Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 83

Wątek: Mamy noszące-dziwadła?

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saraswati Zobacz posta
    Tak czytam Wasze posty i niektóre mnie odrobinę dziwią...Dlaczego wózkowa mama jest gorsza?Dla mnie to takie samo bezsensowne rozróżnienie, jak kwestia, co lepsze KP czy MM? Nie rozumiem?
    Nie, nie chodzi o to, że gorsza Ja też mam dwa wózki. Żadnego nie używam bo mi tak wygodniej, ale to kwestia mojej wygody. Mamy w wózkach są w końcu mamami i dla swoich dzieci są napewno najwspanialszymi mamami na świecie, więc to nie jest ten problem. Poprostu najdziwaczniejszy wózek nikogo specjalnie nie dziwi (a w tym wózku dziecko ubrane jak na biegun i niczym pomidorki szklarniowe pod folią). I to jest ok. A jak jest dziecko w chuście to już wzbudza to sensację. Nosidła mniej już ludzi dziwią (chociaż MT już tak). Przynajmniej takie są moje spostrzeżenia i doświadczenia.

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Ej- ja już nie zwracam uwagi czy kto sie patrzy i jak się patrzy, dawno mnie to przestało obchodzić

Chustonoszka Awatar edyta1411
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Jak pierwszy raz wyszłam z moją tróją a maluszkiem 2mies w chuście to jedna Pani powiedziała jaki to piękny widok mama z dziećmi i maluszkiem nawet nie potrafiła nazwać ,że to chustaale za kawałek usłuszałam szeptem jak można nosić w czymś taki dziecku gorąco i niewygodnie
    A ja dumie szłam dalej
    A co do wózków to sama nieraz się oglądam za dziwadłami
    Julia 28,02,2004 ,Paweł 05,03,2007 ,Antek 05,05,2010 .
    http://eko-mama.blogspot.com/ moje pieluszki wielorazowe

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

na nas też na początku patrzyli jak na dziwadła ale teraz wszystkie sąsiadki bardzo szeroko i z sympatią się uśmiechają i jeśli już komentują to raczej pozytywnie - kilka pań widziało chusty w tv więc jak tam pokazują i w dodatku "ten słynny lekarz" popiera no to chyba MUSZĄ być ok Ostatnio wpadłam do pracy z dzieciem w chuście i muszę Wam powiedzieć, że wśród koleżanek wywołałam raczej zdziwienie, natomiast panowie w ogóle się nie dziwili, co najwyżej, że taki fajny patent i muszą żonie sprzedać (nie żeby oni sami mięli się zachustować )

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

Na razie opr. paru przypadków mam szczęście(no albo jestem głucha )
    W miejscu zamieszkania wzbudzam myśle pozytywne zainteresowanie, tz. oczywiscie widze różne miny, ale te pozytywne przeważają zdecydowanie
    Doszło do tego że jak wyciągnęłam wózek to była dopiero sensacja
    Ostatnio edytowane przez mamaslon ; 09-01-2011 o 10:17
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustomanka Awatar kundzia
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon/docelowo Maksymilianowo :)

Domyślnie

my mamy i wózek i chustę. na razie chustujemy tylko po domu z racji pogody :/ wózek też jest ok, ciężko by bez niego było. nie raz ładowałam Gabiego do gondolki i śmigaliśmy na zakupy. No niestety w chustach nie ma kosza na zakupy i szczerze mówiąc średnio sobie wyobrażam biegać do sklepu z dzieckiem z przodu, z tyłu plecak i jeszcze siaty w rękach... Do tego np szukanie czegoś na pólkach sklepowych, schylanie się. Z bąblem w wózku jest zdecydowanie praktyczniej. Na szybkie wyjście do np. do piekarni po buły chusta jest ok. Spacerek też rewelacja, przede wszystkim taki w off-road Już nie mogę się doczekać lata, będziemy śmigać zachustowani nad morzem
    Wystarczy się zastanowić jak nam będzie wygodniej i dopasować do danej sytuacji czy lepiej zabrać chustę czy wózek. Nie popadajmy w paranoję, wózek dzieciaczki też lubią, szczególnie spacerówki, jak jadą przodem do świata i mogą podziwiać co się dookoła dzieje. Nie ważne czy w chuście, czy w wózku. Ważne, że z mamą

Nie wiem czy też tak macie, ale najbardziej chustowanie spodobało się mojej prawie 90letniej babci

Domyślnie

Mnie ostatnio moja matka powiedziała, że wyglądam dziwacznie, jak bezdomna i żebym wzięła wózek, żeby jej wstydu po sąsiadach nie robić, że córki na wózek nie stać.... Cóż...Odpowiedziałam, że to nie jej sprawa i wyszłam. Ciekawa jest, jak wyglądałabym pchając wózek w górę stoku (szliśmy z synem na narty,znaczy, on jeździł ) Miałam chustę i polar dla dwojga...Na stoku same miłe reakcje, ale matka mnie wkurzyła na całego

Chustonoszka Awatar edyta1411
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Nie wkurzaj się
    niektóre mamy są staroświeckie
    Julia 28,02,2004 ,Paweł 05,03,2007 ,Antek 05,05,2010 .
    http://eko-mama.blogspot.com/ moje pieluszki wielorazowe

Chustomanka Awatar kundzia
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon/docelowo Maksymilianowo :)

Domyślnie

Blanka - olać

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

no cóż, reakcje mogą być różne- jak to ludzie... my się z samymi miłymi spotykamy póki co choć brat mojego męża, mimo że z chustą "oswojony" orzekł, że wiele dzieci się w chustach udusiło tłumaczenie jest jak grochem o ścianę... a myślałam, że swojego synka (już półtoramiesięczny) zachustują... echhhhhhh

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

kundzia! dokładnie! moj 83 letni dziadzio wręcz jest tym zafascynowany i opowiada jak to teraz dzieci dobrze mają i że jak on miał to takiego czegos nie było
    Blanka-no rozumiem twoja reakcje, ale co zrobic. Chyba tylko poczekać jak się nawróci

Jeszcze w ciąży w sklepie z artykułami dzieciecymi pani sprzedajaca tez orzekła ze w CHUSCIE to sie TYLE dzieci udusilo, bylo to przy mojej mamie...no i jak tu teraz wytlumaczyc ze to NIE W CHUŚCIE a w nosidlach/szmatach wycofanych juz z uzycia, ech szkoda gadac, bo to przeciez zawsze bardzo na emocjach bazuje. Oczywiście powiedziałam co i jak, no ale pani wiedziała lepiej.
    Ostatnio edytowane przez mamaslon ; 10-01-2011 o 20:57
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kundzia Zobacz posta
    ...szczerze mówiąc średnio sobie wyobrażam biegać do sklepu z dzieckiem z przodu, z tyłu plecak i jeszcze siaty w rękach... Do tego np szukanie czegoś na pólkach sklepowych, schylanie się.
    Cóż, ja tak chodziłam przez około rok i cieszyłam się że jeszcze dodatkowo nie muszę pchać wózka Tylko listonosz raz powiedział mi że "aż mu się coś robi na mój widok"- znaczy ze współczuciem... A może mu sie spodobałam ?..
    I na nartach ze starszą też byłam - a dzidzia smacznie spała wtulona we mnie

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blanka_1982 Zobacz posta
    Mnie ostatnio moja matka powiedziała, że wyglądam dziwacznie, jak bezdomna i żebym wzięła wózek, żeby jej wstydu po sąsiadach nie robić, że córki na wózek nie stać....
    ten tekst mnie rozwalił dokumentnie! Dobrze że dałaś radę

Chustonówka
    Miejscowość
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Ja dzisiaj po raz pierwszy wybrałam się z dzieckiem w chuście. Mała ma 2 miesiące. Starszą za rękę, młodszą pod polar i poszłam. Dziwnie się czułam pod obstrzałem tylu spojrzeń. Dla mnie to też nowość!. Komentarzy nie słyszałam. Poszłam kupić coś w sklepiku, do marketów nawet nie mam zamiaru się pchać, szkoda dziecka. Pani ekspedientka zaraz do mnie podeszła mówiąc "już panią obsługuję, co podać?, ale maleństwo, wygodnie tak pewnie co?" Więc pierwszy spacer był miły.

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

tak ja też raczej z pozytywnymi komentarzami się spotkałam - szczególnie od osób starszych... i w sklepie też obsługują mnie poza kolejką! Szok! Nawet w ciąży mi tak nie dogadzali

Chustofanka Awatar ewaan76
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

My również częściej spotykamy się z życzliwymi uśmiechami i zagadywaniami
    Ze wzbudzamy zainteresowanie,to pewne
    ale zdecydowanie pozytywne

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vernea Zobacz posta
    W drugiej ciąży - nie raz musiałam upominać się o miejsce (komentarze: Puszczała się i miejsca jeszcze chce), .
    za taki tekst strzeliłabym chyba w gębę za przeproszeniem albo (jak to by starsza pani była) powiedziała coś dosadnego o kulturze osobistej.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kundzia Zobacz posta
    . Nie popadajmy w paranoję, wózek dzieciaczki też lubią, szczególnie spacerówki, jak jadą przodem do świata i mogą podziwiać co się dookoła dzieje. Nie ważne czy w chuście, czy w wózku. Ważne, że z mamą
    nie wszyskie dzieci lubią wózki mój nie, zwłaszcza spacerówki tyłem do mamy. Damian nie chustowy a też chciał mnie cały czas widzieć. mi zakupy wygodniej sie w chuscie robi a wózek - owszem jako kosz na zakupy (i wszelkie inne klamoty) się sprawdza znakomicie.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoholiczka Awatar roneczka
    Miejscowość
    Morąg

Domyślnie

[QUOTE=Gajgo;950778].Ostatnio trafiłam na babkę w wieku mojej babci jak to mi prawiła,że my nie wiemy co to jest noszenie,że kiedyś to się z jednej strony dziecko niosło,z drugiej ziemniaki i jeszcze coś ,zeby z lekko nie było,a "MY" teraz tylko torebeczkę i dziecia..kiedyś to się nosiło,a nie teraz

QUOTE]

to kiepsko babeczka się logistycznie organizowała, bo my mamy dwie ręce wolne i zdarza się, że niemowlę z przodu, j jedenej ręce trorba z zakupami. a drugiej ręce ziemniaki, a jak nie ziemniaki to starszaka za rączkę się prowadziło, albo na sankach sie ciągnęło (wrzucenie zakupów na sanki nigdy się nie sprawdziło, bo starszy "nieodpowiedzialny" i nigdy nie dopilnował

Pokarm jest w głowie a nie w cyckach

http://www.avast.com/pl-pl/get/3PZrfmgB

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

A ja powiem szczerze... czytam ten i podobne wątki od jakiegoś czasu i zastanawiam się co ja za ludzi spotykam bo w zasadzie przez rok noszenia to bardzo niewiele komentarzy usłyszałam, a od kiedy jestem w Polsce, to już w ogóle - nikt się za mną na ulicy nie ogląda (a może ja tego nie widzę ), a skomentował ktoś może raz czy dwa. Nawet raz się mocno zdziwiłam, bo poprosiłam o pomoc jakąś starszą panią - niosłam Asię w ergo na plecach i spadła jej czapka, ja z siatami i nie byłoby mi zbyt wygodnie, więc poprosiłam pierwszego przechodnia o pomoc czyli założenie czapeczki - no i byłam właściwie pewna, że pani jakoś okaże zdziwienie, że mi dziecko na plecach siedzi a tu nic, pani założyła czapkę, coś tam miło zagadała i poszła, ot tak.
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Uprawnienia umieszczania postów