Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 244

Wątek: wstydzicie sie używania wielorazówek?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie wstydzicie sie używania wielorazówek?

Tak mnie naszło pytanie: wstydzicie sie używania wielorazówek? My raczej jesteśmy dumni, wszędzie w nich chodzimy, do lekarza również. I na basen. Ale głupio mi zakładać samą pieluchę i nie zakładać krótkich spodenek na lato. A może powinnam dać sobie spokój?
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Kornelia tak chodziła i Idalia też tak chodzi: fajna wielo + koszulka. Żadnych spodenek, sukienki rzadko.

My z mężem w wielo nie chodzimy, a jak kiedyś będziemy to się raczej nie przyznamy

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olik Zobacz posta
    Kornelia tak chodziła i Idalia też tak chodzi: fajna wielo + koszulka. Żadnych spodenek, sukienki rzadko.

My z mężem w wielo nie chodzimy, a jak kiedyś będziemy to się raczej nie przyznamy
    co fajnej wielo masz na myśli otulacz wełniany czy pul a może kieszonkę czy IB?

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    co fajnej wielo masz na myśli otulacz wełniany czy pul a może kieszonkę czy IB?
    Otulacze wszelkie, kieszonki i IB, wszystko co ładne. W zeszłym roku Idka w formowankach obszytych bawełną eko-mamy śmigała.

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

z drugiej strony jak są upaly to pul nie bardzo się nadaje, a wełniak nie są tak urodziwe

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

z drugiej strony jak są upaly to pul nie bardzo się nadaje, a wełniak nie są tak urodziwe
    Dlatego albo same formowanki albo się zamawia wełniaki u Magnolii Poza tym widziałam tutaj na forum fajne kieszonki z wełnianymi otulaczami. IMO świetne na lato.

Chustomanka Awatar Judyta

Smile

ja mam troszkę mniejszego synka więc wychodząc zakładam mu tylko koszulkę i pieluszkę zauważyłam że wzbudzamy zainteresowanie jak Fabio jest w wózku a już najbardziej jak wypakowuję go z chusty a tu pupka w samochodziki na pewno nie ma się czego wstydzić

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

ja się wstydzę jednorazówek
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgosia Zobacz posta

Otóż to! chodź my juz odpieluchowani, to też tak miałam nauczka na przyszlść: używać wielo

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgosia Zobacz posta
    ja też
    Cytat Zamieszczone przez Agna Zobacz posta
    moja córa wstydzi się używać wkładek i podpasek wielo. Podpaskę nosi na razie na wypadek tego pierwszego razu i ma problem w postaci "co dziewczyny powiedzą" ...
    A wkładeczki trochę ją przekonują, kiedy sama wybiera sobie wzorek.... ale dla niej jest to problem. Pewnie będzie jednorazówek używać
    A co z koleżankami będzie wchodzić do toalety? Będą jej zaglądać w majtki? Nie musi się chwalić. A może będzie wolała używać kubeczka? Młode dziewczyny też mogą, już od 1 okresu.
    Ostatnio edytowane przez Wiewiórka ; 05-08-2012 o 08:53

Chusteryczka Awatar reginleif
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

W życiu by mi nie przyszło do głowy żeby się wstydzić
    Styczniowy Staszek (2009), lutowy Tadek (2011)
    Moja dłubanina

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Myślę i myślę i nie przychodzi mi do głowy dlaczego miałabym się wstydzić?

Jeżeli odczuwam jakieś uczucia z tego zakresu to predzej dumę Ale generalnie to jest wybór którego jestem pewna, więc nie rozmyšlam o tym za dużo. Jak jest upał, Młoda biega w samej kieszonce i wygląca cudnie, jeżeli ktoś reaguje (rzadko) to albo tekstem "o, widzę że córeczka na wielo" (zwykle tacy co sami stosują, albo gdzieś się zetknęli), albo "o, jakie ma fajne majteczki" (ci co się nie spotkali, nawet nie rozpoznają że to pielucha).

A rodziców zakrywających pampki rozumiem, też bym chyba tak robiła, bo IMO są wyjątkowo szkaradne i nieestetyczne.
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

ja też

A co z koleżankami będzie wchodzić do toalety? Będą jej zaglądać w majtki? Nie musi się chwalić. A może będzie wolała używać kubeczka? Młode dziewczyny też mogą, już od 1 okresu.
    no nie wiem, ja tam rozmawialam z koleznakami i o podpaskach i tamponach. Wy nie? IMO jesli dziewczyna sie wstydzi, to powinna uzywac jednorazowych podpasek - dopóki sama nie dojrzeje do tematu.
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

przy Kajetanie tak miałam, że chyba tylko na jedną z trzech czy czterech wizyt u lekarza pojechał w wielo. przy Tadziku ten odruch - wstydu/obawy/zakłopotania - wrócił do mnie jako wspomnienie już po wyjściu z naszej wizyty

czyli teraz już zupełnie nie

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

My dumnie chodzimy w kolorowym wielo, im bardziej kolorowe tym dumniej nosimy
    Też tylko koszulka a czasem samo wielo przy 34st. upale
    Do lekarzy, sklepu, w odwiedziny tylko wielo kilka awaryjnych pampów nie ruszona jest.
    Ostatnio edytowane przez kerna ; 05-08-2012 o 09:25

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

my sie naszymy chwalimy wszedzie niezaleznie,czy mamy kolorowe kieszonki,czy znoszone formowanki. To powod do dumy,ze dbamy o pupe naszego szkraba
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustomanka Awatar Tasia
    Miejscowość
    KR - NH

Domyślnie

ja się nie wstydzę, ale też nie chwalę się specjalnie, że używamy wielorazowych (oczywiście jak ktoś zauważy to z chęcią opowiadam co i jak ), stały się częścią naszego życia i jakoś tak normalnie do nich podchodzę
    Heniu sierpień`20

Domyślnie

ani się nie wstydzę, ani się nie chwalę, przy Krzysiu byłam bardziej entuzjastyczna, a teraz używam też jednorazówek na przemian z wielo i jakoś jednorazówek też się nie wstydzę, wszystko jest dla ludzi dumna to jestem teraz z tego, że wysadzam mojego niemowlaka

ale fakt, uważam, że każda wielorazówka na pupie wygląda sto razy ładniej niż jedno i nie ma co latem jej zasłaniać ubrankami

Domyślnie

Mój Boże... a czemu sie wstydzić? Porządna pielucha wielorazowa, jest dużo lepsza niż jednorazówka. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to nie mój problem

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

A ja się wstydzę, kiedy dojdzie do przesikania i jak są mokre spodenki po bokach
    H. 2013, M. 2015, P. 2016, J. 2019

Uprawnienia umieszczania postów