Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: pomóżcie wybrać otulacz na rzepy!

Mieszany widok

Domyślnie pomóżcie wybrać otulacz na rzepy!

na short liście mam:
    1.close parents- z pieluszek jestem mega zadowolona, beznadziejny ten pul no ale cóż, chyba nie można mieć wszystkiego. Nie jest za to 'plastikowy' najtańszy ze wszystkich. Jestem coraz bliższa decyzji aby go wypróbować ale nie ma żadnych opinii na jego temat.
    2.tots bots- drogi. I opinie różne...
    3.pupeko- opinii mało ale dobre
    4.little pinguin- jw.

może macie jakieś inne pomysły? warunki są dwa, a w zasadzie trzy nie może być biały, ma być na rzepy i ma nie przeciekać.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

to mozesz uzywac samego otulacz cp do tetry czy formowanek po odpieciu wkladow bo on jest taki sam tylko ze nie ma napek do wpinania wkaldow a tak to niczym sie nie rozni.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Będę monotonna- Nature Babies, choć rzadko gdzie można kupić (chyba tylko w krainie pieluszek lub tu na bazarku)
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

wełniany BBH

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ja bardzo lubie krój Pupeko,mam podobny handmadowy( swoja droga ciekawe kto go szył ?)
    dla mnie CP jest za bardzo ubajerzony i mało zgrabny
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka Awatar busia
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

imse vimse albo baby beehinds, mother ease tez sa ok!
    Beata, mama Zosi (15.02.2009) i Mikolaja (6.01.2011) , żona Łukasza

Chustomanka

Domyślnie

Dla mnie nr 1 to otulacz imse vimse. Kupiony newborn starcza do teraz ( 4,5 m-ca), no dobra niedługo będę musiała kupić następny A nr 1 dlatego, ze: jest zgrabny na pupie, ma takie jakby - kliny, falbanki przy nozkach co sprawia ze dobrze trzyma wszystko w srodku, ani razu nie przeciekl, ma mało czegoś innego niż pul wiec nie zamaka od przesikanej tetry. No i zaslepki do rzepow - najbardziej profesjonalne jakie widziałam - po prostu działają i niczego nie hacza w praniu. I gumka na plecach jest na tyle delikatna, ze nawet zaciagniety mocno nie zostawia śladów na skórze - ani na plecach ani no nozkach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pewna_mama Zobacz posta
    Dla mnie nr 1 to otulacz imse vimse.
    warunek nr 1- nie może być biały

Chustoholiczka Awatar sag8

Domyślnie

ja bardzo lubię bambinexy... dla mnie są super....

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

swaddlebees rządzi

Chustofanka

Domyślnie

ja uwielbiam imse vimse i wszystkie mam kolorowe
    są śliczne i zgrabne
    bardzo też lubię Nature Babies
    kupiliśmy w krainie pieluszek :0
    Małgosia 2010 Maciek2011

Chusteryczka

Domyślnie

ad 1) otulacz szybko robi się brzydki, za to jest funkcjonalny nie przecieka pul jest miły a rzepy ( choć szare) trzymają. Mam polecam
    ad 2) tragedia miałąm nie polecam, sztywny sztuczny, paskudny w dodatku strasznie szeroki w kroku- nie napiszę nic pozytywnego na jego temat

A może wełna? Lovelybums też jest na rzepy. Troche szorstki na początku, ale z czasem robi se miły. nie przecieka no i jest wełniany
    albo handmejdowe? - plus, że zamawiasz otulacz dopasowany do swojego dziecka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klusiecka Zobacz posta
    ad 1) otulacz szybko robi się brzydki, za to jest funkcjonalny nie przecieka pul jest miły a rzepy ( choć szare) trzymają. Mam polecam
    ad 2) tragedia miałąm nie polecam, sztywny sztuczny, paskudny w dodatku strasznie szeroki w kroku- nie napiszę nic pozytywnego na jego temat

A może wełna? Lovelybums też jest na rzepy. Troche szorstki na początku, ale z czasem robi se miły. nie przecieka no i jest wełniany
    albo handmejdowe? - plus, że zamawiasz otulacz dopasowany do swojego dziecka

dzięki
    wełna odpada.
    kupiłam otulaczyk od dziewczyny z pieluszkomanii, jest rewelacyjny ale niestety trochę za mały. Póki nie uszyje mi większego to jakoś młodego wciskam na mniejsze formowanki. Jakby ktoś chciał to polecam- mięciutki, cieniutki, zgrabny,ładnie uszyty i TANI (22zł)
    mam ten w paseczki:
    http://pieluszkomania.blogspot.com/2...dla-indzi.html

jednak rzepy nam służą

Chustofanka Awatar nuna77
    Miejscowość
    Kraków-Prądnik Cz.

Domyślnie

Kawiareczka i jak dostałas otulacz handmade, masz jakies foty?
    Jacuś 23.04.2011

Martynka 21.09.1998

Chustofanka

Domyślnie

Na rzepy polecam, co prawda rozmiarowe, ale b. tanie Bambino mio (duży wybór w Krainie Pieluszek) i trzymają na mur beton, nigdy nie przeciekły.
    Dobry jest też Weehuggers (bardzo mocne i trwałe rzepy), i jeszcze Bluberry (też mocne i trwałe rzepy), nic nie przepuszczają.

Ja tu odsprzedaję między innymi BM (ale tylko duży rozmiar) i Weehuggers, akurat z tego powodu, że są właśnie na rzepy, wolę napy :
    http://chusty.info/forum/showthread.php?t=62199&page=1
    Cena Weehuggers-nówki do negocjacji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nuna77 Zobacz posta
    Kawiareczka i jak dostałas otulacz handmade, masz jakies foty?
    dostałam go, był świetny. Był, bo niestety okazał się za mały i młody łaził w nim chwilę tylko. Dziewczyna, z tego co wiem, na razie nie szyje, więc nie mogę zamówić większego.
    Fotki gdzieś miałam ale nie wiem teraz gdzie, musiałabym poszukać.
    Teraz już na rzepy u mnie odpada bo młody odpina. Odpina też napy ale jednak musi się więcej nakombinować i udaje mi się odwrócić uwagę

Uprawnienia umieszczania postów