Pokaż wyniki od 1 do 20 z 83

Wątek: Mamy noszące-dziwadła?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie Mamy noszące-dziwadła?

Wybaczcie, ale muszę się gdzieś wyżalić. Byłam dziś z dzieciakami na spacerze i jako mama niosąca malucha w chuście wzbudzałam... a bo ja wiem...coś pomiędzy litością, zdziwnieniem, zdegustowaniem. Sama już nie wiem.Jedna mamusia z wózkiem najpierw coś tam zagadała, popatrzyła zniesmaczona na chustę i... uciekła (no może nie pędem bo miała wózek). No w każdym razie nie było to fajne. Przecież chusty są coraz bardziej znane skąd więc takie reakcje otoczenia? Bo co, lepiej nosidło-wisiadło?!
    To takie moje dzisiejsze refleksje. Wybaczcie, ale jestem trochę rozgoryczona.

Chusteryczka

Domyślnie

http://www.chusty.info/forum/showthr...kcje+otoczenia
    mamy taki wątek, w którym są opisane bardzo różne podejścia, może cię to zrelaksuje
    nie przejmuj się nimi i ciesz bliskością maluszka, to wszystko dobrze, że ty sobie nimi nie musisz zawacać głowy i masz w sobie tyle miłości dzięki bliskości maluszka,
    żeby im się najserdeczniej uśmiechać posto w nos.
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vernea Zobacz posta
    Wybaczcie, ale muszę się gdzieś wyżalić. Byłam dziś z dzieciakami na spacerze i jako mama niosąca malucha w chuście wzbudzałam... a bo ja wiem...coś pomiędzy litością, zdziwnieniem, zdegustowaniem. Sama już nie wiem.Jedna mamusia z wózkiem najpierw coś tam zagadała, popatrzyła zniesmaczona na chustę i... uciekła (no może nie pędem bo miała wózek). No w każdym razie nie było to fajne. Przecież chusty są coraz bardziej znane skąd więc takie reakcje otoczenia? Bo co, lepiej nosidło-wisiadło?!
    To takie moje dzisiejsze refleksje. Wybaczcie, ale jestem trochę rozgoryczona.
    Ależ chusty wcale nie są znane! to że są pokazane przez 5min co 2tygodnie w ddtvn i co piątej gazetce dzieciowej nie znaczy, że wszyscy oglądają/czytają/pamiętają co widzieli
    Wręcz bardzo rzadko się spotykam z informacją, że ktoś w tv widział - częsciej jest zdziwienie albo reakcja "fajnie to pani wymyśliła" - no albo "cóż to znowu za nowomoda, ależ teraz wymyślają"...

A najlepiej to do wózka położyć i zeby jeszcze spało 4h ciurkiem i broń boże jeść nie chciało...

Nic się nie przejmuj, noś na zdrowie
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Ale to naprawdę nie jest ważne jak przypadkowi przechodnie oceniają nasze noszenie! No chyba że przypadkiem się znają a nam właśnie dzieć krzywo dociągnięty zwisa albo ogony się ciągną to co innego, niech poprawi

Chustoholiczka Awatar roneczka
    Miejscowość
    Morąg

Domyślnie

hehehe....
    Mi kiedyś szwagierka wprost powiedziała, że niektórzy mogą uważać mnie za dziwoląga ...
    Mam to w nosie - mi jest tak dobrze i wygodnie.

Te osoby które uważają cię za dziwoląga, to są osoby o bardzo niskiej samoocenie (pomijam tych, którym idea chustonoszenia nie podoba się wizualnie),
    część mam może by i chciała tak nosić, ale przeraża ich opinia innych i że ktoś mogłby ich nazwać dziwolągiem.

Żeby nosić dzicko w chuście w dzisiejszych czasach, trzeba mieć "jaja", być twardą babką z charakterem i Ty nią jesteś

No i My też

Pokarm jest w głowie a nie w cyckach

http://www.avast.com/pl-pl/get/3PZrfmgB

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

ja dzisiaj spotkałam tatę z dzieciem w bajby bjornie.
    patrzyłam na nich jak na ufo. wiedziałam, że się nieładnie gapię ale nie mogłam przestać (i nie mogłam się nadziwić)
    a ja sama z wozem pomykałam
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

sama jeszcze w chuście nie noszę, ale lada moment zacznę, muszę tylko znależć kogoś kto mnie nauczy. A że mieszkam jakby na to nie patrzeć na wsi to już sobie wyobrażam te spojrzenia.... i wiecie co, nie moge się ich doczekać, bo ja lubię być dziwadłem....
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

nie przejmuj się komentarzami,zamiast tego ciesz się bliskością z maluchem bo dzieci szybko rosną
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aliona Zobacz posta
    ja dzisiaj spotkałam tatę z dzieciem w bajby bjornie.
    patrzyłam na nich jak na ufo. wiedziałam, że się nieładnie gapię ale nie mogłam przestać (i nie mogłam się nadziwić)
    Wiesz, że mam to samo... Jak widzę Dziecia w wisiadle to też się gapię z miną zniesmaczoną co najmniej.
    Ale powiem Wam - jakiś czas temu w Multibabykinie byłam - no i oczywiście ja w szmacie, oprócz mnie naprawdę sporo zachustowanych Dzieciątek, aż tu nagle wparowała jedna Mamusia w BabyBjornie. Hahaha! To był widok. Pierwszy raz autentycznie to ktoś w wisiadle był kosmitą
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chustofanka Awatar ewullah
    Miejscowość
    Kotlina Kłodzka

Domyślnie

na mnie też kiedyś mam z wózkiem krzywo popatrzyła. mały zaczął się buntować bo schyliłam się szukając monet które mi wypadły. tekst: no taki związany, nie podoba mu się. podniosłam się, wsadziłam małemu wafelka od loda w łapkę i poszliśmy po schodach... a wózkowa mama zastanawiała się jak to ona w ogóle ma iść dalej, bo wszędzie schody były
    Wojtuś 23.08.2005
    Kacperek 21.10.2009

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vernea Zobacz posta
    Bo co, lepiej nosidło-wisiadło?!
    Właśnie tak. Tzn. z punktu widzenia tej pani i zapewne większości społeczeństwa byłabyś znacznie mniejszym dziwadłem, nosząc w wisiadle, najlepiej przodem do świata. Smutne, ale prawdziwe.

Uprawnienia umieszczania postów