Strona 145 z 807 PierwszyPierwszy ... 4595135137138139140141142143144145146147148149150151152153155195245645 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,881 do 2,900 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustonoszka Awatar Makurora
    Miejscowość
    Zgierz

Domyślnie

Znalazłam taką oto zapowiedź
    Wygląda fajnie, a że my fioła mamy na punkcie stworzonek wszelakich, więc chyba prezent pod choinkę się szykuje

http://www.empik.com/opowiem-ci-mamo-co-robia-mrowki-bajerowicz-katarzyna-brykczynski-marcin,p1080445462,ksiazka-p
    Są wśród nas ludzie, którym towarzyszy wieczny głód...
    www.prader-willi.pl

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    Muminków nie lubię z dzieciństwa (przez bajkę w TV, zbyt mroczna dla mnie była) i jakoś dzieciom też nie chcę ich kupować
    "zamiast" Muminków to polecam tę http://www.eneduerabe.eu/index.php/k...ieszy-maciupka
    ilustracje
    źródło albubu.pl

Paskówko ja książki nie znam, ale po opisie bardzo mnie zachęciła, bo już dawno chciałam kupić dzieciom książkę o powstaniu. I jeszcze "Asiunia" do kompletu

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez britta Zobacz posta
    bardzo lubimy wydawnictwo Tako, chcę właśnie coś zamówić, a że drogo, to się ograniczę do jednej książki. znacie, czytałyście już Antonino w walce z czasem? mam wrażenie, że nada się i dla starszaka i dla półtoraroczniaka (czy się mylę?) A może wziąć Trzy świnki? lubię tę bajkę, a wersja z Tako, w przeciwieństwie do kolorowych koszmarków dostępnych wszędzie, wygląda bardzo apetycznie
    Trzy świnki są pięknie zilustrowane, bardzo lubię czytać tę książkę synkowi, choć sama historia raczej go nie porywa. "Czary!" mieliśmy z biblioteki i bardzo nam się podobały.
    Na półce stoi też "O żółwiu, który chciał spać" ale jakoś tłumaczenie gdzieniegdzie mi zgrzyta.

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    "zamiast" Muminków to polecam tę http://www.eneduerabe.eu/index.php/k...ieszy-maciupka
    ilustracje
    źródło albubu.pl
    Właśnie zarezerwowałam w bibliotece i jestem jej bardzo ciekawa. Starszak dostał "Co było potem" na trzecie urodziny i chociaż jest nieco mroczna i miejscami przerażająca, to oboje bardzo lubimy ją czytać - ilustracje i przekład polski rewelacja, a do tego te okienka!

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chusteryczka

Domyślnie

"Kto pocieszy Maciupka" moim zdaniem mroczniejsza niż "Co było potem?". Ale obydwie uwielbiane przez moje jakiś czas temu dwu-, a teraz trzylatki

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

ostatnio synek wyciągnął z półki po przerwie i czytaliśmy "Co było potem" i zaczęłam żałować, że jednak nie wzięłam Maciupka z Arosa...
    za to przyszedł dla najmłodszego (ciut na wyrost) "Królik Piotruś. Pierwsze słowa" - może się nada i Karuskowym dzieciom? Co prawda zamiast okienek są suwaki, a pod nimi nie obrazki, a wyrazy, ale za to konstrukcja wydaje się solidna, no i starsze rodzeństwo będzie mogło młodszemu podczytywać.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Trochę temat obok - słyszałyscie o aplikacjach książkowych (nie mylic z e-bookami): http://ryms.pl/artykul_szczegoly/146...siazkowej.html

Dla mnie brzmi super

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar letka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

paczka odebrana! Czekam na reakcję Lenki
    Wracam
    Mama od 2011 roku

https://www.facebook.com/madebymamla

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Dziewczyny, a czy któraś czytała, widziała tę książkę : http://aros.pl/ksiazka/moj-tato-szczesciarz

Wpadła mi w ręce dzisiaj w ksiegarni, wyglądała obiecująco, ale nie czytałam i nei wiem czy warto ją kupić
    mamy z biblioteki, wzięłam ale po tym jak ja przeczytałam sama, młodemu powiedziałam że mu nie przeczytam bo jest dla niego za trudna i wypożyczymy ją innym razem. Ogólnie ksiązka dotyczy spraw związanych z powstaniem warszawskim, jest tam że "tata strzelał z armaty i zabił ze stu Niemców. Bo tato miał powody, żeby być zły na Niemców i do nich strzelać, bo przeciez zabili mu żonę,a naszą mamę..." Jest o tym jak tato uciekał kanałami, jak był w szpitalu polowym i takie tam. Książka ciekawa, ważna, ale nie dla mojego pięciolatka, który jeszcze nie wie co to karabin i czołg... Dla starszych dzieci może być, by przybliżyć temat wojny i powstania, ale i tak radzę wcześniej samemu przeczytać.
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nalia Zobacz posta
    mamy z biblioteki, wzięłam ale po tym jak ja przeczytałam sama, młodemu powiedziałam że mu nie przeczytam bo jest dla niego za trudna i wypożyczymy ją innym razem. Ogólnie ksiązka dotyczy spraw związanych z powstaniem warszawskim, jest tam że "tata strzelał z armaty i zabił ze stu Niemców. Bo tato miał powody, żeby być zły na Niemców i do nich strzelać, bo przeciez zabili mu żonę,a naszą mamę..." Jest o tym jak tato uciekał kanałami, jak był w szpitalu polowym i takie tam. Książka ciekawa, ważna, ale nie dla mojego pięciolatka, który jeszcze nie wie co to karabin i czołg... Dla starszych dzieci może być, by przybliżyć temat wojny i powstania, ale i tak radzę wcześniej samemu przeczytać.
    to tak jak ksiazki z serii wojny doroslych - historie dzieci wyd. Literatura (czesciowo wydawane z Muzeum Powstania Warszawskiego). mamy na razie trzy i tez czekaja na swoja kolej.

a ja wlasnie wypatrzylam na stronie medii rodziny, ze w serii Basnie swiata maja wyjsc Basnie polskie. z ilustracjami Elzbiety Wasiuczynskiej
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Ja jeszcze na szybko zdam relację z "Jabłek Pana Peabodiego", które przyszły do mnie 3 dni po kupnie

Wcale niemały format, piękne ilustracje, no i przesłanie! Idealnie dopasowane ilustracje do treści, czasem dopowiadające coś między słowami. Dzieci pokochały, ja też, czytaliśmy 2 dni pod rząd. To plusy.

Minusy są dwa: po pierwsze, niektóre ilustracje są jakby "rozmyte". Jakby ktoś je powiększył z mniejszego formatu, ale ciut straciła na tym ich jakość, nie jakiś dramat - no ale ja graficzno-plastyczna maniaczka to widzę
    I druga rzecz, drobiazg w sumie - czasem dziwna składnia zdań, ja bym niektóre przeredagowała, ale to ja

Jak za 5 zł to mega dobry zakup, bez dwóch zdań. Żałuję w sumie, że nie wzięłam o kilka sztuk więcej na prezenty, kurde...
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    to tak jak ksiazki z serii wojny doroslych - historie dzieci wyd. Literatura (czesciowo wydawane z Muzeum Powstania Warszawskiego). mamy na razie trzy i tez czekaja na swoja kolej.
    Mamy wszystkie dotychczas wydane w tej serii książki (poza Piatkowską http://www.wyd-literatura.com.pl/ren...moje-mamy.html, bo jakoś nie przepadam za jej pisaniem i muszę naocznie sprawdzić) ale ich odbiorcą była na razie starsza córka, tak od 10 rż. Książki pochłonęła, rozmawiamy o wojnie, o Holokauście - chyba spełniły właściwie swoją rolę.
    Julka 2001, Zosia 2007

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniakom Zobacz posta
    Mamy wszystkie dotychczas wydane w tej serii książki (poza Piatkowską http://www.wyd-literatura.com.pl/ren...moje-mamy.html, bo jakoś nie przepadam za jej pisaniem i muszę naocznie sprawdzić) ale ich odbiorcą była na razie starsza córka, tak od 10 rż. Książki pochłonęła, rozmawiamy o wojnie, o Holokauście - chyba spełniły właściwie swoją rolę.
    ja je tez wlasciwie na potem schowalam. kupilam kiedys tutaj w polskiej ksiegarni, bo dosc okazyjnie bylo - ale z mysla, ze na kiedys (i to kiedys raczej dalej niz blizej...). jak ogladniesz Piatkowska to napisz, prosze, czy warto, bo ja tez jakos nie przepadam za jej ksiazkami...

zapomnialam napisac, ze od paru dni pochlaniamy Pluka (szkoda, ze pozyczonego). i F uwielbia, codziennie jest 'mamo, jeszcze troche'. mam nadzieje, ze sie w koncu doczekamy dodruku.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ale jest dobra wiadomość bo "Minu" powraca na nasz rynek i to jeszcze w tym roku może i "Pluk" ma szanse

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    ale jest dobra wiadomość bo "Minu" powraca na nasz rynek i to jeszcze w tym roku może i "Pluk" ma szanse
    A ja się tak cieszyłam, że mam trzy unikaty :-D
    Julka 2001, Zosia 2007

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

Przeglądałam strone Wydawnictwa Literatura i przypomniałam sobie że u nas na półce "Dzikoludek" od roku mieszka http://www.wyd-literatura.com.pl/bea...zikoludek.html Uwielbiamy go Dzikoludek swojego czasu rządził u nas w domu

A teraz zaczytujemy sie "Emilem" A. Lindgren. Nie tylko w domu, bo i w przedszkolu pani dzieciom czyta

natala - a czytałaś Opowieść o Januszu Korczaku z serii"wojny dorosłych"? Wydawnictwo podaje kat.wiekową na 7 w wzwyż, ciekawa jestem czy rzeczywiście siedmiolatkowi się nada...
    Ostatnio edytowane przez Nalia ; 10-10-2013 o 12:03
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Zmarł Edmund Niziurski.

W wątku o książkach dla dzieci trzeba to odnotować.
    Lubiłyście czytać jego książki?
    Ostatnio edytowane przez metis1 ; 10-10-2013 o 12:20 Powód: ,
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    Zmarł Edmund Niziurski.

W wątku o książkach dla dzieci, trzeba to odnotować.
    siódme wtajemniczenie i awantury kosmiczne - przeczytałam obie chyba kilkanaście razy.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    ilustracje
    źródło albubu.pl
    mam ją w domu po fińsku, od prawie trzydziestu już () lat..

Chusteryczka

Domyślnie

Zmarł Edmund Niziurski.

"Sposób na Alcybiadesa" i zbiorek opowiadań "Trzynasty występek". Lubiłam do nich wracać. Nienachalnie o przyzwoitości, byciu wiernym sobie, koleżeństwie i takich tam - tak je pamiętam.

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Zmarł Edmund Niziurski.

Adelo zrozum mnie, Siódme wtajemniczenie, Jutro klasówka, Sposób na Alcybiadesa i wiele innych.
    Prawie wszystko udało mi się zakupić od nowa dla synka ( na przyszłość )

Uprawnienia umieszczania postów