Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 180 z 338

Wątek: Kot w worku ;) (lilie)

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

a ja mam takie przemyślenie na podstawie własnego zachowania na tym forum od kilku lat,zawsze ale to zawsze dzieliłam sie swoim doświadczeniem nt. pieluch,producentów na privach i tylko wtedy,gdy ktoś o to pytał. nie dlatego,żeby chronić siebie,bo potrafię zabić jednym privem,ale dlatego,żeby nie wciągać postronnych osób w ocenianie i sąd właściwie.szczególnie jeśli dotyczy to polskich producentów.nie wiem, może źle robię,ale odrzucają mnie jakoś same takie sytuacje,może kwestia jakiegoś systemu wychowawczego.
    poza tym mam podejście jak Denay,choć właściwie nie interesujące wydają mi się stanowiska obu stron,bardziej ciekawi mnie zjawisko,przyczyny powstawania takiej akcji ogólnie dostępnej i całosciowy wyglad.mikra satysfakcja z oko za oko,sprawiedliwość musi być,co kieruje ludźmi i czy to nie jest marnowanie czasu na kiepskie emocje?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Like it

matka czworga
    i psa

demona
    Guest

Domyślnie

Magda, ja po ostatniej akcji z nieuczciwa forumką zmieniłam zdanie w tej kwestii, z podobnego do Twojego - na całkiem odmienne.
    Może zgorzkniałam.... wcale mi z tym nie jest dobrze.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Magda, jestem tu krócej niż Ty.
    wydaje mi się, że takie zachowania są spowodowane głównie tym, że przez baaardzo długi czas otwarte pisanie na temat problemów z Nati było zakazane. a pewnie nie od dziś polityka firmy jest jaka jest.
    i tama puściła w końcu..

Chusteryczka Awatar matka.kobitka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fusia Zobacz posta
    też mi sie marzy tkanie chust
    a mi projektowanie wzorów

jeśli chodzi o nati, to ich wzory mnie nie zachwycają, nie kupuję, nie irytuję się
    ale mam ich jedną chustę, która nosi i wiąże się genialnie i której za nic nie sprzedam - różowy, wełniany pasiak

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Magda, ja po ostatniej akcji z nieuczciwa forumką zmieniłam zdanie w tej kwestii, z podobnego do Twojego - na całkiem odmienne.
    podrzucisz linka?
    „Dziecko najwięcej miłości potrzebuje wtedy, gdy najmniej na nią zasługuje”
    Zuzia '02, Janek '04, Ewa '08

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

demono nie zgorzkniałaś...widzę to od kilku lat, bliżej i dalej - inne wartości były ważne dla nas a inne są teraz dla nawet nie wiele młodszych ludzi.
    Truizm, wiem - szkoda że tak prawdziwy.

Chustomanka
    Miejscowość
    Glajwic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    może kwestia jakiegoś systemu wychowawczego.
    no ba...

,choć właściwie nie interesujące wydają mi się stanowiska obu stron,bardziej ciekawi mnie zjawisko,przyczyny powstawania takiej akcji ogólnie dostępnej i całosciowy wyglad.mikra satysfakcja z oko za oko,sprawiedliwość musi być,co kieruje ludźmi i czy to nie jest marnowanie czasu na kiepskie emocje:.
    o totototo... miałam na myśli

Chustofanka

Domyślnie

dlatego Nati już podziękuję..a szkoda bo czasami coś ciekawego wypuszczają

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Trudno mi pisać, nie będę ukrywać, zwłaszcza że wyroki zostały już tutaj wielokrotnie wydane tylko na postawie głosu oskarżenia.

Sytuacja była taka, że oprócz zapowiedzianych różowych low-cottonów flamingowych udało się utkać trochę różowych no-cottonów tak akurat dla dziewczyn z naszego forum z listy. Czyli osoby z listy na różowe flamingi miały jakiś dodatkowy bajer do wyboru i faktycznie większość osób wolała no-cottony.

W kolorze szarym/grafitowym nie było takiego dodatkowego "gadżetu", zostały tylko 3 chusty 4,6 m szare no-cotton, a na liście było kilkanaście osób. Pomyślałam, że osoby z listy grafitowej mogą się poczuć poszkodowane, dlatego w mailach daliśmy im alternatywę żonkili. Osoby te dostawały ok. 5-8 zdjęć przed decyzją, nadal mogły wybrać swoje zamówione flamingi zamiast żonkili. Kilka osób wybrało flamingi, kilka żonkile. Wszyscy reagowali pozytywnie na tę możliwość wyboru.
    Tytuł wątku sugeruje jakiegoś kota w worku, a przecież wszyscy dostawali zdjęcia chusty i pełną informację przed podjęciem decyzji.

Faktycznie była prośba, aby nie ujawniać póki co zdjęć na forach, bo nie było pewności, czy starczy tych żonkili dla wszystkich osób z listy flamingowej. Mój błąd polegał na tym, że nie pomyślałam o sytuacji, gdyby ktoś chciał chustę odsprzedać. Można było zwrócić uwagę na ten problem w mailu do nas. Naprawdę ubolewam, że takie żale nie trafiają do nas i nie są z nami rozstrzygane, wiele z nich jest łatwych do załatwienia.
    I tak w międzyczasie uznaliśmy, że nie ma co czekać do wiosny z tymi żonkilami i że będą wystawione niedługo.

Sprawa jest dla mnie trochę dziwna. W przeciągu kilku dni od zakupu zawsze można zwrócić chustę i Rrwiatki korzysta z tego prawa. Kupiła chustę kilka dni temu, odsyła ją sprzedawcy z pełną rekompensatą. Nadal może dostać grafitowe flamingi lub zwrot pieniędzy. Sprawa jest prosta, a wciągane jest w to całe forum.

Praprzyczyną sytuacji jest jednak błąd naszego dotychczasowego systemu i tutaj rozumiem frustrację Rrwiatki. Dwukrotnie system sprzedał jej chusty, których nie było. Rrwiatki mogła dostać zwrot środków lub czekać na ich dotkanie, a to trwa i może frustrować. Przepraszałam za te sytuacje wielokrotnie, przepraszam za nie ponownie.
    Mam nadzieję, że nowy system złagodzi emocje przy kolejnych nowościach.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    demona,to tylko kwestia etapu forumowania,na jakim pewnie jesteś

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    Magda, jestem tu krócej niż Ty.
    wydaje mi się, że takie zachowania są spowodowane głównie tym, że przez baaardzo długi czas otwarte pisanie na temat problemów z Nati było zakazane. a pewnie nie od dziś polityka firmy jest jaka jest.
    i tama puściła w końcu..
    najpierw spytam (wiesz,że spytać muszę,bo bym nie była sobą),kto zakazał?
    wg. mnie jest coś jeszcze w tym,bardzo malutkiego,wystarczy dokładnie bez decydowania po czyjej się jest stronie poczytać takie właśnie wątki,odsunąć się od tych spraw i czytac same wypowiedzi,odbierać ich faktyczny ton.czasem jest to tylko kopanie leżącego,nieważne czy jest sprawiedliwość na świecie i czy ktoś odpłaci nam za krzywdy,ważne jak my sami się zachowujemy,nie jest zabawne kopać leżącego,patrzeć jak go kopią inni i patrzeć,że czasem im z tym fajnie (to kopanie leżącego to na pewno nie do sytuacji nati,tylko ogólnie taki przykład).brak szacunku do innych ludzi.
    a w ogóle jak mozna od firmy oczekiwac szacunku jak w podstawowym ludzkim zakresie się samemu nie szanuje nikogo?to chyba za wysokie wymagania,prawda?żądać od molocha czegoś,czego innym LUDZIOM się nie daje.nie jestem niczyim sumieniem,licze na to,ze może choć jedna osoba sobie pomyśli nad moimi słowami i dzieki temu będzie ulepszać forum.a to o to mi chodzi.rozpierduchy nie są w interesie forum i tyle,a to też moje forum i to jest mój mini wkład,ten post.jak sie ktoś czuje urażony to też by było super gdyby spróbował pomyśleć nad wszystkim rozsądnie.nie jesteśmy bylejakim zbiorowiskiem bylejakich ludzi!
    jakbym sobie tego posta rozbiła to bym szybciej doszła do 5 tysiaków hehe

Ewka-juhu,nie czwarte,ale...

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

a mnie zastanawia jedno czy gdyby nie te "aferki" i szopki okryte płaszczem tajemnicy z nati ,to czy te obiciowe szmatki miały by takie wzięcie ??

Chusteryczka Awatar bubusita
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mika Zobacz posta
    a mnie zastanawia jedno czy gdyby nie te "aferki" i szopki okryte płaszczem tajemnicy z nati ,to czy te obiciowe szmatki miały by takie wzięcie ??
    Trudno powiedzieć jakie będą miały wzięcie.
    Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
    *Paulo Coelho*

Domyślnie

Mika, czy Ty naprawdę wierzysz w to, że my takie wątki celowo prowokujemy ? Trzeba mieć jakieś dowody, żeby sugerować komuś takie parszywe rzeczy.

Ten wątek to kolejny przykład sprawy niedogadanej do końca ze sprzedawcą, tylko bluzgania go publicznie. Na 7. stronie wątku, w którym wyroki zostały dawno wydane, mogę sobie pisać, co chcę. Z moich obserwacji takich wątków wynika, że nikt nie wycofuje się z raz obranego negatywnego przeciw komuś kursu, nawet jeśli ujawnione potem fakty świadczą o tym, że ta osoba była oskarżana niesłusznie albo że sprawa była mocno wyolbrzymiona. Takie osoby co najwyżej milkną.
    Tak było np. w pewnym wątku, kiedy po kilku tygodniach wieszania psów na Natalii o to, że nie chce uznać jakiejś reklamacji okazało się, że reklamacja jest od miesiąca uznana. Osoby, które rozkręciły atmosferę, po prostu zapomniały o tym wspomnieć.

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

Natalia, to co napisałam było moje i tylko moje przemyślenie i absolutnie nie traktowałam tego jako celowego zagrania marketingowego ze strony sklepu. To co Ty teraz napisałaś obraziło mnie, zwłaszcza, że nigdzie w żadnej wypowiedzi personalnie nigdy w twoją osobę nie uderzyłam . To tyle w tym temacie.

dodam jedno że to było, jeśli już, to pytanie skierowane do dziewczyn, czy na równi ekscytacja limitami i nowościami by była w momencie gdyby całej tej pisaniny nie było.
    Ostatnio edytowane przez Mika ; 30-09-2011 o 14:04 Powód: dodatkowe ostatnie zdanie

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a ja mam takie przemyślenie na podstawie własnego zachowania na tym forum od kilku lat,zawsze ale to zawsze dzieliłam sie swoim doświadczeniem nt. pieluch,producentów na privach i tylko wtedy,gdy ktoś o to pytał. nie dlatego,żeby chronić siebie,bo potrafię zabić jednym privem,ale dlatego,żeby nie wciągać postronnych osób w ocenianie i sąd właściwie.szczególnie jeśli dotyczy to polskich producentów.nie wiem, może źle robię,ale odrzucają mnie jakoś same takie sytuacje,może kwestia jakiegoś systemu wychowawczego.
    To jeśli nie jesteśmy szczere, to po co są recenzje? Ja ostatnio dostałam szczerą recencję jednej chusty na priva od życzliwej forumki. Ucieszyłam się, bo to dla mnie ważne informacje akurat, ale zaczęłam się zastanawiać, że te rozmowy tutaj szczere nie są i nie będą. Jak ktoś uważa szmatę za genialną a chce kupić to pisze o niej ot, tak, żeby lepszą cene wytargować. Jak kupił wymarzony limit i on okazuje się kawałem nieciekawej tkaniny z wadami to szczerze nie napisze, bo by jej tu w życiu nie sprzedał, a już na pewno nie z zyskiem. Prawda jest taka, że handlujemy tu bardzo dużo i szczerości nigdy nie będzie.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

sorki,ale po poście Miki odwołuję,ze nie jestesmy zbiorowiskiem bylejakich ludzi,mam swoje granice niestety.

modrooczka-doszłaś do sedna sprawy,to jest forum,moje, Twoje ale nadal forum.i kasa.
    ja działu recenzji nie uznaję od początku,może ze dwie opinie tam napisałam.jak sprzedaję szmatę to zdarza mi się odradzac chustę,nie ze względu na jej stan bo jest opisany w wątku i nie ze względu na wygląd bo o gustach się nie dyskutuje,tylko piszę na priv np. że ta chusta nadaje się dla roczniaka ale nie dla niemowlaka i ręce sobie motacz połamie zanim kieszonkę zrobi,za to na plecach jest ekstra.
    ale ja w ogóle privami się posługuję sporo,nie lubię ciągłego upubliczniania wszystkiego.
    Ostatnio edytowane przez Mag ; 30-09-2011 o 14:10

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Natalia Zobacz posta
    Tak było np. w pewnym wątku, kiedy po kilku tygodniach wieszania psów na Natalii o to, że nie chce uznać jakiejś reklamacji okazało się, że reklamacja jest od miesiąca uznana. Osoby, które rozkręciły atmosferę, po prostu zapomniały o tym wspomnieć.
    ja tylko chciałam sprostować to nieco... bo psy pewnie były wieszane NA FIRMIE NATI!!!! a nie na osobie Natalii... chyba że coś przeoczyłam ;P
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Domyślnie

Natalia, to co napisałam było moje i tylko moje przemyślenie i absolutnie nie traktowałam tego jako celowego zagrania marketingowego ze strony sklepu. To co Ty teraz napisałaś obraziło mnie, zwłaszcza, że nigdzie w żadnej wypowiedzi personalnie nigdy w twoją osobę nie uderzyłam . To tyle w tym temacie.
    Tak się poczułam, jakby to była sugestia. Poza tym miejsca publiczne tak działają, że ktoś głośno myśli a inny odbiera to jako fakt. Warto mieć tego świadomość.
    Miło mi słyszeć, że Twoje zdanie jest inne niż się początkowo wydawało. Sprawa jest chyba wyjaśniona.
    Dalszej części mojej wypowiedzi nie adresowałam do Ciebie, więc nie bierz jej do siebie.

Chustofanka

Domyślnie

nie myślałam,że ta dyskusja przybierze TAKI ROZMIAR

Chustomanka Awatar lindgren
    Miejscowość
    z Poznania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Toryhiciosy Zobacz posta
    Your ability to increase productivity will come from your willingness to exercise these inner strengths and adopt them as your new norm. car sales could be at their slowest pace in more than a decade due to high gas prices and the weak economy. Irrespective how much talent you have or your IQ beats Physicist but one thing which beats anyone and everyone is theburning desire. A curt Introduction to Shape Belt. Since it can create a outdo majority touch with the purpose of is prime chuck intended in place of celebrities, they are using it more than others. Discover up with something up to date if you in the final analysis desire to start mode tendencies that may deposit round looking for more than five minutes; coach bag serial numbers, gucci replica handbag, louis vuitton purses 1998, coach periwinkle maggie bag, gucci beige monogram leather bamboo handbag.
    Some of these policies fully or incompletely concealment household goods in traversal, so check with your insurance instrument to see which goods and/or what courteous of damage is covered. It also doesn't no matter what that you can't mix a arrangement of korean work jewelry with a traverse or outfit, honourable as long as it works prosperously together.Women all over the sphere liking to arrogate interest of dressing up to look pretty, they look to put on individual items principled to fit that burnished look from others admiring them. Her collections represents an try to dote on the working women come up newfangled and glamorous, not just during working hours but sedate after a lengthy period at work. Having a fantabulous on this case of perception, you will be clever to append it to your nod and wait for a staid shot. What's superior here is something marketers refer to as "branding". Get gear that looks honesty a possessions on you and your body paradigm: christine dior handbag, burberry handbag 2008, vuitton graffito, tory burch sandals tan, jimmy choo pumps nordstrom.
    wspaniała puenta
    stach 12.2008, tosia 07.2010, magda 12.2013 [*], maryśka 11.2014

Uprawnienia umieszczania postów