Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 244

Wątek: wstydzicie sie używania wielorazówek?

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Przyznam się, że jak pierwszy raz szłam z synkiem do lekarza, to się obawiałam, czy coś powie o tej pieluszce wielorazowej, ale okazało się bezpodstawnie. Nic nie powiedział, po prostu zbadał już, ale zerknął na nią tak na dwie sekundy.

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

A zęby dziecku nie ida?

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustoholiczka Awatar Ola D.
    Miejscowość
    Krosno <3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    A zęby dziecku nie ida?
    Rano sprawdzałam, bo mały faktycznie coś ostatnio bardziej marudny, ale nie. Zresztą 8 już ma, a na czwórki chyba jeszcze za wcześnie. I zdrowy jak rydz, infekcji też żadnych nie ma.
    Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
    :

Chustopróchno Awatar muzakate
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Ja nie bardzo rozumiem, czego można by się było wstydzić ja tam jestem dumna

Wysłane z mojego Lenovo B6000-F przy użyciu Tapatalka

Chustomanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

U mnie rodzina też była sceptyczna, a ja tak wsiąkłam, źe mam wyrzuty sumienia jak w ciągu dnia ubiorę jednorazówkę. I też jestem dumna.

Lauren
    Guest

Domyślnie

jeszcze przyjdą takie czasy,że Ci którzy namiętnie używają pampersów, zwłaszcza tych tańszych z boskim składem, będą się wstydzić.
    Wielo to przyszłość,to ecomoda, to przejaw wyedukowania,miłości rodzicielskiej,nowoczesności i z pewnością nie powód do wstydu.
    Ja kocham moje pieluszki i od urodzenia corci nie miałam w domu ani jednej jednorazówki,nigdy nie zamieniłabym moich ślicznych pieluszek na śmierdzące chemią pampersy.

Chustomanka Awatar Georgina
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Ja przepraszam moją córę, gdy zakładam jej na wyjścia/wyjazdy jednorazówkę (wprawdzie niby ekologiczną, ale zawsze syf). Muszę popracować nad wyjściami tylko w wielo.
    Uwielbiam moje wielo - głównie otulacze i tetrę złożoną w samolot i wkłady. Super wyglądają, kiedy suszą się na naszej części strychu
    Najbardziej wdzięczna jest nieodparzona pupcia mojej córy

Bubu 7.9.2010

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lauren Zobacz posta
    jeszcze przyjdą takie czasy,że Ci którzy namiętnie używają pampersów, zwłaszcza tych tańszych z boskim składem, będą się wstydzić.
    Wielo to przyszłość,to ecomoda, to przejaw wyedukowania,miłości rodzicielskiej,nowoczesności i z pewnością nie powód do wstydu.
    Ja kocham moje pieluszki i od urodzenia corci nie miałam w domu ani jednej jednorazówki,nigdy nie zamieniłabym moich ślicznych pieluszek na śmierdzące chemią pampersy.
    Lauren - nic dodać nic ująć
    Jestem tego samego zdania, my jesteśmy dumni z tego, że używamy wielorazówek

Chustomanka Awatar Sandra
    Miejscowość
    Czeladź

Domyślnie

Lauren a powiedz mi gdzie na pieluszkach jest napisany skład? Bo nie mogę znaleźć...
    A i my na wielo, żeby nie było i się tez nie wstydzimy .
    Moje wege dzieciaki to Mati (wiosna 2013), Hugo (wiosna 2015) Benio (jesień 2020)
    Nasz blog o rodzicielstwie pełnym Boga www.niezwyklapodroz.pl

Chustonówka

Domyślnie

Ze smrodem pampersa ciężko sobie poradzić

Domyślnie

Używam pieluch wielorazowych już dla trzeciego dziecka, ale przyznam szczerze, że dopiero teraz postanowiłam, że całkowicie zrezygnuję z pampersów. Starszym dzieciom zakładałam przeważnie pampersy na wyjścia i czasem na noc. Bałam się reakcji lekarzy w przychodni, albo teściów czy znajomych. Bałam się że może przecieknie coś bokiem, może zdarzy się kupa itp. Teraz, kiedy jestem mamą już trzeciego malucha i mam za sobą lata doświadczeń z pieluchami, nie wstydzę się już moich ekopieluch. Jestem z nich dumna. Są śliczne i przewiewne, moje dzieci NIGDY nie miały odparzeń. Przecieki zdarzają mi się naprawdę rzadko, a jeśli już, to przynajmniej w wielorazówkach przecieka tylko mocz, tymczasem w pampersach często kupa wypływa z pieluchy i rozmazuje się po całych pleckach (przeżyłam to nie raz!). Jeżdżę z córeczką często do różnych przychodni, bo stwierdzono u niej pewne problemy zdrowotne, i zawsze jesteśmy w pięknej kolorowej pieluszce- kieszonce lub SIO. Reakcji ze strony lekarzy właściwie nie ma nigdy, ostatnio tylko pielęgniarka przy szczepieniu stwierdziła że pieluszka jest śliczna i pupa przez to ładna, bez żadnych odparzeń. Szkoda tylko że nigdy nie udało mi się zobaczyć innej mamy, która by tak pieluchowała...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania_przyszłamama Zobacz posta
    Jeżdżę z córeczką często do różnych przychodni, bo stwierdzono u niej pewne problemy zdrowotne, i zawsze jesteśmy w pięknej kolorowej pieluszce- kieszonce lub SIO. Reakcji ze strony lekarzy właściwie nie ma nigdy, ostatnio tylko pielęgniarka przy szczepieniu stwierdziła że pieluszka jest śliczna i pupa przez to ładna, bez żadnych odparzeń. Szkoda tylko że nigdy nie udało mi się zobaczyć innej mamy, która by tak pieluchowała...
    Mam to samo - tzn. córę już znają, bo jedyna w przychodni ma takie odjechane pieluchy

Chusteryczka Awatar lati

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lakoniwo Zobacz posta
    Mam to samo - tzn. córę już znają, bo jedyna w przychodni ma takie odjechane pieluchy
    Mój doktor tez mówił ze jesteśmy jedyne z wielo.
    F 09.07.2010 i A 19.03.2014

Uprawnienia umieszczania postów