Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: jak sprytnie przejść z kieszonek na otulacze+wkłady

Domyślnie

U mnie tetra dawała radę nawet na większą sprawę synka Mozna dorzucic jakis dodatkowy wkład chlonny, niegruby, zeby byla bardziej chlonna ta tetra, bo faktycznie mega chlonna to ona nie jest po takim złożeniu. Ja czesto zmienialam synowi pieluszki wiec nie byl to dla mnie problem. Warto probowac. warto rozmawiac

Chusteryczka Awatar goshya
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia_mb Zobacz posta
    U mnie tetra dawała radę nawet na większą sprawę synka Mozna dorzucic jakis dodatkowy wkład chlonny, niegruby, zeby byla bardziej chlonna ta tetra, bo faktycznie mega chlonna to ona nie jest po takim złożeniu. Ja czesto zmienialam synowi pieluszki wiec nie byl to dla mnie problem. Warto probowac. warto rozmawiac
    acha no wlasnie, np z wkladem z mikrofibry to na pewno bedzie chlonna
    ale mi sie chyba juz nie chce tak skladacleniwa jestem
    Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014

Domyślnie

wiesz, można dać wkład bambusowy, ciensze sa niz te z mikrofibry, tylko dlugo schna. Ja tak robilam jak mialam malo wielo bo to opcja oszczedniejsza niz kieszonki czy AIO. jeden otulacz uzyc mozna pare razy, a tetra to nie majatek. AIO to ja wogole nie trawie. Nie mam poewnosci jak tak dlugo schna czy jakas bakteria sie tam nie zagniezdzi. Uszylam sobie za to piekna formowanke kieszonke z dwoch warstw aksamitu bambusowego. Bardzo chlonna i spokojnie mozna nie myslec o przewijaniu nieco dluzej A jaka śliczna. Sprobuje zrobic zdjecie na synu i wrzucic. Chociaz to odbiega od tematu wiec zaniecham lepiej

Chusteryczka Awatar goshya
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia_mb Zobacz posta
    wiesz, można dać wkład bambusowy, ciensze sa niz te z mikrofibry, tylko dlugo schna. Ja tak robilam jak mialam malo wielo bo to opcja oszczedniejsza niz kieszonki czy AIO. jeden otulacz uzyc mozna pare razy, a tetra to nie majatek. AIO to ja wogole nie trawie. Nie mam poewnosci jak tak dlugo schna czy jakas bakteria sie tam nie zagniezdzi. Uszylam sobie za to piekna formowanke kieszonke z dwoch warstw aksamitu bambusowego. Bardzo chlonna i spokojnie mozna nie myslec o przewijaniu nieco dluzej A jaka śliczna. Sprobuje zrobic zdjecie na synu i wrzucic. Chociaz to odbiega od tematu wiec zaniecham lepiej
    wrzuć na wątek radosna twórczość z chęcią oglądnę

ja muszę koniecznie zainwestowac w otulacze...a gdzie kupowalas materialy na pieluszke?
    Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014

Domyślnie

słusznie, jak dam radę zrobić małemu zdjęcie to wrzucę

Domyślnie

dlaczego ja nie umiem szyć? nie mówcie, że proste, ja mam problem z porządnym przyszyciem guzika. A na ZPT całkiem ładne hafty robiłam. No i leń ze mnie też niemały. Poza tym przymierzam małego do żłobka, więc pieluszka musi być jak najmniej skomplikowana.
    Mam wkłady z bambusem z wielorazowo, są naprawdę świetne, chłonne i cienkie.

Domyślnie

no i walczę. łatwo nie jest. Mam już Flipa i otulacz Yetty i wełniaka. Wełniak nie wiem jak bo się suszy ale co do otulaczy....ponieważ formowanki też się suszą to postanowiłam na pierwszy ogień zapakować do Flipa tetrę z ręczniczkiem Ikea. Wszystko pięknie ładnie, dopasowane. Założyć to mojemu perszingowi to nie lada wyzwanie. Musi być równo, żeby pielucha nie wyleciała za tych zakładek. Młody wierzga jak młody arab. Udało się założyć, dupka zgrabna całkiem, fajnie. Ale po jakimś czasie biegania tetra wysunęła się z górnej zakładki i zebrała małemu na brzuszku. Zapięłam dość mocno, gumka mu się na pleckach odcisnęła. Coś czuję że tetra i otulacz to nie moja bajka musiałam mu poprawić, czyli zdjąć wszystko, ułożyć tetrę w otulaczu, w tym czasie 5 razy mi zwiał. Potem znowu dokładnie założyć, żeby się nic nie podwijało. Próbujemy dalej

Uprawnienia umieszczania postów