Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: znowu wiązania, ze strach patrzeć

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie znowu wiązania, ze strach patrzeć

http://www.kari-me.com/

nie wszystkie, ale sporo woła o pomstę do nieba
    to jest elastyk czy tkana?
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Wygląda jak elastyk. Wciąż się uczę i mistrzynią nie jestem, ale... dziecka zamocowane tak, że oglądanie boli.

Domyślnie

a ja ostatnio widziałam mamę z tak zamotanym dzieckiem na spacerze w parku, nóżki wisiały straszliwie, ale jakoś nie podeszłam podpytać czy poprawić
    Ostatnio edytowane przez julaac ; 01-10-2011 o 20:15 Powód: literówka

Chusteryczka Awatar Julla
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Mi też to wygląda na elastyk. Tak się tkanina układa.
    miśki dwa i mały ktoś

Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

W wątku sprzedażowym chusta do kupienia. Karusku, to on powiódł Cię na stronę producenta?

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alifi Zobacz posta
    W wątku sprzedażowym chusta do kupienia. Karusku, to on powiódł Cię na stronę producenta?
    z ciekawości kliknęłam na stronę producenta, bo nie spotkałam się wcześniej
    ale nie chciałam nawiązywać bezpośrednio, bo to przecież nie kwestia sprzedającej czy chusty, tylko firmy, która takie sposoby wiązania na swojej stronie promuje :/
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Te zdjęcia tak w ogóle sympatyczne- fajni, aktywni rodzice, w tle tyle pięknej przyrody...

Ale wiązania rzeczywiście z rzadka doskonałe, cała masa zdjęć z chuściochami przodem do świata ...

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    z ciekawości kliknęłam na stronę producenta, bo nie spotkałam się wcześniej
    Zrobiłam to samo akurat tuż po przeczytaniu Twojego postu, nawet nie skojarzyłam nazwy firmy, a tu te same fotki wyskoczyły Swoją drogą reklamowanie produktu w zaprezentowany sposób podważa zaufanie do producenta i psuje markę chustom w ogóle. Toż nie trzeba wiedzy fachowej, by dostrzec, że tu i ówdzie dzieci pokrzywione strasznie. O tych frontem do świata nie wspomnę, wielu niezorientowanych w temacie noszenia uważa, że to fajne jest - wiadomo

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Okropność... A jacy zadowoleni ci rodzice... Fajnie, że noszą, ale...

Jedyne znośne zdjęcia to niektóre z kołyskami. Reszta - katastrofa. Odczuwam fizyczny ból, kiedy coś takiego widzę. Zawsze się dziwię, dlaczego ludzie nie wpadną na to, że gdyby ich ktoś powiesił za krocze, pewnie byłoby im niewygodnie, a swoim dzieciom każą tak tkwić. A przodem do świata? Na zdjęciach pięknie widać, że dzieci kompensacyjnie podkurczają nóżki. Mają ćwiczyć brzuszki, czy jak?

Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    A przodem do świata? Na zdjęciach pięknie widać, że dzieci kompensacyjnie podkurczają nóżki. Mają ćwiczyć brzuszki, czy jak?
    Aaaaa, że kompensacyjnie, to już trzeba wiedzieć. Pewnie niejeden klient pomyśli, że dziecka z radości nóżkami fikają Ja coś tam wiem, więc robi mi się niewygodnie od samego patrzenia. Ciekawe jak oceniliby zdjęcia laicy totalni.

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

przodem do świata już widziałam nie raz
    ale wiązanie na plecach w elastyku- to dopiero wyczyn; bo dla dzieci to raczej nie jest wygodne, szczególnie jak mają siedzieć na wąskich paskach materiału

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Zazwyczaj dla laików pozycja przodem do świata to mega wygoda dla dziecka i dla dorosłego - no bo czy dziecko nie jest szczęśliwe, że tak dużo widzi? Dorosły ma przy tym wolne ręce, więc przecież wszystko gra, nie?...

Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Z drugiej strony nawet laik, który jest uważny na swoje dziecko, widzi, że maluch zmęczony światem chce się odciąć, najczęściej wtulając w rodzica, a wisząc przodem nie ma możliwości.

Trzymałam dziś na rękach Córkę, która na widok babci zakwiliła i całym ciałem dała sygnał, że chce się odwrócić i schować. Odwrócona od sytuacji i przytulona do mnie natychmiast się uspokoiła.

Domyślnie

ciarki mnie przeszły i tyle
    ja się poniekąd ludziom nie dziwię że są uprzedzeni do chust

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margeritta Zobacz posta
    ciarki mnie przeszły i tyle
    ja się poniekąd ludziom nie dziwię że są uprzedzeni do chust
    Ja też, ale to raczej dlatego, że wiek XX skutecznie wtłukł ludziom do głowy wózki (podobnie jak mleko modyfikowane).

Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Inna sprawa, że wiele osób bulwersują także właściwie zawiązane chusty. "Matko! Kręgosłup w łuk wygięty!" albo "To dziecko ściśnięte takie, pewnie nie ma czym oddychać" albo "Na tych kolankach tak wisi, na pewno mu się materiał wrzyna" etc.

edit: Mleko modyfikowane piekli mnie szczególnie. Ale ja na świeżo po lekturze "Polityki karmienia piersią"
    Ostatnio edytowane przez alifi ; 01-10-2011 o 23:28

Chusteryczka Awatar chioma
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Nie moge, az mnie sciska jak widze takie zdjecia I to u producenta, to powinno byc zakazane! 'Tested for safety' i 'won awards and reviews' ehhh
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Chustomanka Awatar kerna
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia83 Zobacz posta
    ale wiązanie na plecach w elastyku- to dopiero wyczyn; bo dla dzieci to raczej nie jest wygodne, szczególnie jak mają siedzieć na wąskich paskach materiału
    gosia ja też tak nosiłam w elastyku Ale kto mi miał powiedzieć Nie powiem, żeby było mi wygodnie ręce mi ścierpły, umeczyłam się jak wół. Na szczęście Laura nie narzekała

Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kerna Zobacz posta
    Na szczęście Laura nie narzekała
    Ano właśnie. Dziewczyny powiedzcie, jak to się dzieje, że dzieci w wisiadłach/źle zamotanych chustach nie narzekają. Przecie dziecka raczej niezdolne cierpieć w milczeniu.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alifi Zobacz posta
    Ano właśnie. Dziewczyny powiedzcie, jak to się dzieje, że dzieci w wisiadłach/źle zamotanych chustach nie narzekają. Przecie dziecka raczej niezdolne cierpieć w milczeniu.
    Nie wiem, jak z wisiadłami, ale źle zamotana chusta nie zawsze musi się od razu wiązać z brakiem komfortu u dziecka. To chyba zależy, jak bardzo źle jest zamotana. Jak siedzisz krzywo na krześle, też nie od razu Cię plecy bolą. To są raczej rzeczy, których skutki wychodzą po dłuższym czasie. Zresztą, jak powiada pan fizjoterapeuta Zawitkowski - organizm dziecka wiele zniesie .

Uprawnienia umieszczania postów