach. Z przodu już tylko w wyjątkowych sytuacjach. Do ok. 9 kg nosiłam tylko z przodu, bo taką miałam kurtkę.
Noszę głównie w chustach, nosidła tylko na wyprawy samochodem.
Gałganka31.10.2011