Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 40

Wątek: fjakfrustratka

Chustoholiczka Awatar karolinka251
    Miejscowość
    warszawa-kamionek

Domyślnie fjakfrustratka

http://fjakfrustratka.blox.pl/2011/03/Eko-sreko.html

Jak dla mnie typowy bełkot jak się nie wie nic na dany temat..

Chusteryczka Awatar witbor
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Czyżby wiedza z ddTVN?
    Wanda, mama Zofii, Malwiny, Mai, Franka, Antka, Marysi i Józefka oraz Anieli (6tc) i Szymona (17tc)

Chusteryczka Awatar gagatka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

warto poczytać też komentarze, tam jest kilka sensownych wypowiedzi
    wymianki - sukienki i inne http://www.chusty.info/forum/showthr...36-38-i-44-uff
    dziecięce książeczki i zabawki http://www.chusty.info/forum/showthr...%85%C5%BCeczek
    Mama Krzysia (30.12.2009) i Weroniki (30.03.2012) co zerkają z pięterka a ich mama nie ma na nic czasu ale siedzi na forum, a co

Chustomanka Awatar sandy.pit
    Miejscowość
    Warszawa Falenica

Domyślnie

niesamowita samoświadomość, rzeczywiście FRUSTRATKA. do tego jeszcze pruderyjna

Doradca Noszenia ClauWi® i Doula

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Uah, wyżyłam się
    Idę przytulić mojego eko-syna i przygotować eko-obiad mojej eko-rodzinie.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

no cóż ludzie mają zwyczaj krytykować to czego nie znają

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Zwracam Wam uwagę na jedną, dość ciekawą cechę tego bloga: to jest kreacja literacka. Każdy post to uogólniony obraz pewnej powszechnej frustracji, bardzo zręcznie literacko opracowany, napisany z pazurem, oczywiście tu i ówdzie przejaskrawiony. Nie ma co czepiać się konkretnej osoby, autorka zapisuje "zbiorowy stan świadomości", a nie własne prywatne odczucia Jednej Konkretnej Matki i Kobiety. Może się podobać lub nie, ale podmiotem mówiącym jest tu właśnie "Frustratka", a nie jakaś żywa Ania, Basia czy Krysia, przypadkiem pisząca pod takim właśnie nickiem

Chustomanka Awatar sandy.pit
    Miejscowość
    Warszawa Falenica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kakot Zobacz posta
    Zwracam Wam uwagę na jedną, dość ciekawą cechę tego bloga: to jest kreacja literacka. Każdy post to uogólniony obraz pewnej powszechnej frustracji, bardzo zręcznie literacko opracowany, napisany z pazurem, oczywiście tu i ówdzie przejaskrawiony. Nie ma co czepiać się konkretnej osoby, autorka zapisuje "zbiorowy stan świadomości", a nie własne prywatne odczucia Jednej Konkretnej Matki i Kobiety. Może się podobać lub nie, ale podmiotem mówiącym jest tu właśnie "Frustratka", a nie jakaś żywa Ania, Basia czy Krysia, przypadkiem pisząca pod takim właśnie nickiem
    a widzisz. a mi się żal kobiety zrobiło. ale. jak ktoś jest w stanie tak dla sportu tyle z siebie żółci upuścić to ja wysiadam. nawet gdyby ty był majstersztyk to nie mam ochoty, choć blogi lubię, a już te literackie to bardzo.

a ocb z tym, że frustratka była w WO, ktoś wie? ja WO lubię i zazwyczaj czytam od deski do deski, ale to mi jakoś umknęło.

Doradca Noszenia ClauWi® i Doula

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Tak, była, ale teraz nie pamiętam czy w tych sobotnich czy extra. Końcówka taka, że już jest mniej sfrustrowana i myśli o zamknięciu bloga.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

wyjatkowo malo wciagajacy ten wpis.
    moze czytala watek o chustomatce samoswiadomej
    wg mnie byl zabawniejszy niz jej wpis
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chusteryczka

Domyślnie

Uśmiałam się serdecznie

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grimma Zobacz posta
    wyjatkowo malo wciagajacy ten wpis.
    moze czytala watek o chustomatce samoswiadomej
    wg mnie byl zabawniejszy niz jej wpis
    fakt, że w/wym. wątek znakomitym jest uśmiałam się serdecznie nie raz

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Mnie to trochę rozśmieszyło. Ba, z ogólną ideą się zgadzam

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

hmm potraktowałam ten wpis z lekką przymróżką oka i chyba o to chodziło we wpisie. Jednakże zgodzę się z grimmą że na forum watek o matce chustoświadomej jest o niebo zabawniejszy

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość
    miasteczko ze żbikiem w herbie

Domyślnie

jako kobieta głęboko sfrustrowana macierzyństwem (i próbą dorównania Wam, jednocześnie będąc doktorantką i jedyną żywicielką rodziny, co większości z forumowiczek nie dotyczy), zgadzam się z innymi wpisami Frustratki w 99%. Z tym jednym może mniej. Dzięki za linka.

Czy mogę też prosić o linka do Chustomatki samoświadomej, bo mnie zafrapowało...
    A z komentarzy najbardziej przypadł mi do gustu ekoseks na pralce piorącej orzechami. Wreszcie rozwiązała się zagadka, bo jak na forum pytam, to wszystkie jakoś wymijająco piszą, że jest tyle innych miejsc w domu poza barłogiem rodzinnym.

Dzieci są urocze, aczkolwiek niehigieniczne.

Melman z Madagaskaru

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abeba Zobacz posta
    jako kobieta głęboko sfrustrowana macierzyństwem (i próbą dorównania Wam, jednocześnie będąc doktorantką i jedyną żywicielką rodziny, co większości z forumowiczek nie dotyczy), zgadzam się z innymi wpisami Frustratki w 99%. Z tym jednym może mniej. Dzięki za linka.

Czy mogę też prosić o linka do Chustomatki samoświadomej, bo mnie zafrapowało...
    A z komentarzy najbardziej przypadł mi do gustu ekoseks na pralce piorącej orzechami. Wreszcie rozwiązała się zagadka, bo jak na forum pytam, to wszystkie jakoś wymijająco piszą, że jest tyle innych miejsc w domu poza barłogiem rodzinnym.
    heheh
    http://chusty.info/forum/showthread....ht=chustomatka
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chusteryczka Awatar kajkasz1
    Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie

Dołączę do abepy, ja uwielbiam ten blog. Przynajmniej tam nikt nie każe mi być matką idealną. A matki dużo pracujące niestety osiągają często taki poziom frustracji. I tylko w słowa nie bardzo umieją ubrać.
    Kajka, żona Macieja, blogująca mama trzech synów - stary blog , nowy blog

Chustomanka Awatar Kot.w.paski

Domyślnie

A ja się nie uśmiałam, jakiś dziwny ten tekst. Gloryfikacja glutaminianu sodu-przesada
    Karolinka 17.07.2010 Julitka 29.01.2011

Guest
    Guest

Domyślnie

pewnie ja przestraszyłyśmy

Chusteryczka

Domyślnie

tak jest, ten blog był rekalomwany w wysokich, więc trzeba było walnąc teks przeciwko eko. e tam.
    K. 2009M. 2012

Uprawnienia umieszczania postów