Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: Ciągle coś:(

Mieszany widok

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    dziewczyny, czasami problem jest prozaiczny

nie mówię że wszystkie ale mniej proszku i płukanie więcej czasami załawiają sprawę
    U mnie to chyba nie to, od początku sypałam mało i dorzucałam do cyklu dodatkowe płukanie, teraz (od jakiegoś tygodnia-dwóch) daję jeszcze mniej, płukanie na koniec osobne prawie 20 minut (żebym wiedziała że na pewno płucze, bo pralka mi szwankuje) i guzik... Zaczerwienienia dalej są. Chociaż ostatnio jakby trochę lepiej...

Mnie najbardziej intryguje, dlaczego przez dwa miesiące pupa była idealna, a teraz nie jest, skoro właściwie nic się nie zmieniło...
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez livada Zobacz posta
    Mnie najbardziej intryguje, dlaczego przez dwa miesiące pupa była idealna, a teraz nie jest, skoro właściwie nic się nie zmieniło...
    U mnie dokładnie to samo!
    Dlatego ja zwalam winę na zęby Czytałam, że mocz w czasie ząbkowania zwiera więcej amoniaku :/

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sunDay Zobacz posta
    U mnie dokładnie to samo!
    Dlatego ja zwalam winę na zęby Czytałam, że mocz w czasie ząbkowania zwiera więcej amoniaku :/
    U nas zębów ani widu ani słychu, więc przyczyna musi być jakaś inna...
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Diewczyny, melduję że po wielkiej akcji wyprania wszystkich pieluch najpierw bez niczego w 60st, potem w bambinexie w 60st - cisza Ncc się nie dzieje, zero zaczerwień, kropek, wyschniętej skóry, odparzeń itp Czyli chyba proszek...zobaczymy jeszcze bo to dopiero kilka dni ale jestem dobrej myśli
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

No to super
    Pamiętajcie, że pieluszki są szyte z bardzo chłonnych materiałów. Ale chłoną nie tylko mocz, ale też proszki i źle się wypłukują. Po jakimś czasie gromadzi się w nich bardzo dużo resztek proszku i moczu.
    Kiedy ja robię pieluszkom stripping, piorę je nawet 5 razy bez proszku (najpierw w 60, a potem w 40 st), a piana leci z pralki nawet po czwartym praniu.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    No to super
    Pamiętajcie, że pieluszki są szyte z bardzo chłonnych materiałów. Ale chłoną nie tylko mocz, ale też proszki i źle się wypłukują. Po jakimś czasie gromadzi się w nich bardzo dużo resztek proszku i moczu.
    Kiedy ja robię pieluszkom stripping, piorę je nawet 5 razy bez proszku (najpierw w 60, a potem w 40 st), a piana leci z pralki nawet po czwartym praniu.
    podpisuję się pod tym. u mnie było to samo.

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

tak tylko dodam, że to tez może być alergia - u nas były ciągle zaczerwienione pachwiny - obstawiałam że to proszek, pieluchy i takie tam, a okazało się, że po odstawieniu nabiału przeszło momentalnie (znaczy jak ja odstawiłam

Uprawnienia umieszczania postów