Cytat Zamieszczone przez mamaduo Zobacz posta
no nie wiem, ja tam rozmawialam z koleznakami i o podpaskach i tamponach. Wy nie? IMO jesli dziewczyna sie wstydzi, to powinna uzywac jednorazowych podpasek - dopóki sama nie dojrzeje do tematu.
No właśnie. Kiedy się dziewczyny przebierają przed w-f em, towidzą się przecież w gatkach i niejednej skrzydełka na bieliźnie świecą
Mieli w szkole jakieś spotkanie o dojrzewaniu - fajnie, bo dużo dziewcząt nie może swobodnie o pewnych rzeczach rozmawiać. Szkoda tylko, że prowadziły to przedstawicielki always'a. Większości zawróciły w głowie.
No, a o wielorazowej alternatywie moje dziecię słyszało jako jedyne w swojej klasie i w dodatku od matki, która dla wielu na osiedlu i tak jest dziwna Same chusty robią swoje, ale kto mnie zna bliżej, to jeszcze parę "dziwnostek" mam
Kiedy Zuzia wspomniała kiedyś koleżankom, że można mieć takie kolorowe, miekkie itp. i że się je normalnie pierze - to ogólnie usłyszała FUUUUUJ!!!!

No i musi sama dojść do tego, że to jednak komfort i nie fuj. Mnie tam zawsze w upały odparzały podpaski. Nawet, kiedy byłam szczupła jak szczypiorek. Jeżeli ona też okaże się tak wrażliwa, to na pewno doceni - ale na to przyjdzie czas